Dodaj do ulubionych

odrobaczenie

IP: *.kim.pl / *.kim.pl 04.02.04, 23:59
niestety,po raz kolejny stwierdzilam obecnosc u siebie owsikow;/ mam w domu
pyrantelum,ktore zawsze mi pomaga,ale fatalnie sie po nim czuje,mdlosci caly
dzien etc..czy jest jakis inny lek na ta przypadlosc majacy troche mniej
skutkow ubocznych?a najlepiej bez recepty..
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka Re: odrobaczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:56
      jest jeszcze Vermox i Zentel z tego co się orientuję to na recepte ale zapytać
      można , czasem sprzedają różne medykamenty a sami podkładają recepte,może
      akurat . Nie wiem czy te leki nie mają bardzo podobnego składu do Pyrantelum
      więc mogłyby powodować również dolegliwości . Powodzenia w walce
    • Gość: Teresa Re: odrobaczenie IP: *.net-serwis.pl 05.02.04, 13:25
      z medycyny naturalnej:
      * sole potasowe i karoteny zawarte w marchwi maja dzialanie przeciwrobaczne i
      np. owsiki usunac mozna przez regularne spozywanie na czczo i wieczorem przed
      snem 1-2 marchewek (kup lepiej ekologiczna)
      * owoce czarnej jagody - dzialaja porazajaco na robaki jelitowe; owsiki
      likwiduje sie skutecznie spozywajac przez 3 dni wylacznie jagody i przetwory z
      jagod(kompot,kisiel,sok z woda), juz po 24 godz.odchodza wraz z kalem ogromne
      ilosci owsikow
      * przepis medycyny chinskiej na pasozyty:
      wrzucic na pol litra wrzacej wody 3 duze lyzki zmielonych orzechow wloskich, 3
      lyzki suszonych kwasnych moreli, 1 lyzeczke mielonego imbiru, gotowac 15 minut.
      Pic 3-4 filizanki goracego plynu - pasozyty nie wytrzymuja takiego
      zaalkalizowanego srodowiska. Stosowac 12 dni, po czym dokonac kontroli
      laboratoryjnej, ew. powtorzyc.
      Nie masz nic do stracenia, sprobuj, a potem daj znac z jakim skutkiem.
      Ja nie wyprobowalam, bo nie bylo takiej potrzeby.
      • Gość: Nowy tutaj Re: odrobaczenie IP: *.clubnet.pl 15.02.04, 16:57
        najlepiej wszelkiego zarobaczenia pozbyc sie pijac ziola ojca grzegorza Vernikadis. 2-3 buteleczki wystarcza. wyszukaj tego w internecie albo popytaj w domach parafialnych wiekszych kosciolow, tam czasem sprzedaja. w aptekach i zielarniach niestety nie ma tego. nie maja zadnych skutkow ubocznych.
    • beba2 Re: odrobaczenie 15.02.04, 17:26
      Spróbuj jednak Vermox(mebendazole-nazwa chem).W przeciwieństwie do Pyrantelum
      (pyrantel pamoate) nie ma dzialań niepożądanych(rzadko bóle brzucha).Vermox na
      receptę kosztuje około 2 zł(bez recepty kilkanaście).Lek stosuje się przeważnie
      (na owsiki)przez dwa dni z rzędu na czczo,potem tydzień przerwy i znów 1 dzień
      (czyli kuracja to 3 tabletki po 100mg ).w opakowaniu jest 6 tabletek.O ile nie
      wiesz-kurację muszą przejść wszyscy członkowie rodziny -inaczej nie ma sensu.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka