jacaroline24 03.05.10, 18:53 widziałam w jednym sklepie netowym, ma juz ktoś, czy to bedzie wozek tak super jak NOMAD? prosze o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funnybaby Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 16:04 wymiary siedziska się zmieniły? nomad miał super spacerówkę a ten unlimit taki wąski się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacaroline24 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 20:33 zastanawia mnie czy warto czekać, w sprzedazy są ostatnie sztuki nomada air i nie wiem co zrobic, od 4 miesiecy wybieram wozek i chyba niedługo oszaleję ;D... to jest nowość i pewnie dopiero w praniu będą wychodziły wady, mnie jedynie do unlimita przekonuje przekładane siedzisko bo kocham patrzec na dziecko i jechac... a kiedy wejdzie do sklepow ten wózeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 19:02 kangurkowo.pl napisała: > siedzisko ma 31 cm szerokości - mniej niż miał Nomad. Oj to ciaśniutki się zrobił, staru Slalom ma 36-38 cm (zależy jak mierzone). A. Odpowiedz Link Zgłoś
joa_2002 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 16.06.10, 16:39 ja kupiłam unlimita, ale jakoś mnie nie zachwycił i chyba go zwrócę - po pierwsze ciężki jak na jane - cała spacerówka 12,5 kg, a po drugie straaaaaaaaaasznie twardy - reszta naprawdę super i gdyby nie te 2 minusy zostałby z nami Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 20:43 > > Niemniej mój synek ma jeszcze miejsca dość dużo, a nie przechyla się na boki ta > k, jak w Pegu (ma 8 miesięcy) No moja córka jak miała 8 m-cy to w Slalomie też miała za dużo luzu :), ale teraz zdecydowanie potrzebuje i lubi miejsce (ma prawie 2 lata). Na wcisk mieściła się do Emmaljungi City Jet (28 cm) zimą w kombinezonie i w śpiworze. Lubiła Emmę ze względu na siedzisko kubełkowe, w klasycznym lubi spać na boku, siedzieć po turecku , no lubi się rozwalić. Śliczne te nowe Jane, ale już nie dla nas. Żałuję, że mojego Slaloma sprzedałam, ale może jeszcze zapoluję na jakiegoś używanego Nomada. Obecnie jeździmy Baby Joggerem i ten też ma dużo miejsca. A. Odpowiedz Link Zgłoś
izzyy6 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 20:46 31 to maciupko a jesli chodzi o ten kierunek przodem do rodzica to roznie to bywa my lubimy patrzec na maluchy ale maluchy nie zawsze lubia patrzec na nas wola swiat ogladac moja mala nie chciala w wozku siedziec a kiedy ja przekrecilam przodem do swiata siedzi bez problemu problem mialam ja z przestawieniem sie ze dziecka idealnie widziec nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 21:09 U nas przodem do mamy też się nie sprawdziło. Jak córka przesiadła się do spacerówki miałam Emmaljungę egde z przekładaną rączką, na 3 spacerze odwróciłam ją przodem do kierunku jazdy (żeby jej słońce po oczach nie świeciło) i tak już zostało, choć cały czas mamy na stanie jakiś wózek z przekładanym siedziskiem. Ja na spacery wychodzę długie, starcza czasu na spacer na nóżkach, jak się zmęczy to jedzie w wózku, a potem śpi. Szerokość siedziska nie ma większego znaczenia latem, zimą bardziej, musi się zmieścić grubo ubrane dziecko w śpiworze. Wydaje mi się też, że nowe Jane mają nisko pałąk. Lepiej dla malucha, gorzej zimą. Jeżeli pałąk się odchyla z jednej strony (otwiera jak drzwiczki) to jeszcze nie problem, gorzej jak trzeba cały wyjmować. Ale muszę przyznaż, że naprawdę śliczne te nowe Jane. Szkoda, że moja córka już taka duża. A. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 21:35 A to super sprawa. Carrera też tak miała i bardzo sobie chwaliłam to rozwiązanie. Teraz czekam na tackę do baby joggera (swoją drogą kupowanie tacki też nie bez przygód) i ona też się odchyla :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 21:55 Ja mam tez kłopot z Jane. Byłam nastawiona na Unlimita ale w końcy staneło ze kupimy Nomada. I tu moje pytanie nie wiecie moze jak to jest z kołami w tym wózku . Czy wózek jest cięższy z kołami pompowanymi od tego na piankach ? Jakie są różnice między kolorem Etna z 2009 r a powiedzmy Bohemian 2010 ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 22:16 Koła pompowane są napewno cięższe niż piankowe. Kolor Etna to brązowo pomarańczowy, a Bohemian grafitowo pomarańczowy. Etna to kolorystyka 2008, bohemian 2009. W 2009 inaczje była też zbudowana buda niż wcześniej , tzn. kształt budy jest ten sam, tylko w innych miejscach są okienka/folia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 04.05.10, 22:27 Sorki w Nomadzie 2008 okienka były już jak w 2009. Ja miałam Slaloma i tam było inaczej, stąd ta pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
tracey1 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 12.05.10, 17:02 Mamaly, a gdzie baby joggera kupowaliscie? I czy tez z takimi prztgodami jak tacke ;))? Super sprawa ten baby jogger wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
justa3me Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 29.05.10, 11:05 Czy ktoś już widział ten wózek na żywo? Może jakiś sklep dostał model pokazowy jeszcze przed sprzedażą? Odpowiedz Link Zgłoś
matka_poli Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 07.06.10, 03:14 Pytasz o baby jogger czy unlimit? Unlimit kolezanka ogladala w kolorino w krakowie i zdecydowali, ze kupia, bo ponoc bardzo fajny. A baby joggera kolega nam sciagnal z usa, bo maz sie nie mogl doczekac... Maz twierdzi, ze wozek jest rewelacyjny! w sumie przez te deszcze wiele nie pojezdzil z dzieckiem, ale checi mial dobre :) Kurcze, cos mi sie kalwiatura poprzestawiala, nie wiem, czy dziecko cos nie popsulo... Odpowiedz Link Zgłoś
jacaroline24 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 07.06.10, 09:26 ktoś MA unlimita?? BO JUZ SIE NIE MOGĘ DOCZEKAĆ OPINII!!! JA NADAL PRZEŻYWAM OCZAROWANIE MOIM nomadem :) WSPANIAŁY WÓZEK BARDZO SZKODA, ŻE WYCOFANY... Odpowiedz Link Zgłoś
izzyy6 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 08.06.10, 09:46 wczoraj widzialam go w sklepie i szczerze bardziej mi sie podobal w internecie niz w realu strasznie waskie siedzisko daszek moze i fajny ale mam wrazenie ze troszke starsze dziecko bedzie mialo ten daszek na glowie na mnie wrazenia nie zrobil ten wozeczek Odpowiedz Link Zgłoś
nikulenka no właśnie nomad czy unlimit 08.06.10, 16:16 pomóżcie drogie mamy. Mój maluszek przesiądzie się do spacerówki wczesną jesienią w wieku powiedzmy ok 6 mcy więc będzie musiała się zmieścić z całym zimowym oprzyrządowaniem, póki jest malutka pewnie unlimit da radę , a później. Nie chcę zmieniać na kolejny wózek. Waga nie ma za bardzo znaczenia ale znaczenie ma amortyzacja (nierówny teren wokół nas)i wygoda dziecka. Który wybrać nomad czy unlimit? Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: no właśnie nomad czy unlimit 11.06.10, 13:22 Jeżeli zależy ci na dużym siedzisku, to zdecydowanie Nomad :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa3me Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 11.06.10, 09:03 Dziś odbieram unlimita! Dam znać jak go przetestuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 11.06.10, 12:05 justa3me napisała: > Dziś odbieram unlimita! Dam znać jak go przetestuję :) Koniecznie!! Pomierz od razu siedzisko i sprawdz ile na prawdę waży Odpowiedz Link Zgłoś
annia135 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 11.06.10, 12:18 i jaki ma podnóżek :) jak możesz to zrób zdjęcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kangurkowa Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 07:19 Ja go obfociłam :) Sama mam slaloma Reverse, ale Unlimit znajomej przychodził do mnie, bo ja siedzę w domu, więc go złożyłam i sfociłam. Wygląda inaczej niżw katalogu. Nie ma jednostronne mocowanych przednich kół i ma plastikowy podnóżek między przednimi kołami. Jak dla mnie, jego największa wada to... brak pompowanych kół. Za to jest zauważalnie lżejszy niż Slalom Reverse Odpowiedz Link Zgłoś
mrukumaster Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 13:31 Macałem i ma tak samo małe siedzisko jak chociażby slalom reverse i praktycznie zerowa amortyzacja. Za to fajnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 19:54 a ja ciekawa jestem jak sie prowadzi unlimit??? czy tak samo lekko jak nomad??? i jak wyglada mocowanie gondoli czy fotelika? w nomadzie to wiem ale jakos w unlimicie sopatrzec sie na tyc zdjeciac nie moglam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 20:09 kiniak22 napisała: > a ja ciekawa jestem jak sie prowadzi unlimit??? czy tak samo lekko jak nomad??? > i jak wyglada mocowanie gondoli czy fotelika? w nomadzie to wiem ale jakos w > unlimicie sopatrzec sie na tyc zdjeciac nie moglam :/ Dokładnie tak samo jak w slalomie i nomadzie, przyjrzyj się dokładnie stelażowi w tym miejscu gdzie powinny być dziury na montaż gondoli i fotelika, są tam zaślepki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kangurkowa Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 22:05 Dokładnie - ma zaślepki w miejscu, gdzie są mocowania. System mocowania jest ten sam - PRO fix, stare gondole i foteliki pasują :) co do prowadzenia, po domu i po podwórku (niestety na pusto) prowadził się niezwykle lekko :) tylko te niepompowane koła :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kangurkowa Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 14.06.10, 22:07 nad białą częścią napisu Unlimit widać zaślepki na tych zdjęciach moich, tylko trzeba się przyjrzeć. Mój slalom też ma zaślepki. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1977 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 15.06.10, 12:50 Witajcie, a ja mam inne pytanko.O ile przeczytałam ,to w komplecie nie ma okrycia na nogi do spacerówki.Zgadza się? Jakoś zimą i jesienią nie wyobrażam sobie samego kocyka, zresztą wolę ,żeby był zakryty.A może można takie okrycie dokupić oddzielnie? Szukałam i jakoś nic nie znalazłam-no chyba,że żle szukałam:).Wogóle jakoś mało ofert jest tego wózeczka. Ja potrzebuje gondole i spacerówkę i zastanawiam się właśnie nad tym modelem. Odpowiedz Link Zgłoś
kangurkowa Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 15.06.10, 13:43 Tu jest osłonka na nogi do Unlimita chociażby: kangurkowo.pl/jane-footmuff-2010.html wózek też mają. Wyskakuje na pierwszym miejscu w guglach jak się wpisze "osłonka na nogi unlimit" W komplecie jest tylko folia przeciwdeszczowa. Znajoma dokupiła tę osłonkę. Ja do slaloma też dokupowałam :) Faktycznie, w niewielu sklepach jest ta osłonka... Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 15.06.10, 16:29 mamaija.pl/index.php?DepartmentID=0&ProductID=3212&Model=J48%20calm%20blue tu też mają :) za slaloma R w jednym sklepie życzą sobie 1545 zł plus ta osłonka w innym, to wychodzi 1690 czyli mniej niż w sklepach za samą spacerówkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
jk1977 Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 16.06.10, 10:37 Dzięki dziewczyny za pomoc:), no to fajnie , bo będę mogła skompletowac cały wózek. Muszę jeszcze w Szczecinie pojezdzic i poszukac czy już gdzieś go mają.W realu jeszcze nie widziałam.Czy do unlimite pasuje tylko ten 1 rodzaj fotelika?Bo taki komplet z fotelikiem to trochę kosztuje. Jeszcze za sam wózek-spacerówka plus gondola koło 2tyś jakoś przełknę:).No i mam nadzieję,że po 18-19 miesiącach ktoś go odkupi od nas.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kangurkowa Re: Unlimit jane - KTOS MA JUŻ? 16.06.10, 11:21 Odkupi, odkupi :) nie martw się. Jane dość dobrze się sprzedają uzywane :) Foteliki pasują 2 - Rebel i Strata (generalnie do stelaża pasuje wszystko co ma system ProFix) Pasuje też foteliko-gondola Matrix i gondole: transposter i micro Odpowiedz Link Zgłoś
sylki jk1977 16.06.10, 14:02 w Szczecinie powinien być w My Baby na Lelewela w dawnym magnecie. ostatnio jak byłam czyli jakieś ponad 2 tyg temu mieli na pewno Slaloma i Ridera, więc Unlimit pewnie terez też już mają. Zawsze możesz do nich zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
joa_2002 Re: jk1977 16.06.10, 16:40 ja kupiłam unlimita, ale jakoś mnie nie zachwycił i chyba go zwrócę - po pierwsze ciężki jak na jane - cała spacerówka 12,5 kg, a po drugie straaaaaaaaaasznie twardy - reszta naprawdę super i gdyby nie te 2 minusy zostałby z nami Odpowiedz Link Zgłoś