Dodaj do ulubionych

Peg Perego - jaki model wybrać?

06.03.06, 09:49
Od kilku tygodni szukam spacerówki "idealnej" - nie chcę powtórzyć błędów
obecnego wielofunkcyjnego. Były brane już pod uwagę tańsze modele, ale
stwierdziliśmy z mężem, że może lepiej zainwestować więcej pieniędzy i być
zadowolonym z wózka, który będzie służył już do końca i może dla następnego
dziecka.
Po zapoznaniu się z różnymi opiniami oraz precyzując nasze wymagania
zdecydowaliśmy się na Peg Peregro.
I tutaj pojawia się moje pytanie i prośba o opinię, który model wybrać:
Atlantico czy A3?

Mój synek skończy w marcu 9 m-cy, chcemy wózek z dobrą amortyzacją (lubi spać
w wózku), większymi kółkami, z dobrą i płynną regulacją oparcia oraz
podnóżka, a także lekki, zwrotny i w miarę mały oraz poręczny po złożeniu
(często jeżdżę sama z synkiem autem). Folia przeciw deszczowa oraz pokrowiec
na nóżki to duży atut.

Nie wiem właśnie, który PP wybrać ostatecznie. W Atlantico plusem dla mnie
jest regulowana rączka, a w A3 wizualna prezentacja wózeczka oraz to, że jest
to nowszy model i będzie zapewne produkowany jeszcze długo.
Nie jestem też dokładnie pewna czym te dwa modele różnią się między sobą.

Poza tym czy nasza decyzja o zakupie marki Peg Peregro jako o dobrym wózku
jest słuszna?

Proszę o rady i opinie - to pozwoli nam podjąć decyzję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 06.03.06, 13:45
      ja mam a3-i jestem zadowolona. Jesli jestescie bardzo wysocy to faktycznie
      regulowana raczka sie przyda (moj maz ma 1,87 i wozek jest delikatnie za niski.
      Z drugiej strony atlantico jest ciezszy i wiekszy (nam a3 nie wchodzi do
      bagaznika meganki-trzeba sciagac kola)To prawie identyczne wozki wiec ktory
      niewybierzesz mysle, ze powinnas byc zdowolona
    • asiek1978 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 07.03.06, 09:25
      Nikt więcej nic nie napisze? ... :(
    • jowitak1 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 07.03.06, 09:48
      Tylko atlantico!A3 ma mniejszy rozstaw kół przez co potwornie się na nie wchodzi
      (chyba ,ze chodzisz jak gejsza),rączka bez regulacji jest gruba,twarda i
      nieprzyjemna.Mnie od niej bolały ręce.Dośc cięzko się manewruje-czasami
      wózek"nie słucha".Podbijanie tez zdecydowanie lepsze w atlantico-powiem więcej -
      podbicie a3 z siedzącym 16 miesięczniakiem jest koszmarne.Reszta tzn.wygoda
      dziecka ok.Miałam i atlantico i a3 i zdecydowanie ATLANTICO:)
      • izex Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 07.03.06, 14:45
        nie ma to jak polecac komus wozik ktorego juz nie produkują!
        • baranek77 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 07.03.06, 14:53
          ale w sklepach jest, w Internecie jest, można dostać i to czasem nawet taniej
          bo wyprzedają ostatnie modele
    • asiek1978 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 08.03.06, 12:13
      Właśnie dlatego zastanawiam się nad tymi dwoma modelami: Atlantico niby lepszy
      dla dziecka, ale A3 nowy model i troszkę mniejszy...

Faktycznie na internecie Atlantico jest jeszcze dostępny, ale najczęściej w
      kolorze, który mi się nie podoba.

Rozterek ciąg dalszy :( ...
      • baranek77 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 08.03.06, 12:28
        W marcu miał się pojawić jeszcze Centro Completo też z PP. Będzie się składać
        do trochę mniejszych rozmiarów niż Atlantico.
    • gosia.mama.wojtusia Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 08.03.06, 14:54
      izex co ty taka cięta jestes?

ja bym wybrala atlantico,ma szersze wygodniejsze siedzisko od a3,no niestety peg
      perego wypuscilo nowszy model ale niestety gorszy
      • asiek1978 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 09.03.06, 09:44
        Chciałam je sobie sama porównać i zobaczyć oba w realu, ale gdzie dzwonię to
        Atlantico nie mają na stanie (zostaje kupno przez internet),a A3 w wielu
        przypadkach również nie mają i sprowadzają już konkretnie pod klienta.
        Jak na razie poza zdjęciami nie widziałam i nie wypróbowałam żadnego z tych
        modeli.
        Czyżby Peg Perego aż tak słabo schodziły, że sprzedawcy nie chcą ich trzymać na
        stanie? A może jest inny tego powód?
        • izex Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 10.03.06, 15:46
          mysle ze kazdy klient chcialby kupic wozek nowy prosto z lini produkcyjnej a
          nie taki ktory stoi rok na sklepie i kazdy go dotyka. a poza tym to chyba cena
          tego wozika ,nie nalezy do tanich. powinni miec chociaz po jednym wzorze na
          sklepie aby porownac na szczescie ja mialam taka okazje i dobrze bo tak z
          katalogu to nie to samo
          • aaniagdynia Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 10.03.06, 20:38
            Ja szukałam Pliko w Trójmieście bezskutecznie, no i kupiłam w ciemno przez internet, ale jestem zadowolona.
            • aska34 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 10.03.06, 22:23
              powiem tak,
              dla mnie bezwzglednie najważniejsze są w wózku koła i amortyzacja, w tej chwili
              jeżdzimy jeszcze spacerówką z wózka trzyfunkcyjnego Peg Pergo na DUZYCH KOŁACH,
              niestety Kuba rosnie i spaceróka staje się za mała, dlatego pod koniec roku
              kupiłam Peg Perego Pliko3, co okazało się wielkim nieporozumieniem, wszystko
              jest niby ok, ale niestety małe kólka na nierównych chodnikach a do tego nie
              odsnieżonych to porażka, wózek ten nadaje się jedynie do supermarketu i na
              idealnie równe chodniki, tak, tak.... wiem, ze wiele osób posiada wózki na
              małych kółkach, ale dla mnie są one trudne w prowadzeniu, tak więc gdybym miała
              teraz wybierac na pewno nie wybrałabym wózka na małych kołach.
              pozdrawiam
              joanna
              • ekorre Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 13.03.06, 08:31
                Dzien dobry!
                Dzieki poruszeniu tego tematu, zdecydowalam sie w koncu:-) na porzadny wozek -
                Peg perego atlantico.
                Co prawda nie widzialam go na zywo, tylko Pliko3, ale mimo to postanowilam go
                kupic na slepo, tzn. z internetu calineczka.pl/sklep/index.php?
                cPath=63_31_121_100, sa tam 3 kolory do wyboru, ale nie o to chodzi.
                Zdecydowalam sie na ten model ze wzgledu na szerokie siedzisko-moja
                14miesieczna coreczka jest baaaardzo duza, dlatego tez chcialam jej zapewnic
                komfortowe spacery i sny w wozku, regulowana raczke, a do tego pojedyncza
                raczke, nie wyobrazam sobie isc z coreczka za raczke i pchac wozek z dwoma
                raczkami jak Pliko3. Waga wozka jak dla mnie jest ok, poniewaz 1kg wiecej nie
                da sie odczuc prowadzac taki wozek.No i te duze kolka, malymi mozna sie zakopac
                w sniegu, no i mniej wstrzasow zafunduje corci.
                Na wozek czekam do konca tygodnia i juz nie moge sie doczekac.
                Alicja.

Ps. Jesli ktoras Mama zdecydowala sie na zakup tego wozka ze stronki
                calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_31_121_100, pragne poinformowac,
                ze przesylka jest gratis :-)
                Bardzo mily kontakt telefoniczny ze sprzedajacym, polecam!
                • asiek1978 Re: Peg Perego - jaki model wybrać? 13.03.06, 12:36
                  ekorre - szczęściara z ciebie ;)
                  Ja wczoraj na żywo oglądałam oba tzn. Atlantico i A3, łącznie z moim synkiem i
                  szczerze mówiąc nadal nie mogę się tak ostatecznie zdecydować.
                  Fakt Atlantico ma szersze siedzisko, ale mnie się wydawało, że nie aż tak
                  znacząco. Zaś zaniepokoiła mnie w nim wysokość budki nad oparciem: praktycznie
                  jest tuż nad nim i nie wiem czy to nie przeszkadza kiedy dziecko podrośnie.
                  Za A3 przemawia łatwiejsze składanie (jedną ręką) i wygląd wizualny. Pozytywnie
                  zdziwiła mnie rączka w A3, bałam się, że skoro jest nie regulowana będzie mi
                  się go źle prowadzić (jestem niska). Okazało się, że rączka jest w sam raz dla
                  mnie - może przez to jej skośne wyprofilowanie.

Poza tym ciekawi mnie też Centro. Rozmyślań ciąg dalszy ;) ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka