Gość: Bleman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:05 govu.republika.pl/missalla.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotoslanos Re: Sksistowski LPR 17.09.05, 18:16 No tak 3 lista sugestywnie sugeruje reklamę TRZYYY , 3 miejsce znowu znacząco TRZYYYYYY .Nawet biały kołnierzyk nic nie zmienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Sksistowski LPR 18.09.05, 21:29 LPR jest specyficznym tworem... Juz wstarczy hocby przytoczyc ich pomysl sprzed kilku lat, zeby kobiety stopnuowo poprzez zapisy prawne powrocily do domow, zeby zwolnic miejsca pracy dla mezczyzn, bo to oodniesie dzietnosc narodowa i zmniejszy bezrobocie ;) I takie tam, i tego typu... W zasadzie to nawet ie chce mi się ih szczegolnie żarliwie komentować, oni sami siebie komentują najlepiej. (mlodzież Wszechpolkta czeka na Romana. Telewizja kreci. Koordynaor zgromadzenia: "jak przjedzie Wó... (spoglada na kamerę) szef, to wszyscy ustawiamy się w kolumnę." ;). Sieg heil, wszechpolacy!) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Sksistowski LPR 19.09.05, 13:17 > (mlodzież Wszechpolkta czeka na Romana. Telewizja kreci. Koordynaor > zgromadzenia: "jak przjedzie Wó... (spoglada na kamerę) szef, to wszyscy > ustawiamy się w kolumnę." ;). Sieg heil, wszechpolacy!) To autentyk..??? Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Sksistowski LPR 19.09.05, 15:42 Sieg Heil było moją wstawką. Resztę widziałam kilka dni temu w TVP1 Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Sksistowski LPR 19.09.05, 14:27 nietakasama napisała: > LPR jest specyficznym tworem... > > Juz wstarczy hocby przytoczyc ich pomysl sprzed kilku lat, zeby kobiety > stopnuowo poprzez zapisy prawne powrocily do domow, zeby zwolnic miejsca pracy > dla mezczyzn, bo to oodniesie dzietnosc narodowa i zmniejszy bezrobocie ;) Hehe, maja jeszcze lepsze pomysly. Ostatnio Sobecka wykombinowala, ze kazda kobieta, ktora pozostanie z dzieckiem w domu, dostanie od panstwa pensje. Przy jednym dziecku - 10% sredniej krajowej, przy 2 - 25%, przy 3 - 50%, przy 4 - 100%. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Sksistowski LPR 19.09.05, 19:28 No tak, w końcu to jest panaceum na bolączki. Dawać, dawać, dawać. i siać, siać , siać :) Nie wazne że ja pracując i wychowujac jednoczesnie wypracowuję PKB i daję temu państwu nowego obywatela; LPR i tak dofinansuje tę panią, która tylko wychowuje. Bo to bardziej po bożemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 13:16 ... ale gdzie ten seksizm? Prosze o oświecenie, bo wlepiam się w ten obrazek i nie widzę :) Serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
arphar Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 13:35 Tez dlugo sie zastanawialem, ale postanowilem na sile troche wykazac sie dobra wola w strone zaczynajacego watek i postanowilem sobie na taki wniosek ze chodzi o mocna nadinterpretacje znaczenia nazwiska wg odczytu fonetycznego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: OK, jestem moze tępy... :) IP: 157.158.14.* 19.09.05, 13:48 Wobec tego zagłosujesz na nią... no bo jakiś sygnał do Ciebie dotarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: OK, jestem moze tępy... :) IP: 157.158.14.* 19.09.05, 14:03 Takie masz zasady, że głosujesz tylko na mężczyzn czy chodzi o partię. Odpowiedz Link Zgłoś
arphar Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 14:10 Oczywiscie, ze nie chodzi o plec. Najpierw patrze na partie - potem na osobe - na plec nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 13:55 To znaczy? "Miss Ala"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
arphar Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 14:11 mozna dowolnie: miss ala mi ssala micossobiedopisz ;) jak sie chce to wszedzie mozna cos na sile wypatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 14:48 Co autor miał na mysli.Może to ,że ją biedulke tak nisko powiesili i to na grodzących łańcuchach ,tak , jak się wiesza ostzreżenia : uwaga zły pies ? Albowiem ja tez nie wiem , o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 15:31 Kurczę, na te łańcuchy też zwróciłem uwagę... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 19:08 Może czas chłopaki zamiast „sekować” kobiety na ich własnym forum przenieść się albo założyć forum wędkarstwo albo np. manifest męski. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 19:26 Akurat te chlopoaki co sie wypowiadały powyżej są pro, nie kontra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 19:36 Hmmmm. Przyjmuję ale mam prośbę aby chłopaki zamiast tak wiele wymagać od kobiet swoją uwagę skierowali w kierunku mężczyzn czyli swoim własnym. Jest tyle do zrobienia na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 19:39 > Hmmmm. Przyjmuję ale mam prośbę aby chłopaki zamiast tak wiele wymagać od > kobiet swoją uwagę skierowali w kierunku mężczyzn czyli swoim własnym. Jest > tyle do zrobienia na tym polu. ??????????? Ale o co chodzi, bo nie rozumiem..??? Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 19:52 Ja też nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Przy okazji... 19.09.05, 19:57 Czy mogę liczyć na powtórkę maila do mnie, którego wcięło? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 20:01 Nie rozumiesz. Aha. Więc tak.... wątek zaczyna się od nabijania się ze skojarzeń dot. nazwiska Pani X a wątek ten jest na forum feminizm. A Ty pytasz o co chodzi. Bardzo to dziwne... i dziwi to wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 20:07 > Nie rozumiesz. Aha. Więc tak.... wątek zaczyna się od nabijania się ze > skojarzeń dot. nazwiska Pani X a wątek ten jest na forum feminizm. A Ty pytasz > o co chodzi. Bardzo to dziwne... i dziwi to wielu. Ciągle nie rozumiem, o co Ci chodzi. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 20:12 Daj spokój. Poniżej jest już ktoś kto zauważył, że jest to Pani fizyk ale bez publikacji. Wysnuł wię wniosek, że to nie kobieta. Tylko tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 20:19 Mam wrażenie, że traktujesz ten wątek zbyt poważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 20:30 Hmmm. No cóż jestem kobietą więc lubię być traktowana poważnie. A czy zbyt. Myślę, że tak samo poważnie jak mężczyzna. Przypominam, że nie rozmawiamy o meritum, czyli o programach wyborczych. Nie ma poczucia humoru. Coż Ty też nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 20:20 elu/gabrysiu/bisie, whatever (jako gość mozesz być kimkolwiek) Padło pytanie, czemu plakat jest seksistowski. Więc padły domysły, włącznie z próba doszukania sie seksizmu w nazwisku. Czepiasz się. Proponuję: odpusć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy IP: *.eranet.pl 19.09.05, 20:40 Ela to moje imię i nie czepiam się. To tylko Twoja opinia. I nietakasama jesteś zawsze w swoich opiniach więc i mi poswól mieć swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 21:40 Miej, to nawet wskazane ;) Ale czy koniecznie po to, żeby atakować? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stef, wspólnymi siłami dojdziemy 19.09.05, 19:29 > Może czas chłopaki zamiast „sekować” kobiety na ich własnym forum przenieść > się albo założyć forum wędkarstwo albo np. manifest męski. Przepraszam, ale ja nikogo nie "sekuję" i nie mam nic przeciw feminizmowi, jak koleżanki zaświadczą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Hmmmm... 19.09.05, 19:30 ... szczerze mówiąc, w ogóle mi to nie przyszło do głowy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 21:03 Ok. Będę wulgarna, a co :P Mi ssa. Ałła! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 21:21 nietakasama napisała: > Mi ssała A! Brawo! Sama bym nie doszła. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 22:05 ironizujesz czy oiszesz poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: OK, jestem moze tępy... :) 19.09.05, 22:09 nietakasama napisała: > ironizujesz czy oiszesz poważnie? To do mnie? Pisałam serio.Zastanawiałam się , jak stephen_s i nie wpadło mi to do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotlama Re: Sksistowski LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:05 Czy pół prawdy to całe kłamstwo? Pani Missałła na jednym ze spisów kadnydatów jest przedstawiona jako "fizyk" Jest to określenie kojarzące się z pracownikiem naukowym. Jeśli pracownik naukowy - to publikacje. Tymczasem na hasło "Missałła" pojawia się tylko parę list wyborczych. Może taka z niej kobieta jak i fizyk ;) Domyslam się , że chodziło Ci o pokazanie, że na listach LPR są też i kobiety. Ba - Wodzu Giertych w ramach utrzymywania dobrych stosunków z teściową zapewnia jej ciepłą posadkę. Dlatego ja sobie tłumaczę skrót LPR nieco inaczej - Liga Popieranych Rodzin. Wtedy - bez względu na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Sksistowski LPR 19.09.05, 20:22 No no no, i to że kobieta kandyduje z listy LPR absolutnie znosi absurd co poniektorych ich tzw. pro-rodzinych dażeń? :) Bujać to my, ale nie nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: Sksistowski LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:21 Moja nauczycielka od fizyki bez watpienia byla fizykiem, a watpie czy znalazla bys jakie kolwiek jej publikacje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Magister fizyk 19.09.05, 22:25 Magister fizyk nie musi mieć publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotlama Re: Magister fizyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:31 Mnie by brakło tupetu by się przedstawiać zamiast: "mgr fizyki" jako "fizyk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotlama Re: Sksistowski LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:28 Jedna jaskółka nie czyni wiosny ..... Pamiętasz swoje argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: Bleman... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 01:27 Och...za grosz seksizmu w waszym mysleniu :-( MI SSAŁA ;-) podobnie jest pewien posel PODYMA 13 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arphar Re: Bleman... 20.09.05, 01:38 ehhh przeciez im to podalem jak na dloni... nic juz do nich nie dociera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Bleman... 20.09.05, 01:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=29180276&a=29258350 Albo jestem wyczulona, albo wyjątkowo seksistowska ;) Odpowiedz Link Zgłoś