carpe_jugulum 28.10.09, 17:20 Jakie różnice poza ewentualnymi wynikającymi z innego stelaża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaly Re: Emmaljunga Edge/Mondial 29.10.09, 08:15 Tylko różnice estetyczne, funkcjonalnie są takie same, poza różnicami wynikającymi z innego stelaża :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Emmaljunga Edge/Mondial 29.10.09, 18:30 To ja może nawiąże to stelaża.W edge moim zdaniem o wiele cięzej się podbija,chyba że jest się dosyć wysoką osoba.Regulacja rączki jest teleskopowa(góra/dół),w mondialu jest regulowana jak w większości wozków i to nadaje temu stelażowi lekkości.Ja z edge się męczyłam bardzo.Poza tym chyba mondial jest ciut lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Emmaljunga Edge/Mondial 31.10.09, 11:34 dla jasności - zarówno Edge jak i Mondial mozna kupic na dowolnym stelażu: - Classic - klasyczny, z "łamaną" rączką, z regulacją twardości zawieszenia, metalowym koszykiem. Do wyboru koła czarne lub z białym paskiem. - Sport - teleskopowa rączka, przekładana rączka, materiałowy koszyk, szerokie koła, chyba 2 kg cięższy od Classic. Same modele siedziska i gondoli Edge i Mondial nie różnią się jeśli chodzi o funkcje. Różnią się wyglądem - Edge jest bardziej sportowy, luźny, ma duża gamę kolorów. Natomiast Mondial jest chyba tylko w granacie, czerni i szarości no i w skórze - to wygląd tzw. "elegancki". Ponieważ zazwyczaj kupuje się go na stelażu Classic i często z tymi kołami z białą obwódką - powstaje bardzo elegancki z wyglądu wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś