15.05.12, 15:12
W związku z tym, że będę tachać wózek na 4 piętro potrzebuję czegoś lekkiego - czy ktoś może mi coś powiedzieć o tym wózku - czy na prawdę waży tyle ile podają [spacerówka 8,4kg]- jak się sparuje i czy mutsy ogólnie jest ok.
Obserwuj wątek
    • majkusia08 Re: MUTSY EVO 15.05.12, 18:37
      To jest najnowszy model Mutsy więc opini o nim pewnie mało :)
      Miałam 4Ridera i byłam zadowolona ale on jest cięższy od EVO.
      Najlepiej wybrać się do dobrze zaopatrzonego sklepu z wózkami i zobaczyć, porównać kilka modeli i różnych firm.
      Nieraz waga ze strony sklepu ma niewiele wspólnego z wagą faktyczną.EVO ma koła piankowe to na pewno będzie lżejszy od wózka z kołami pompowanymi. Mi osobiście podoba się na czarnym stelażu :)
    • patrysha1 Re: MUTSY EVO 21.05.12, 23:06
      No i został zakupiony :), co prawda na razie "sprawdzony" tylko w sklepie, ale nas zauroczył, jet w miarę lekki, wygląda na wytrzymały, prowadził się fajnie...jak już zacznę użytkowanie w pełni to napiszę coś więcej :)
      • mika.pola Re: MUTSY EVO 24.05.12, 14:35
        Koniecznie daj znać jak się używa:-) mój mąż uparł się na niego, ale będziemy kupować pewnie za miesiąc, pozdrawiam!
      • aslishan Re: MUTSY EVO 24.05.12, 22:09
        Ja też będę czekać z niecierpliwością na opinie!!! W moim mieście nie uświadczysz go jeszcze w żadnym sklepie, tylko w internecie widziałam, ale też bardzo mi się podoba. A napiszesz jakie są tam wymiary gondoli? Nie jest trochę mała (tak podobno mają Mutsy, ale nie wiem jak ten).
        A w jakim mieście upolowałaś ten wózeczek?
        • a_beatle Re: MUTSY EVO 25.05.12, 08:55
          Widziałam ten wózek wczoraj. Ładny jest, gondola większa chyba niż w innych modelach, siedzisko też wydaje się wygodniejsze, budka przedłużana z daszkiem. Ale, dla mnie odpada, bo jest bardzo sztywny, żadnej amortyzacji:-( Szkoda.
      • mika.pola Re: MUTSY EVO 25.05.12, 13:43
        A jaki kolor zakupiony? I w ogóle jakie są kolory evo? W 'Świecie Dziecka' widziałam jedynie wystawioną czarną spacerówkę :-/ nawet gondoli nie było.
    • mika.pola Re: MUTSY EVO 25.05.12, 23:33
      Ta 'obszerna gondolka' w opisie jest chyba nie co przesadzona :-) w zasadzie to, że jest mała jest jedyną rzeczą która mi w mutsy przeszkadza. Spacerówka jest za to spora.

Z głównych rzeczy które różnią evo od poprzednich wersji:
      - daszek w spacerówce
      - podgląd/przewiew w budce gondoli
      - możliwość montowania spacerówki w dwóch kierunkach
      - skórzana rączka (poprzednia w gąbce)
      - chyba lżejsza waga

Można rzec, że jest to połączenie mutsy z navingtonem cadetem.
    • kamil4909 Re: MUTSY EVO 03.06.12, 21:33
      O ten wózeczek chodzi
      www.sdkrak.pl/mutsy-evo-p-1943.html
      • aslishan Re: MUTSY EVO 04.06.12, 15:18
        Dziewczyny, wie któraś gdzie można zobaczyć ten wózek na żywo - np. w Krakowie?
        • mirtillo1983 Re: MUTSY EVO 04.06.12, 18:37
          w entliczku pentliczku na dobrego pasterza byl tydzien temu
          • funpic1 Re: MUTSY EVO 10.06.12, 00:18
            Ja oglądałam ten wozek na żywo i zdecydowanie najlepiej wypada przy tych jakie typowalam wczesnie-Jane Muum i Elea Bebe Confort!!! Napiszę tak: wozek leciutki, zwrotny z tego co pamietam w transporterze jest brak podnoszonego podnóżka -moze starsza wersja teraz juz nie pamietam ale ogolnie zawsze bylam przeciwniczka tej marki z uwagi na gabaryty i wagę oraz skomplikowany system skladania. W Evo budka w gondoli chodzi cichutko a ram sklada sie bosko!!! Wypada zdecydowanie korzystnie. Gondola nie wypada az taka mala w porownaniu do innych. Co do budki w spacerowce to chyba troche przesadzacie jest niezla -siedzacego dzidziusia zakryje dobrze(dodatkowy kawał materiału zakamuflowany w zamkach) a lezącego tez w sumie nie sterczy jak w innych spacerowkach-nawiazuje tu do mojego wczesniejszego wozka Maxi cosi Mura w ktorym kuriozalny pseudodaszek sterczy i ma jedna plaszczyznę oraz nie daje oslony przed wiatrem dla dzieciaczka!!! Wadą jak dla mnie jest uboga kolorystyka brak jasnych kolorow -jest jeden i to szary, dla chlopca jest fajny niebieski a dla dziewczynki???? W sumie chyba wybiorę czarny -klasyka i moze czerwona gondole na zywo ten kolor prezentuje sie o niebo lepeij. Za dwa miesiace mam termin raczej juz nic nowego nie bedzie i zdecydujemy sie na EVo. U mnie najwazniejsza jest waga i sposob skladania wozka -3 pietro jak maz bedzie w pracy chce byc samodzielna znoszac dzidzie w gondoli i stelaż:))) Planuje spacerki i szybki powrot do formy:)
    • mannerly Re: MUTSY EVO 17.06.12, 16:24
      wiecie może gdzie w Warszawie można go zobaczyć?
      • asiaimaja Re: MUTSY EVO 18.06.12, 15:31
        ja dziś oglądałam mutsy evo w sklepie-wydaje się swietny! jestem mała i mysłałam,że bedzie dla mnie za duzy, tymczasem wcale nie, ma amortyzację , jest stabilny dobrze się podbija, siedzenie rozkłąda się na płasko- w transporterze nie-hamulec działa swobodnie.klasycznie skłądana rączka idealna dla pchania wózka przez starsze dziecko i przez to małe jak już chodzi-dzieci to bardzo lubią- w teleskopowej rączce tak się nie da. martwi mnie tylko gondola ma 75cm w środku-czy to nie za mało dla jesiennego dziecka?
        Pan powiedział,że w porównaniu z mutsy evo- jane muum jest sztywniejszy,bo nie ma amortyzacji, gondola się kolebie nieco...
        Pan sklepowy wydawał mi się kompetenty,męczyłam go długo, pokazał mi 6 wózków dokładnie.
        • mannerly Re: MUTSY EVO 19.06.12, 09:45
          dla mnie gondola w evo sie telepie. Oglądałam wczoraj. no ale to minus tych wózków w których gondola ma jeden pkt podparcia.
          Wygląda zgrabnie. Gondola nie jest za duża, ale nie przesadzajmy dużo wózków ma gondolę długości 75 cm. To zależy jakie dziecko się urodzi.
    • andziar21 Re: MUTSY EVO 21.06.12, 22:05
      Witam!
      Jestem posiadaczką wózke mutsy evo. Mam wózek w kolorze czarnym, tylko spacerówkę.
      Zalety wózka:
      rozkłada sie do pozycji leżącej
      dość lekki, sama wnoszę go bez większego wysiłku po schodach
      wygodny dla dziecka
      przekładane siedzisko
      regulowany podnóżek
      łatwo się składa i rozkłada
      zwrotny - można zawrócić miejscu
      wady:
      przy pozycji leżącej konieczna jest parasolka, gdyż budka nie chroni przed słońcem
      płytki kosz

W miarę użytkowania napiszę coś więcej
      • beti222 Re: MUTSY EVO 26.06.12, 20:52
        Kupiliśmy Mutsy EVO kilka dni temu w kolorze granatowym dla dziewczynki. Oglądaliśmy i kupiliśmy w Świecie Dziecka na Towarowej, pan bardzo wyczerpująco pokazał nam kilka modeli i ostatecznie wzięliśmy EVO. Zalety, które udało mi się wychwycić: jest lekki, zwrotny, zgrabny i do tego bardzo nam się podoba. Wadą może być nieduża gondola, ale dopiero we wrześniu poznam prawdziwe zalety i wady tego wózka :):)
    • megiiirlandia Re: MUTSY EVO 14.08.12, 01:40
      witam,użytkuję Mutsy Evo od 2 miesięcy i niestety mimo wcześniejszych zachwytów wózkiem i wydanymi ponad 3 tyś.zł chce go już sprzedać.Najpierw zalety :Mam kolor bright blue na czarnym stelażu i powiem że wózek prezentuje się pięknie,gondola świetna,wcale nie mała bo synek urodził się z wagą 4500 kg,dzis ma ponad 3 miesiące i nadal miesci sie bez problemu,nic sie nie telepie itd.ogólnie super zadowolenie z gondoli,wózek składa sie naprawde do mały rozmiarów,jest mega zwrotny i lekki w prowadzeniu.kosz też nie mały,pozornie nieduży a zmieści naprawde dużo,jest tak skonstruowany że włoży sie bardzo wiele.wózek z wyglądu naprawde extra -każdy sie ogląda i zachwyca.tyle o gondoli,nastepnie fotelik tez super sprawa -mam akurat maxi cosi cabriofix bo jest o wiele ładniejszy niż Mutsy foteliki,wiec za pomocą dwóch adapterów montujemy fotelik na stelażu,znowu zachwyt ,zarowno mój jak i osób mnie spotykających .Do kompletu śliczna torba w kolorze wózka wszystko pięknie i cacy,nawet zakupiłam śpiworek do spacerówki też w kolorze wózka czyli wypas po całości ,kasy wydane tyle że masakra ,mąż aż usiadł z wrażenia że wózek choć piękny kosztował ze wszystkim 3200 zł ale jakoś przełknął tą gorzką pigułkę bo przecież wózek bedzie służył pewnie ze 3 lata.i tak trwaliśmy w zachwycie aż do dziś,postanowiłam wypróbować spacerówkę-choć dzidziuś mały,ale już ciekawski i chce popatrzeć na świat więc przecież skoro rozkłada sie na płasko to trzeba wypróbować ew. ustawię lekko podniesione oparcie i będzie gitara.no i zaczęło się,spacerówka jak dla mnie to całkowita porażka,dziecko leży może i nawet wygodnie ale ta buda to kompletna pomyłka,rozkłada sie razem z oparciem i nie chroni praktycznie wogóle w pozycji leżącej,a dzieciaczki lubią sobie pospać na spacerku wiec przydała by sie jakaś osłona.w pozycji siedzącej nie jest zle,ale przeciez nie bede czekac az dziecko bedzie miało rok czy dwa żeby pojezdzic w spacerówce ,bo wg mnie spacerówka jest idealna ale dla dzieci w wieku od 1,5 roku co najmniej.także rozczarowałam sie bardzo ,bo wózek jest śliczny ale spacerówka nie do zaakceptowania tym bardziej że mieszkam w Irlandii i jest tu pogoda często deszczowa,ale często nie pada na tyle mocno żeby folie zakładać wiec buda musi osłaniać choc trochę a tu lipa. lub jest chwila deszczu za moment słonce i tak cały dzieć pogoda tu sie zmienia jak w kalejdoskopie ,wiec potrzebuję wózka funkcjonalnego ,a nie latać z folią co chwilę ja sciagać i zakładać .z wad jakie ma wózek jeszcze dolożę że materiał z jakiego jest wykonany też nie jest do końca taki fajny,gdy wlaśnie zaczyna padać deszczyk lub z drzew kapie na przykryciu od gondoli robią się plamy od deszczu tzn.takie zacieki które w domu czyszcze gąbką z wodą,wystarczy przetrzeć przykrycie mokrą gąbką i plamy znikają,ale jeśli tego nie zrobię to sa widoczne zacieki jakby wylane cos było-dziwne to dla mnie ,bo gdy mocniej pada to tego nie widac tylko właśnie po takich deszczowych kroplach tylko.na budzie tego nie ma.Pozatym koła-są piankowe i po użytkowaniu 2 miesięcznym widać już trochę zużycie opony,a co bedzie za rok czy dwa z tymi kołami?to na tyle moich obserwacji,wózek choć piękny to już mnie nie zachwyca i teraz zamówiłam nowość Graco Evo (-też Evo hehe chyba mam sentyment do tej nazwy)tym razem samą spacerówkę,przymierzałam dzidziusia w sklepie i jak dla mnie buda idealna ,siedzisko rozkłada sie a buda zostaje na swoim miejscu i to mnie przekonało a nie wynalazki z tą budą w Mutsy ,wydaje sie fajny ogólnie ale to okaże się jak pojezdzimy troszkę.Także z żalem będę musiała sie rozstać z Mutsy Evo,bo z gondolą naprawdę rewelacja mi sie jeżdziło,ale dziecko rośnie i czas niedługo sie przesiąśc do spacerówki.
      • viviene2012 Re: MUTSY EVO 21.11.12, 15:59
        Witam, czy są jeszcze jacyś uzytkownicy Mutsy? Oglądałam w sklepie, faktycznie budka przy leżącym dziecaczku malutka, czy to aż takie istotne? Spacerówkę będę uzywać za rok, tak od września i całą zimę. Pod koniec lata mogę jeszcze użyć parasolkę, ale później, jakby wiało...Jak się sprawują koła piankowe? Czytam, że po 2 miesiącach już widać śladu zużycia...
        • megiiirlandia Re: MUTSY EVO 21.11.12, 16:23
          co do kół i śladów zużycia to są tylko to ślady wizualne ,absolutnie nie przeszkadza to w użytkowaniu ,także ja po 2 miesięcznym używaniu wózka tylko na spacery po mieście -czyli tylko chodniki, widziałam ślady jak dziurki po małych kamykach itp.ale to nie przeszkadzało w niczym,trochę nie podobało mi sie to wizualnie ,bo wózek praktycznie nowy a koła nie wyglądały już tak super jak na początku,widocznie są wykonane z takiego materiału.Ale mimo tych nieistotnych w sumie detali to koła były super ,cichutko i płynnie jechały .Jak wspominałam wcześniej kupiłam Graco Evo i właśnie tam najgorsze są koła ,wózek jest fajny ale te koła w trakcie jazdy strasznie terkoczą ,słychać taki plastik jakby.Więc Mutsy zdecydowanie ma super koła i amortyzacje w porównaniu do Graco Evo.Gdyby tylko Mutsy poprawiło tą nieszczęsną budę w spacerówce to wózek byłby ideałem i nie chciałabym innego.Bo jednak buda jest ważna tym bardziej na jesień czy zime ,zawsze to lepiej żeby dziecko było osłonięte od chłodu .
          • viviene2012 Re: MUTSY EVO 21.11.12, 18:01
            A radziłaś sobie parasolką/folią? I w jakim stopniu leżące dziecko było zakryte? Tylko główka?
    • melmali Re: MUTSY EVO 22.11.12, 10:04
      Jestem posiadaczką tego wózka od około 4 miesięcy i:
      Na początek zalety wózka:
      -jest naprawde lekki
      -łatwo się go składa i zajmuje mało miejsca (mam porównanie do mojego poprzedniego wózka Mutsy Urban Rider)
      -bardzo dobrze się go prowadzi ze względu na lekkość oraz małe obracające się o 360st przednie kółka
      A teraz rażące błęd (wady) w wózku.
      - PIANKOWY PAŁĄK W SPACERÓWCE JEST NIEBEZPIECZNY DLA ZDROWIA I ŻYCIA DZIECKA!!! dziecko bez problemu może odgryźć kawałek pianki i się udusić. Moje dziecko w wieku 6 miesięcy miało juz 4 zabki i właśnie wtedy odkryłam ten okropny błąd!!! Dziecko ugryzło ten pałąk siedząc w wózku !!! Odgryzło piane wielkości ok 2 na 2 cm... na szczęście mój tata zauważył to w pore i dało rade wyjąć ten kawałek z buzi mojej córki! Ja bymtego napewno nie zauważyła bo nie pomyślałabym że wózek dziecy( zwłaszcza tak renomowanej marki może być tak niebezpieczny)!
      -Ma bardzo krótkie szelki, dziecko mając teraz 9 kg nie może zostać nimi przypięte (a wózek jest przeznaczony dla dzieci do 16 kg)
      -W plastikowym oparciu siedziska są cztery poziomy regulacji szelek a w obiciu ( w materiale) tylko trzy.... (przy 9 kg niezbędne jest żeby przełożyć szelki na 4 poziom jednak się nie da)
      - Żepy, które mają służyć do mocowania budy z tyłu siedziska są przyklejone na taśmę dwustronną, która oderwała się mi wczoraj, gdy pierwszy raz próbowałam ją ściągnać.
      - Zapięcie pasów jest także dość niefortunne ponieważ już 6 miesięczne dziecko potrafi je odpiąć... wystarczy leciutko nacisnąć przycisk!!!
      Dzwoniąc do biura MIKO (dystrybutor MUTSY na Polske), mówiąc o największej wadzie czyli piankowym pałąku dostałam odpowiedź od pana w biurze: "Koła tez pani dziecko może ugryźć...." i tym podobne teksty. Także jeśli ktoś jest posiadaczem tego wózka i ma z nim problem polecam dzwonić od razu na magazyn, tam otrzyma się pomoc.
      • jaspis21 Re: MUTSY EVO 19.12.12, 11:55
        Witam, także podzielam tą opinię. Wózek jest dużo tańszy od sztandarowych produkcji tej firmy czyli 4 ridera i Urban Ridera. Powiedziała bym że jest to model "kryzysowy" bo większość elementów zapożyczono z tańszego, będącego już kilka lat w produkcji modelu transporter. Zmodyfikowano w stosunku do transportera głównie siedzisko spacerowe które ma swój szkielet.

Cieszy odchudzenie wózka o kilkaset gramów w stosunku do modeli 4 rider czy nieśmiertelny pancerny urban rider jednak pociąga to za sobą istotne uproszczenie i zubożenie konstrukcji wózka a ma on przecież służyć kilka lat ! a nie tylko ładnie wyglądać.

Pozdrawiam
        Babyboutique
        Olga
    • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 27.02.13, 16:34
      Dodałam nowy temat o Evo w którym opisałam moją krótką historię.
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,142844792,142844792,Mutsy_EVO_opinie_a_rzeczywistosc_.html
      Wad EVO szczegółowo nie opisywałam bo to wszystko co tu napisałyście to prawda
      Pozbyłam się EVO i jestem z tego powodu bardzo zadowolona!! Evo to pomyłka Mutsy
      • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 27.02.13, 16:37
        Z tą rączką i możliwością oderwania pianki to mnie zatkało! Wiedziałam że jest marna ale nie wpadłam na to że Antek może to oderwać i wsadzić do dziubka!
        Zaraz sprawdziłam moją rączkę w Mutsy -tym "normalnym" bo też mam piankową ale bardzzzoooo trudno ją uszkodzić- o oderwaniu jakiejkolwiej części tej pianki przez Antka nie ma mowy :) ufff
        • joana.123 Re: MUTSY EVO 13.03.13, 15:34

Dziewczyny sama testowałam go jak wchodził na rynek ;-) byłam zadowolona oto link do bangli można poczytać opinie ale powiem jedno nie ma wózków idealnych- o tym trzeba pamiętać ;-)
          www.bangla.pl/opinie/p28298/mutsy-evo-wozek
          • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 14.03.13, 14:49
            joana.123 napisała:

>
            > Dziewczyny sama testowałam go jak wchodził na rynek ;-) byłam zadowolona oto li
            > nk do bangli można poczytać opinie ale powiem jedno nie ma wózków idealnych- o
            > tym trzeba pamiętać ;-)
            > www.bangla.pl/opinie/p28298/mutsy-evo-wozek

wózków idealnych nie ma. Ale są dobre i takie które należy omijać z daleka... Co do testowania... Moja koleżanka się bawi w takie rzeczy i wiem że o testowanych produktach zawsze trzeba napisać więcej dobrego niż złego. Ba! Sprawdzają (ci co dali coś do testowania) gdzie, ile razy i jakie opienie wydała osoba testująca- trzeba składać im raporty :D. Jeśli jest aktywna tak jak być powinna produkt testowany może zatrzymać. Śmiech na sali... Dla mnie te opinie nie są wiarygodne. Miałam Mutsy Evo. Kupiłam go za własne pieniądze (nie dostalam do testowania) i wiem że ten wózek to pomyłka. Teraz mam Mutsy Single Spoke (tzw 4rider)- też kupiony za własne pieniądze i wiem że jest ok :)
            • joana.123 Re: MUTSY EVO 15.03.13, 15:59
              gosia-mamaantosia napisał(a):

>
              > wózków idealnych nie ma. Ale są dobre i takie które należy omijać z daleka... C
              > o do testowania... Moja koleżanka się bawi w takie rzeczy i wiem że o testowany
              > ch produktach zawsze trzeba napisać więcej dobrego niż złego. Ba! Sprawdzają (c
              > i co dali coś do testowania) gdzie, ile razy i jakie opienie wydała osoba testu
              > jąca- trzeba składać im raporty :D. Jeśli jest aktywna tak jak być powinna prod
              > ukt testowany może zatrzymać. Śmiech na sali... Dla mnie te opinie nie są wiary
              > godne. Miałam Mutsy Evo. Kupiłam go za własne pieniądze (nie dostalam do testow
              > ania) i wiem że ten wózek to pomyłka. Teraz mam Mutsy Single Spoke (tzw 4rider)
              > - też kupiony za własne pieniądze i wiem że jest ok :)
              • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 15.03.13, 16:42
                ani jednego słowa wskazującego na "nienawiść" w moim wpisie nie widzę. W bezsensowną dyskusję na temat testowania wdawać się nie zamierzam bo nie o tym wątek. Ale dokładnie takiego odzewu ze strony "testerki" się spodziewałam :D:D:D:D
                Pozdrawiam
                • joana.123 Re: MUTSY EVO 15.03.13, 18:39
                  gosia-mamaantosia napisał(a):

> ani jednego słowa wskazującego na "nienawiść" w moim wpisie nie widzę. W bezsen
                  > sowną dyskusję na temat testowania wdawać się nie zamierzam bo nie o tym wątek.
                  > Ale dokładnie takiego odzewu ze strony "testerki" się spodziewałam :D:D:D:D
                  > Pozdrawiam
                  • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 16.03.13, 19:21
                    joana.123 napisała:

> gosia-mamaantosia napisał(a):
                    >
                    > > ani jednego słowa wskazującego na "nienawiść" w moim wpisie nie widzę. W
                    > bezsen
                    > > sowną dyskusję na temat testowania wdawać się nie zamierzam bo nie o tym
                    > wątek.
                    > > Ale dokładnie takiego odzewu ze strony "testerki" się spodziewałam :D:D
                    > :D:D
                    > > Pozdrawiam
                    >
                    >
                    napisałam "testerka" bo nie pamiętałam Twojego nick-a. Nie widzę w tym nic obraźliwego.
    • lena8505 Re: MUTSY EVO 08.04.13, 19:28
      Byłam jedna z pierwszych użytkowniczek całego zestawu Evo+fotelik Traveller. Po roku uzytkowania mogę stwierdzić że jest to dobry wózek. aż z przykrością muszę sie rozstać ze spacerówką:( gdyż przechodzimy na parasolkę.
      Prowadzenie wózka mozna powiedzieć na wsi na 4+, gdyż faktycznie jak jest dużo piasku to później musiałam odkurzać kosz na zakupy. Sam kosz rewelacja - wielki niby do 5 kg....ale dawał rade z innymi pojemnościami. gondolka słuzyla nam do 6,5 mca i w grudniu korzystaliśmy ze spacerówki+śpiworek Mutsy. jeżeli chodzi o śnieg na kołach(piankowych) to dziwne bo koła oblepiały sie na chodnikach ae tam gdzie snieg był sypki ( spacer przez trawnik) koła czyste i to chyba każdy wózek tak ma. co do folii to pasują idealnie i jak każde mocno się gnita.fotelik nie zamieniłabym na inny - dziecko jeżdziło w nim do 10 mca ok 80 cm. nie bardzo rozumiem irytację innych osób. czego się wszyscy spodziewają ? nie ma wózków idealnych i kazdy ma inne wymagania oczywiście zdarzają się zestawy z wadami( moja kolezanka miała taki sam w innym sklepie kupiony i ciągle się coś działo. dystrybutor MIKO wymienił bez zbędnych tłumaczeń podwozie i wszystko grało . heh dla mnie byłby wózkiem idealnym gdyby koła miały chlapacze i byłby jeszcze lżejszy...... ale to juz MUTSY pewnie zapewni nam w przyszłości:)) a wózki maja 2 lata gwarancji nie po to by psioczyć po forach tylko wadliwe wymieniac!!!pozdrawiam zadowolonych użytkowników
      • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 08.04.13, 21:41
        lena8505 napisał(a):

> a wózki maja
        > 2 lata gwarancji nie po to by psioczyć po forach tylko wadliwe wymieniac!!!poz
        > drawiam zadowolonych użytkowników

niestety wady o których pisały koleżanki wcześniej nie podlegają reklamacji- to są wady nie do usunięcia wynikające z konstrukcji wózka a nie tego że coś się popsuło ..... Miałam złożyć reklamację argumentując że jest delikatnie mówiąc mało komfortowy, tandetny? :) Niestety się nie da :)
      • cora21 Re: MUTSY EVO 26.04.13, 23:01
        I my mamy mutsy spacerówę. Buda faktycznie za mała. Słabo chroni przed słońcem. Właśnie zamówiłam parasolkę. Słaba amortyzacja i przy większych wertepach się telepie. Z zalet lekki i łatwy w prowadzeniu, łatwo i szybko się składa i spokojnie się mieści do każdego bagażnika. Buda także się składa na 3 części. Można ją zapiąć w dwóch kierunkach.
        • gosia-mamaantosia Re: MUTSY EVO 28.04.13, 20:10
          cora21 napisał(a):

> I my mamy mutsy spacerówę. Buda faktycznie za mała. Słabo chroni przed słońcem.
          > Właśnie zamówiłam parasolkę. Słaba amortyzacja i przy większych wertepach się
          > telepie. Z zalet lekki i łatwy w prowadzeniu, łatwo i szybko się składa i spoko
          > jnie się mieści do każdego bagażnika. Buda także się składa na 3 części. Można
          > ją zapiąć w dwóch kierunkach.

Rozumiem że piszesz o Evo tak?
          • Gość: Julia Re: MUTSY EVO IP: 91.90.160.* 27.01.14, 21:03
            ma może ktoś do sprzedania śpiworek do wózka mutsy evo w kolorze białym?
    • Gość: julia beznadziejne mocowanie torby IP: 91.90.160.* 27.01.14, 20:30
      użytkuje wózek mutsy evo od 7 miesięcy i ogólnie jestem bardzo zadowolona, jedynie bardzo mi przeszkadza, że jest kompletnie nie przemyślane mocowanie torby ...:( wieszam ją na rączce wózka, a ona zjeżdża czepia się kół, przeciska hamulce wózka...
      • gosia-mamaantosia Re: beznadziejne mocowanie torby 27.01.14, 20:53
        Gość portalu: julia napisał(a):

> użytkuje wózek mutsy evo od 7 miesięcy i ogólnie jestem bardzo zadowolona, jed
        > ynie bardzo mi przeszkadza, że jest kompletnie nie przemyślane mocowanie torby
        > ...:( wieszam ją na rączce wózka, a ona zjeżdża czepia się kół, przeciska hamul
        > ce wózka...

a spacerówka i ta jej dziwaczna budka Ci nie przeszkadza?
        • Gość: Julia Re: beznadziejne mocowanie torby IP: 91.90.160.* 27.01.14, 21:00
          do tej pory używam gondoli, spacerówkę używałam tylko przez tydzień na urlopie na wyspach kanaryjskich, rzeczywiście przy tym jak synek spał musiałam przykrywać dodatkowo daszek chustą, żeby słońce nie świeciło, ale ogólnie bardzo dobrze się sprawdzała spacerówka, ale oczywiście większe zalety lub wady przetestuję w codziennym użytku czyli już w tym miesiącu.
          • gosia-mamaantosia Re: beznadziejne mocowanie torby 27.01.14, 21:54
            Gość portalu: Julia napisał(a):

> do tej pory używam gondoli, spacerówkę używałam tylko przez tydzień na urlopie
            > na wyspach kanaryjskich, rzeczywiście przy tym jak synek spał musiałam przykryw
            > ać dodatkowo daszek chustą, żeby słońce nie świeciło, ale ogólnie bardzo dobrze
            > się sprawdzała spacerówka, ale oczywiście większe zalety lub wady przetestuję
            > w codziennym użytku czyli już w tym miesiącu.

to zobaczysz jak beznadziejna jest ta budka w okresie jesienno-zimowym. DRAMAT! Wyobraź sobie złą pogodę na dworze- np deszcz i wiatr i śpiące dziecko pod tym czymś nazwanym w evo "budką" Albo słońce... taka sama masakra...
            • Gość: Julia Re: beznadziejne mocowanie torby IP: 91.90.160.* 28.01.14, 09:16
              no to fatalnie...właśnie szukam śpiworku do spacerówki i zacznę jeździć spacerówka w tym miesiącu a cala zima przed nami...:(
              • gosia-mamaantosia Re: beznadziejne mocowanie torby 28.01.14, 12:45
                Pisałam o moich doświadczeniach z evo na innym wątku. Teraz mam normalnego Mutsy Single Spoke i jestem ZACHWYCONA! :)
                • Gość: Kasia Re: beznadziejne mocowanie torby IP: 194.33.17.* 03.02.14, 13:14
                  Podejrzanie często wymieniasz nazwę tego swojego super wózka...Może rzeczywiście nie zadowoliło Cię użytkowanie Evo, ale - matko jedyna! - nie psiocz tak, bo niepotrzebnie załamujesz obecne użytkowniczki. Wózek jest fajny, lekki, prowadzi się wyjątkowo łatwo. Mieści się w bagażniku nawet małego auta. Kupiłam go ze względu na wagę - tachałam po schodach na drugie piętro bez problemu. Mam go już ponad 1,5 roku. Użytkowałam latem i zimą, i latem i ...znowu zimą. Moje dziecko nie zamarzło, ani nie oślepło. Śpiworek robił swoje, a parasolki używają również mamy do innych wózków. Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Macie, używajcie. To tylko wózek. A piankowa rączka z przodu - owszem, dziecko prawie mi ją zjadło - ale po kontakcie z firmą MIKO (podpowiedź znalazłam na tym forum - wyżej) otrzymałam bezpłatnie skórzaną. Kurierem. Bez składania pisemnych reklamacji. Wystarczyło zadzwonić. Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka