Dodaj do ulubionych

maxi cosi baza...???

10.07.11, 21:47
Chciałam się was zapytać czy są różne bazy do fotelika cabrio i city (mam oba), które pasują do izofixa? ja się pogubiłam czy cześć jest mocowana za pomocą pasów a cześć właśnie izofixa? jaka mam kupić do tych rodzajów fotelika - do 13 kg?
Obserwuj wątek
    • alojw Re: maxi cosi baza...??? 10.07.11, 21:51
      Mam fotelik cabrio fix i do tego bazę easy fix. Baza jest montowana do isofixa.
      • sid8888 Re: maxi cosi baza...??? 10.07.11, 21:55
        ja mam cabrio w spadku i czy są np dwa rodzaje-np cabrio i cabrio fix? nie wiem czy mój jest fix...
        • afroddytta ustawienie fotelika 10.07.11, 22:33
          Też mam fotelik m-c chyba cabrio i bazę (nie znam modeli) i mam pytanie czy ten fotelik wpięty w bazę musi być tak pionowo? Wcześniej używałam fotelików bez bazy (kilka modeli) i fotelik dało się zapiąć tak bardziej poziomo, teraz po wpięciu w bazę mam wrażenie, że mały mi na czoło leci-czy tu można coś zmienić, inaczej ustawić tę bazę, aby fotelik był bardziej leżąco??? (czy to zależy już tylko od fotela w samochodzie?).
        • mama1dawidka Re: maxi cosi baza...??? 10.07.11, 23:05
          sid8888 napisała:

> ja mam cabrio w spadku i czy są np dwa rodzaje-np cabrio i cabrio fix? nie wiem
          > czy mój jest fix...

fixx ma od dolu dwie rurki a cabrio w tym miejscu ma normalny plastik :)
          i pasy w cabrofixach przewaznie ale nie zawsze biale takie szare a cabrio ma czarne
      • mama1dawidka Re: maxi cosi baza...??? 10.07.11, 23:04
        cabrio i citi raczej nie zamontujesz na bazie do bary potrzebny jest cabriofix lub pebble
        bardzo przydatna rzecz baza :)
    • sid8888 Re: maxi cosi baza...??? 10.07.11, 23:36
      mam taki jak na foto - ale zgubiony został ten element z nazwą i nie wiem co to jest - ma ten fotelik 2 lata

https://images45.fotosik.pl/970/53519264a65356d2gen.jpg
      • pstrabiedronka Re: maxi cosi baza...??? 11.07.11, 12:55

daj zdjęcie od dołu, tzn spodu fotelika.

żeby dało się go zamocowac do bazy, musi miec takie dwie metalowe, poziome rurki - druty. Jeśli tego nei ma to nie da się go wpiąć w baze.
        Wklej zdjęcie od dołu to Ci powiemy :)

a cod samych baz to do CabrioFixa sa dwa rodzaje baz:
        1) Easy Fix - mcowana za pomoca IsoFixa
        2) Easy Base - mocowana za pomoca pasów.

Obie sa tak samo bezpieczne, maja tyle samo punktów w testach.
      • sid8888 Re: maxi cosi baza...??? 11.07.11, 18:27
        Dzięki! ma metalowe rurki - już wszystko rozumiem
      • mama1dawidka cabrio fix citro rusch :) 11.07.11, 22:06

piekny kolorek tez takiego mialam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka