Dodaj do ulubionych

zsunięta prezerwatywa

02.07.08, 16:01
witam, kochałam się z moim chłopakiem i zsunęła się we mnie cała prezerwatywa, nie doszło do wytrysku ale był płyn ejakulacyjny... i no właśnie, czytam, czytam na ten temat i nie ma jednoznacznej odp czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, dodam ze mam dni plodne i kochalismy sie wtedy dwa razy, za pierwszym razem doszedl, pozniej seks oralny, wiec podejzewam spermy juz nie bylo na penisie ale czy mogla byc w cewce? i pozniej sie przeniesc za drugim stosunkiem? nie wiem co mam robic, do ginekologa moge sie wybrac jedynie juz ostatniego dnia kiedy moge przyjąc tabletke po stosunku, i do tego tez pytanie; czy ginekolog mnie musi zbadac zeby wypisac recepte, slyszalam ze jeseli nie mialam wczesniej wykonanej cytologii <chyba> to nie moze mi przepisac tej tabletki po stosunku? prosze pomozcie
Obserwuj wątek
    • ensoleillement Re: zsunięta prezerwatywa 02.07.08, 22:15
      > witam, kochałam się z moim chłopakiem i zsunęła się we mnie cała prezerwatywa,
      > nie doszło do wytrysku ale był płyn ejakulacyjny...

w płynie elakulacyjnym są plemniki, o czym wiesz
      prezerwatywa się zsunęła, o czym wiesz

czego się po nas spodziewasz..?
    • Gość: aulufia Re: zsunięta prezerwatywa IP: *.chello.pl 02.07.08, 22:20
      Ja byłam u ginekologa i po prostu poprosiłam o wypisanie recepty na
      Postinor. Doktor mnie nie badała tylko zapytała co się stało że
      myślę że zaszłam w ciążę
      • bystra_26 mniej niż 4% 02.07.08, 23:32
        Po co faszerować się taką końską dawką hormonów i rozwalać sobie cykl?
        Przecież statystycznie mniej niż 4% kobiet, którym zdarzy się wypadek w trakcie
        stosunku jest akurat w fazie płodnej. 96% bierze bezcelowo, bo albo do owulacji
        jest jeszcze bardzo daleko, albo juz jest po niej. Ponadto nalezałoby sobie
        uświadomić, że ze świadomych/celowych starań podejmowanych w dni płodne
        wyznaczone na podstawie OBSERWACJI swego ciała, jest tylko 25-40% szans na
        ciążę. Z wypadku dużo, dużo mniej.

I zapomnijcie w końcu o owulacji czy dniach płodnych z wyliczeń - kalendarzyk
        się przezył już dawno, i jakoś choć z wyliczeń wychodziło, że jest bezpiecznie,
        pojawiały się dzieci. Dni płodne u każdej kobiety i w każdym cyklu mogą wypadać
        kiedy indziej.
        • ensoleillement Re: mniej niż 4% 03.07.08, 00:04
          zgadzam sie z Tobą, ale niestety liczby to jedno a życie to coś innego
          dla niektórych te 4% to zbyt dużo
          a obserwując znajomych dookoła czasem wątpię w to, że aż tak trudno zajść w ciążęsmile
    • marcelinkakaya Re: zsunięta prezerwatywa 11.11.21, 10:28
      dlatego ja wolę moją diafragma Caya - nigdy nie zawodzi smile)
    • dagmara9 Re: zsunięta prezerwatywa 20.01.22, 12:42
      Prezerwatywa i sprawdzanie dni płodnych daje większą pewność zabezpieczenia. Używam testera owulacyjnego Afrodyta do pomiarów LH

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka