Dodaj do ulubionych

nuzliwosc miesni-melatonina

IP: *.inet.fi 30.03.01, 16:36
czy osoba z schorzniem miesni cierpiaca na bezsennosc moze zazywac melatonine?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.sasknet.sk.ca 30.03.01, 16:46
      Jezeli ta nuzliwosc miesni to miastenia gravis to melatonina nie ma absolutnie
      nic wspolnego w polu dzialania choroby i moze byc brana bez ograniczen.
      Melatonina dana podjezykowo dziala najszybciej i w najmniejszej mozliwej dawce.
      Artur
      • Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 30.03.01, 17:02
        Dziekuje Arturze za wypowiedz jest to miasthenia-gravis.Moze znasz cene
        melatoniny czy konieczna jest recepta aby ja kupic w aptece gdyz inne zrodla
        mnie nie interesuja ze wzgledow bezpieczenstwa .
        mimi
        • Gość: Artur Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.sasknet.sk.ca 30.03.01, 21:33
          Ja mieszkam w Kanadzie dlatego nie wiem gdzie w Polsce mozna kupic Melatonine
          dobrej jakosci. W Kanadzie Melatonina jest troche ograniczona bo ma silne
          dzialanie a jednoczesnie nie ma zbyt wielu prac naukowych na jej temat. Tak
          wiec tutejsze ministerstwo zdrowia zniecheca sklepikarzy przed jej sprzedaza.
          Przedtem byla szeroko sprzedawana w sklepach ze zdrowa zywnoscia i ziolami. W
          USA jest dalej sprzedawana bez ograniczen w sklepach spozywczych. Zdaje sie ze
          mozna ja tez kupic na recepte choc nie jestem pewien.
          Kiedys bralem Melatonine by szybciej zasnac kiedy odsypialem nocki w dzien.
          Melatonina dziala dosc krotko. Latwiej mi bylo zasnac ale po kilku godzinach
          budzilem sie. Jak odroznic dobry preparat od zlego? Chyba sprobowac i zobaczyc
          czy dziala. Ja zauwazylem ze nawet b mala dawka preparatu pomaga mi zasnac i
          dzielilem tabletke na 4 czesci co oczywiescie bylo bardzo ekonomiczne.
          • Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 31.03.01, 11:08
            Milo mi ze zechciales cos wiecej napisac na temat melatoniny .Sluszna racja ze
            trzeba by bylo najpierw sprobowac,gdyz kazdy organizm reaguje inaczej.Co do
            sprzedarzy medykamentu wiem ze w Polsce mozna ja kupic z ogloszen ukazujacych
            sie w gazecie Annonse,lecz jak juz pisalam to zrodlo ma pewne ryzyko.Poniewaz
            tez zamieszkuje w Skandynawi i tylko odwiedzam swoj kraj ojczysty gdy bede na
            miejscu sprobuje dowiedziec sie co do zasad sprzedarzy. Pozdrawiam
            • Gość: Remi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.ORLD.splitrock.net 31.03.01, 16:39
              W USA mozna kupic w kazdym sklepie spozywczym- Melatonin 300 mg -120
              tabletek kosztuje od $ 3,20 do okolo $5,00. Jest pomocna w przypadkach
              bezsennosci, np po podrozach z USA do Europy- kiedy wystepuja zaklocenia snu
              spowodowane roznica czasu.Uzywaja tez astronauci dla uregulowania cyklu snu,
              kiedy sa w przestrzeni.Zajrzyj na strone www.rexalsundown.com- moze tam
              znajdziesz wiecej informacji- lub wywolaj w przegladarce slowo melatonin.
              pozdrowienia Remi
              • Gość: Remi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.ORLD.splitrock.net 31.03.01, 16:41
                prawidlowa adres strony jest: www.rexallsundown.com - zgubione jest "l" w
                poprzednim poscie.
                • Gość: Jakub S. Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 22:25
                  Jestem neurologiem, autorem poradnika dla osób z ch.
                  Parkinsona, dostępnego na stronie www gazety. Istnieje
                  konkretna rutyna postępowania lekarskiego w przypadku
                  podejrzenia miastenii. Oczywiście najważniejsze jest
                  prawidłowe rozpoznanie. Największe doświadczenie ma
                  Poradnia Chorób Mięśni przy klinice neurologicznej
                  Akademii Medycznej w Warszawie ul. Banacha 1a.
                  Potrzebne jest skierowanie od lekarza pierwszego
                  kontaktu. Szkoda pieniędzy na melatoninę, nie ma ona
                  nic do rzeczy.
                  • Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 01.04.01, 14:41
                    Moja miastenia-gravis jest juz rozpoznana w roku 91 i lecze sie na to schorzenie
                    jest mi tez przepisywany lek nasenny o nazwie Jmovane lecz nastepnego dnia
                    czuje sie slabiej jesli chodzi o miesnie ,gdyz moja miastenia dotyczy
                    wszystkich grup miesni i dlatego nie biore srodka nasennego co wieczor.Pozatem
                    boje sie uzaleznienia.Dziekuje Jakubie za wypowiedz i adres kliniki ch.miesni
                    Pozdrawiam
                    • Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 01.04.01, 16:05
                      Podziekowania dla wszyskich uczestnikow ktorzy zabrali glos na tym forum,oraz
                      tym ktorzy zechca sie jeszcze wypowiedziec na ten temat.Mimi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka