Dodaj do ulubionych

Rosa Beach nie z Ecco Holiday

29.06.07, 12:07
Uwaga.Od miesiąca Ecco nie kwateruje turystów w Rosa Beach.Nie informuje o
tym zainteresowanych w kraju tylko dopiero w Tunezji.Wszystkich kwaterują w
Vime Helia który usytuowany jest 200 metrów od lotniska.Złożyliśmy reklamację
na miejscu lecz po dwóch tygodniach nerwów podczas pobytu jesteśmy
zdecydowani wytoczyć sprawę sądową.Dzisiejszej nocy wróciliśmy do kraju.
Proszę o kontakt wszystkich,których Ecco podobnie zrobiło w konia z Rosa
Beach.Razem będzie nam łatwiej.Pozdrawiam Jary.
jary69@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ek Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.zeto.olsztyn.pl 29.06.07, 13:40
      nie zartuj...ja za tydzien jade, juz zaplacone :(
    • Gość: asja Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.bph.pl 29.06.07, 14:58
      dzwoniłam do biura, twierdzą, ze to nieprawda, że jak mam rezerwację na Rosa,
      to tam będę zakwaterowana
      możesz cos na[pisac o tym hotelu, bo nigdzie w necie nie mozna go znalezc,
      czy bliskosc lotniska jest bardzo uciążliwa? jak warunki w tym hotelu,
      szczególnie dla małych dzieci, brodxik itd.
      • jary69 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 29.06.07, 15:59
        O hotelu na www.wakacje .Tam Hotel nazywa się Helya lub Helia.Pozdrawiam.
      • Gość: ek do asja IP: *.zeto.olsztyn.pl 29.06.07, 16:11
        opinie na wakacje.pl o tym Hayla czy jakos tak sa tragiczne, jesli nas wrobia to
        na pewno trzeba bedzie walczyc o odszkodowanie...
        • Gość: mareks Re: do asja IP: *.cable.wsm.wielun.pl 29.06.07, 16:21
          Byłem już drugi raz w tym hotelu.Na przyszły rok planuję wyjazd z wnukami.Czyli
          wszystko jest okey.
          • Gość: Jary 69 Re: do asja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:26
            Zapomniałeś dodać,że jesteś z Ecco
            • Gość: mareks Re: do asja IP: *.cable.wsm.wielun.pl 29.06.07, 16:31
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=27984338
              Nie trafiłeś jeżdzę ze Scanu.Zresztą niżej na tym forum jest wątek o Rosa Beach
              w którym opisuję kłopoty tych co wybrali Ecco.
              • Gość: Jary69 Re: do asja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:09
                To był żart.Podczas mojego turnusu były osoby zadowolone z tego hotelu.
                Jest to ocena subiektywna każdego z nas.To był mój trzeci pobyt w Tunezji i
                zdecydowanie najmniej udany.Osobiście uważam,że gdy decyduję się na jakiś hotel
                i coś nie wypali to jest moja wina ale gdy biuro decyduje za mnie i na dodatek
                psuje mi tym urlop to tego nie mogę torelować.Był to nasz 8 wyjazd do krajów
                arabskich.Zdażało się nam wylądować w innym hotelu lecz nigdy nie mielismy
                podstaw składać reklamacji.Tym razem postępek biura uważamy za
                skandaliczny.Kłamstwa i brak zainteresowania rezydentów i gorsze warunki niż
                były w ofercie spowodowały,że zdecydowaliśmy się złożyć reklamację.No i
                oczywiście Ecco idzie w odstawkę.
                Pozdrawiam
                • Gość: ek do jary69 IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.07, 12:40
                  a masz może zdjęcia hotelu, pokoi?
                  • Gość: Jary69 Re: do jary69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:26
                    Tak
                  • jary69 Re: do jary69 06.07.07, 22:54
                    foto.onet.pl/d2uwb,u.html
                    Tu umieściłem parę zdjęć z Vime Helya
                    • Gość: mareks Re: do jary69 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 07.07.07, 09:04
                      Żeby być obiektywny to stwierdzam że podczas mojego pobytu /7-21.06/ w Rosa
                      Beach przebywali goście z Ecco.
                      • jary69 Re: do jary69 07.07.07, 09:46
                        Czy jacyś goście z Ecco pojawili się w czasie Pana pobytu,czy tylko kończyli
                        swój pobyt turyści z wcześniejszych turnusów?.Może Pan wie czy podczas
                        Pańskiego pobytu w hotelu były wolne miejsca,czy był w 100% obłożony?
                        Pozdrawiam
                        • kasia_07 Re: do jary69 07.07.07, 10:28
                          Dzwoniłam do głównej siedziby ecco z zapytaniem dlaczego nie kwaterują w Rosa
                          Beach, odpowiedzieli mi, że faktycznie taki problem był ze względu na zbyt due
                          obłożenie hotelu, ale przenosiny do Heyla nie były podobno obowiązkowe. Pani z
                          biura powiedziała, że zaproponowano klientom zmianę hotelu z opcji HB na All
                          inclusive bez zmiany ceny imprezy i ci, którzy wyrazili zgodę zostali
                          przekwaterowani a Ci, którzy nie zostali w Rosa. Ecco twierdzi, że każdy klient
                          przed zmianą został poinformowany o tym na piśmie przed wylotem. Jaka jest
                          wersja wg osób które były?
                          • Gość: bond Re: do jary69 IP: *.centertel.pl 07.07.07, 10:52
                            Ecco cię okłamuje.O zamianie hotelu dowiadujesz sie sie po przywiezieniu do
                            hotelu(jeszcze w busie "rezydent" Jacek powiedział że to ten sam hotel lecz
                            zmienił nazwę).Zamiana z hb na all gratis-dobre sobie.Ty w to wierzysz.Owszem
                            możesz sobie dokupić all za 20din/doba na osobę ja tak zrobiłem.Musiałem sam
                            wszystko załatwiać bo na pomoc "wspaniałych" rezydentów Ecco nie licz.Każ im na
                            piśmie potwierdzić że dostaniesz all gratis zobaczysz ich reakcje.Wybór hotelu
                            to kolejne kłamstwo jeżeli jest duże obłożenie to dlaczego twierdzą że możesz
                            sobie wybrać hotel.Wróciłem tydzień temu to wiem oczywiście zapłaciłem za Rosa
                            beach a byłem w vime helya.
                          • jary69 Re: do jary69 07.07.07, 11:19
                            Podczas pobytu od 14 do 28 czerwca nikt nie zaproponował nam All w ramach
                            rekompensaty za zmianę hotelu.Zaproponowano nam wycieczkę gratis za 30
                            dinarów.Część gości się zgodziła.Za to musieli podpisać dokument,że rezygnują z
                            reklamacji.Myśmy się nie zgodzli.W piśmie reklamacyjnym z 16 czerwca
                            zaproponowaliśmy dołożenie nam All w ramach rekompensaty za zamianę hotelu jako
                            jedną z opcji.Rezydentka wiedziała o tym lecz,nie było żadnej reakcji z
                            biura.Do dzisiaj czekamy na rozpatrzenie reklamacji.Nie było też możliwości
                            zakwaterowania w Rosa Beach.O zmianie hotelu dowiedzieliśmy się w Tunezji
                            mimo, iż taka sama sytuacja miała miejsce tydzień wcześniej.Podobnie Ecco
                            postąpiło z grupami ,które przyleciały tydzień po nas i w dniu naszego
                            wylotu.Jestem gotowy oddać sprawę do sądu.Czekam tylko na wynik reklamacji oraz
                            na osoby,które zostały oszukane przez Ecco i są gotowe dochodzić swoich praw w
                            sądzie.W grupie będzie nam łatwiej.Pozdrawiam Jary
                            • Gość: mareks Re: do jary69 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 07.07.07, 12:00
                              21.06 wylatywały 4samoloty z Ecco co wyczytałem na tablicy /były nazwiska
                              gości /.Kiedy przyleciałem 7.06 dużo pokoi było wolnych,wiem bo zamieniałem i
                              szef recepcji pokazywał mi trzy różne.Póżniej czy były wolne nie wiem bo sią
                              tym nie interesowałem.
    • Gość: oligator1 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:50
      helia to fajny hotel (co zresztą widać na zdjeciach) i najlepiej od razu go
      kupic a nie czekać na niespodzianki. swoją droga jak ktoś składa reklamacje, bo
      mu drzwi szorują po podłodze (opis 1 foty), to czekam tylko aż ktoś napisze,
      że składa reklamacje, bo mu kolor opaski na ręce nie pasował do garderoby :-)
    • Gość: tunis Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 23:48
      Nie wiem co ci nie pasowało,trafiłeś do lepszego droższego hotelu z
      oferty.Powinienes dziękowac ,że tam mogłeś zamieszkac.
      • jary69 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 09.07.07, 11:44
        Nie wiem czy droższy.Obecnie w Vime Helya jest osoba ,która za pobyt zapłaciła
        1730 zł za 14 dni od osoby.Obcja All.Nie wiem za co miałbym dziękować.Za to,że
        biuro mnie oszukało.Nie wykupiłem fortumy tylko określoną ofertę.A hotel Vime
        nie spełnił tych wymogów.Np.brak lodówki i suszarki w pokoju.Ponadto
        umiejscowienie hotelu przy lotnisku osobiście bardzo nam przeszkadzało.Brudne
        fugi oraz inne niedoskonałości tylko pogłębiły nasze nezadowolonie.Najbardziej
        przeszkadzało nam jedzenie.Z taką ohydą jeszcze się nie
        spotkaliśmy.Nadmieniam,że był to nasz 8 wypad do krajów arabskich,a trzeci do
        Tunezji.Znamy dobrze jakość hoteli w tym regionie i dlatego bardzo dokładnie
        analizujemy oferty w czym pomagają nam opinie o hotelach.Zdarzyły nam się już
        zmiany hotelu i nie pisaliśmy reklamacji bo te zmiany uznaliśmy za
        zadawalające.Niestety w tym przypadku było odwrotnie.Ponadto biuro miało
        obowiązek poinformować nas o zaistniałej sytuacji przed wylotem.Wtedy na pewno
        zrezygnowalibyśmy z urlopu więdząc,że trafimy do Vime.Stawiając nas przed
        faktem dokonanym postąpiło nieuczciwie.Zmusiło nas do pobytu w Vime i niestety
        miało pecha,że hotel nie odpowiadał naszym wymaganiom.Teraz niestety będzie
        musiało ponieść tego konsekwencje.Co do koloru opasek to macie rację.Obecnie
        nie nosi się już tak zjadliwych kolorków - przynajmniej w opcji HB.
        • Gość: Ewa Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.aster.pl 19.07.07, 21:44
          Na lotnisku w Monastirze rezydentka "poinformowała" nas,że zamiast w Rosa Beach
          będziemy w Vime Helya,twierdząc, że to ten sam hotel ha ha ha,po dwóch dniach
          przypadkowo dowiedzieliśmy się,że jednak wiozą nas do Rosa
          Beach.Świetnie,szkoda tylko ,że straciliśmy dwa dni na przeprowadzki i
          zakwaterowanie.Rezydenci,którzy są według mnie przedstawicielami" biura " Ecco
          Holiday kłamali na każdym kroku,na szczęście po zakwaterowaniu w Rosa Beach
          mogliśmy omijać ich szerokim łukiem.Sam pobyt w tym hotelu był super!Szkoda
          tylko,że cała impreza była skrócona i straciliśmy trochę kasy na dokupienie all
          inklusiv w Vimie Helya.Uwaagaaa na Ecco Holiday.
    • Gość: lili26 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 23:00
      Nie no, po prostu zarąbiście, miałam tam jechać za dwa tygodnie i co teraz?????
      Przekopałam setki ofert zanim znalazłam Rosa Beach i juz byłam taka szczęsliwa i
      co ???
      • jary69 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 12.07.07, 12:08
        Być może do Twojego wyjazdu wszystko wróci do normy.Pozdrawiam i życzę udanego
        urlopu
    • Gość: asja Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.acn.waw.pl 12.07.07, 12:17
      Hej
      no to jestem z powrotem, właśnie wrócilismy z lotniska, na szczęście tym razem
      lot miał tylko pół godziny opóźnienia, ale pilot nadrobił w drodze,
      od początku,
      wylot do Monastyru byl 5-go lipca , w wyniku cyrku z brakiem samolotu, który
      nie przyleciał do Polski-linie Khartago Airlines wylecielismy z 15-godzinnym
      opóźnieniem , więc zamiast o 10.35 w czwartek wylot miał miejsce o 1.35 w
      piątek , na miejscu w hotelu bylismy o 7 rano, więć cały dzien w plecy-pisałam
      o tym w wątku "cyrk na lotnisku z Eccoholiday"-biuro rozkosznie zaproponowało
      wycieczkę jako rekompensatę, nie chiało słyszec o o dobie gratis, de facto poł
      piątku zeszło na zakwataerowaniu, rozpakowaniu, spotkaniu z rezydentem, szkoda
      słów na zachowanie biura
      klamia jak najęci na kazdym kroku, my na szczęście mieszkalismy w Rosa Beach
      tak jak wykupilismy, na miejscu byli ludzie, ktrorzy przylecieli 28 czerwca na
      2 tyg. i pierwsze 3 doby spędzili w Helia-bynajmniej nie własne życzenie, za
      all incl. musieli dopłacic-poniewz byli z dziecmi, a tam nie było żadnych
      barów, sklepów-nic, byli zmuszeni wykupic dodatkowe posiłki, czyli all, po 3
      dobach przypadkiem dowiedzieli sie, ze będa przekwaterowani do Rosa, więc pól
      dnia zeszło na zwrocie za dopłate za all, oczywiscie od rezydentki nie
      uswiadczysz pomocy; generalnie biuro zlewało nas na kazdym kroku, zarówno
      rezydentka jak i centrala w Poznaniu, z któą się kontakotwalismy
      co do hotelu Rosa, jest w porządku, piękny ogród, bezposrednio wyjsci ena
      plaże, basen dla dorosłych i dla dzieci, sam hotel i pokoje-przynajmniej nasz-
      ok, my mielismy dwójkę z dwoma dostawkami, i naprawdę zaskoczenie na plus-bo
      pokój b. duży-czysty, ładnie urządzony, sprzątaczki za dinara dziennie
      sprzątały bez zarzutu, natomiast cyrk panuje na stółówce-jedzenie b. dobre,
      duży wybór-kelnerzy natomiast potrafili byc wybitnie chamscy-dwie kobiety z
      małymi dziecmi to ni eludzie-na kazym posłku wskazywali inny stolik, przez 5
      minut biuegałysmy i szukałysmy stolika, az w koncu sie wkurzyłam i powiedziałm
      ze nie ruszam sie z miejsca i żadam jednego stolika na cały pobyt-poskutkowało-
      najlepiej to dawac im napiwki dwukrotnosci ceny-wtedy będa mili-jak nie to
      zwykłe chamstwo;
      jesli macie jakies pytania, to chętnie odpowiem, aha - rezydentka twierdziła,
      ze nic nie wie na temat przekwaterowan do Helii...
      • jary69 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 12.07.07, 12:52
        Pozdrawiam.
        Cieszę się,że dla Was skończyło się tylko na strachu.Dalej potwierdzam chęć
        dochodzenia swoich praw przed sądem.Jeżeli ktoś jest gotów postąpić podobnie
        jak my- proszę o kontakt.
      • Gość: bond Re: asja IP: *.centertel.pl 12.07.07, 13:40
        ja wróciłem 2-tyg temu.miał być Rosa beach a byłem w heyli.Biuro Ecco
        dno."Rezydentka nic nie wie o zamianach hoteli" -bardzo ciekawe juz od 1-mc to
        robią.Pisałem wcześniej o "wspaniałych" rezydentach Ecco.Mam natomiast pytanie
        czy masz porównanie który hotel był lepszy Rosa czy HelYa ?Ps.rezydent jacuś
        zapewniał że samolot czarterowy może się spóżnić do 12 godz.,a więc możesz żądać
        jakieś rekompensaty jeżeli twierdzisz że opóźnienie wynosiło 15 godz.Współczuje
        .Nigdy więcej z biurem Ecco holiday.
