Gość: izkanh IP: 82.160.57.* 17.08.06, 13:41 Ile kosztuje naprawdę wycieczka na Saharę 2 dniową. I gdzie najlepiej ją wykupić (gdzie jest taniej)? I czy jest warta takiej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 17.08.06, 14:57 U rezydenta kosztuje 150 dolarów, podobno kupując na miejscu w "ich" biurach kosztuje sporo mniej. I najlepiej płać w dinarach - ponieważ rezydenci mają różne przeliczniki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:12 To nie jest prawda ze możesz kupic taniej na miejscu. Dziś wróciłem z Tunezji byłem na SAFARI - POLECAM ,POLECAM !!! Pare uwag. Przeanalizowałem na miejscu oferty paru biur podrózy / także czeskie , niemieckie ,rosyjskie........ / Praktycznie nie ma roznicy a jezeli to max 5-7 DINARÓW co przy łącznej kwocie ok. 180 za całośc nie jest znaczącą różnicą.Biura reklamują sie np. u nas 125 D ale do tego dolicz ok 40 D za Jeppy a bez Jeppów nie jedz , 15 D wielbłądy i ok 5 D dorożka. Wycieczka godna wydanych pieniędzy - praktycznie jedyna do polecenia choć pazernośc niektórych rezydentów wręcz śmieszna.Np. postój na kawe po 2 godz podróżyy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 17.08.06, 15:22 Wycieczka na Sahare z Sosse u rezydenta Eximu kosztowała 189 dinarów / wszystko w cenie oprócz napoi /. Zawsz warto pojechać i zobaczyć coś nowego . Mam tylko wątpliwosci -co mozna zwiedzić i zobaczyć na 2 dniowej saharze przejeżdzając w tym czasie tunezyjskimi drogami 1200 km. Nie bylem ale polecam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 17.08.06, 15:26 Zapomnialem - starajcie sie w miarę mozliwości placić dinarami ponieważ rezydenci ZAOKRAGLAJĄ a róznica wystarczy na duuuze piwo. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 18.08.06, 14:44 Na wszelki wypadek uściślę - nie twierdzę że Ty pod palmą i te alkohole. To taka "licencja poetika" z mej strony :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowicz Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.it-net.pl 18.08.06, 15:18 Byłem na takiej wycieczce w miniony poniedziałek - wtorek. Cena u rezydeneta 155 dinarów / os. (innej waluty nie przyjmują). Cana jazdy na dromaderach + bryczki, które wiozą ludzi na oazę to 20 dinaró /os. Ale to jeszcze nie koniec. W czasie takiego wypadu są conajmiej 2 miejsca gdzie musimy kupić wodę lub inne picie (taki upał ze sie nie da inaczej), trzeba również płacic za napoje do obiadów (2 obiady) i kolacji. Do tego dochodzi napiwek dla kierowcy po 1 dinarze od osoby, nie obowiązkowy ,ale nie ładnie przejść obok i nie dać. Pozwolenie na fotografowanie w amfiteatrze również 1 dinar. Więc jeden dinar tu i tam razem ok 10 na os. Warto też tam zabrać więcej kasiorki, ponieważ jest wiele pamiątek ciekawych które w np sousse są droższe. Wypad ogólne warty zachodu i kasy. Piękne widoki, ciekawe opowieści przewodnika itp. Jazda terenowymi toyotami, nie wymaga zakładania pampersów, chodzi raczej o dowiezienie ludzi w miejsca, gdzie autokarem byłoby trudno... Koniecznie należy zabrać jakieś nakrycie głowy bo grzeje nie kiepsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 17.08.06, 15:16 W biurze podróży jak wykupowałam wyjazd to babeczka ostrzegła mnie że jest u rezydenta drożej niż na miejscu. Dał mi nawet namiary na miejscowe - solidne i tańsze. Ale ja byłam tylko tydzień i nie bardzo miałam czas biegać i szukać. Wybrałam to opcję z rezydentem. Ale wycieczka suuuuper. W zasadzie dla niej warto było pojechać do Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 17.08.06, 15:27 A ja byłam i polecam gorąco!!!! Nie słuchaj 'sasa' I wcale nie 120 km a 900 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re:do mała IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 17.08.06, 16:11 Maleńka - izkanh nie musi mnie słuchać , wystarczy że przeczyta - a napisalem 1200 km a nie jak błednie podajesz 120 km . W moim poście piszę że gdziekolwiek by czlowiek nie pojechal to warto zobaczyc cos nowego . Tylko podaje w watpliwosc co mozna zwiedzic i co mozna zobaczyc przejezdzajac tyle kilometrów. Spróbuj zrobić małe zestawienie-GODZINY w autobusie + obiady + odpoczynki + nocleg + itp -odejmij od czasu trwania wycieczki i zobaczysz ile czasu zostanie na zwiedzanie. Reasumując mimo że nie byłem to jak w POPRZEDNIM POSCIE polecam Saharę . Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.ertel.com.pl 17.08.06, 17:10 Na Saharę najlepiej wybrac sie z Djerby. Jest najblizej, a co za tym idzie w ciągu dwóch dni można wiecej zobaczyc. Wycieczka z rezydentem Eximu (Kojakiem) REWELACYJNA !!! Przezyjecie niezapomniane chwile za 180 dinarow. Nawet gdyby kosztowała 300 to i tak byłoby warto wydac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: od marka IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 17.08.06, 17:42 Wycieczka na Sahare z Djerby - to rozumiem . Co do licytacji 180 - 300- itd. - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i od ilości osób za ktore musisz zapłacic .Pozdrawiam Sas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota & Jurek Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.man.com.pl / *.man.com.pl 18.08.06, 12:42 Polecamy zewnetrzne biuro www.sahelvoyages.com , bylismy z nim 2 tyg. temu i bylo super.Mozna zerezerwowac przez internet, pozniej przejsc sie do biura, lub na miejscu potwierdzic rezerwacje telefonicznie a zaplacic przy wejsciu do autokaru. Najwiekszy plus jest taki,ze wycieczka jedzie "od tylu" i nie ma przepychanek przy robieniu zdjec, bo poprostu jestesmy sami w danym miejscu a nie dodatkowo kilka innych autobusow. Autokar byl wygodny, Volvo, wiecej miejsca niz w Eximowych Mercedesach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sahara - pomóżcie :) IP: 194.150.247.* 18.08.06, 12:47 sahara boska, fanstastyczna, warta każdej kasy, wielbłady, jeepy, oaza, widoczki, po prostu niezapomniane wrażenia, jedź i sie nie wahaj!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 18.08.06, 13:38 120 czy 1200 cóż to za różnica? Najważniejsze że trasa pełna wrażeń, dużo ciekawych rzeczy do oglądania i bardzo dużo inforormacji od przewodnika w czasie przejazdów - także nawet czas w autokarze tak do końca nie jest stracony. Moje opowieści o Tunezji są bardzo euforyczne - bo bardzo mi się tam podobało i pewnikiem dlatego z "Sasem" mamy toszkę inne podejście do sprawy. Kto nie pojedzie na Saharę - ten nie ma szans poznać tego kraju. I choć trochę zrozumieć go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do mała IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 14:03 Żeby przynajmniej LIZNĄĆ Sahary to trzeba pojechac na 3 dniową wycieczke najlepiej z Djerby , której program obejmuje tylko i wyłącznie tą przepiękną pustynię . Saharę powinno omijac sie w czerwiec- sierpień - temp dochodzą do 60 st. Nalezysz do grupy turystów którzy lubią WESOLE AUTOBUSY - ja nie i to jest chyba ta różnica która TROSZECZKĘ nas dzieli . Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.uwgda.gov.pl 18.08.06, 14:34 I tu się mylisz. Wcale nie jestem zwolenniczką "wesołych autobusów". To lekka nadinterpretacja z Twojej strony. Dobra zabawa wcale nie musi oznaczać alkoholu ( a w moim wydaniu prawie nigdy nie oznacza). Pewnie 3 dni na SAMEJ Saharze bez autobusów i godzin w nim spedzonych byłoby super. Ale jak się nie ma co się lubi ... Mam świadomość że pobieżnie temat potraktowany został. ale dla mnie się liczy że jednak byłam, widziałam, doświadczyłam. A nie spedziłam urlopu leżąc pod palmą i sącząc drinki. mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do mała IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 15:40 Twoje ostatnie zdanie przekonuje mnie że chyba jestesmy ulepieni z podobnej gliny . Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała do sasa IP: *.uwgda.gov.pl 18.08.06, 15:48 myślisz? a ja miałam nadzieje, że jestem wyjątkowa :-))miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAS Re: do mała IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 16:22 Jestem CZERWONY jak zachodzące slonce nad Sahara - dzieki i nawzajem Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała do sasa IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.06, 19:30 Sas jak tak dalej pójdzie to się zaprzyjaźnimy. Słońce nad Saharą - piękny widok.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do mała IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 20:03 Cały jestem w skowronkach. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Sahara - pomóżcie :) IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.06, 20:04 czerwony i w skowronkach; nie przesadzasz- ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś