luglio 24.10.09, 22:27 czy da się w PP P3 włożyć taki śpiworek? bo chyba z szelkami będzie problem... przez otwory w śpiworku przejdzie pasek krokowy i paski biodrowe a co z szelkami naramiennymi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groniek1977 Re: PegPerego Pliko P3 a dodatkowy śpiworek 24.10.09, 23:46 Są dwie opcje: Albo zaczepić i przełożyć przez diurki śpiworka w spósób tradycyjny i wtedy robią się takie pasy jak w innych wózkach. Albo odkręcić jedno mocowanie szelek i całość przełożyć przez boczną dolą diurkę śpiworka i wtedy dokręcić przez drugą boczną do stelaża. Nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam. W pierwszej opcji dobrze by było mieć dopasowany śpiwór, z jakim mocowaniem na górze oparcia, gumką, albo coś, bo jak nie to te pasy się odpinają i rusza się ze śpiworem przyklejonym do pleców. W drgim rozwiązaniu masz taką samą funkję pasów,ale już ich nie przypniesz do oparcia, są ruchome cały czas. No i tylko oby ten otwór boczny był na tyle duży, żeby całość przeszła :) Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: PegPerego Pliko P3 a dodatkowy śpiworek 24.10.09, 23:47 sorki za błędy :) Odpowiedz Link Zgłoś
luglio Re: PegPerego Pliko P3 a dodatkowy śpiworek 25.10.09, 21:39 dzięki :) popatrzyłam, pokombinowałam i da radę..... tylko jak tak upchnęłam ten śpiwór (taki solidny na polarze) to się zaczęłam zastanawiać czy się dziecko zmieści ;))))) i jakoś ogólnie szelek mi "mało" w PP P3.... nawet bez śpiworka jakoś nam brakuje do regulacji... a dziecię mam wagi normalnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: PegPerego Pliko P3 a dodatkowy śpiworek 26.10.09, 21:47 luglio napisała: tylko jak tak upchnęłam ten śpiwór > (taki solidny na polarze) to się zaczęłam zastanawiać czy się dziecko zmieści No właśnie, mnie już nie raz to zastanawiało, jak te polarowe śpiwory się tam mieszczą? Moja córka jak miała 8 miesięcy, choć drobna, to też jakaś taka ściśnięta była w zimowym ubraniu i w końcu kupiłam cienki śpiworek plus to okrycie na nóżki i wielka buda, na pewno było ciepło. Pliko jest świetnie pozakrywane, ale ma wąskie oparcie ;) Szelki dla mnie ok. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś