Gość: mimi IP: *.inet.fi 30.03.01, 16:36 czy osoba z schorzniem miesni cierpiaca na bezsennosc moze zazywac melatonine? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.sasknet.sk.ca 30.03.01, 16:46 Jezeli ta nuzliwosc miesni to miastenia gravis to melatonina nie ma absolutnie nic wspolnego w polu dzialania choroby i moze byc brana bez ograniczen. Melatonina dana podjezykowo dziala najszybciej i w najmniejszej mozliwej dawce. Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 30.03.01, 17:02 Dziekuje Arturze za wypowiedz jest to miasthenia-gravis.Moze znasz cene melatoniny czy konieczna jest recepta aby ja kupic w aptece gdyz inne zrodla mnie nie interesuja ze wzgledow bezpieczenstwa . mimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.sasknet.sk.ca 30.03.01, 21:33 Ja mieszkam w Kanadzie dlatego nie wiem gdzie w Polsce mozna kupic Melatonine dobrej jakosci. W Kanadzie Melatonina jest troche ograniczona bo ma silne dzialanie a jednoczesnie nie ma zbyt wielu prac naukowych na jej temat. Tak wiec tutejsze ministerstwo zdrowia zniecheca sklepikarzy przed jej sprzedaza. Przedtem byla szeroko sprzedawana w sklepach ze zdrowa zywnoscia i ziolami. W USA jest dalej sprzedawana bez ograniczen w sklepach spozywczych. Zdaje sie ze mozna ja tez kupic na recepte choc nie jestem pewien. Kiedys bralem Melatonine by szybciej zasnac kiedy odsypialem nocki w dzien. Melatonina dziala dosc krotko. Latwiej mi bylo zasnac ale po kilku godzinach budzilem sie. Jak odroznic dobry preparat od zlego? Chyba sprobowac i zobaczyc czy dziala. Ja zauwazylem ze nawet b mala dawka preparatu pomaga mi zasnac i dzielilem tabletke na 4 czesci co oczywiescie bylo bardzo ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 31.03.01, 11:08 Milo mi ze zechciales cos wiecej napisac na temat melatoniny .Sluszna racja ze trzeba by bylo najpierw sprobowac,gdyz kazdy organizm reaguje inaczej.Co do sprzedarzy medykamentu wiem ze w Polsce mozna ja kupic z ogloszen ukazujacych sie w gazecie Annonse,lecz jak juz pisalam to zrodlo ma pewne ryzyko.Poniewaz tez zamieszkuje w Skandynawi i tylko odwiedzam swoj kraj ojczysty gdy bede na miejscu sprobuje dowiedziec sie co do zasad sprzedarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.ORLD.splitrock.net 31.03.01, 16:39 W USA mozna kupic w kazdym sklepie spozywczym- Melatonin 300 mg -120 tabletek kosztuje od $ 3,20 do okolo $5,00. Jest pomocna w przypadkach bezsennosci, np po podrozach z USA do Europy- kiedy wystepuja zaklocenia snu spowodowane roznica czasu.Uzywaja tez astronauci dla uregulowania cyklu snu, kiedy sa w przestrzeni.Zajrzyj na strone www.rexalsundown.com- moze tam znajdziesz wiecej informacji- lub wywolaj w przegladarce slowo melatonin. pozdrowienia Remi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.ORLD.splitrock.net 31.03.01, 16:41 prawidlowa adres strony jest: www.rexallsundown.com - zgubione jest "l" w poprzednim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub S. Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 22:25 Jestem neurologiem, autorem poradnika dla osób z ch. Parkinsona, dostępnego na stronie www gazety. Istnieje konkretna rutyna postępowania lekarskiego w przypadku podejrzenia miastenii. Oczywiście najważniejsze jest prawidłowe rozpoznanie. Największe doświadczenie ma Poradnia Chorób Mięśni przy klinice neurologicznej Akademii Medycznej w Warszawie ul. Banacha 1a. Potrzebne jest skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu. Szkoda pieniędzy na melatoninę, nie ma ona nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 01.04.01, 14:41 Moja miastenia-gravis jest juz rozpoznana w roku 91 i lecze sie na to schorzenie jest mi tez przepisywany lek nasenny o nazwie Jmovane lecz nastepnego dnia czuje sie slabiej jesli chodzi o miesnie ,gdyz moja miastenia dotyczy wszystkich grup miesni i dlatego nie biore srodka nasennego co wieczor.Pozatem boje sie uzaleznienia.Dziekuje Jakubie za wypowiedz i adres kliniki ch.miesni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nuzliwosc miesni-melatonina IP: *.inet.fi 01.04.01, 16:05 Podziekowania dla wszyskich uczestnikow ktorzy zabrali glos na tym forum,oraz tym ktorzy zechca sie jeszcze wypowiedziec na ten temat.Mimi Odpowiedz Link Zgłoś