Dodaj do ulubionych

Mikrus Speed

12.03.12, 09:34
Drogie wózkomaniaczki, czy któraś z Was testowała już wózek Mikrus Speed? Widzę, że sporo ludzi je kupuje, ale nie mogę znaleźć żadnej opinii. Wózek na zdjęciu wygląda nawet ładnie, ale to polska produkcja i boję się jakości wykonania i kiepskich rozwiązań technicznych.
Wklejam linka do strony producenta i liczę na opinię
www.mikrus.eu/spacerowka-wielofunkcyjna-speed-kolor-carbon-grafitczarnysrebrny-p-158.html
Obserwuj wątek
    • mwiktorianka Re: Mikrus Speed 13.03.12, 13:38
      Mnie również podoba się ten model, problem w tym, że nie można obejrzeć go "na żywo" ponieważ prowadzą tylko sprzedaż internetową.Podobnie jak ty obawiam się kiepskiego wykonania.Mój synek ma prawie rok i obecnie jeździmy Quinny speedy, ale spacerówka pod wieloma względami nie spełnia moich oczekiwań(wersja z gondolą ok).Prowadzi się go rewelacyjnie i na tym zalety spacerówki się kończą moim zdaniem.
      W mikrusie nie podoba mi się, że oparcie jest krótkie(33 cm) w quinny ma 41 cm.Nie chciałabym aby wózek za chwilę okazał się za mały bo myślę, że najmniej rok jeszcze w nim pojeździ.Pozdrawiam.
      • mwiktorianka Re: Mikrus Speed 13.03.12, 16:02
        Przepraszam, źle przeczytałam wymiary wózka- oparcie ma 44 cm, a więc wcale nie jest krótkie.
        • srebrno-listka Re: Mikrus Speed 16.03.12, 11:37
          44 cm to jest krótkie. Chyba że chce się mieć wózek max dla dziecka roczne ;)
      • annulka79 Re: Mikrus Speed 13.03.12, 16:08
        Ze ile ma oparcie w Speedim? Na pewno więcej niż 41 (miałam ten wózek)
        • mwiktorianka Re: Mikrus Speed 13.03.12, 17:40
          Własnie zmierzyłam drugi raz- ma dokładnie 41 cm :-).
          • annulka79 Re: Mikrus Speed 13.03.12, 18:07
            No to ja miałam jakąś skurczoną miarkę chyba ;)
            Sprawdziłam w zapisanych wymiarach: Quinny Speedi 44 cm, Quinny Buzz 49 ...
            • mwiktorianka Re: Mikrus Speed 14.03.12, 12:13
              anulka, a byłaś zadowolona ze speedy?
              Ja mam takie mieszane uczucia, bo z jednej strony prowadzi się go rewelacyjnie, chyba nawet spacerówkę lepiej niż wersję z gondolą, której swoją droga używałam dość długo bo 9 m-cy(synek drobny).Jednak moim zdaniem na tym zalety spacerówki się kończą, no może jest jeszcze jedna-mianowicie szerokość siedziska.
              Mnie osobiście nie pasuje, że nie można jej zamontować w dwóch kierunkach jazdy, ponadto samo siedzisko jest bardzo twarde(nie ma żadnego materacyka, czy wkładu aby było miękko.Do tego problem z ustawieniem oparcia w pozycji siedzącej;bez dodatkowych rozwiązań(typu np.pasek)praktycznie niemożliwe.
              Uważam też, że spacerówka kompletnie nie nadaje się na zimę(zbyt otwarta).
              Pozdrawiam.
              • annulka79 Re: Mikrus Speed 14.03.12, 12:33
                Ja byłam zadowolona bo prowadził się super ale dziecię moje darło się w nim niesamowicie ;)
                Nie chodziło na pewno o twardość siedziska, w starszym Buzzie też twarde było, raczej o to że oparcie było odchylone, może źle wyprofilowane, zbyt mało zabudowane ... w każdym razie synek głośno i wyraźnie odmawiał jazdy tym i tylko tym wózkiem bo najwyraźniej nie było mu wygodnie (innymi, różnymi jeździł chętnie, spał długo zarówno w kubełku jak rozkładanych). Wózek sprzedałam po kilku spacerach.
                • just_tusia07 Mikrus Speed 2012 18.03.12, 09:54
                  Dziewczyny, a jak z podbijaniem tego wózka? Zastanawiam się nad tym nowym modelem z 2012r. od 0-3lat. Fajnie, że ma przekładane siedzisko, tylko ciekawe jak się prowadzi? No i ta nowa buda z daszkiem mi się podoba.
                  • gorligorligor Re: Mikrus Speed 2012 18.03.12, 13:37
                    A mnie dziewczyny zastanawia, czy amortyzacja jest dobra, czy jest lepsza, czy gorsza np. od Yetti 2, bo może warto ten Yetti 2 kupić zamiast Speed'a? Z drugiej strony doczytałam się, że w Speedzie można sobie dopłacić za skórzaną rączkę, a ja piankowych nie lubię bardzo, a takie ma Yetti:( Ale Yetti 2 jest ponoć lżejszy od Speeda, no i Yetti jest chyba kapeczkę szerszy i dłuższy, ale to tylko o 1 cm......Ale wiadomo, że te wózeczki, to nie Babby Joggery, gdzie i 5 latek się zmieści, za to cena duuuużo wyższa:( Coś za coś:(
                    • zooja2 Re: Mikrus Speed 2012 20.04.12, 18:47
                      No więc ja się pokusiłam i kupiłam ten Speed. Ogólnie jestem zadowolona i mogę polecić. Jest dość duży co za tym idzie ciężki 15kg ale jest wygodny i dziecko może się spokojnie rozłożyć i wygodnie leżeć czy siedzieć, ze zwrotnością nie ma problemu, amortyzacja OK. Buda dość stabilna. Jak macie pytania to piszcie!
                    • kalisimasz Re: Mikrus Speed 2012 10.09.12, 20:33
                      no i co z tym wózkiem...?mam właśnie zamiar zmienić mojego emjot'a i najbardziej wpadł mi ten w oko i babyactive q i sama nie wiem :/ jestem dość niska i drobnej budowy, zależy mi na tym żeby wózek nie był cięzki i nie zajmował dużo miejsca w bagażniku, ważna jest też amortyzacja ponieważ podjazd mamy tylko utwardzany :/ doradźcie proszę :)
    • sysia19 Re: Mikrus Speed 16.04.12, 13:19
      Ja mam ten wózek i nie jestem z niego zadowolona ....Przednie koła jak są zablokowane przy jeździe do tyłu rozchodzą się na boki i hamują ...Nie wiem czy tak powinno by czy sprzedano mi felerny wózek....
      • jowita771 Re: Mikrus Speed 16.04.12, 14:29
        To chyba wadliwy egzemplarz kupiłaś. Ja mam mikrusa, wprawdzie nie speeda, tylko sprinta X, też ma skrętne przednie koła i jeździ się świetnie, a jak się zablokuje, to się trzymają w jednej pozycji. Ja kupiłam go na miejscu u producenta. Byłam zdecydowana na takiego ze skrętna tylną osią, ale popróbowałam i ten z przednimi skrętnymi kółkami jest wygodniejszy do prowadzenia i dużo bardziej zwrotny.
      • zooja2 Re: Mikrus Speed 20.04.12, 18:53
        sysia19

Chyba sprzedano Ci wadliwy wózek, mi nic nie hamuje a wożę córe z wkładką dla niemowląt więc przy usypianiu non stop jeżdze przód i tył i jeszcze nie zdarzyła mi siętaka sytuacja że się koła blokują.
        Ogólnie fajny wózek mogę polecić wszystkim którzy potrzebują mocnego stabilnego wózka bardzo dobrze sprawdza sie w trudnym terenie (drózki polne itp. zwrotność amortyzatory OK) niestety nie nadaje się on do wycieczek po galerii bo jest dość duży i ciężko zmieścić się między regałami.
        • gucci77 Re: Mikrus Speed 12.09.12, 17:46
          ja też jestem jego ciągle ciekawa...
          • kaczucha01 Re: Mikrus Speed 03.11.12, 23:14
            tyle sprzedanych na allegro, moze ktos sie znajdzie i podzieli wrazeniami :)
    • annulka79 Re: Mikrus Speed 04.11.12, 16:04
      W przypadku tego wózka żadne koła nie dadzą komfortu prowadzenia :)
      Model tej firmy z dużymi kolami to też niewypał jeśli chodzi o prowadzenie, taki czołg niesterowny i krowiasty niestety.

Komfort prowadzenia to nie tylko wielkość kół, również rodzaj konstrukcji, wyważenia, mechanizmów i użytych w nich materiałów. Porównywałam z koleżanką dobry wózek na dużych piankowy kołach z Mikrusem na 4 pompowanych i niestety pompowane koła mu nie pomogły, odpadł w przedbiegach :)
      Rodzaj kół to za mało by przesadził o ostatecznym komforcie dla dziecka i prowadzącego, tu liczy się więcej czynników.
      • mwiktorianka Re: Mikrus Speed 18.11.12, 17:54
        Dziewczyny ja kupiłam ten wózek w marcu.Ogólnie jestem z niego całkiem zadowolona.
        Jak dla mnie prowadzi się bardzo dobrze,jest bardzo zwrotny, łatwiej go podbijać jeśli spacerówka jest zamontowana przodem do kierunku jazdy, ale w drugiej wersji też ujdzie.Ja go kupiłam głównie ze względu na te dwie możliwości i głównie montuję tyłem do kierunku jazdy.
        Amortyzacja jak dla mnie super, mam też Quinny Speedy (latem synek jeździł głównie w nim) i po tym jak przesadziłam go do mikrusa jeszcze bardziej doceniam amortyzację, której quinny właściwie nie ma.
        Jedyne co mogę zarzucić mikrusowi to to, że jest zbyt krótki.Synek ma 20 m-cy i jest dla niego za mały(krótkie oparcie i podnóżek), na szczęście synuś na spacerach nie śpi raczej więc na siedząco nie jest źle.Ma też dość wąskie siedzisko, ale synek z tych drobnych więc nie jest źle.
        Jedyne co w nim szwankuje to hamulce, baaardzo ciężko je odblokować więc prawie z nich nie korzystam.
        Przejeździmy nim zimę, a jak się zrobi ciepło przesadzę synka znów do quiniego.
        Ogólnie uważam, że jak za tą cenę wózek jest naprawdę fajny.
    • aganieszkab Re: Mikrus Speed 02.01.14, 23:17
      My jesteśmy z tego wózka zadowoleni. Ładnie wygląda, jest wygodny dla mnie i dla dziecka, dostawna gondolka sprawdza się rewelacyjnie, jest dobrze amortyzowany, łatwo się go prowadzi na największych wertepach i na najgorszej polnej drodze.
      Niestety jest ciężki a po złożeniu zajmuje prawie cały bagażnik w kombiku, ale przecież nie można mieć wszystkiego :)
      Wykonanie też oceniam dobrze, nie ma się do czego przyczepić, jest solidnie wykonany a tapicerka ładnie wykończona.
      Wybraliśmy model o lnianym poszyciu i jest bardzo fajny.
      Patrząc na konkurencję - jakbym miała dać 700zł za używanego x-landera, czy jakąś teutonię, woleliśmy za niecałe 600zł kupić nowego mikrusa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka