Gość: agnieszka223 IP: *.chello.pl 26.04.05, 17:51 Kto zna skuteczny sposób usuwania mięsniaków?Oprócz wyłuskiwania, może homeopatia, zielarstwo...czekam na rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenia11 Re: mięśniaki 26.04.05, 22:04 Znam bioenergoterapeutów, ktorzy maja sukcesy w usuwaniu malych mięśniaków. I ich dodatkowym atutem jest to, że realnie informują o szansach na powodzenie. Panowie R. Ulman i pan Henclewski.Ale w penwych sytuacjach tzn, przy pewnych rpozmiarach mięśniaka szanse sa minimalne. A czemu szukasz takich metod? Chetnie tez je poznam- na przyszłość. Słyszałaś o embolizacji w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka223 Re: mięśniaki IP: *.chello.pl 27.04.05, 22:10 tak, słyszałam o tej metodzie z Lublina, ale chciałabym poznać skuteczne bezinwazyjne metody usuwania mięśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 Re: mięśniaki 28.04.05, 20:22 Ja też. I nie pisze tego zlośliwie. Po prostu mięśniaki to dranie, na ktore nie ma skutecznej metody leczenia a tym bardziej takiej jakiej chcesz, czyli nieinwazyjnej czyli naturalnej. Chodzi mi dokładnie o to, że musisz samodzielnie szukać metody pokazując lekarzom i innym specjalistom siebie i to co masz. Byc może Twoje akurat mozna spróbowac leczyć nieinwazyjnymi metodami. Ale to musisz sama sie udac w kilka miejsc i posluchac tego co Ci powiedzą. Bo nikt Ci - bez obejrzenia Ciebie - nie powie, że to jest na pewno skuteczne, a to nie. O cxzym może tez swiadczyć to, że tylko ja do Ciebie pisze w tej sprawie. Z wlasnego doswiadczenia wiem, że tak jest. Ze musisz odwiedzic kilka dobrych specjalistów paramedycznych. Zaproponowalam dwóch panów swietnych w swojej dzialce. Przyjmują w Warszawie. O ziolach nie słyszałam jako sposobie leczenia mięsśniaków. Możesz spróbować medycyny chińskiej, wiem i znam specjalistów. Na przykład Krzysztof Romanowski (tez warszawa). Jest bardzo dobry. Ale nie sądzę żeby Ci cos powiedzial na 100 procent, zarówno w jedną jak i w druga stronę. Trzymaj się i daj znać jakie podjęłaś działania. Ale zacznij działać. To znaczy dowiedz się jakie masz mozliwości, sprawdź metody na ile moga pomoc w Twoim przypadku. A potem przemyśl wszystko i podejmij dedcyzje. Trzymam kciuki PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: mięśniaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:41 Problem polega na tym ze usunięte mięśniaki czy to embolizacja ,czy metoda tradycyjna tzw.wyłuskiwanie i tak odrastaja ponownie.Czasami szybciej niz te pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 Re: mięśniaki 28.04.05, 21:57 Tak. Masz rację. Ale pozostawione mięśniaki (niektore) mogą prowadzic do szybszej smierci lub zagrożenia zycia. Więc wybór nalezy do Ciebie: czy poddasz się zabiegowi (operacja to ostateczność!)i będziesz miala jakieś prawdopodobieństwo że sie odnowią (prawdopodobieństwo a nie pweność!) czy zostaniesz z nimi. Nie wiem jak jest w Twojej sytuacji dlatego trudno mi cos powiedzieć i też dlatego zachęcam Cię do wizyt u specjalistów. Niestety, jak juz sa mięśniaki to jest to samo w sobie już coś przykrego w czym nie ma tylko dobrych rozwiązań. Ale nie zawsze musi tak być że odrosną. pamietaj tez o tym, że jest to choroba psychosomatyczna-wplyw silnych emocji itp. Więc jezeli przy okazji pozbywania sie nmięśniaka uporządkujesz swoje zycie emocjonalne i psychiczne to szansa na nowe zmniejszy sie bardzo. Poza tym po embolizacji podobno odrastaja w dużo mniejszej iloścvi przypadków. A poza tym gdy beda odrastały i bedziesz chodzić do gina to możesz je w odpowiednim momencie poddac zabiegowi laparoskopii, też metoda lepsza niż operacja. W kazdym razie to jest tak jak ze slabymi zębami. jak ktoś ma sklonnośc do próchnicy czy paradontozy to ją ma i musi do końca zycia bardziej dbac o zęby niż inni, wiecej wydac pieniedzy itp. Trudno,. Pomyśl za to, co dobrego masz czego nie maja inni/inne. Odpowiedz Link Zgłoś