Gość: sf IP: *.ci.uw.edu.pl 16.06.02, 11:01 CO MAM ZROBIC? CZY PLUKAC TO SEPTOSANEM, CZY TEZ ISC DO LEKARZA, JAKIEGO? BOLI MNIE STARSZNIE DZIASLO KOLO JEDNO ZEBA I ROPIEJ A PRZY TYM NIEPRZYJEMNY ZAPACH. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sajko Re: BÓL DZIĄSEŁ IP: 193.192.169.* 17.06.02, 12:26 Z tego co wiem, to takie objawy to do dentysty. Pewnie korzenie zęba są do wyrzucenia. Jak dentysta powie, że nie do niego, to polecam szpital na Lindleya 4, katedra chirurgii stomatologicznej. Ale lepiej, żeby skończyło się na panu/pani dentyście. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: BÓL DZIĄSEŁ 17.06.02, 12:43 Samo raczej nie przejdzie, a mogą się pojawić powikłania (nawet posocznica); udaj się więc do stomatologa. Natomiast do wizyty, pewną ulgę może Ci przynieść stosowanie Dentoseptu A. Jest gęstszy niż zwykły Dentosept, można nim smarować dziąsła i zawiera między innymi składnik miejscowo znieczulający (anestezyna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: BÓL DZIĄSEŁ IP: *.sasknet.sk.ca 18.06.02, 07:44 Sa specjalni lekarze od dziasel. Dziasla ktore nie sa na codzien szczotkowane miekka szczoteczka i flosowane prawidlowo, choruja. Czasem tworzy sie tzw kieszen okolozebowa. Dziaslo jest na tyle luzno przyczepione do zeba na skutek wielu lat zaniedban w wolna przestrzen dostaja sie resztki pokarmu i tam sie psuja. Lekarz do dziasel powinien wyleczyc obecny stan zapalny, nauczyc prawidlowej higieny jamy ustnej i zalecic drobne (zwykle kilka) zabiegi chirurgiczne dla odrestaurowania czynnych dziasel. Lekarz stomatolog powienien wiedziec gdzie taki lekarz od dziasel przyjmuje i skierowac. Odpowiedz Link Zgłoś