IP: *.chello.pl 29.12.04, 00:57
Witajcie. Szukałam kiedyś info na forum kobieta, ale jednak trudno tam się
poruszać (atmosfera dziwna), więc spytam tu. Wybaczcie.
Botox. Czy ktoś, raczej któraś z Was zna ludzi, którzy praktukują
sytematycznie zastrzyki z jadu?
Chodzi mi o dwie rzeczy.
Jak często trzeba to powtarzać? Bo raczej skoro się zrobi to raz, to potem
się wygląda na zmęczoną? Bez urlopu? Gorzej po prostu. Więc jak często.
I czy to prawda, że tworzą się zmarszczki w innych miejscach, równie
brzydkie? Np. zamiast marsa między brwiami - dwie zmarszczki obok?
No i koszt. W Warszawie od 500 - 1000 za czoło, ale może warto po porstu
wyjechać do innego miasta?
Gdyby ktoś zechciał odpowiedzieć będę stokrotnie wdzięczna.
I jeszcze raz przepraszam, że na tym forum o tpo pytam, ale mam awersję do
rozmów o ciuchach, facetach i takich tam.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: botox? 29.12.04, 01:05
      Botox wstrzykuje sie 2-3 razy w roku. Nigdy nie slyszalam, ze obok tworza sie
      zmarszczki, czy ze dziala w jakis ujemny sposob.
      Po przerwaniu kuracji po prostu zmarszczki wracaja ...
      Oczywiscie trzeba to robic u doswiadczonego lekarza i autentycznym preparatem.
      Mieszanki kupione na internecie spowodowaly nawet smierc ludzi w USA.
      • Gość: alis Re: botox? IP: *.chello.pl 29.12.04, 01:09
        Nie, do głowy by mi nie przyszło, żeby samej sobie robić zastrzyki.
        Ale w takim razie jeżeli w gabinecie jest podejrzanie tanio, to znaczy, że może
        być trefny towar:)?
        Ile w takim razie minimalnie kosztuje oryginalna ampułka? Bo to się chyba
        sprowadza z głównych światowych hurtowni, więc ceny na świecie są wzgklędnie
        podobne? Czy tak?
        • pia.ed Re: botox? 29.12.04, 01:14
          Wlasnie bylam na google. Wystukalam botox (polskie strony) i ukazalo sie pelno
          informacji.
          Skopiowalam pierwsza, ktora otworzylam, z informacja o botoxie.
          wodoglowie.webpark.pl/botox.html
          Na temat cen niewiele wiem, ale cena ktora podalas jest wysoka.
          Chyba pojdzie na to kilka ampulek? Jedna powinna kosztowac okolo 1000 zl, ale
          nie recze za ta informacje.
          Na google przeczytasz tez o tych przypadkach z Florydy.
          • Gość: alis Re: botox? IP: *.chello.pl 29.12.04, 02:30
            bardzo dziękuję:)
            • rita78 Re: botox? 29.12.04, 09:10
              pracuje jako pielegniarka na chirurgii plastycznej. botox jest bardzo
              popularnym zabiegiem wsrod pan. Czas dzialania trwa ok 6 miesiecy. Zwykle
              pacjentki powtarzaja zabieg co 6- 8 miesiecy. Jedyne oryginalne preparaty
              dostepne w Polsce to Botox lub Dysport ( dokladnie ten sam sklad co
              oryginalnego Botoxu, rownie dobry i nieco tanszy). Sporadycznie , po zabiegu
              moze dojsc do miejscowego obrzeku, zaczerwienienia ( objawy moga utrzymywac sie
              do ok. 24 godzin.). Co do tych nowych zmarszczek o ktorych piszesz: czasami
              bywa tak ze u pacjentki ktora miala zastosowany botox np. na czolo, a ma bogata
              mimike,powstaja zmarszki w innym miejscu np. kolo oczu, poniewaz mimika z czola
              przenosi sie na inne partie twarzy...ale nie jest to regula i
              standardem..poprostu tak czasem moze sie zdarzyc. We wroclawiu koszt
              ostrzykniecia botoksem to w zaleznosci od gabinetu od 80 do 150 zl za punkt (
              czyli np. dwie pionowe zmarszczki miedzy brwiami to ok 400 zl. Botoksem mozna
              leczyc z bardzo dobrym efektem nadpotliwosc ale to juz znacznie wieksze koszty.
              Pozdrawiam
              • Gość: basia Re: botox? IP: *.4web.pl 29.12.04, 11:44
                rito, a co sądzisz o preparacie Juvedrem?
                • rita78 Re: botox? 29.12.04, 12:07
                  przykro mi ale nie mam doswiadczenia z takim preparatem ( u nas w gabinecie sie
                  go nie stosuje)i szczerze przyznam ze nie slyszalam nic o nim:( ale sie
                  zainteresuje:)
                  • Gość: alis Re: botox? IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:41
                    Dziękuję Rito, dziękuję bardzo. Wiedziałam, że można na Was liczyć.
                    Wygląda mi na to, że Warszawa jednak bardzo droga....
                  • Gość: basia Re: botox? IP: *.4web.pl 29.12.04, 13:58
                    Własnie ten preparat zaproponawano mi w Łodzi.Prawdopodobnie jet lepszy od
                    Restylanu
                    • rita78 Re: botox? 29.12.04, 17:05
                      Jesli jednak chodzi o tzw. wypelniacze: my pracujemy z aquamidem i
                      restylane.Efekty bardzo dobre, czas efektywnosci, podobnie jak botox czyli
                      jakies 6-9 miesiecy ( producent podaje ze rok, ale z doswiadczenia powiem ze to
                      zbyt optymistyczna informacja:)Koszt we wroclawiu to ok 2000 zl za strzykawke.
                      • rita78 Re: botox? 29.12.04, 17:09
                        a jesli chodzi o stosowanie botoxu u dzieci z porazeniem mozgowym to niestety
                        na razie tylko czytalam ze to fantastyczna metoda w leczeniu spastyki,
                        niestety piorunujaco droga, skoro ampulka preparatu w cenie hurtowej kosztuje
                        ponad 1000zl:((
                        • Gość: alis Re: botox? IP: *.chello.pl 29.12.04, 21:25
                          Spytam bardzo konkretnie:
                          mars na czole - jedna zmarcha, nie dwie, czy efekty botoxu i restyline są
                          porównywalne?
                          Oprócz oczywiście paraliżu mięśniowego?
                          Czy zmarszczka staje się niewidoczna?
                          • rita78 Re: botox? 30.12.04, 20:42
                            jak czolo to polecam raczej botox,po jakis 10 dniach zmarszczka bedzie
                            niewidoczna. wypełniacze polecam raczej przy bruzdach przynosowych, ustach, na
                            policzkach jesli zmarszczki sa glebokie miedzy brwiami, na czole stosuje sie je
                            raczej rzadko.
                            • Gość: alis Re: botox? IP: *.chello.pl 30.12.04, 21:18
                              dzięki:) jaka profesjonalna konsultacja!
                              Happy New Year!
                        • maszar Re: botox? 01.01.05, 21:27
                          Rita pisze :
                          "czytalam ze to fantastyczna metoda w leczeniu spastyki, niestety piorunujaco
                          droga, skoro ampulka preparatu w cenie hurtowej kosztuje ponad 1000zl:(("

I w tym miejscu wreszcie można za coś pochwalić nasz NFZ, albowiem refunduje on
                          w 100 % koszty leczenia dzieci z mózgowym porażeniem toksyną botulinową, tak, że
                          dla rodziny pacjenta nie stanowi to żadnego obciążenia finansowego;
                    • Gość: Iza Re: do Basi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:03
                      Basiu, a gdzie w Łodzi? możesz podać adres? i jaka cena?
                      sama przymierzam się do mojej zmarszczki na czole :-)
                      • Gość: basia Re: do Basi IP: *.4web.pl 30.12.04, 17:04
                        Iza, dowiadywałam się w Dermedzie na ul. Piotrkowskiej, tam jedna strzykawka (
                        przy bruzach przynosowych prawdopodobnie potzrebne są 2)Juvedrmu
                        koszt.700zł.Chce jeszcze sprawdzić Centrum Estetyki Beauty
                        ul. Gdańska 91
                        www.beauty.info.pl
                        Iza, a ty jesteś z Łodzi? jak tak to może się umówimy na zabieg?

• Gość: alis Re: do Basi IP: *.chello.pl 30.12.04, 21:20
                          > Iza, a ty jesteś z Łodzi? jak tak to może się umówimy na zabieg?

Albo przynajmniej napiszcie, jaki efekty, wizualne i czysto psychologiczne:)
                  • pia.ed Do rita 78............. 29.12.04, 14:12
                    Mam do Ciebie inne pytanie, skontaktuje Cie potem na priv.
    • rita78 Re: botox? 01.01.05, 15:08
      znalazłam fajne forum dyskusyjne o chirurgii plastycznej...moze tam znajdziecie
      to wszystko co was interesuje:)
      users.nethit.pl/forum/forum/cialo
      • pia.ed Fajne forum, rita! 01.01.05, 16:54
        Wlasnie o cos podobnego mi chodzilo.
        • Gość: mia Re: Fajne forum, rita! IP: *.adsl.proxad.net 02.01.05, 01:46
          Mialam wielokrotnie wstrzykiwany botox (tzw. mars - pionowa zmarcha miedzy
          brwiami). Zawsze efekt utrzymywal sie max. trzy - cztery miesiace. Mowie:
          maksymalnie; bo czasem bylo krocej! Przy glebokiej bruzdzie jest wygladzenie,
          ale nie likwidacja zmarszczki, trzeba wypelnic. Wypelnialam wlasnym tluszczem
          cztery razy - zmarcha powraca, bo miesnie ponownie robia sie silne, silniejsze
          od naszej woli. Poza tym rzeczywiscie rzezbi sie inne partie twarzy (mam teraz
          sliczne zmarszczki poziome na czole)
          Reasumujac: efekt jest tylko wtedy, kiedy dziala botox. Botox dziala relatywnie
          krotko i nie wiadomo jakie sa jego skutki uboczne (jak bylo z silikonem!).
          Koniecznosc czestych powtorzen zniecheca...
          • pia.ed Re: Fajne forum, rita! 02.01.05, 13:21
            Mia, masz calkowita racje, efekt botoxu utrzymuje sie z gora 3 miesiace.

Wstrzykiwanie wlasnego tluszczu tez nic praktycznie nie daje, bo 90% - 95%
            tluszczu zostanie wchloniete przez organizm i znika!
            Trzeba robic wstrzykiwania wlasnego tluszczu wielokrotnie, aby uzyskac jakis
            efekt.
            Informacja o zanikaniu tluszczu jest 100% pewna, bo pochodzi od pielegniarki w
            duzej klinice plastycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka