mamatb 11.05.06, 12:45 hej, zastanawiam się nad zakupem volanta 3, oglądałam na necie i bardzo mi się podoba, ma parę istotnych dla mnie szczegółów ale zastanawiam się czy spacerówka nie jest trochę za mała. Będę wdzięczna za wasze opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olka_krakow Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 25.05.06, 22:52 W sklepie powiedzieli mi, ze zaprzestano produkcje fotelikow samochodowych do stelazy tego wozka ;( Dla mnie jest to istotny minus ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 07:24 To cię wkręcili i mają z głowy. Jakiś czas temu były z nowej kolekcji 2 foteliki na allegro. Na forum dziewczyny dowiadywały się u producenta i mają być?!? Ciekawe o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia06 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 09:24 Foteliki do Implastów są cały czas produkowane. Ostatnio pojawiły się w sklepie bobotemar.pl w kolorze piaskowym, czerwonym i bordowym, byy do nich też adaptery. Z tego co wiem foteliki z tapicerką taką jak w Volantach będa w czerwcu. Na Allegro są dwa wózki Volant3 w komplecie z torbą i parasolką w kolorze czerwonym i turkusowym. Pewnie foteliki też będą sprzedawać na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 09:31 To mnie pocieszsyłaś Dorcia06. widziałaś live te foteliki czy na stronie www? Ja mam Volant3 i czeka on na użykownika - bedzie w sierpniu! Ale czatuje już na fotelik, wózek mam kolor nr 110. Jak bedziesz miała jakiś cnk daj znać. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia06 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 11:50 Widziałam je live w sklepie Temar przy Powstańców Śląskich 69b (to właśnie oni mają sklep internetowy bobotemar.pl). Z tego co mówiła sprzedawczyni to oni od kilku lat sprzedają wyroby Implasta. Dla pierwszego dziecka kupowałam tam Drivera i wszystkie akcesoria tzn. parasolkę, torbę, fotelik i adaptery. Niedawno kupiłam Volanta dla następnego i też czekam na fotelik - mam kolor 107. Odpowiedz Link Zgłoś
kicialov jestescie zadowolone... 26.05.06, 13:04 ... z volanta? polecacie? jak sie spisuje kolko obrotowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: volant 3 - ktoś ma i poleca? 26.05.06, 13:08 A ja się zastanawiam nad kolorem 106. Wcześniej zamierzałam zakupić kolorek zielony (jabłuszko), ale jest chyba zbyt jasny (bruczny), 108 wydaje mi się bardziej praktyczna. Problem w tym, ze do końca ciązy muszę leżeć i wygboru koloru będę musiała dokonać przez internet, a niestety zdjęcia pewnie różnią się znacznie od realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re:Kolory volant3 26.05.06, 13:52 Ja troszkę pochodziłam po sklepikach i z tych numerów z folderu musiałam pogłówkować który jest który. Wyszło mi, że 106 jest bardzo śliwkowa - intensywny kolor ale nie razi, 108 to po prostu kolor niebieski, taki lekko szaro-niebieski z granatowym paskiem u dołu a 110 to kolor wrzosowy albo jak kto woli kolor bzu.103 to nasycony ciemniejszy czerwony. 104 to bardzo ciemny granat a 105 to średni beż, który mi się również spodobał, ale ma być chłopiec więc z niego zrezygnowałam. To tyle co widziałam i mam nadzieję, że troszke pomogłam. Pzdr A co do przedniego koła - to wątpie, żeby ktoś intensywnie go testował bo to nowy model i można koło blokować a w poprzedniku tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia06 Re:Kolory volant3 26.05.06, 14:23 Skrętne przednie koło świetnie sprawdza się gdy jesteśmy w terenie, po mieście lepiej jest jeżdzić z zablokowanym kołem. Sprawdziłam to osobiście ponieważ miałam Drivera 3xl i koło można było blokować, tylko było to niewygodne ponieważ blokada była od środka pod podnóżkiem. W Volancie też jest taka blokada -tylko robi się to wygodniej bo jest na samym przodzie przy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
elvitto Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:07 Ktos moze sie orientuje jakie sa wymiary gondolki Volanta oraz Drivera 4 XL ( w srodku) oraz spacerowki. W Volancie spacerowka wydaje mi sie jakas taka mala ( ze zdjec), moze w rzeczywistosci jest inna? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:51 Odpowiedź - na drugim wątku. Czy nie można ich połączyć? Wątków oczywiście??? Odpowiedz Link Zgłoś
maltez Re:Kolory volant3 26.05.06, 16:12 Kolory troche lepiej widac na tych zdjeciach..na poprzedniej stronie jest tez jakis kolor Volanta. www.juniorek.com.pl/index.php/cPath/21/sort/2a/filter_id/17/page/2 Ja wybralam granatowy, od poczatku planowalam ten kolor bez wzgledu na marke wozka. Pomimo, ze wozek ma byc dla dziewczynki ;-), ale na cala zime, bloto itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re:Kolory volant3 26.05.06, 20:39 Bardzo praktyczny kolor. My chyba też się na niego zdecydujemy, właśnie ze względu na błotnistą jesień i długą polską zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatb Re:Kolory volant3 28.05.06, 12:33 Hej, dzięki za odpowiedzi tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;28/st/20060712/dt/6/k/f867/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
elvitto Re:Kolory volant3 28.05.06, 12:39 Tez jestem prawie zdecydowana na Volanta, ale sie zastanawiam, czy spacerowka nie jest montowana troche za wysoko i czy nie trzeba bedzie upic inna za jakis czas, taka nizsza, typu wlasnie X-landera albo Quinny. Odpowiedz Link Zgłoś
maltez Re:Kolory volant3 28.05.06, 13:04 Nad wysokoscia spacerowki sie az tak nie zastanawiam... z tego co przeczytalam to w wieku ok 1,5 roku - 2 lat i tak 90% rodzicow kupuje tanie parasolki. Maluch i tak chce polowe drogi sam spacerowac, a wtedy taka parasolke mozna wrzucic do samochodu. To oczywiscie zalezy od sytuacji kazdej z nas. Mnie interesowala gondola i pozniej spacerowka, ktora konieczne mozna montowac przodem do mamy. Boje sie, ze coreczka wyrosnie z gondoli w wieku 5-6 miesiecy, a beddzie to styczen - luty, a to nie jest najlepszy czas, zeby dziecko tracilo kontakt wzrokowy z matka. Jak juz sie wiele razy na tym forum podkresla - nie ma wozka idealnego - wybieramy dla siebie i dziecka, to co naszym zdaniem najistotniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
elvitto Re:Kolory volant3 28.05.06, 23:41 No wlasnie wydaje mi sie ze dziecko do 1,5 roku w tej spacerowce nie pojezdzi, trzeba bedzie kupic cos nizszegoi lzejszego. No ale wiadomo, wozkow idealnych nie ma, zawsze cos za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
virtualka Re: moze ktos sie wypowie kto uzytkowal volanta 3 04.06.06, 15:45 Ja od kilku dni jeżdze Volantem. Niestety narazie tylko po domu, bo Oskar się zaparł i wyleźć nie chce :)Jeździ sie super, jest bardzo zwrotny, da się prowadzić jedną ręką. Jak na wózek z gumowymi kołami (mam tę wersję, są jeszcze Volanty z piankowymi kołami) jest leciutki i przejechanie przez próg nie stanowi problemu. Póki co jestem zachwycona, ale wiadomo, że prawdziwym tesem dla Volanta będzie wyjście na spacer. Mam nadzieję, że już niedługo, wtedy uzupełnie swój opis :) Odpowiedz Link Zgłoś