        • jary69 Re: asja 12.07.07, 13:53
          Co do hoteli to wystarczy poczytać opinię w portalu wakacje.A cena Helya w
          opcji All w lipcu wynosi 1730 zł - 14 dni.Za taką kwotę miałem być w Rosa w
          czerwcu z HB.Promocja Ferst minute.To chyba też o czymś świadczy.Teraz czekam
          tylko na odpowiedź na reklamację.Jeżeli będzie satysfakcjonująca to raczej
          odpuszczę sobie.Jeżeli nie - to powalczymy.
          Pozdrawiam
    • Gość: asja Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.chello.pl 12.07.07, 17:53
      co do Helyi to widziałam tylko z daleka, opinie ludzi rożne, jedni mówili ze
      syf, jedzenie wstrętne, inni, że może byc, ale w porównaiu z Rosa zdecydowanie
      słabiej, co do opóźnienia, to niestety cwaniaki mają w umowie, ze do 24 godz.
      ma prawo byc opoxniony wylot, teoretycznie tylko do pólnocy mogą wylatywac
      samoloty,ale w drodze wyjątku skubańcy wywalczyli wylot o 1.00, ostatecznie
      wystartował o 1.35, natomiast to co się działo na lotnisku w dniu wylotu-to
      prawdziwy kosmos, ja i tak miałam szczęscie, pojexdziłam sobie w tę i nazad na
      lotnisko 3 razy (jestem z W-wy), bo babsko z biura nie powiedziało ze trzeba
      się odprawic w planowanej godzinie wylotu i na załamanie karku gnalismy z
      powrotem do odprawy, wpadlismy na lotnisko juz po...bylismy odprawiani z
      Dublinem, potem bezczelnie klamała ze nawet numer gate'u wskazała, biuro co
      chwila podwalo błedne informacje o wylocie zarzekając się ze teraz to juz na
      100 procent, calusienki dzien od rana do nocy spędzilismy na walizkach z maymi
      dziecmi jezdzac od domu do lotniska, ci spoza w-wy koczowali od 17 do 20
      godzin, bo nie przyleciały dwa samoloty, w koncu lecielismy zusammen do kupy
      jednym samolotem, a ci co czekali w Tunezji mieli jeszcze lepiej, bo pobudka
      była o 3 i 4.30; biuro zachowało się skandalicznie, nie raczyli nawet zadzwonic
      i poinformowac o opóznieniu, sami musielismy sie dobijac o info, a i tak
      okazywało się ze zmyślają bo mialam cynk, ze Tunezxja przyslala depeszę , ze
      wylecą stamtąd dopiero o 18.30, centrala w Poznaniu twierdiła, ze samolot
      własnie odleciał, w zywe oczy kłamali, panienki z biura na lotnisku nie mialy o
      iczym bladego pojęcia i wcale im na tym nie zalezało,
      nie naleze do turystów , którzy są ze wszystkiego niezadowoleni, bo wiem z
      dosw., ze nie ma idealnych wyjazdów, sam pobyt był całkiem udany-zasługa
      pięknego miejsca i zagospodarowania hotelu oraz fantastycznych animatorów i
      kapitalnych programów wieczornych, ciepliykiego morza, natomiast podejscie i
      opieke ecco oceniam na ponizej krytyki, byłam z triadą , ze scanem , tui,
      bywało różnie, ale z takim olewactwem się jeszcze nie spotkałam
      pozdr.
      • Gość: bond Re:asja IP: *.skomur.pl 12.07.07, 21:16
        Dzięki za odp.Moje spostrzeżenia na tema Ecco i ich rezydentów sa
        jednakowe-dziadostwo.
        • Gość: Ania Re:asja IP: *.171.76.50.crowley.pl 18.07.07, 15:34
          Byłam w zeszłym roku z Ecco w Rosa Beach i byłam baaardzo zadowolona. Rezydentka
          ok choć nie miałam z nią kontaktu, więc nie będę się wypowiadać- na spotkanie
          informacyjne nawet nie poszłam, bo zorganizowała je w ciągu dnia, kiedy to inni
          mogą mieć inne plany. No coż..
          Jeżeli chodzi o sam hotel to super. Pokoje bomba, bynajmniej ja byłam
          zadowolona- suszarka była.. lodówki nie widziałam w kilku pokojach które
          zwiedziłam:) więc z wypowiedzią wyżej się nie zgadzam...
          Plaża, basen w porządku. Leżaki przy basenie i na plaży bezpłatne. Jak ktoś był
          sprytny to udało się "wyrwać" za darmo materace przy basenie, bo na plaży był
          już problem, gościu ich namiętnie pilnował ;)))
          Jedzenie super, kelnerzy mili, może dlatego, że byłam z psiapsiółką i innym
          wzrokiem na nas patrzyli :)))))

Chętnie w tym roku pojechałabym ponownie...ehh
    • kakofoniks Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 20.07.07, 11:48
      w sumie sie nie dziwie moze to wam pomoze

kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/
      • Gość: andrzej Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.to.interklub.pl 21.07.07, 11:43

pewnie masz dużo racji.....ale to może być gol do bramki ludzi któży nie mogą
        sobie pozwolić na wyjazd do lepszego hotelu i wydać więcej niż powiedzmy
        1000zl/osobe a też chcieliby zobaczyć np. tunezje, po większej ilości skarg i
        procesów biura mogą zrezygnować z tanich hoteli bo wątpie zeby były w stanie
        wymusić podniesienie standartu na arabach( troche ich znam ) bez podnoszenia
        ceny.

ale mimo wszystko szacunek za walke i determinacje
    • ememems Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 01.08.07, 03:26
      A czy ktoś w ostatnim czasie urlopował za pośrednictwem ecco i nie miał
      problemów z hotelem i trafił jednak prosto do Rosa Beach????

Jak przeczytałem ten wątek to mi ręce opadły.... lecimy jutro i wolelibyśmy tego
      nie doświadczyć!!!
      • Gość: tommy Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 13:05
        Wrocilismy dzisiaj z tunezji z wakacji z ecco. Zakwaterowali nas w rosa beach,
        ale niestety nie wszyscy trafili do tego hotelu. Widomosc o przeniesieniu ludzie
        dowiadywali sie na lotnisku w Tunezji od rezydentki. Informacja do jakiego
        hotelu beda przeniesieni byla napisana na specjalnych kopertach. Trudno
        powiedziec dlaczego ich przeniesiono, nam sie udalo i nie interesowalismy sie
        tym pozniej.
        Uprzedzam ze samolot moze byc opozniony, u nas w jedna i druga strone czekalismy
        okolo godziny.
    • trunz Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 06.08.07, 18:47
      czy ktoś może wrócił w ostatnich dniach i potwierdzi (lub zaprzeczy)
      praktyki, jakie stosuje Ecco Holiday?
      • Gość: Greg Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.chello.pl 10.09.07, 03:22
        czy ostatnio rowniez sa takie cyrki z tymi zmianami hoteli???
        • Gość: Shalafi Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:54
          Dzieki bardzo za info ,juz ich uswiadomilem ze w razie takiej
          sytuacji jade do Tunisu do ambasady czy kosulatu ze zgloszeniem
          dokanania przestepstwa i wniesienie sprawy cywilnej, sprawy do
          urzedu konsumenta, i wpisu do rejestru jako nierzetelnego biora, sie
          zdziwili moja wiedza i zapewniaja ze napewno bedzie ok :P
    • aneczka-85 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday 16.09.07, 16:22
      Ja też miałem identyczną sytuacje , wykupiłem wczasy w Ecco Holiday
      do Rosa Beach bo ponoc mialy być tam swietne warunki na wypoczynek z
      dzieckiem z dala od miasta,wlasna plaża itd. Lecz niestety nie
      miałem okazji się o tym przekonać , po wylądowaniu na lotnisku w
      Tunezji pani rezydentka poinformowala mnie ze niestety trafimy do
      innego hotelu bo RB odmówiła przyjecia gosci ,powod podala nam
      dopiero na drugi dzien. ze wynajęła go prezydentowa na jakis zjazd
      panstw Afryki a” biedne „ Ecco dowiedzialo się o tym w ostatniej
      chwili (gdzie przecież takich imprez nie organizuje się od tak „a
      dzisiaj zrobie sobie ten zjazd panstw i w RB) Jakis absurd ,wiadomo
      ze nie poinformowali nas wczesniej o zmianach tylko pierwszy lepszy
      kit wcisnęli bo mieli byśmy prawo do rezygnacji i zwrotu pieniędzy
      a tak postawili nas przed faktem dokonanym ,a żeby być czystym to
      dali nam hotel tez 4* tylko ze w centrum miasta do plaży trzeba
      przejść przez droge do tego nie prywatna tylko ogólnie dostępna ze
      skrawkiem wydzielonym na hotelowe leżaki (syf masakra),Powodzenia
      tym co pojadą z tym biurem życzę milego i spokojnego wypoczynku bez
      takich niespodzianek bo u nich to tak jak zakup na aukcji
      internetowej albo będzie to co kupiłeś albo nie .
      • Gość: majlin Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.sdl.vectranet.pl 18.09.07, 22:38
        witam
        wrócił ktoś z was teraz z rosa beach?
        bo ja wylatuję za dwa dni i martwię się bardzo co to będzie
        wszystko ok, czy przenoszą?
        proszę dajcie znać
        • Gość: R2D2 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:53
          Raczej nie ma szans zebys wyladowal w Rosie my bylismy od 31.08 do 13.09 i nikt
          z okolo 100 Polakow jadacych z Ecco nie wyladowal w Rosie
          • Gość: majlin Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.sdl.vectranet.pl 19.09.07, 11:13
            dzięki za info.
            a mógłbyś napisać coś więcej na ten temat?
            co zrobiliście w takiej sytuacji? gdzie was przenieśli?
            będę wdzięczna za pomoc
            • Gość: Shalafi Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: 195.136.30.* 19.09.07, 11:31
              Kiedy jedziesz?? ja lece 27 jak cos to mozemy razem powalczyc bo juz
              amm papiery na nich oraz hotele do ktorych ja bede wymagal aby
              [przeniesli bo w prawie konsumenckim jest zapisane ze o
              przenosinsach musza informowac przed wycieczka a nie na niej!
              • Gość: agula Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: 129.177.133.* 19.09.07, 17:03
                Czesc, my tez lecimy 27.09 i mam nadzieje, ze powalczymy razem. lecimy we
                czworke, ja, kolezanka i dwojka dzieciakow. to jest moj pierwszy zorganizowany
                wyjazd mimo tego ze pol swiata juz objechalam. mam nadzieje, ze moja wiedza
                przyda sie w naszej walce:-)
            • Gość: R2D2 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:36
              oczywiscie na lotnisku awantura z rezydentem Jackiem,ktory nie wie o co chodzi i
              strasznie klamie, doszlismy do wniosku ze zobaczymy co oferuja.Okazalo sie ze
              wyladowalismy w bardzo fajnym hotelu Habib w Monastyrze i dostalismy 1 posilek
              dziennie wiecej.Hotel jest naprawde super wiec juz nie "burzylismy" wiecej ale
              niesmak pozostal zwlaszcza ze Ecco zawalilo wycieczke fakultatywna do
              Tunisu(spoznienie,czekalismy na autokar,nie oprowadzono nas po muzeum Bardo).Jak
              bys miala wiecej pytan,to zadawaj.PoZDRAWIAM
              • Gość: majlin Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.sdl.vectranet.pl 19.09.07, 11:55
                no ja jadę jutro i chyba ich zabiję jak mi popsują wakacje życia.
                a powiedz jeszcze ile oni zaproponowali hoteli i jakie jak pamiętasz.
                no i czy ty masz coś do powiedzenia?
                ty stawiasz warunki?
                zupełnie nie wiem jak się zabezpieczyć
                ten hotel habib wygląda nieźle.
                jakie jeszcze polecacie, a do jakiego na pewno się nie pchać?
                • Gość: R2D2 Re: Rosa Beach nie z Ecco Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:10
                  My mielismy od razu Habib i bylismy bardzo zadowoleni ale dopiero jak sie tam
                  znalezlismy bo w drodze cisnienie nam niezle skoczylo.W Habibie bylo okolo 15
                  Polakow i chyba wszyscy zadowoleni.Reszta wyladowala chyba w Vime Helia i ci z
                  ktorymi rozmawialismy na wycieczce do Tunisu nie byli zachwyceni,ale to pewnie
                  zalezy od pokoju i innych czynnikow.Dobor hoteli to chyba przypadek,wiekszosc
                  jednak umieszczaja w Vime Helia bo Habib to raczej hotel dla Francuzow i Wlochow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka