bene_gesserit 13.04.07, 09:27 Oto sposob zwalniania wieloletnich pracownic w panstwowej instytucji: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4055483.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: Same stare kobiety 13.04.07, 09:45 Sam się powinien zwolnić jeśli już takie kryteria stosować. Nie wygląda zbyt młodo. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Same stare kobiety 13.04.07, 09:49 Ale z takim wyglądem tylko do radia się nadaje hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Same stare kobiety 13.04.07, 09:59 Parę miejsc by się jeszcze znalazło ;) Zresztą wiele się zmienia w tych sprawach. U mnie na osiedlu podłogi myje całkiem przystojny pan. Ostatnio w Tesco byłam z córką i jej tłumaczę w drodze do kasy "Dostaniesz plastelinkę ale najpierw musimy zapłacić. Pani w kasie zrobi pik, mama da jej pieniądze i dopiero wtedy plastelinka będzie nasza". Dochodzimy do kasy a tu zonk! Przy kasie przystojny młody chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Same stare kobiety 13.04.07, 10:06 bri napisała: > Ostatnio w Tesco byłam z córką i jej tłumaczę w drodze > do kasy "Dostaniesz plastelinkę ale najpierw musimy zapłacić. Pani w kasie > zrobi pik, mama da jej pieniądze i dopiero wtedy plastelinka będzie nasza". No i wyszedł cały Twój seksizm :-) Sugerujesz, że ten dyrektor z radia ma iść na kasę w Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Same stare kobiety 13.04.07, 10:11 No, naprawdę przy tej kasie wyszedł nie tyle seksizm co myślenie stereotypowe. Przydaje się takie doświadczenie od czasu do czasu. Kiedyś późnym wieczorem wchodzę do delikatesów a przede mną trzech dresiarzy w wersji clasic: dresik, czarna skóra, szeroka szyja, ogolone głowy. Aż przystanęłam ze zdziwienia kiedy zamiast wódki kupili sobie po lodzie na patyku. A dyrektor mógłby np. zmywać naczynia na zapleczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Same stare kobiety 13.04.07, 10:17 bri napisała: > A dyrektor mógłby np. zmywać naczynia na zapleczu ;) No tak, na kasę za mało reprezentacyjny :-) Chociaż może gdyby się ostrzygł, ogolił i zadbał o cerę, to by się nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Same stare kobiety 13.04.07, 10:30 Tylko żartowałam - w stylu pana dyrektora. Niektórzy ludzie są ładniejszy od innych ale na palcach jednej ręki mogę policzyć tych, którzy mi się w ciągu całego życia wydawali na tyle odrażający, że nie mogłabym na nich patrzeć. I to też nie była raczej kwestia wyglądu jako takiego tylko braku higieny i podłego charakteru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Same stare kobiety 13.04.07, 10:50 Ale on naprawdę ma zaniedbany wygląd. Ja jakoś tak po drobnomieszczańsku uważam, że dyrektor w poważnej instytucji powinien mieć wygląd poważny i budzący zaufanie, a ten wygląda jak spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Same stare kobiety 13.04.07, 11:01 Masz rację, szczególnie z punktu widzenia instytucji to istotne, żeby jej przedstawiciel dobrze się prezentował. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Same stare kobiety 13.04.07, 11:46 Jerzy.Targalski@polskieradio.pl Proponuję zasypać owego "przystojniaka" mailami Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Same stare kobiety 13.04.07, 19:32 Proponuję taką treść: Jestem młoda i piękna (tu wymiary, te najistotniejsze w ocenie pracownika radiowego ;)), weź mnie, weź MNIE - do radia :D Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: Same stare kobiety 14.04.07, 00:20 do tego pana (sic) pasuje cytat z piosenki Kasi Nosowskiej - " kto się rodzi prostakiem, prostakiem przemija, choćby słoma w butach ze złota była" swoja droga ten cytat pasuje do wiekszosci polskich politykow:( Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Same stare kobiety 14.04.07, 00:39 "Targalski: - Ja tylko przytaczałem statystyki, z których wynika, że w radiu ludzie przed trzydziestką stanowią 13 proc" "Nożkurwmać" skoro ludzie kończą studia koło 25 lat a na emeryturę "średniopciowo" przechodzą koło 62,5 lat, to zakładając wskutek intensywnej emigracji młodych roczników wyżu demograficznego równomierny rozkład wiekowy populacji - jest to jak najbardziej prawidłowy udział. Pan Targalski "mieć kłopota z matematyka" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ktoś czytał w realu i widział tego typa? 14.04.07, 20:21 Sam stary niedomyty ziemniak z fryzurą "Jam jest pierwszy kizior w remizie w Pcimiu Dolnym!" Wyraźnie mu własna starość doskwiera i jako remedium szuka młodych lal jako pracownic... Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Ktoś czytał w realu i widział tego typa? 15.04.07, 20:21 Ten jego fryz też mi się rzucił w oczy. Ja bym zrozumiała coś takiego u zawodowego kontestatora..... Ciekawe czemu starzy mężczyźni mu nie przeszkadzają? Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Same stare kobiety 14.04.07, 22:22 To w ramach odnowy moralnej. Jeśli spełniła rolę inkubatora to na śmietnik, jeśli nie to tym bardziej. Takie teraz będą standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Same stare kobiety 15.04.07, 20:37 piekielnica1 napisała: > To w ramach odnowy moralnej. > Jeśli spełniła rolę inkubatora to na śmietnik, jeśli nie to tym bardziej. > Takie teraz będą standardy. Z Kaczem nie ma to akurat nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
juliagreen Re: Same stare kobiety 15.04.07, 22:09 Żenada, panie Targalski... Aż mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Same stare kobiety 16.04.07, 09:11 kochanica-francuza napisała: > Z Kaczem nie ma to akurat nic wspólnego. Jasne, tylko tyle, że takimi ludźmi się otacza i jego partia desygnuje ich na stanowiska. To przecież tak niewiele? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj E... bzdury 16.04.07, 10:41 pan z radia traktuje tak nie tylko kobiety. O wszstkich pracownikach powiedział że srednia wieku jak na cmentarzu, o Sznuku ze miły głos to by nwet w obozie był lubiany. Cham i prostak z manią pt " wywalic wszystkich ktorzy prcowali w radiu w prlu i 3 rp" Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: E... bzdury 16.04.07, 11:23 w TVN24 Maria Szablowska powiedziala ze należał do PZPR - to się nazywa miec tupet ( ona nie należała co nie przeszkodzilo mu ja nazwac gomułokowsko- gierkowskim czymś tam...) cherry Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: E... bzdury 16.04.07, 12:26 nalezał, nalezał. Ale potem tak sie nawrócił ze bez najmniejszego zalu wywalił Młoda Lekarkę za niepodpisanie deklaracji o niebyciu agentką. Ewa Szumańska poleciałaby zresztą nawet gdyby podpisała - bo jest tak stara że pan Czabański patrzec na takich starców nie moze. Potworne chamidło. Odpowiedz Link Zgłoś