Dodaj do ulubionych

volant 3 - ktoś ma i poleca?

11.05.06, 12:45
hej, zastanawiam się nad zakupem volanta 3, oglądałam na necie i bardzo mi
się podoba, ma parę istotnych dla mnie szczegółów ale zastanawiam się czy
spacerówka nie jest trochę za mała.
Będę wdzięczna za wasze opinie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kicialov Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 25.05.06, 21:19
      up
    • olka_krakow Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 25.05.06, 22:52
      W sklepie powiedzieli mi, ze zaprzestano produkcje fotelikow samochodowych do
      stelazy tego wozka ;( Dla mnie jest to istotny minus ;(
    • ma_ti Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 07:24
      To cię wkręcili i mają z głowy. Jakiś czas temu były z nowej kolekcji 2
      foteliki na allegro. Na forum dziewczyny dowiadywały się u producenta i mają
      być?!? Ciekawe o co chodzi?
      • dorcia06 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 09:24
        Foteliki do Implastów są cały czas produkowane. Ostatnio pojawiły się w sklepie
        bobotemar.pl w kolorze piaskowym, czerwonym i bordowym, byy do nich też
        adaptery. Z tego co wiem foteliki z tapicerką taką jak w Volantach będa w
        czerwcu. Na Allegro są dwa wózki Volant3 w komplecie z torbą i parasolką w
        kolorze czerwonym i turkusowym. Pewnie foteliki też będą sprzedawać na Allegro.
    • ma_ti Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 09:31
      To mnie pocieszsyłaś Dorcia06. widziałaś live te foteliki czy na stronie www?
      Ja mam Volant3 i czeka on na użykownika - bedzie w sierpniu! Ale czatuje już na
      fotelik, wózek mam kolor nr 110. Jak bedziesz miała jakiś cnk daj znać. Pzdr
      • dorcia06 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 11:50
        Widziałam je live w sklepie Temar przy Powstańców Śląskich 69b (to właśnie oni
        mają sklep internetowy bobotemar.pl). Z tego co mówiła sprzedawczyni to oni od
        kilku lat sprzedają wyroby Implasta. Dla pierwszego dziecka kupowałam tam
        Drivera i wszystkie akcesoria tzn. parasolkę, torbę, fotelik i adaptery.
        Niedawno kupiłam Volanta dla następnego i też czekam na fotelik - mam kolor 107.
        • kicialov jestescie zadowolone... 26.05.06, 13:04
          ... z volanta? polecacie? jak sie spisuje kolko obrotowe??
    • nati_28 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 13:08
      A ja się zastanawiam nad kolorem 106. Wcześniej zamierzałam zakupić kolorek
      zielony (jabłuszko), ale jest chyba zbyt jasny (bruczny), 108 wydaje mi się
      bardziej praktyczna. Problem w tym, ze do końca ciązy muszę leżeć i wygboru
      koloru będę musiała dokonać przez internet, a niestety zdjęcia pewnie różnią
      się znacznie od realiów.
      • nati_28 108 26.05.06, 13:09
        108, pomyliłam się
    • ma_ti Re:Kolory volant3 26.05.06, 13:52
      Ja troszkę pochodziłam po sklepikach i z tych numerów z folderu musiałam
      pogłówkować który jest który. Wyszło mi, że 106 jest bardzo śliwkowa -
      intensywny kolor ale nie razi, 108 to po prostu kolor niebieski, taki lekko
      szaro-niebieski z granatowym paskiem u dołu a 110 to kolor wrzosowy albo jak
      kto woli kolor bzu.103 to nasycony ciemniejszy czerwony. 104 to bardzo ciemny
      granat a 105 to średni beż, który mi się również spodobał, ale ma być chłopiec
      więc z niego zrezygnowałam. To tyle co widziałam i mam nadzieję, że troszke
      pomogłam. Pzdr

A co do przedniego koła - to wątpie, żeby ktoś intensywnie go testował bo to
      nowy model i można koło blokować a w poprzedniku tego nie było.
      • dorcia06 Re:Kolory volant3 26.05.06, 14:23
        Skrętne przednie koło świetnie sprawdza się gdy jesteśmy w terenie, po mieście
        lepiej jest jeżdzić z zablokowanym kołem. Sprawdziłam to osobiście ponieważ
        miałam Drivera 3xl i koło można było blokować, tylko było to niewygodne
        ponieważ blokada była od środka pod podnóżkiem. W Volancie też jest taka
        blokada -tylko robi się to wygodniej bo jest na samym przodzie przy kole.
        • elvitto Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:07
          Ktos moze sie orientuje jakie sa wymiary gondolki Volanta oraz Drivera 4 XL ( w
          srodku) oraz spacerowki. W Volancie spacerowka wydaje mi sie jakas taka mala (
          ze zdjec), moze w rzeczywistosci jest inna?
          • ma_ti Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:51
            Odpowiedź - na drugim wątku. Czy nie można ich połączyć? Wątków oczywiście???
        • maltez Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:12
          Kolory troche lepiej widac na tych zdjeciach..na poprzedniej stronie jest tez
          jakis kolor Volanta.
          www.juniorek.com.pl/index.php/cPath/21/sort/2a/filter_id/17/page/2
          Ja wybralam granatowy, od poczatku planowalam ten kolor bez wzgledu na marke
          wozka. Pomimo, ze wozek ma byc dla dziewczynki ;-), ale na cala zime, bloto itp.
          • nati_28 Re:Kolory volant3 26.05.06, 20:39
            Bardzo praktyczny kolor. My chyba też się na niego zdecydujemy, właśnie ze
            względu na błotnistą jesień i długą polską zimę.
            • mamatb Re:Kolory volant3 28.05.06, 12:33
              Hej, dzięki za odpowiedzi
              tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;28/st/20060712/dt/6/k/f867/preg.png
              • elvitto Re:Kolory volant3 28.05.06, 12:39
                Tez jestem prawie zdecydowana na Volanta, ale sie zastanawiam, czy spacerowka
                nie jest montowana troche za wysoko i czy nie trzeba bedzie upic inna za jakis
                czas, taka nizsza, typu wlasnie X-landera albo Quinny.
                • maltez Re:Kolory volant3 28.05.06, 13:04
                  Nad wysokoscia spacerowki sie az tak nie zastanawiam... z tego co przeczytalam
                  to w wieku ok 1,5 roku - 2 lat i tak 90% rodzicow kupuje tanie parasolki.
                  Maluch i tak chce polowe drogi sam spacerowac, a wtedy taka parasolke mozna
                  wrzucic do samochodu. To oczywiscie zalezy od sytuacji kazdej z nas. Mnie
                  interesowala gondola i pozniej spacerowka, ktora konieczne mozna montowac
                  przodem do mamy. Boje sie, ze coreczka wyrosnie z gondoli w wieku 5-6 miesiecy,
                  a beddzie to styczen - luty, a to nie jest najlepszy czas, zeby dziecko tracilo
                  kontakt wzrokowy z matka. Jak juz sie wiele razy na tym forum podkresla - nie
                  ma wozka idealnego - wybieramy dla siebie i dziecka, to co naszym zdaniem
                  najistotniejsze.
                  • elvitto Re:Kolory volant3 28.05.06, 23:41
                    No wlasnie wydaje mi sie ze dziecko do 1,5 roku w tej spacerowce nie pojezdzi,
                    trzeba bedzie kupic cos nizszegoi lzejszego.

No ale wiadomo, wozkow idealnych nie ma, zawsze cos za cos.
                    • kicialov moze ktos sie wypowie kto uzytkowal volanta 3? 04.06.06, 02:16
                      up
                      • virtualka Re: moze ktos sie wypowie kto uzytkowal volanta 3 04.06.06, 15:45
                        Ja od kilku dni jeżdze Volantem. Niestety narazie tylko po domu, bo Oskar się
                        zaparł i wyleźć nie chce :)Jeździ sie super, jest bardzo zwrotny, da się
                        prowadzić jedną ręką. Jak na wózek z gumowymi kołami (mam tę wersję, są jeszcze
                        Volanty z piankowymi kołami) jest leciutki i przejechanie przez próg nie
                        stanowi problemu. Póki co jestem zachwycona, ale wiadomo, że prawdziwym tesem
                        dla Volanta będzie wyjście na spacer. Mam nadzieję, że już niedługo, wtedy
                        uzupełnie swój opis :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka