Dodaj do ulubionych

platforma/ podstawka do teutonii fun system

02.05.11, 19:47
czy moze ktos wie która platforma/ podstawka do wożenia starszego dziecka, będzie pasowała do wozka Teutonia Fun System ?
bylam dzis w sklepie i nic nie pasowało...
Obserwuj wątek
    • paolcia79 Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 03.05.11, 18:04
      Wózek mamy teutonię cosmo a dostawkę lascala buggy board. Sprawdza się rewelacyjnie.
      allegro.pl/dostawka-do-wozka-lascal-buggy-board-maxi-zabrze-i1574490472.html
      • zuzanna122 Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 04.05.11, 11:48
        wlasnie ta nie pasuje, wersja mini tez nie :( fun system jest bardzo wąski.
        • afroddytta Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 04.05.11, 16:58
          To faktycznie dziwne, że się lascala nie da dopasować. Ja mam dostawkę mutsy do Quinny speedi, może dałoby się ją jakoś wcisnąć, ale to trzeba by w praktyce sprawdzić. Może jeszcze sprawdź dostawkę abc design, może będzie węższa abc design. Jak jesteś z Warszawy to w Łomiankach jest sklep mają tam wózki teutonia i dostawki mutsy i abc, więc możesz podjechać, a jak nie to może zadzwoń do nich to przymierzą te dostawki, albo Ci coś doradzą, tutaj namiary do nich www.wozki-mutsy.pl/.
          • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 14:16
            hmyy... nie wiem jak moze Lascal nie pasować do Teutoni skoro ja zainstalowałam swego czasu do Maclarena Techno XT?

Moze obsługa w sklepie nie umiała tego zrobić/pokazać?
            Ta dostawka jest uniwersalna, mozna z nia robić różne kombinacje, trzeba tylko wiedziec jak.
            • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 14:26
              Fun System ma szerokość 54 cm (z kołami - rozstaw stelaża na pewno weższy)

www.lascal.com.pl/produkty/buggyboard-mini/
              tu piszą ze BB Mini nadaje sie do ram "o szerokość mieszczącej się w granicach 25-51 cm"
              BB Maxi - odpowiednio dla stelaży "o rozstawie mieszczącym się w granicach 31-54 cm"

www.lascal.com.pl/produkty/buggyboard-maxi/
              Sprawdź jeszcze raz - na 100% Buggy Board pasuje.
              • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 14:29
                sorry, że tak w trzech postach - ale znalazłam jeszcze coś takiego:
                www.buggyboard.info/list.php
                masz liste wózków z określeniem w jakim stopniu, która z dostawek pasuje do danego modelu. 10 punktów oznacza "perfect fit".
                teutonia FUN ma właśnei 10 punktów dla BB Maxi i 8 dla MINI.
                • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 14:31
                  o rany... bedzie w czterech postach... ;)

tu masz zdjęcia jak zamocować konkretnie na Teutoni FUN:
                  www.buggyboard.info/page.php?buggy=331
                  • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 14:34
                    a tu zdjęcia mocowania BB Maxi (w poprzednim linku były z MINI)
                    www.buggyboard.info/page.php?buggy=331&page=maxi
                    • afroddytta Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 09.05.11, 21:02
                      Na tej stronie nie wszystkie informacje są aktualne, ja byłam w świecie dziecka poprosić o pokazanie mocowania lascala na speedi i tam na prawdę wiedzieli jak to w praktyce robić. Na stronie jest przeważnie też mini mocowane do dużych spacerówek, a w praktyce od kilku lat mini są sprzedawane z mocowaniami do parasolek, więc obecnie raczej się mini nie kupuje do zwykłych spacerówek-tak mi powiedziano.
                      Ogólnie zgadzam się, że może w sklepie nie umieli i nie kupiłabym dostawki bez przymierzenia do własnego wózka, ponieważ nawet jeśli coś jest możliwe do przymocowania, nie znaczy to że da się z tej dostawki korzystać tj. czy np. jest wystarczająco miejsca dla dziecka, czy rączka nie przeszkadza itd.
                      • pstrabiedronka Re: platforma/ podstawka do teutonii fun system 11.05.11, 12:16
                        Pewnie tak - ale jak pisałam, zamocowałam BB MAxi do Malcarena TEchno i pasowała, także nie bardoz wierzę, że FUN jest za wąski...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka