Dodaj do ulubionych

LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy

22.10.09, 13:04
Witam,
Od miesiaca przeszukuję internet w poszukiwaniu lekkiego wózka
wielofunkcyjnego, dziecko urodzi się na początku lutego, niestety
nic nie mogę znaleźć. Najlepiej gdyby cena była do 1500-1800 zł,
Polecano mi Delti Emu ale jest to wózek dla niskich osób a ja jestem
wysoka mąż także bardzo mi się go niewygodnie prowadzi, kolejne
podejście Mutsy trasporter ale to że oparcie na nóżki w spacerówce
sie nie podnosi sprawilo ze ten pomysl tez odpadl.

Proszę w was jedyna nadzieja może ktoś podesle mi jakiś trop mi sie
chce juz od tego plakać

Dodam, że nie mam możliwości zostawiania stelaza w samochodzie na
klatce i w wózkowni musze wszystko nosic na 3 pietro.

Serdecznie dziękuję z góry za pomoc
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 22.10.09, 13:23
      Nawet najlżejszy wielofunkcyjny będzie ciężki już po wciagnięciu go na 2 piętro.
      Wnosic wózek -ok 10kg, dziecię-ok 5 kg i torbę z pieluchami i jeszcze jakieś
      zakupy= 5 kg.Wiec nawet z najlżejszym wózkiem to min. 20 kg do wniesienia. dasz
      radę?. Biorąc uwagę to wszystko polecam ci bugaboo- używanego Froga można
      upolowac juz za 1500- 1600 zł. Raz że jest leciutki i z gondolką i z siedziskiem
      spacerowym to można go wciagac po schodach bo ma duze tylne koła. Wózio jest
      świetny. wrzuc w wyszukiwarkę;-)
      • zlotalukrecja Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 22.10.09, 16:21
        Dziękuję za odzew,
        Już kiedyś widziałam ten wózeczek ale jest za niski i za drogii:(

Niemniejjednak dziękuję za pomoc i czekam na kolejne pomysły
    • mamapaulinki25 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 22.10.09, 16:35
      te,które wymienilas na pewno nie sa lekkimi wozkami.
      lekkie wielof. to np :
      loola bb confort
      casualplay vintage 2
      buzz quinny - sredniolekki ale dobrze sie wciaga na tylnych kolach
      • mija0206 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 22.10.09, 16:52
        Może coś z jane np. nomad albo solo
        • hannah.10 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 22.10.09, 17:15
          allegro.pl/item780218768_zooty_wozek_wielofunkcyjny_zino_gratis_wroclaw.html
          allegro.pl/item780215695_baby_design_espiro_vector_4_air_fotelik_wys_0zl.html
          nie wiem czy to nie typowa chinszczyzna, ale cena w miare no i 8,5 kg niby tylko

Bebe Comfort Streety.
    • maja3333 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 02:13
      ja bym w takiej sytuacji postawila na lekka spacerowke z oparciem rozkladanym na
      plasko + miekka godola lub wkladka redukcyjna (taka co ma usztywnienia dla
      kregoslupa dziecka)
      wybralabym tez taka co ma mozliwosc siedziska przodem do kieruku jazdy(opcja
      przydatna na pierwsze 3,4 miesiace lub dluzej - zalezy do dziecka), np. bugaboo
      bee (jest lekkie i ma dobra amortyzacje, raczka regulowana nawet dla bardzo
      wysokich osob)

ja nie wyobrazam sobie wciagania noworodka po schodach w wozku, nawet tym na
      wielkich kolach (przeciez to i tak sa wstrzasy dla dziecka), wiec jedyna opcja
      to lekki wozek do jednej reki, dziecko do drugie (a raczej dziecko np. do chusty
      czy nosidelka) i wtedy dasz rade wejsc tak na 3 pietro;)

zameczysz sie jesli kupisz wielki wozek na pompowanych kolach i wielofunkcyjny..
      szkoda kregoslupa, dziecko bedzie roslo, bedzie coraz ciezsze i o ile nie jestes
      super silna i wytrzymala to po jakims czasie bedziesz miala dosc tachania
      takiego wielkiego wozka.
      • maja3333 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 02:22
        dodam jeszcze, ze ja tez popelnialam taki blad na poczatku i kupilam wielki 16
        kg wozek.. co prawda nie musialam go nigdzie wnoisci, ale nawet pchanie takiego
        wozka pod gorke bylo katorga po cesarce (jak kupowalam wozek to nie wiedzialam,
        ze bede miec cesarke, z reszta tego nie da sie przewidziec)

takze ja zawsze odradzam mamom spodziewajacym sie dzidzi kupowania ciezkich
        wozkow (zwlaszcza jak musza je gdzies wnosic), chyba, ze mieszkaja na wsi lub
        duzo spaceruja np. po lesie, wtedy przydatny jest porzadny wozek na pompowanych
        kolach :D
    • epreis Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 09:55
      a ja kupiłabym wielki ciężki wózek, na wielkich pompowanych kołach.

wciągałam i wnosiłam wózki (na 4 piętro) i naprawdę mniej się umęczysz wciągając wózek po schodach niż wnosząc nawet najlżejszy....
      • zlotalukrecja Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 13:10
        Ja chce sobie poradzićz wózkiem w taki sposób, że będę wnosiła samą
        gondole a później zbiegała po stelaż:) Widziałam kiedyś jak sąsiadka
        wciągała wózek i jej się przekręcil mało brakowało a mały wypadłby z
        wózka, także chcę taki ze ściąganą gondolą, ale stelaż musi być lekki
        • plain-vanilla Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 16:43
          Jak chcesz zabierać gondolę na górę, a schodzić po ramę, to zobacz
          wózek Britax Vigour 4+. Miałam go i uważam, że jest rewelacyjny.
          Łatwo się prowadzi, jest bardzo zwrotny, ma ogromny kosz na zakupy,
          regulowaną wysokość rączki. Rama jest aluminiowa i lekka, kółka nie
          są pompowane, ale duże. Mieszkam na 2.piętrze, kręta klatka schodowa
          i z lenistwa sprzedałam wózek, bo nie chciało mi się zbiegać po
          ramę. Mam teraz spacerówkę Maclarena i wnoszę go razem z dzieckiem
          za jednym zamachem. Wada Britaxa jest taka, że 1. zajmuje bardzo
          dużo miejsca w bagażniku samochodu, 2. ma bardzo szeroki rozstaw
          kół, 3. cena może być odstraszająca. Ja kupiłam wózek na wyprzedaży
          (tylko ramę i siedzonko). Wiem, że gondolę i fotelik samochodowy
          można dokupić osobno.
        • epreis Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 17:48
          taką opcję też rozpatrywałam, ale ta gondola to chyba musiałabyć szmaciana ;p

niosłaś dziecko w foteliku samochodwym? koszmar ;), tak samo wnosi się dizecko w gondoli, raz wniosłam...jeden raz robiąc przystanki co jedno piętro, wpadłam na górę wpółzywa.
          dobrze, że wg mojego planu stelaż zostawał w piwnicy bo już nie dałabym rady zejść, usiadłam na kanapie i dochodziłam do siebie...

nie zmahcałam się tak niosą dwoje dzieci- 3 latka i niespełna roczniaka w jednym momencie na rękach...

ja wjeżdżałam wózkiem wiele razy na górę ni nigdy nic takiego nie miało miejsca...
    • hannah.10 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 18:01
      A chicco?

allegro.pl/item774990669_wozek_fotelik_chicco_trio_for_me_sunrise_wys_0_zl.html
      allegro.pl/item774989252_wozek_chicco_trio_tour_4_wallstreet_wysylka_0_zl.html
      allegro.pl/item791352967_wozek_chicco_trio_enjoy_fun_europe_nowosc_wys_0_zl.html

Tylko chicco nie oplaca sie kupic uzywanego, ze wzgledu na rozklekotane kolka.
      • mme_marsupilami Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 23.10.09, 18:14
        Nowego tez nie, bo kolka rozklekotaja sie ekspresowo.
    • gochalodz Delti ( Deltim ) Puma 24.10.09, 14:51
      www.bajka.net/index.php?p437,wozek-deltim-puma-2008
      oparcie na nóżki w spacerówce się podnosi i w promocji kosztuję
      połowę tego co Emu :) wg mnie nawet zgrabniejszy.
    • mamapaulinki25 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 09:33
      jane nomad? gondole bez problemu sie wypina i wnosi na pietro a
      stelaz jest leciutenki.
    • annulka79 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 10:41
      Witam!

Wnoszenie jakiegokolwiek wózka na 3 piętro nie będzie łatwe. Wiem to dobrze bo
      przećwiczyłam sama. Po trzech latach odetchnęłam z ulgą ;)
      Ja miałam zestaw Quinny Buzz i przetestowałam chyba wszystkie możliwości
      -gondola w ręce, stelaż w drugiej (złożony lub wciągany po schodach)
      -spacerówka wnoszona razem z dzieckiem
      -dziecko na rekach wózek wciągany po schodach
      -dziecko śpiące w wózku i całość wciągana po schodach (wersja ciężka i z uwagi
      na wygodę malucha dość wolna)
      -... i parę innych kombinacji

Podsumowując : wybrałabym wózek naprawdę lekki (bo czy przy wciąganiu czy też
      wnoszeniu każdy kilogram robi różnicę), z większymi kołami z tyłu (pompowane są
      świetne ale duże piankowe też dają radę). Mutsy, Deltim Puma itp. są tylko
      opisywane jako lekkie.

Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem jest polecany już Jane Nomad (łatwo
      wypinana i dość spora gondola, leciutki stelaż, wygodna spacerówka, duże koła z
      tyłu). Wersja spacerowa waży ok. 10kg a sam stelaż 6,5kg. Przejrzyj oferty na
      Allegro.

Ten zestaw powinien być super tak do ok. półtora roku bo jak dziecko zacznie
      więcej chodzić to myślę, że i tak pewnie zechcesz wymienić go na coś leciutkiego.

Pozdrawiam!

• annulka79 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 10:48
        www.allegro.pl/item793969653_jane_nomad_nowa_gondola_capazo_full_dodatki.html
        www.allegro.pl/item792553881_nowy_jane_nomad_kolor_land_2009.html
        www.allegro.pl/item791836316_jane_nomad_w_full_wypas_zestawie_idealny_stan.html
        www.allegro.pl/item784777349_gondola_capazo_do_wozkow_slalom_nomad_carrera.html
      • berciunia1 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 11:20
        NOMAD nie waży 6,5 kg1 to waga stelaża bez kół więc dolicz jescze koła i
        siedzisko lub gondolkę
        poza tym fajny wózio
        • annulka79 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 11:26
          berciunia1 napisała:

> NOMAD nie waży 6,5 kg1 to waga stelaża bez kół więc dolicz jescze koła i
          > siedzisko lub gondolkę
          > poza tym fajny wózio

Toż napisałam, że wersja spacerowa waży ok. 10kg :)
          • loganmylove Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 25.10.09, 18:35
            Ja bym wybrała ten wózek. Sama miałam go kupić ale trafiła mi się okazja i w
            końcu zdecydowałam się na inny
            www.piotruspan.com.pl/w-zek-dzieci-cy-peg-perego-pliko-p3-modular-system-on-track-2009.html
    • magdalenca78 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 26.10.09, 21:50
      Popatrz na wózki JEDO
      www.jedo.pl
      Ja mam wózek Jedo - Fyn 4 DS (zestaw 3 w 1) i jest rewelacyjny.
      Cały zestaw kosztował ok. 1500 zł (nowy).

Wózek jest naprawde świetny, gdybym miała wybierac jeszcze raz, kupilabym taki
      sam ;) Ma skrętne przednie koła, pompowane, ogromną gondolę (sporo większa niz
      np w X-landerze). Ma regulowaną rączke, wiec bedize wygodna i dla niskich i dla
      wysokich osób (ja mam 174, mąz 188 cm). Prowadzi się super, jedną ręką, skręcasz
      w miejscu ;) Sprawdz sie podczas spacerów nawet po nierownym terenie (ściezki w
      lesie - mozna blokowac skretne kółka).

Mieszkamy na 2 piętrze bez windy; ja robię tak, ze stelaz mąż znosi mi na dół
      rano jak wychodzi do pracy i przypina takim solidnym łańcuchem
      rowerowym/motorowym ;) Do tego łancucha byly dwa kluczyki, wiec oboje mamy po
      kluczyku przy swoich kluczach domowych ;)
      Ja schodzę z małym w gondolce. Wracając z pracy mąz zabiera stelaz z powrotem do
      domu.
      • pstrabiedronka Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 26.10.09, 23:48

no tak magdalenca - problem robi sie jak dziecko wyrasta z gondoli a jeszcze nie
        umie samo chodzić. O ile jeszcze znieść to go pewnie zniesiesz i posadzisz w wózku.
        Ale potem - ile razy wraca sie ze spaceru i dziecko śpi... i nie chciałoby sie
        go budzić... No a tu wózek ciężki jak diabli (bo Jedo taki jest) więc co -
        trzeba malucha wyjąć z wózka i obudzić niestety.

Ja też doradzam Jane Nomad, a potem coś jeszcze lżejszego, jakąś parasolkę.
        • magdalenca78 Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 27.10.09, 15:01
          Prawde mówiąc nei wierze, ze są takie wózki, zeby było super lekko po dodaniu
          wagi wózka i dziecka ;) i to jeszcze przy wnoszeniu na 2 czy 3 piętro ;)))
          • pstrabiedronka Re: LEKKI WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3 piętro bez windy 27.10.09, 15:32

ja tez nie wierzę - ja wiem.

Wciagałam po schodach Xlandera - waga i gabaryty bardzo podobne do Jedo.
            Wciągałam też Nomada i wózki parasolki.
            Nomad ze swoją wagą o 5 kg mniejsza niz Jedo i z inaczej wyważoną ramą - robi
            naprawde dużą różnicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka