Dodaj do ulubionych

Dyktando 2006

16.10.06, 11:21
Jakby specjalnie na zamówienie Koreczka, Dyktando 2006 wygrała kobieta :-)
(chociaż niestety nie KF). Trzecie miejsce też kobieta, a w kategorii
juniorów (do lat 16) trzy pierwsze miejsca zajęły dziewczyny.

www.dyktando2006.pl/index.php?go=8
Obserwuj wątek
    • bleman hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 11:46
      nie twierdzil ze wygra facet i ze to my zle zinterpretowalismy jego wypowiedz ;-)
      • pavvka Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 12:14
        Dla ułatwienia koreczkowi zadania, żeby nie musiał szukać:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=48487313&v=2&s=0
        I cytat:
        "A kuj dziewczynko, kuj. I tak wygra facet.
        Może się założymy?"
        • turbomini Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 12:18
          Korek nie przyjdzie. Za bardzo jest zajęty przesiadywaniem na forach żydowskich,
          gdzie prowadzi swoją wielką krucjatę pod hasłem "Evita antysemitką".
          • pavvka Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 12:20
            Z jakim skutkiem?
            • turbomini Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 12:22
              Z takim skutkiem, że Evicie nagle wzrosła poczytność bloga :). Ale na FŻP też go
              wyśmiali.
              • turbomini Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 12:22
                Tzn. "go" czyli korka, nie bloga :).
            • evita_duarte Re: hehehe :) zaraz koreczek napisze ze on wcale 16.10.06, 15:59
              pavvka napisał:

> Z jakim skutkiem?

Na forum zydowskim akurat skutek jest bardzo marny. Najbardziej zbulwersowani
              sa fanatycy katoliccy z forum frondy. Nie czytali oczywiscie mojego bloga, ale
              jeden malutki fragmencik. Korek jakims cudem zapomnial dac linka do calosci
              notki :)
    • totalna_apokalipsa Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 12:36
      Pochwal się! Ile miałaś błędów, cięzko było, stawiałaś na jakieś inne mozliwe
      błędy niż to co wyszło w tekscie?
      • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 12:58
        Powiedziała, że było łatwe i chyba nie zrobiła żadnego błędu stricte
        ortograficznego.
        • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 14:47
          pavvka napisał:

> chyba nie zrobiła żadnego błędu stricte
          > ortograficznego.

A jednak zrobiła dwa:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=50371764
          • kochanica-francuza To prawda, bo jak z tobą rozmawiałam 16.10.06, 22:33
            to jeszcze nie wywiesili tekstu poprawnego.

"Drzewiarz" napisałam w cudzysłowie, uznawszy to słowo za nick (tytuł tekstu
            Dyktanda - "Z bloga drzewiarza") i nie wiem ile interpunkcyjnych.
          • kochanica-francuza Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 17.10.06, 00:08
            pavvka napisał:

> pavvka napisał:
            >
            > > chyba nie zrobiła żadnego błędu stricte
            > > ortograficznego.
            >
            > A jednak zrobiła dwa:

Gdzie tu Pavvuniu widzisz błędy? Błędem jest dochodzenie swoich praw i żądanie
            bycia traktowaną jak wolna obywatelka?
            • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 18.10.06, 13:25
              Ja tylko dałem linka do wątku, w którym własnoręcznie informowałaś, że zrobiłaś
              dwa błędy ortograficzne.
      • bri Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:10
        Ja tam nie robię zazwyczaj błędów ortograficznych (no może mam problemy z nie -
        nie mogę zapamiętać kiedy razem a kiedy oddzielnie) ale jak słuchałam fragmentu
        tego dyktanda w dzienniku to nie mogłam w ogóle zrozumieć o czym mówią. Było
        coś o jakimś rżnięciu chyba, ale w życiu bym tego nie powtórzyła.
        • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:18
          bri napisała:

> jak słuchałam fragmentu
          >
          > tego dyktanda w dzienniku to nie mogłam w ogóle zrozumieć o czym mówią. Było
          > coś o jakimś rżnięciu chyba

Niektórym wszystko się kojarzy z jednym :-P
          • bri Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:21
            Chyba Tobie :P

Akurat tym razem z niczym mi się nie skojarzyło i może dlatego nie zrozumiałam
            o czym mówili ;)
            • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:24
              No ale rżnięcie załapałaś :-)))

A cały tekst jest tu:
              www.dyktando2006.pl/index.php?go=6
              • bri Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:27
                A z czym właściwie wg Ciebie mi się skojarzyło to rżnięcie? ;)
                • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:50
                  Z tym co feministki lubią najbardziej, czyli sex and violence :-P
                  • bri Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:54
                    Ha! To już wiem czego szukasz na Forum Feminizm ;)
                    • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:58
                      Ja nie szukam, ja znajduję :-)))
                      • bri Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 14:04
                        No wiem. Tada posty o gwałcie jak najbardziej pasuja do Twoich zainteresowań ;)
                • kochanica-francuza Kochanica napisała tak: 16.10.06, 23:33
                  Z bloga "drzewiarza"

Nicnierobienie, niechby i wyważone, z rzadka jest chwalebne. Zżymając się,
                  rzekłem więc na przekór sobie: Przeżeżże przerzynarką na przestrzał miłorząb
                  tuż-tuż obok tui, znienacka i bez ceregieli ściosaj to plugastwo, co zza
                  hibiskusa wytrzeszcza cętkowane nibyoczy. Oj, będzież to kośba, że hej! Zarazem
                  sczyścisz chaszcze na wprost transzei i baldachogrono hortensji naprzeciw
                  grząskiej strużki. Umaisz potem odrzwia, rozsiądziesz się popod nimi i dla
                  relaksu stworzysz limeryk. Ot, choćby taki:

Sufrażystka z Końskowoli
                  boogie-woogie wspak rzępoli,
                  myląc c-moll i As-dur, gdyż
                  hyca przy tym wszerz, w dal i wzwyż,
                  wojażując wśród bemoli.
              • pavvka Re: Wow!!! :))))))))Kochanica, jak ci poszło? 16.10.06, 13:28
                Zauważcie, że tegoroczne dyktando utrwala negatywny stereotyp feministek,
                przedstawiając jedną z nich jako osobę, której zainteresowanie typowo męskimi
                ćwiczeniami fizycznymi przesłania wrażliwość artystyczną :-o
            • kochanica-francuza Co do kobiet - także druga wicemistrzyni 16.10.06, 22:37
              i wszystkie mistrzynie Małego Dyktanda (kategoria do 16. roku życia) są płci
              żeńskiej.

• ggigus czytanie tekstu dyktanda 16.10.06, 21:55
          problem polega n tym, ze czytajacy tekst widzi go po raz pierwszy w zyciu, tekst
          jest z natury rzeczy trudny
          a czytajacy musi piszacym rytmem mowienia pokazac, gdzie jest przecinek i
          kropka, no i czytac wyraznie
          dwa razy bylam na dykt., bez wiekszych eee sukcesow, ale wszystkie moje maile i
          listy w sprawie czytajacego byly ignorowane
          ehh...
        • kochanica-francuza Przerzeżże przerzynarką - koszmarna dykcja czytają 16.10.06, 22:34
          cego

czytał to jako "prz-rz-rz przeżrarką" i musieliśmy kilkakrotnie prosić o
          powtórzenie.
    • tad9 wynik do przewidzenia 16.10.06, 21:46

Efekt typowego dla kobiet konformizmu i niechęci do nowości. Statystyczna
      kobieta nie jest w stanie zakwestionować czegoś takiego jak "ortografia". Brak
      inowacyjności - oto jeden z powodów, dla którego tak mało Nobli zgarniają
      kobiety...
      • ggigus innowacyjnosci, jak juz jestesmy przy ortografii, 16.10.06, 21:56
        drogi mezczyzno
        • tad9 Re: innowacyjnosci, jak juz jestesmy przy ortogra 16.10.06, 22:03
          ggigus napisała:

> drogi mezczyzno

O tym właśnie mówię! Typowa kobieca drobiazgowość pochłaniająca to, co ważne..
          • ggigus jesli w poscie o ortografii robisz bledy, 16.10.06, 22:05
            sam sie narazasz na takie uwagi
            • tad9 Re: jesli w poscie o ortografii robisz bledy, 16.10.06, 22:10
              ggigus napisała:

> sam sie narazasz na takie uwagi

Nie możecie znieść nawet odrobiny inności, by nie powiedzieć oryginalności.
              Jestem niczym ten malowany ptak zadziobywany przez szare wrony :-(((
              • zdanka1 Re: jesli w poscie o ortografii robisz bledy, 16.10.06, 22:30
                Tad, oryginalny to słowo dla ciebie tak odległe, jak dla Kaczyńskich słowo -
                wysocy:)
              • roraima Re: jesli w poscie o ortografii robisz bledy, 16.10.06, 22:34
                tad9 napisał:

> ggigus napisała:
                >
                > > sam sie narazasz na takie uwagi
                >
                > Nie możecie znieść nawet odrobiny inności, by nie powiedzieć oryginalności.
                > Jestem niczym ten malowany ptak zadziobywany przez szare wrony :-(((
                >

a moze statystycznie kobiety są tak NOowacyjne, ze kwstionują samego NObla..? ;-)
              • kochanica-francuza No nie mogę! 16.10.06, 23:34
                tad9 napisał:

> ggigus napisała:
                >
                > > sam sie narazasz na takie uwagi
                >
                > Nie możecie znieść nawet odrobiny inności, by nie powiedzieć oryginalności.
                > Jestem niczym ten malowany ptak zadziobywany przez szare wrony :-(((

Luuudzie, on serio?
                >
                >
                • kochanica-francuza Taduchna, mylisz inność z niedouczeniem 16.10.06, 23:37

Nie każdy, kto ryczy, jest lwem. Nie każdy, kto pisze "ruża", jest Andym
                  Warholem z powodu samego faktu pisania "ruża".
                  • pavvka Re: Taduchna, mylisz inność z niedouczeniem 18.10.06, 13:24
                    kochanica-francuza napisała:

> Nie każdy, kto pisze "ruża", jest Andym
                    > Warholem z powodu samego faktu pisania "ruża".

Fakt, może też być blemanem :-P
        • kochanica-francuza Typowa zagrywka mizoginów 16.10.06, 22:35
          "Jeśli kobieta jest w czymś dobra, to jest to coś nieważnego albo coś negatywnego".
      • bitch.with.a.brain Re: wynik do przewidzenia 16.10.06, 22:42
        A dlaczego jestes tak mało innowacyjny i masz tak banalna nazwe bloga? Nie
        lepiej np: peruypszetwiepshe?
        • kochanica-francuza Ale jak wygrywali faceci 16.10.06, 23:38
          to jakoś ortografia nie była symbolem zacofania, drętwoty i sztancy? Tylko
          męskiej wyższości? Jakie to ciekawe.
    • takete_malouma Re: Dyktando 2006 19.10.06, 10:51
      pavvka napisał:

> Jakby specjalnie na zamówienie Koreczka, Dyktando 2006 wygrała
      > kobieta :-) (chociaż niestety nie KF). Trzecie miejsce też
      > kobieta, a w kategorii juniorów (do lat 16) trzy pierwsze
      > miejsca zajęły dziewczyny.

W sytuacji odwrotnej byłaby wielka panika, że "system oświatowy nie wychodzi naprzeciw potrzebom dziewcząt", powoływanie komisji, okulary równości dla dyrektorów tworzących koła dyskusyjne dla dziewcząt, eurogranty na projekty zwiększania zaangażowania uczennic itp. itd.
      • pavvka Re: Dyktando 2006 19.10.06, 11:37
        takete_malouma napisał:

> W sytuacji odwrotnej byłaby wielka panika, że "system oświatowy nie wychodzi
        na
        > przeciw potrzebom dziewcząt", powoływanie komisji, okulary równości dla
        dyrekto
        > rów tworzących koła dyskusyjne dla dziewcząt, eurogranty na projekty
        zwiększani
        > a zaangażowania uczennic itp. itd.

A jak wytłumaczysz fakt, że żadna z tych rzeczy nie nastąpiła kiedy dyktando
        wygrywali mężczyźni (a tak właśnie było przez kilka lat)?
        • takete_malouma Re: Dyktando 2006 19.10.06, 19:03
          > A jak wytłumaczysz fakt, że żadna z tych rzeczy nie nastąpiła
          > kiedy dyktando wygrywali mężczyźni (a tak właśnie było przez
          > kilka lat)?

Przez których kilka lat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka