Dodaj do ulubionych

Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp.?

15.05.11, 00:56
Cześć.
Szukam wózeczka dla rocznego maluszka ale takiego tylko do wyjazdów i samotnych wypadów na małe zakupy.Wózeczek ma być lekki,łatwo się składać,dobrze podbijać,lekko prowadzić i oczywiście ma przede wszystkim być wygodny dla takiego rocznego maluszka,który na każdym spacerku jeszcze śpi.Zastanawiam się nad tymi modelami-Jane Energy,Hauck Condor,Chicco Lite Way,Espiro Metro,X-Go. Najbardziej wygodne wydają mi się te z pojedynczymi kółeczkami bo kółka na śliskiej powierzchni nie będzie stawało bokiem.Czytałam że wiele mam doradza Maclareny ale one mi się tak nie podobają że nawet za małe pieniądze bym takiego nie chciała! Żaden model mi się nie podoba :( Wizualnie podobają mi się te które wymieniłam i bardzo proszę o radę. :)) Mam dwa duże wózeczki wygodne na pompowanych kółkach,także ten potrzebowałabym tylko od potrzeby ale kupić jakiś muszę.Testowałam wiele wózków ale raczej tych małych nie lubiłam i zawsze kupowałam wygodne i duże, a teraz czekają mnie dosyć częste wyjazdy np.pociągami,więc muszę kupić taki typowo turystyczny wózeczek :))))
Czekam na szybkie rady :))
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 11:17
      wszystkie poza jane darowałabym sobie...polecam za to cybexa, ale tylko tego z tegorocznej kolekcji 2011:) miałam onyxa i to naprawdę fajny wózek - myślę, że mógłby Ci się spodobać...ja sprzedałam go, bo wydał mi się za ciężki...kupiłam na jego miejsce questa i nie zrobiłam chyba najlepiej...
      pisałam sporo o tym onyxie:) jeśli jesteś z wawy, to w świecie dziecka są w promocji:)
      mnie zaciekawiły jeszcze wózki mamas&papas - tour, ale nie mam pojęcia, jaki to wózek, bo jeszcze go nie testowałam:(
      • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 16:08
        Dzięki bardzo!! :) choć powiem szczerze nie podobają mi się wózki typu Maclaren,Cybex itp.One po prostu nie odpowiadają mi wizualnie i to już je automatycznie skreśla.Dziękuję Ci bo chyba nawet czytałam na temat -tych Cybexów itp.ale i tak do mnie to nie przemawia.Nie lubię niczego co mi się nie podoba.A z tych z pojedynczymi kółeczkami,który byś poleciła? Miałaś takiego typu wózeczek? No Jane Energy mi się bardzo podoba ale nigdzie nie mogę go kupić.Przeglądałam różne ogłoszenia i NIC! Na allegro też ich nie ma :( A właśnie dziś zaczepiłam kobietę z Espiro Metro i zapytałam czy jest zadowolona to odpowiedziała że Bardzo i ze to najlepszy wózek jaki miała.Super się prowadzi i podbija-dała mi spróbować i wiesz co? Rewelacyjny a jej córcia miała już ponad 2 latka :) Wcale nie czuć było tej wagi-jechał i podnosił się bez problemu.Chyba jest Super wyważony! No i jestem z Torunia :) Nie mają tu tak dobrego wyboru w wózeczkach i w większości kupuję na allegro :) Jeżeli byś gdzieś natknęła się na Jane Energy to daj znać :))
        • saras-wati Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 16:46
          niestety nie pomogę Ci, bo nie miałam wózka z pojedynczymi kółkami z przodu...ja właśnie lubię klasyczne parasolki, jak cybex, ale też uwielbiałam wygląd bj city mini...

na allegro jest jane sonic - czy energy to nie jest jego poprzednik?
          • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 17:16
            Oglądałam ten Sonic ale on też ma ten brzydki wygląd typu Maclareny :((( i też jest tak niżej osadzone siedzonko i to już mi się nie podoba! Wolałabym właśnie ten Energy :)) Jest zgrabniejszy :))
            • saras-wati Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 17:47
              wysoko siedzisko ma peg perego si i jane soni evo
              • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 15.05.11, 18:19
                Peg Perego też rozważałam ale miałam go dla starszego synka i byłam z niego zadowolona ale już mi się znudził.Ale lubiłam go właśnie za lekką jazdę i wysoko osadzone siedzisko.Chyba że bym dostała go używanego w dobrej cenie to może? :)) Obserwuje aukcje na allegro ale PP dużo dochodzą :) Podoba mi się ten z aukcji nr.-1601963586 Ciekawe jaka będzie cena końcowa? :)
                • nanna78 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 17.05.11, 09:53
                  Ja namawiam do Jane Sonic Evo - lekki, łatwo sięprowadzi i podbija (mozna prowadzić jedną ręką) siedzisko wysoko , rączki regulowane, składa się do niewielkich rozmiarów. Użytkuję go od miesiąca (intensywnie!) jak na razie nic nie skrzypi , nie trzeszczy - jak na prarasolkę to bardzo przyzwoity wózek.
    • olafowamama Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 16.05.11, 12:41
      Ja właśnie kupiłam chicco lite way. po pierwszych oględzinach to ma rewelacyjnie rozkładanie oparcia- chodzi jak masełko i po doświadczeniach z pasami x-landera jest po prostu genialne, buda jest fajnie rozwiązana, bo po odpięciu tego materiału z tyłu można manewrować daszkiem przód- tył i osłaniac dziecko od słońca- genialne rozwiązanie na lato. prezentuje się fajnie, ale to akurat kwestia gustu. Co do prowadzenie i podbijania się jeszcze nie wypowiem, bo nie miałam jeszcze okazji nim pojeździć. Jak masz jakies pytania to pisz.
      • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 16.05.11, 15:13
        Ok.To super :) Jak wyjedziesz na spacer to zaobserwuj jak się go prowadzi,czy kółeczka nie latają na boki i oczywiście jak sie go podbija-i wtedy mi napisz :)).Testowałam dziś X-Go i powiem tak.Tragedia! Strasznie sztywny, mimo że szerokie siedzisko i w miarę skręca to w podbijaniu jest fatalny,no i strasznie jakiś taki twardy :) Czyli ten typ ODPADA! Chicco niestety jeszcze nie dostali bo dostawa się opóźnia i nie miałam okazji zobaczyć jak się sprawuje. Metro naprawdę Bardzo Ciekawy Wózeczek!!! Super się nim manewruje,podbija rewelacyjnie!!! a wsadziłam do niego mojego 17 kg. 4 latka żeby zobaczyć jak będzie przy cięższym dziecku.Jak narazie zachwycił mnie :)) A co do tych pasów o których piszesz że w X-Landerze są to o co Co chodziło? Ja mam X-Runa i nie bardzo wiem co jest tam źle. Mi z Lite Wayów podoba się kolor- Jade i ten pomarańczowo-szary :) A mogłabyś mi zmierzyć szerokość oparcia? bo wydaje mi się taki dosyć wąski,a nie podają tego nigdzie. Strasznie jestem ciekawa Twojej opinii o tym wózeczku :)) Zatem czekam :))
        • olafowamama Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 17.05.11, 09:43
          Na razie cały czas pada, więc na spacer się nie zapowiada, ale jeśli po południu się wypogodzi to na pewno wypróbuję, bo już mnie strasznie korci ;)
          Co do x-landera to chodziło mi o regulację oparcia, że jest na pasy ;) i strasznie mnie ten system denerwuje, a w chicco to rozkładanie jest genialnie rozwiązane. Jak tylko będę szła na spacer to zmierzę Ci to oparcie, bo teraz wózek leży w bagażniku ( bo takie jego przeznaczenie )
        • olafowamama Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 13:50
          Tak więc jestem po krótkim spacerku. Nie wiem jak będzie na innych nawierzchniach, ale na kostce jest okropnie głośny. Podbijanie jest ok, prowadzenie też choć w porównaniu do x-landera to...generalnie nie ma co porównywac ;) Siedziska nie udało mi się zmierzyć ale rzeczywiście jest dość wąskie. A na plus to wyjęłam go z bagażnika z dzieckiem na ręku, rozłożyłam równiez i wcale nie sprawiło mi to problemu choć właściwie robiłam to 1 raz. Także podsumowując- wózeczek leciutki, składa się i rozkłada 1 ręką bez problemu, regulacja oparcia chodzi jak masełko również 1 ręką, siedzisko raczej wąskie i tylko te okropnie terkoczące kółka :( Powiem tak na co dzień bym go nie chciała, ale do samochodu na zakupy i krótkie wypady jest ok.
          • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 14:30
            Dzięki Bardzo i to mi wystarczy :)) Czyli kolejny idzie do skreślenia. :(( To faktycznie Metro wypada lepiej przy tym,bo kółka chodzą bez zarzutu i czuć właśnie tą amortyzację przy tych nierównościach.Czyli zostaje mi Jane-którego nigdzie nie mogę znaleźć lub Matro :) Reszta wykrusza się powoli :)) Dziękuję Ci bardzo bo właśnie o to mi chodziło,konkretna opinia a nie jak szukałam wszystko było, ale nie to co mnie interesowało.Choć ta budka jest naprawdę fajnym pomysłem!!! :)) To Dzięki i powodzenia w dalszej jeździe :)) Dobrze że masz drugi wygodny wózek :))
            • olafowamama Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 15:13
              No ja go kupiłam właśnie z myślą o tym, żeby miec coś lekkiego do samochodu, bo szarpanie sie z x-landerem to nie najlepszy pomysł ;) także x-lander jest nadal jako mój najukochańszy wózek, a chicco ma jeździć w bagażniku jako wózio na zakupy i krótkie wypady kiedy jestem gdzies autem i trzeba gdzies dojść. A za rok sprzedam oba i kupię sobie peg perego si albo pliko mini, no chyba że cos innego wpadnie mi do glowy ;)
              • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 18:01
                Wiesz co nie chciałam już PP bo miałam pliko p3- ale też mi się spodobały te dwa modele bo jeden ma pojedyncze kółka co mi odpowiada ale mini też jest fajny bo ma taki zielony kolorek który mi się Bardzo Bardzo podoba.Ja teraz sprzedaję Mutsy Urbana(też zielony :)) to może skuszę się na tego mini lub si :) bo te chicco odpadło,X-go-fatalny i twardy,Jane Energy nigdzie już nie można kupić a Metro to jeszcze nie wiem-co o nim myśleć.Myślałam też o Haucku Condorze bo ma koleżanka z Niemiec i bardzo go sobie chwaliła,ale niestety u nas jest mało na jego temat opinii a jak już znalazłam to nie są one zbyt dobre-także się wstrzymałam.O PP Mini i Si czytałam dużo dobrych opinii także muszę dobrze nad tym pomyśleć :)) Ale mojego ulubionego X-Runa i tak sobie zostawię :)))) No to widzę że podobnie myślimy :))
                • olafowamama Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 23:30
                  Dokładnie :) Także jak już coś wybierzesz to daj znać, bo ja na pewno też będę wymienić na przyszłą wiosnę chyba że się przekonam do tego chicco, ale raczej nie. A na wiosnę będę już chciała sprzedać x-landera i zostawić tylko cos lekkiego. Zresztą nie odmówię sobie przyjemności kupna nowego wózka ;) Mój mąż pewnie tego nie zrozumie, ale co tam... Damy radę ;)
                  • jeny0 Re: olafowamama 19.05.11, 15:21
                    Ok.dam znać :)) A ile Twój maluszek ma? Mój 10 kwietnia skończył roczek :)) Ja też uwielbiam maluchy i wszystko co jest z nimi związane i pewnie dlatego mam 4 dzieci hi hi :)))) Mój mąż już nie odzywa się na temat wózków :)) Dał sobie spokój już przy 2 :)) Wie że i tak jak oszaleje na jakimś punkcie to po trupach a to będę miała :))) Marudzi tylko że już więcej dzieci nie chce bo zakopie się wózkami,ubrankami i wszystkimi akcesoriami dla dzieci :)) Mówi że nie widział nikogo tak opętanego jak Ja :))) Każde ubranko musi być dobrane kolorystycznie i firmowe,do tego odpowiednia butelka,smoczek,kocyk itp.itd.czyli wszystko współgrające :))))))))) Marudzi tylko czasami ale i tak mi zawsze ulegnie i mam to co chcę :))) marzy mi się jeszcze jedno dzieciątko bo 5 tak ładnie brzmi :))) ale narazie mąż nie chce o tym słyszeć :))) Ale powiem Ci że ze wszystkich wózków które miałam Najlepszy jest Mutsy-UrbanRider (uważam że ten stelaż jest najbardziej wygodny) i aż naprawdę żal mi go sprzedawać ale kupiłam go dla obecnie już 4 latka i Adaś też nim do teraz jeździ,więc już i tak pobił rekord stażu :))) Jak kupiłam X-Runa to po co 2 tak duże wózki? Ale do czasu kiedy go nie sprzedam to będę nim jeździła-jeszcze się nim nacieszę :))) To jeden z najwygodniejszych wózeczków ze wszystkich i tak mięciutki że maluszki naprawdę sobie w nim płyną.Rewelacyjny w ogóle foteli z regulacją oparcia aż do leżącej! Uwielbiam ten wózeczek!!! Gdybym wiedziała że będzie jeszcze bąbelek to pewnie bym go nadal zostawiła a tak muszę się z nim rozstać żeby kupować nowe wózki itp . :)) Także jak tylko go sprzedam to zaraz kupie ten mały.Wiesz co z tych SI-podoba mi się kolor-Fantasy Beige i Fantasy Nero-tyle że tak szczerze po co mi śpiwór skoro wózeczek ma być na lato i krótkie samotne wyjazdy? A z tych MINI To oczywiście tylko Zielony :)) i Mini trochę lżejszy. No muszę poszukać opinii który model lepszy! A Ty już czytałaś o nich? bo skoro Ci się podobają to pewnie już coś wiesz, to napisz :))
                    • olafowamama Re: olafowamama 20.05.11, 12:13
                      No ja mam na razie 2 dzieci, ale obaj to chłopcy, więc dziewczynka by się jeszcze przydała ;) Ale to nie w najbliższym czasie... Też jestem taka zafiksowana i jak tylko trochę odbiję się finansowo (jestem na etapie zmiany pracy, a właściwie otwierania własnej działalności) to na pewno zacznę znowu szaleć - ubranka, wózki i zabawki :) aż się boję co to będzie jak mi maluch wyrośnie z całej tej maskarady. Co ja będe kupować??!! ;) Młodszy synek skończył rok 17 maja, starszy ma 5 lat. Także okres wózkowania będziemy kończyć w podobnym czasie :D
                      Co do si i mini to juz teraz miałam na nie ochotę,ale chwilowo cierpię na brak gotówki :/ generalnie oba maja świetną budę, a to jest to na czym w wózkach zależy mi najbardziej, oba mają pozytywne opinie co do prowadzenia i podbijania- jak to pegi. Myślę, że si jest lepszy dla dzieckam malutkiego, które dopiero zaczyna przygode z parasolkami, natomiast mini jest jednak lżejszy, więc jako wózek ostatni myslę że się dobrze sprawdzi. Mi bardzo sie podoba ten mini w paseczki- zakochałam się w nim :)
                      • jeny0 Re: olafowamama 20.05.11, 13:57
                        Ja mam pierwszą dziewczynkę a potem 3 chłopców :)) to warto by było zakończyć to dziewczynką :)) Jak mi pierwsza dwójka wyrosła z maluszków to byłam załamana i myślałam już kiedy tu postarać się o następne :) Tak brakowało mi tego szaleństwa :)) U córki i starszego synka 12 l. to tylko słyszę o nowych butach,spodniach,legginsach,kosmetykach itp. a to już nie jest tak ciekawe jak rzeczy dla maluszków :)) To taka przyjemność że nie da się opisać :)) No i faktycznie razem skończymy z wózkami choć pewnie u mnie to dłużej potrwa.Ja szukając wózka kierowałam się tym żeby właśnie starczył mi tak do 3 lat.-czyli jeszcze 2 zimy i dlatego kupiłam tego X-Landera Runa bo on jest w miarę lekki jak na tak duży wózek i naprawdę sama wszędzie pojadę.Niestety u mnie wózek parasolka będzie służył tylko w okresie letnim bo zimą będzie X-Run -tylko on radzi sobie z moimi 20-30 cm.zaspami-jak to w lesie:)) i powiem Ci że większość wózków w takim terenie wysiada!!! Wiem po Alexie-4 latku że zimą mając 3 latka,wolał jeździć we wózku niż przedzierać się przez śniegi.Ja miałam problem a co mówić taki maluch! A ten ma tak duże koła że bez problemu przejadę nawet zaspy.A co do PP mini to też wydaje mi się że będzie lepszy niż Si bo na YouTube widziałam filmiki o Si i kółka strasznie głośno terkotały na nierównościach a jednak Mini mniej.Wsłuchiwałam się :)) No i nie potrzebne mi to okrycie, to po co przepłacać,żeby leżało? :)) Sumując wszystkie wózki z pojedynczymi kółkami o dziwo nasz Metro najlepiej jedzie i kółka tak nie terkocą :)) Testowałam już go kilka razy i jestem w szoku że Espiro tak umiał je dopracować,i te podbijanie też rewelacja! :)) Większość szuka te zagraniczne wózki a niekoniecznie są takie dobre, tylko liczy się Marka :)) Czyli w grę jak na dziś jednak też wchodzi to Mini,jak u Ciebie :)) W paseczki też śliczny :)) Ja kocham zielenie dlatego wszystkie dla Adasia mam zielone wózki :)) X-Lander też kolor Jungle :)) Może lepiej Ci się opłaca sprzedać to chicco,póki nowe i dołożyć trochę i kupić mini? w bobo wózki mają je za 647zł.to trochę uzbierasz i dołożysz ale będziesz miała najlepszy :)) Mi właśnie wczoraj siadła lodówka to wieczorem jeszcze musieliśmy jechać po nową :(( -w sobotę ją przywiozą.Także też nie spodziewany wydatek ale to niestety trzeba kupić! mam w takim domku gospodarczym na ogródku małą lodówkę to na szczęście do niej wszystko przełożyłam ale to taka rzecz że trzeba kupić i nie można z tym czekać,bo gorąco :)) Czyli wybrałyśmy wspólnie wózki i tylko teraz czekać kiedy kupimy :)) Daj znać jak będziesz zmieniała wózek :)) Możesz mi napisać na wp.bo tam też mam pocztę-jeny0@wp.pl.Używam onet ale czasami ta druga też się przydaje. A jaki model masz X-Landera?bo nie wiem czy pisałaś :)
                        • olafowamama Re: olafowamama 20.05.11, 16:27
                          Wiesz mnie 2 razy nie trzeba powtarzać, żeby sprzedać wózek kupić nowy ;) ale tym razem się nie da, bo chicco to prezent od babci i prababci. Ale nie ubolewam tak strasznie, bo w przyszłym roku pewnie mini będzie można już kupić trochę taniej,a tak naprawdę teraz głównie używam x-landera (model xa ;) z którego akurat jestem mega zadowolona. Chicco bedzie używany sporadycznie tylko kiedy będę musiała go dźwigać. W sumie to nawet szkoda by mi było pliko wozić na okrągło w bagażniku a takie teraz jego przeznaczenie. Natomiast na wiosnę będę już chciała jeździć czymś lżejszym na stałe. I tu właśnie prawdopodobnie pojawi się pliko mini ;) ale przez rok to mi się pewnie jeszcze kilka razy zmieni ;)
                          • jeny0 Re: olafowamama 22.05.11, 16:04
                            Wiem coś o tym :)) Moje babcie sprezentowały mi Graco i przez rok gdy do nich jeździłam musiałam męczyć się tym plastikiem :(( Potem leżał na strychu i jak przyjeżdżały do nas to ściągaliśmy i udawaliśmy że jest Super!! :)) A babcie zadowolone że nadal wygląda jak Nowy :))) Po 1,5 roku wpadła jedna niespodziewanie i okazało się że mamy inny wózek no to znów było kłamstwo że tamtemu kółko pękło i nowe ciężko było dostać,więc sprzedaliśmy i jakoś to łyknęły :)) A ja go potem szybko sprzedałam :))) Teraz już nie chcą robić prezentów tak dużych bo nie chcą odróżniać dzieci :)) Wiesz co, u nas w Toruniu otworzyli nowy sklep z Wózkami i mają Peg Perego to muszę jakoś tam się wybrać i zobaczyć na żywo jak się prezentują i który będzie lepszy.Nie wiesz może jak SI w kolorze Fantasy Nero się sprawuje? Czytałaś coś o nim? Chodzi mi czy pasuje dla chłopca i jak z tapicerką od słońca? Bo z SI podobają mi się właśnie te fantasy i chyba pomarańczowy bo mimo że najlepiej lubię zielenie to ten z Si jest nieciekawy.Widziałaś może ,które najładniej się prezentują na żywo? Z MINI to tylko zielony-Aloe to na resztę nie patrzę ale jakbym zdecydowała się na Si to już jest problem z kolorem :)) Doradź jak coś wiesz na temat tych kolorków :))) No i działania na nie słońca!
                            • olafowamama Re: olafowamama 22.05.11, 20:25
                              Hmm... w tym temacie akurat się nie orientuję, ale... dziś zrobiłam 2 podejście do lite way'a i po dłuższym spacerku zrobił na mnie całkiem pozytywne wrażenie. Chodziliśmy 2,5 h a moje dziecko nawet nie pisnęło, gdzie normalnie po max godzinie zaczyna się afera!!! Jechał leciutko, a moje miasto jest teraz okropnie rozkopane i dał rade nawet po piachu i wertepach, choć na ten teren oczywiście go nie polecam. No i ta letnia budka mnie oczarowała. Aha jeszcze koszyk pod wózkiem ten 3w1 jest naprawdę fajny i pojemny. Po odpięciu 4 napek zrobił sie z niego worek i bez problemu wszystko z wózka wniosłam do domu nie wyciagając wszystkiego z kosza. Ogólnie zmieniłam zdanie i chyba go polubię ;) ale to, że terkocze jest niestety niezbitym faktem. Ale myślę że się oswoję z tym dźwiękiem... No i na minus to brak choć małej kieszonki - wszystko ląduje w koszu i za każdym razem trzeba się schylać , ale na to jest rada- trzeba kupic organizer ;)
                              Także trochę namotałam, na pewno nie pomogłam, ale cóż...kobieta zmienną jest.
                              P.S.: Ale o pliko mini i tak jeszcze marzę ;)
    • bromila Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 18.05.11, 20:33
      A może zastanowisz się nad NUNA PEPP model 2011 - bardzo fajne wózeczki.
      • jeny0 Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 19.05.11, 14:57
        Nuna? Fatalny! Dzięki ale za darmo bym go nie chciała.A masz go? Ja nie lubię wózków z niskim siedziskiem bo maluch wdycha wszystkie zanieczyszczenia.I w ogóle on mi się nie podoba ,jakieś takie dziwadło :)) To nie na nasze Polskie drogi :))
        • saras-wati Re: Który wózek wybrać? Jane,X-Go,Metro,Hauck itp 20.05.11, 20:21
          jeny, ale w metro wcale wyżej nie siedzi niż w innych wózkach, a nie wydaje mi się, że 10cm robi różnicę:( jeśli chcesz wysoki, zakupowy wózek, to wybierz stokke:D
          • jeny0 Re: saras-wati 20.05.11, 20:37
            A co sądzisz o PP Mini? i SI? który byłby lepszy i wygodniejszy do prowadzenia? i jak to z podbijaniem?
            • saras-wati jeny 25.05.11, 10:09
              niestety nie miałam, ale si ma groniek i mamaly(poszukaj ich opinii) - są bardzo zadowolone z tych wózków:)
              pp mini jest już typową lekką parasolką, z dosyć wygodnym siedziskiem i fajną budką; natomiast si to już cięższy wózek, z amortyzowanymi kołami, regulowanymi rączkami...y szukasz wózka do samochodu, więc z tych dwóch to wybrałabym pliko mini, bo jest lżejszy i krótki po złożeniu;)
              • jeny0 Re: saras-wati 08.06.11, 21:04
                Hej :)
                Pisałaś mi wcześniej że polecałabyś jako fajny wózek Cybexa 2011 ale o który model Ci chodziło? I czy widziałaś je na żywo? jaki kolor najfajniejszy dla chłopca i najlżejszy a i oczywiście najwygodniejszy? Byłam w sklepie i przymierzałam PP Si oraz Mini,inglesinę trip itp.Moje spostrzeżenia są takie.Si uważam że jednak jest troszkę za duży jako 2-3 wózek(mówimy jak pamiętasz o takim na wypady),Mini jest super choć trochę za głośno kółka terkocą oraz brakuje mi pałąka a te które mieli w sklepie żaden do mini nie pasował! i nie wiem czy się na niego zdecydować? Trip mi się w ogóle nie podobał,Lite Waye miały malutkie siedziska i jakieś takie krótkie-no i twarde,X-Go też fatalne i twarde,Inglesina Zippy za duża itp.Już zgłupiałam do reszty z tymi wózkami! Szukałam więc dalej i przypomniało mi się o tym Cybexie,co mówiłaś tylko chciałabym model najfajniejszy.Chyba że znalazłaś coś nowego i fajnego w podbijaniu,oraz wygodnego dla maluszka to napisz mi coś. Byłam nastawiona na ten Mini ale w końcu wyszłam z niczym bo mimo że śliczny i lekki to nie wiem czy nie za głośny? Wiesz jak to wygląda w codziennym użytkowaniu? Głośne są te kółka? U maluszka rocznego pewnie są głośniejsze a u 2-3 latków?A jak to jest w Cybexach? Ty jedynie orientujesz się w tym najlepiej :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka