Dodaj do ulubionych

Zespół cieśni nadgarstka (po operacji)

15.09.13, 11:48
Witam
Jestem 5 dni po operacji cieśni nadgarstka prawej ręki,operacja była przeprowadzona metodą endoskopową.Kilka dni po operacji stan ręki się poprawia przestała boleć raczej palce nie drętwieją czucie jest i powoli zaczynam chwytać przedmioty wcześniej po operacji nie było to możliwe.Problem mam inny operacja przeprowadzona była w znieczuleniu miejscowym zastrzyk w okolicy pachy w moim przypadku nie zadziałał i byłem kuty w to miejsce 4 razy bez większego efektu :-( podobno czasem tak jest ,zdecydowano że będę miał jeszcze 2 zastrzyki w sam nadgarstek i w ten sposób zostałem zoperowany( pełne znieczulenie to nie było bo troszkę czułem rękę mogłem nią ruszać podobnie jak palcami)Po operacji mam taki problem:przy wyprostowanej ręce jak ją odciągam na wysokości klatki piersiowej do tyłu czuję w miejscu robienia znieczulenia okolice pachy ból i prąd biegnący do palca wskazującego i środkowego podobnie jest przy uciśnięciu tego miejsca prąd też idzie.Zastanawiam się czy mam zbite,opuchnięte to miejsce i dlatego idzie ten prąd czy może został przy znieczuleniu uszkodzony nerw.Jeśli ktoś spotkał się z podobnymi objawami proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • szaser minie! 15.09.13, 12:55
      Prawdopodobnie jest to ból pourazowy, związany ze skaleczeniem igłą gałązek nerwu i onerwnej.
      Jak minie trochę czasu to się zagoją miejsca skaleczeń i bóle miną. Można smarować środkami przeciwbólowymi, lub naklejać plastry z lidokainą (na receptę i drogie).
      • ciesn Re: minie! 15.09.13, 22:44
        Dzięki że odpisałeś troszkę mnie pocieszyłeś, właśnie tak myślałem ale jest to nieprzyjemne i niepokojące więc panikowałem zdjęcie szwów mam za tydzień więc też wypytam lekarza dam znać jak będzie poprawa.
        Dodam że dziś zmieniałem opatrunek i zdjąłem ortezę po 5 dniach rana 3 szwy świetnie się goją ręka jest dziwna boję się ruszać ręką widać zaniki mięśni w okolicy nadgarstka a zawsze miałem bardzo silny nadgarstek(mam nadzieję że wszystko da się odbudować) gram dużo w tenisa i powiem szczerze że na tą chwilę nie wyobrażam siebie siebie trzymającego rakietę w ręku ale ponoć jest to możliwe 1.5mis. po operacji
    • ciesn Re: Zespół cieśni nadgarstka (po operacji) 03.10.13, 15:34
      Jestem już prawie miesiąc po operacji a o wcześniejszych dolegliwościach związanych ze znieczuleniem zapomniałem ból minął :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka