Dodaj do ulubionych

rozwiewam wątpliwości Sandra Club

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 15:34
Wybieram się 30 sierpnia do Sandra Clubu, jestem z reguły osobom nie zwracająca uwagi na opinie "lubię" "nie lubię" "podoba się" lub "nie" o hotelach bo przekonałam się że różnie to wygląda najlepiej przekonać się na własnej skórze... ale czytam że w Sandra Club zamknięte wszystkie bary przy basenie że po napoje trzeba stać 15 minut w kolejce no nie... więc zadzwoniłam do Sun&Fun poprosiłam o sprawdzenie tych informacji Pani skontaktowała się z rezydentką w Sandra Club i dostałam informacje że wszystko jest otwarte i wszystko w porządku nie ma żadnych zamkniętych barów i kolejek po drinki :) nie rozumiem skąd te opinie i skąd te teksty o tych tragicznych warunkach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.07.12, 20:23
      Popieram twoj post.Domyslam sie skad te wszystkie zle/klamliwe opinie:albo z niezrozumialej zwisci a najprawdopodobniej ci ktorzy takie brednie wypisuja na forum w tzw.d..ie byli i g...no widzieli-wybrali sie za granice i udaja wielkich swiatowcow a z butow sloma wystaje....W polsce ledwo wiaza koniec z koncem a np w tunezji bogaczy z europy zgrywaja.Szkoda gadac wielokrotnie mialam okazje byc swiadkiem rozmow polakow poza granicami Polski.Latwo ich namierzyc:zbijaja sie w grupki i knuja: a to na ulicy smierdzi a to woda w morzu nie taki ma kolor jak w katalogu itp sprawy.
    • lewa_piers Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club 31.07.12, 23:46
      Przyznam się, że kompletnie nie wierzę rezydentom...
      • Gość: Paola Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 14:48
        ta rezydentka tam mieszka nie jest dochodząca, być może nie można wierzyć nikomu ale nie możliwym jest że ktoś by kłamał że restauracja działa i jest otwarta podczas gdy właściwie było by inaczej to chyba zbyt duża sprawa...przekonam się na miejscu :)
        • Gość: renia Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 22:32
          lecę jutro i wszystko będę wiedziała co i jak...wracam 16 sierpnia dam znać co i jak było...
          • Gość: Paola Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 08:43
            dzięki i czekamy 16 na relację :)
            • anetakarpik Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club 03.08.12, 07:16
              hotel masakra, syf, tak jak już było napisane kolejki do baru.Hotel zasługuje na marne 2*.Były to najgorsze wczasy i jeszcze jedno nie polecam biura Viva Club.Jedynym plusem tego hotelu są animatorzy naprawde starają umilić tam pobyt
              • Gość: Paola Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 11:24
                to dlaczego podczas kontaktu z hotelem rezydentka zaprzecza te,mu wszystkiemu że nie ma kolejek i że wszystkie bary działają?
                • Gość: basia Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 11:35
                  a byłaś przy tym jak pani z biura dzwoniła? :):)
                • Gość: . Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.bialnet.com.pl 03.08.12, 11:39
                  Rezydentka nie mieszka w tym hotelu, ewentualnie ma dyżur. W hotelu mieszkają polscy animatorzy. Bary są raptem dwa (jeden z mocno ograniczonym asortymentem, w którym często są braki towaru lub brak barmana).
                  Byłam w tym hotelu w czerwcu, kolejki były więc tym bardziej jestem skłonna uwierzyć że są w wysokim sezonie.
                  Hotelu nie nazwę masakrą, bo zapłaciłam za pobyt masakrycznie niską cenę, 50% tego co płacimy zazwyczaj za tygodniowe wczasy dla 2+1 . Dlatego też dużo niedociągnięć przyjęliśmy po prostu na klatę. Gdybym zapłaciła normalne pieniądze to byłby maksymalny wku...
                  Animatorzy są niewątpliwie najlepszą częścią hotelu.
                  • Gość: Paola Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 13:34
                    nie byłam przy tym telefoni eponieważ załatwiałam sprawe z biurem Jakości Sun&Fun które znajduje się w warszawie i telefonicznie to załatwialam ale robiłam to na 2 frony sama i przez moje ciuro i obie informacje się pokrywały... powiedziano mi że rezydent sun&fun tam mieszka... a z jakiego ty byłas/byłeś biura ?
                    • anetakarpik Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club 03.08.12, 13:49
                      ja byłam Viva Club,mieliśmy być w innym hotelu ale po wyjściu przed terminal w Monastirze rezydentka oświadczyła,że zmienili nam hotel na Sandre
                    • Gość: . Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.bialnet.com.pl 03.08.12, 13:53
                      s&f
    • Gość: Jagoda Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.krawarkon.pl 03.08.12, 16:21
      W Sandra Club byłam w zeszłym roku w maju. W biurze nie powiedzą ci prawdy. W końcu im zależy na turystach. Rezydentem był Baligh, uważaj bo jest niemiły. No i najważniejsze, kategoria 4* jest przesadzona i to bardzo. Jedynym atutem tego hotelu jest bliskość Carthage Land i medyny, a także suku na medinie. Plaża daleko i nawet przy all incl. trzeba za wszystko płacić.
      • Gość: renia Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.12, 22:38
        ...hotel OK. z pokojem(nr 3020) sfarciliśmy bo w innych ludzie mieli mrówki, zapchane WC, cieknące krany itp.Jedzenie było monotonne ale można było się najeść i złapać porządny kawałek mięsa,plaża mała, meduz nie było, ale nad morze chodziliśmy ok.17 na godzinkę bo na plaży często WC nie było dostępne. nie ma suszarki i lodówki i nie ma ręczników na plażę. ok. 6 rano trzeba było wstać zająć leżaki na basenie.Jakieś pytania to z chęcią odpowiem.
        • Gość: renia Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.12, 22:42
          kolejka jest i to dłuuuga w barze przy basenie jak podają pizze ok godz.16.30, napoje są bez ograniczeń, ale wyjątek jest w momenie obiadu i kolacji bo wtedy kelner przyniesie tylko po jednej szklance napoju a za następne to można dać mu napiwek to będzie przynosił...
          • Gość: adrianna Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.polkowice.vectranet.pl 29.08.12, 12:38
            ja ci powiem skąd pogłoski o zamkniętym barze. byłam w tym hotelu miedzy 21.07 a 02.08 i wtedy bar przy plaży był zamknięty, muzyka wyłączona. dostałam odpowiedzieć ze to ze wzgledu na to, że beda sprzatali bar - ale zadnego sprzatania nie widzialam a trwało to dwa tygodnie. podejrzewam, ze bar był zamkniety ze wzgledu na ramadan, tyle. generalnie hotel polecam! :) animacje fajne, napoje sa, tez czytalam duzo negatywnych opinii ale czesc z nich jest wyssana z palca!
            • Gość: resydentka Wszystko jest cudownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:49

Nie ma kolejek. Bary sa otwarte. Polacy dostaja specjalnie wzmocnione drinki.
              Wielbladzim moczem. Hotel osiagnal juz komfort 5* hotelu. Przybywajacych
              gosci hotelowym menadzer hotelu wita pocalowaniem w dupe. A kazdemu
              opuszczajacemu hotel recepcjonistka z usmiechem wrecza 100 $ banknot.

Przyjezdzajcie. Przyjezdzajcie gromadnie. Z Katowic i innych miast polskich.
            • Gość: Sabrina Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 14:13
              dzięki za opinie, ja lecę jutro :) pozdrawiam :)
              • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 30.08.12, 16:01
                Po powrocie prosimy o świeżą relację:)
            • Gość: Adrianna Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.polkowice.vectranet.pl 31.08.12, 13:10
              ja co prawda byłam w tym hotelu na przełomie lipca i sierpnia, ale przez ten czas za wiele zmienić się nie mogło :). zresztą pisałam już post w tym wątku, ale chciałabym uzupełnić :) ja płaciłam za dwa tygodnie ok. 2200zl z biura S&F. Nie jest to wysoka cena w porównaniu do innych ofert. Przed samym wyjazdem naczytałam się wielu złych opinii na temat hotelu, więc sama nie wiedziałam, gdzie jadę. Większość z tych złych opinii myślę było wyssane z palca lub osoby je piszące były przewrażliwione albo zaznały wcześniej za dużo luksusu. Wiadomo, że wybór hotelu to loteria - czasem za 2000zl będziemy żyli w luksusie, a czasem trafi się gorszy hotel. Co do Sandra Club: animacje rewelacja, zawsze miałam posprzątany pokój, gdy tylko chciałam, nie było żadnych robaków w pokoju, pokoje były ok, nie narzekam, aczkolwiek za lodówkę trzeba było dopłacić, napoje i alkohol zawsze były - nie spotkałam się, że czegoś zabrakło. Ja na wstępie zapłaciłam 10euro w recepcji, więc dostałam pokoju w cichszej części. Byłam w okresie Ramadanu, więc nie spotkałam głośnych, arabskich rodzin. Co do leżaków - ja większość czasu urzędowałam na plaży, gdzie leżaki dla 4 osób zawsze się znalazły, parę razy zdarzało mi się leżeć przy basenie i również nie miałam problemu ze znalezieniem leżaków dla 4 osób... Poza tym rezydenci uprzedzali, że w razie problemów oni będą pomagali w poszukiwaniach. Jeden minus to jedzenie, szczególnie śniadania... Ja przez większość pobytu jadłam makaron, jednak czasem trafiało się coś naprawdę dobrego :). Basen jest wystarczający, animacje są bogate, animatorzy mili, obsługa też. Rezydenci pomocni - zdarzyło się tak, że potrzebowaliśmy lekarza i przybył on szybko :). WiFi w pokojach nie działało, trzeba było się udawać do recepcji. Plaża trochę daleko w porównaniu do innych hoteli, tak jak pisałam - na czas mojego pobytu (Ramadan) zero muzyki i bar na plaży zamknięty... W razie czego można pytać :). Ja generalnie jestem zadowolona, byłam w lepszych i gorszych hotelach
              • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 31.08.12, 13:49
                Mam pytanie odnośnie WIFI, czy w recepcji jest darmowe?
                • Gość: Adrianna Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.polkowice.vectranet.pl 31.08.12, 15:55
                  tak, darmowe :) możliwe, że coś się naprawiło i w pokojach też już działa.. mi działał tylko pierwszego dnia
                  • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 31.08.12, 18:43
                    Super dzięki za informacje, wylatujemy 27.09 mamy nadzieję że te niektóre komentarze są mocno przesadzone:)
                    • Gość: . Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.bialystok.vectranet.pl 31.08.12, 20:37
                      No to nie załapiecie się praktycznie na to co w tym hotelu najlepsze -animatorów. Są do 30.09
                      • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 01.09.12, 12:42
                        Ale ci miejscowi animatorzy mam nadzieje że będą? Tylko polska ekipa wyjeżdża pewnie
                        • Gość: % Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 19:54
                          Smieszna sprawa z animatorami. Sami sie nie potraficie rozerwac?
              • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 02.09.12, 10:37
                Mam jeszcze pytanie natury technicznej:) czy po wszystkie napoje udajemy się do baru bo w niektórych hotelach są automaty z napojami/alkoholami Czy tak jest tutaj?
                • Gość: Adrianna Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.polkowice.vectranet.pl 02.09.12, 12:45
                  po wszystko do baru niestety....
                • Gość: renia Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.12, 20:19
                  ja na śniadaniach miałam soki z automatu a póżniej do baru się szło
                  • adrianna.8 Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club 05.09.12, 16:08
                    no tak śniadania są wyjątkiem - kawa, herbata, kakao i soki można sobie wziąć samemu :)
              • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 04.09.12, 13:13
                A gdzie najlepiej na zakupy w medinie Yasmin czy do mediny w starym hammamecie? Gdzieś czytałem że w starym hammamecie drożej. Możecie polecić jakieś miejscowe knajpki z dobrym i niedrogim jedzeniem?
                Dziękuję za odpowiedź
                • Gość: bieda z nedza Lokalne knajpki z doskonalym i taniutkim jedzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 13:32
                  Krystian, nie pieprz. Tunezja jest smiesznie tania. To kraj raj dla Polakow-biedakow.
                  • Gość: Krystian Re: Lokalne knajpki z doskonalym i taniutkim jedz IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 04.09.12, 22:55
                    Nie wiem nie byłem, możesz podać jakieś przykładowe ceny na poparcie swojej tezy. Ile co na medinie kosztuje z twojego doświadczenia...
                    • adrianna.8 Re: Lokalne knajpki z doskonalym i taniutkim jedz 05.09.12, 16:05
                      wiesz.. Hammamet to miejscowość typowo turystyczna i nie ma tam raczej takich knajpek z tamtejszym jedzeniem, jak my Polacy sobie wyobrażamy.. są to zazwyczaj duże restauracje w centrum - szczególnie te blisko Sandry Club. ja nie zapuszczałam się na obrzeża, więc nie wiem jak to tam wygląda :)
                    • adrianna.8 Re: Lokalne knajpki z doskonalym i taniutkim jedz 05.09.12, 16:07
                      a co do mediny - wiadomo, że tam trzeba się targować... więc cena jest zawyżona automatycznie. co do różnic między dwoma to nie mam pojęcia :). jeśli masz dużo pieniędzy albo lubisz spędzać czas na targowaniu się to możesz iść do mediny, jeśli nie to idź do sklepów ze stałymi cenami. ceny tam są też trochę zawyżone, no ale można zrobić w spokoju zakupy :) zresztą wszystkiego o tym dowiesz się od rezydenta
              • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 06.09.12, 23:02
                Czy byliście w parku rozrywki Carthage Land? Bo chciałbym na miejscu się wybrać ale pytanie jakie części są typowo dla dzieci? Wydaje mi sie po opisie że Alibaba to typowe dziecięce zabawy i nie warto tam wchodzić, nie wiem co to Medina Voyage?
                Ktoś mógłby mi rozjaśnić co się za tymi nazwami kryje?

pozdrawiam
                • Gość: byłem Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.12, 23:55
                  Jeśli chcesz pobawić się w wodzie to idź do Aqua Landu - masz tam dwa miejsca do zabawy dla dzieci - jedno dla dzieci młodszych tak do powiedzmy 6 lat, krótkie i nie bardzo strome zjeżdżalnie i inne zabawki typu drabinki, mostki itd. Drugie miejsce dla dzieci starszych - też taki "domek" ale zjeżdżalnie są już dłuższe, mostki linowe trudniejsze do pokonania - tak dla dzieci powyżej 6 roku życia. Do tego masz zjeżdżalnię 4 torową gdzie dzieciaki też spokojnie mogą zjechać - ale bodajże powyżej 120 cm wzrostu. ponadto basen chyba 160 ale nie wchodziłem ze swoimi dzieciakami i dwie "rury" całkiem fajne ale długo trzeba czekać.
                  Jest tam tylko jedna wada - nie jestem rasistą - ale 90% osób w Aqualandzie to miejscowi i widok tych kobiet poubieranych od stóp do głów leżących w basenach i basenikach mi generalnie nie odpowiadał. W Medinie Voyage nie byliśmy bo mieliśmy inne plany na popołudnie ale tam są atrakcje typu przejażdżka taka dużą filiżanką, domki i mostki linowe ale już nie w wodzie itd, itp.
                  W Sandrze byliśmy pod koniec sierpnia i było super - dzieciaki płakały jak wyjeżdżały.
                  Jedna rada - nigdy nie przychodź na obiady i kolacje przez pierwszą godzinę - a najlepiej pół godziny przed końcem. Zarówno Polacy jak i Tunezyjczycy "rzucają" się na jedzenie jakby nie jedli od tygodni, nakładają po kilka talerzy co powoduje zamieszkanie, brak talerzy i najczęściej frytek a także mięsa. Po godzinie - półtorej problem znika całkowicie, wszystko masz i nie musisz się zabijać o kawałek kurczaka.
                  • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 07.09.12, 10:47
                    rozumiem, nie mamy dzieci i czy my też byśmy mogli tam wejść? (28lat) czy dorośli tylko tam pilnują swoje pociechy?:)
                    • Gość: byłem Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.12, 06:38
                      :-) nie no oczywiście, można nawet fajnie się pobawić, tylko, że kiedy my byliśmy - koniec sierpnia to aby zjechać na zjeżdżalni to trzeba było trochę postać - ok.15-20 min. Nie wiem (bo nie byłem) czy dla dorosłych chcących się rozerwać nie byłoby także fajnie w innych częściach CartagheLandu - jeśli będziecie to napiszcie to się dowiemy
                  • Gość: Krystian Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.38.108.190.internetia.net.pl 20.09.12, 12:51
                    Ostatnie pytanko przed wylotem jaki przelicznik był Euro/dinar ; dolar/dinar podczas waszego pobytu?
    • Gość: Alicja Re: rozwiewam wątpliwości Sandra Club IP: *.183.154.245.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.08.13, 15:40
      Byłam w Sandra Club w lipcu 2013 i powiem szczerze ze jak dla mnie to sam hotel obleci, basen fajny czysty,morze i plaza zalezy- jak jest odpływ to ok a jak przypływ to katastrofa...
      Najgorsze jednak dla mnie było jedzenie gdyby nie bagietki i arbuzy umarłabym z głodu , ciągle to samo , pizzy jak na lekartswo jak sie pojawila to bylo niezle polowanie.
      Niektore pokoje pachnące szambem szczegolnie te od ulicy, wszyscy czekają na napiwki .Animacje super ale drugi raz juz bym tam za nic nie wróciła!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka