telewizo 07.11.07, 03:59 jakie sa objawy wrzodow?... piecze mnie w okolicy zoladka , nie moge jessc, jak domowymi sposobami wyleczyc sie? jestem w irlandi nie mam ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: wrzody zoladka 07.11.07, 09:48 w Irlandii nie ma wyszukiwarki? www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=XUg&q=wrzody+%C5%BCo%C5%82adka&btnG=Szukaj&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartysi Re: wrzody zoladka 07.11.07, 13:38 Też mam od jakiegos czasu ten problem, ale nie wiem czy to wrzody. Najlepiej zrobic badanie (gastroskopia). Jezeli boli po jedzeniu to niekoniecznie wrzody, czytalam ze przy wrzodach boli raczej po 1,5 do 3 godz po jedzeniu. Ja ide jutro do lekarza i tobie tez radze. Łagodzi żolądek len: ja mielę, zalewam wrzątkiem i dodaja troche miodu do smaku, jak troche przestygnie to pije. Bardzo dobry dla żopłaądka jest kisiel, niekoniecznie gotowy - mozna samemu: zetrzec jablko, zagotowac w wodzie , dodac troche cukru i mąki ziemn (wczesniej rozmieszanej z woda), a dlugo cie juz tak boli?? i w ktorym miejscu? - środek czy lewa str??/ Odpowiedz Link Zgłoś
ela_anna Re: wrzody zoladka 07.11.07, 14:54 bol po jedzeniu to wrzody zoladka,bol glodu to wrzody dwunastnicy...ale moze tez byc nadkwasota .JESC tylko gotowane,zadnej surowizny rowniez owocow w postaci surowej tylko gotowane,dieta lekkostrawna,ryz kasza ziemniaki,sucharki,srodki rozkurczowe,skuteczne siemie lniane jako srodek oslaniajacy.Wyeliminuj slodycze ,kawe,lekka herbatka,mleko rowniez nie wskazane,moze jakies mleczko oslaniajace przy dolegliwosciach zoladkowych,nie wiem co tam w aptece mozesz kupic.Najlepiej jedank do lekarza zeby wlaczyl wlasciwe leczenie i postawil diagnoze.Jesien jest taka pora ,kiedy wrzody sie uaktywniaja Odpowiedz Link Zgłoś