Dodaj do ulubionych

Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych)

26.12.03, 22:36
EJ nic nowego.... każdy grubasek, czy osoba która lubi utrzymać
dobrą sylwetkę wie o tym. Nie napisaliście nic nowego i nic
sensownego poza tym z wieloma rzeczami się nie zgodzę bo
ziemniaki przy diecie..... NIEEEEEE można było się postarać i
dać kilka przykładowych zestawów potraw dziennych a nie wypisać
co wolno a co nie.... poszliscie na łatwiznę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: 80.51.255.* 05.02.04, 17:02
      Badania naukowe potwierdzają, że białe pieczywo jest niezdrowe-ma dużo
      spulchniaczy i nie powinno sie go konsumować przede wszystkim przy takiej oto
      diecie, chcąc pozbyć się kilka kg nadwagi. Ponadto niech każdy wie,że sama
      dieta nie wystarczy, wydatkowanie energii musi przewyższać zapotrzebowanie
      energetyczne. Tak więc prosta rada: zamiast marnować czas przy komputerze na
      wyszukiwaniu "diety-cud" poćwicz, pobiegaj, wyjdź na spacer-bądź aktywna(y). Z
      pewnością zgubisz kilka zbędnych kg, oczywiście jezeli do tego bedziesz się
      racjnalnie odżywiać. I to nie sa tylko puste słowa-efekt 100% (sam
      asprawdziłam).
    • Gość: Magda Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: 80.51.255.* 05.02.04, 17:02
      racjnalnie odżywiać. I to nie są tylko puste słowa-efekt 100% (sama
      asprawdziłam).
    • Gość: Magda Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: 80.51.255.* 05.02.04, 17:03
      racjnalnie odżywiać. I to nie są tylko puste słowa-efekt 100% (sama
      sprawdziłam).
      • takataka Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) 28.02.04, 13:00
        Wszystko to co napisałaś to prawda, a w twoim wydaniu nawet trzy prawdy. A
        jedyny rozsądny sposób odżywiania to jeść wszystko tylko w ilościach nie
        szkodzących naszemu organizmowi, a więc takich, które nie powodują tycia. A jak
        trzeba schudnąć to trzeba mniej jeść. Bieganie, gimnastyka, rowerek itp. to
        zawsze, bez względu na tuszę.
        :))))))))))))) Albo ostatecznie jednak poniższa dieta cud:

Nowa Dieta-Cud Zwana Dietą Przedszkolaków.
        Prawdopodobnie zwróciłaś(-eś) uwagę na fakt, że większość dwulatków jest
        szczupła. Teraz przepis na ich sukces w tej dziedzinie staje się dostępny
        dla wszystkich w tej oto nowej diecie. Wskazana jest konsultacja z
        lekarzem przed jej rozpoczęciem, w przeciwnym przypadku będziesz się
        musiał(-a) z
        nim zobaczyć po jej zakończeniu. Tak czy inaczej powodzenia!

DZIEŃ PIERWSZY
        Śniadanie: Jajecznica z jednego jajka, jedna grzanka z dżemem z winogron.
        Zjedz dwa kęsy jajecznicy, przy pomocy palców, zrzuć resztę na
        podłogę. Jeden raz ugryź grzankę, następnie rozsmaruj dżem po swojej
        twarzy i obrusie.
        Drugie Śniadanie: Cztery woskowe kredki (obojętnie jakiego koloru), garść
        ziemniaczanych czipsow, i szklanka mleka (3 łyki tylko, resztę rozlej)
        Obiad: Suchy patyk, dwie dwugroszówki i jednozłotówkę, cztery łyki
        rozgazowanego Sprite.
        Zagryzka przed snem: Rzuć grzankę na podłogę w kuchni.

DZIEŃ DRUGI
        Śniadanie: Podnieś z podłogi wczorajsza, grzankę i zjedz ja. Wypij pół
        butelki wyciągu z wanilii albo jedna buteleczkę farbki do kolorowania
        jedzenia. Drugie Śniadanie: Polowe szminki w jaskrawym różowym kolorze i
        garść suchego psiego jedzenia, jedna kostkę lodu, jeśli masz na to ochotę.
        Popołudniową przekąska: Liż tak długo lizaka aż się zrobi klejący, zabierz
        na dwór, upuść do piasku. Podnieś i liż tak długo aż zrobi się czysty.
        Wtedy wnieś go z powrotem do domu i upuść na dywan.
        Obiad: Mały kamyk, albo nie ugotowane ziarnko grochu, wepchnij do lewej
        dziurki w nosie. Wylej sok z winogron na uklepane ziemniaki, zjedz
        łyżeczką.

DZIEŃ TRZECI
        Śniadanie: Dwa naleśniki z dużą ilością dżemu, zjedz jeden palcami,
        wetrzyj dżem we włosy. Szklanka mleka, wypij polowe, włóż drugiego
        naleśnika do
        reszty mleka w szklance. Po śniadaniu podnieś wczorajszego lizaka z dywanu
        i zliż włoski, połóż na siedzeniu najlepszego wyściełanego krzesła.
        Drugie śniadanie: 3 zapałki, kanapka z masłem orzechowym i dżemem. Wypluj
        kilka gryzów na podłogę. Wylej szklankę mleka na stół i wychłeptaj.
        Obiad: Miseczka lodów, garść czipsow, trochę czerwonego ponczu. Spróbuj
        wyśmiać trochę ponczu przez z nos, jeśli dasz rade.
        OSTATNI DZIEŃ
        Śniadanie: Ćwierć tubki pasty do zębów (jakiegokolwiek smaku), kawałek
        mydła, oliwkę, szklankę mleka wrzuć do miseczki z płatkami kukurydzianymi,
        dodaj pół szklanki cukru. Gdy płatki zmiękną, wypij mleko, a reszta nakarm
        psa. Drugie śniadanie: Zjedz okruszki chleba z podłogi w kuchni i dywanu w
        pokoju gościnnym. Znajdź lizaka i zjedz go do końca.
        Obiad: Połóż spaghetti na grzbiecie psa, włóż klopsy mięsne do uszu. Włóż
        budyń do soku i wyssij przez słomkę.
        POWTÓRZ DIETĘ JEŚLI POTRZEBA !
    • Gość: ala Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: *.rtk.net.pl 25.03.04, 10:25
      moim zdaniem nic nie napisaliście o dietach dla osób otyłych i z nadwagą
      powinniście opracowac konkretną dietę np. 2 tygodniowa
      • Gość: B. Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: *.biaman.pl / *.biaman.pl 25.03.04, 11:08
        Nie ma jednej diety dobrej dla wszystkich. Każdy(a) z nas ma inny metabolizm,
        inną ilość energii zużywa na podstawową przemianę materii oraz inną ilość
        energii zużywa na codzienne czynności, wysiłek umysłowy, emocje, itp. Każdy też
        ma inną tolerancję na różne produkty spożywcze, np. jedni nie tolerują nabiału,
        inni źle trawią ciemne pieczywo, itp. Jedna z osób pisze ziemniaki nie.
        Dlaczego? Jeśli zjesz do obiadu 2 czy 3 ziemniaczki z koperkiem lub pietruszką
        to sądzisz, że przytyjesz. Przytyjesz jeśli je zjesz z tłustym sosem lub z
        samym tłuszczem. Moim zdaniem należy wykluczyć rzeczy, które ewidentnie tuczą
        lub zastąpić je mniej tuczącymi (boczek zamienić na schab) a resztę jeść
        (ewentualnie można resztę jeść w mniejszych ilościach- dla każdego są to inne
        ilości).
    • Gość: Marta KAUPUSTA ZODKIEWKA NIE NIE NIE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 09:30
      Chcialabym sie tylko zapytac dlaczego w tej diecie dopuszczalne jest biale
      pieczywo, manna a nie dopuszczalna jest kapusta, zodkiewki i ogorki? to
      bynajmniej dziwne!
    • Gość: Natala Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: *.one.pl / *.one.pl 20.04.04, 15:48
      eejjj wymyslcie jakas fajna diete dla mnie bo jakos jesce sie nikomu nie
      udalo... :P
    • Gość: Zawiedziona Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 18:45
      Uważam że powyższa dieta ogranicza prawa ludzkie jak można nie jeść placków
      ziemniaczanych i pyz. Oburzające!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ella Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: 217.153.88.* 03.06.04, 12:32
        Czemu to jajka na twardo są niedozwolone a masło tak? No i te rzodkiewki i
        ogórki...nie słyszałam nigdy że są tak strasznie tuczące...;-). A produkty
        melczne "zakwaszane" czyli co - jogurty i kefir? Jakoś trudno mi uwierzyc ze
        jogurt naturalny (58 kcl - 100 g) oraz kefir (46 kcl) mnie utuczą...Może to i
        prwda (np. zawieraja jakies subtancje sprzyjające odkładaniu sie tłuszczu lub
        hamują metabolizm) ale chciałabym jakies wyjasnienia. Nie lubie wierzyć w
        ciemno zwłaszcza jesli cos kłuci się z logiką...
    • Gość: TakiKtos Najlepsza dieta IP: 80.238.226.* 26.06.04, 11:40
      to ZP (Zryj Polowe). Ale tak na powaznie:
      - Nigdy nie dobieraj na talerz
      - Jedz bardzo powoli
      - Unikaj slodyczy i alkoholu. To znaczy
      nie w nadmiarze.
      Wtedy mozesz jesc wszystko.
    • Gość: Kasia Re: Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: 212.182.93.* 29.06.04, 16:44
      Jak to !!?? Gotowane jajca są zabronione?? Przecież dieta kopenhaska oparta
      jest głównie na jajkach i do tego gotowanych.Czy ktoś może mi to wyjaśnić??
    • Gość: krępująca_otyła Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 29.06.04, 21:05
      Zgadzam się z moja poprzedniczką,to już wiem chociaz wyczytałam w jakiejs
      gazecie ze truskawek też się nie powinno jeść w czasie stosowania
      diety,aczkolwiek moglibyście napisać coś innego,najlepiej to napiszcie to czego
      nie wolno uwzględniając słodycze i nie tylko ale poważnie taka dieta jest
      znana,nie wiem kto to napisał ale sie nie wykazał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka