Dodaj do ulubionych

quinny buzz

26.07.06, 21:13
jestem zachwycona tym wozkiem- czytajac opinie, opis i ogladaja zdjecia.
czy ma on jakies wady???
prosze o opinie tych co maja to cudo :)
Obserwuj wątek
    • femian Re: quinny buzz 26.07.06, 23:25
      Wózkowi nie można wiele zarzucić poza tym przednim kółkiem. Niestety
      jestem "miłośniczką" wertepów i mi ten wózek nie "przypasował". Za to na zakupy
      i spacery po w miarę równym, gładkim terenie się sprawdza całkiem dobrze.
      • uma.pax Re: quinny buzz 27.07.06, 08:48
        tzn sa za male? nie radza sobie z kamieniami itp?
        • verika Re: quinny buzz 27.07.06, 10:14
          Ten wózek to całkowita porażka na nasze warunki, no chyba,że często bywa się w
          hipermarketach i sklepach galeriowych - tam spisuje się bardzo dobrze. To
          przednie kółko to jakieś nieporozumienie.
          • uma.pax Re: quinny buzz 27.07.06, 10:59
            ale jak mozna napisac ze wozek kompletna porazka tylko ze wzgledu na to male
            kolko? nie liczy sie to ze ma mnostwo innych zalet jak malo ktory wozek???
            :O

a czy siedzisko rozklada sie CALKIEM na plasko w pacerowce? i calkiem na
            pionowo do siedzenia???
            • suszek_k Re: quinny buzz 27.07.06, 11:50
              wozek ten jest bardzo dziwnie wyprofilowany, zrezygnowalam z kupienia go po
              doswiadczeniach kolezanki, ktora musi podkladac swojej coreczce jakas poduszke
              pod plecki, bez poduszki mala za bardzo sie "zapada" i jest jej strasznie
              niewygodnie, z tego co pamietam nie ma mozliwosci postawienia oparcia calkiem
              pionowo
              no i te kolka... faktycznie nie za dobrze sie sprawdzaja na polskich
              zniszczonych i nierownych chodnikach
              takze radzilabym Ci dobrze sie zastanowic po jakich miejscach bedziesz
              spacerowac z tym wozeczkiem
              • uma.pax Re: quinny buzz 27.07.06, 12:04
                no wlasnie o tym zapadaniu to slyszalam ale jesli chodzi o speedy. bo jego sie
                nieda postawic do pionu. a buzza podobno sie da ... no to juz sama niewiem.
                musze jutro wybrac sie do sklepu i sama na wlasne oczy go zobaczyc i wyprobowac.
                To kolko mnie troche odstrasza, bo chcialam zeby to byl wozek do miasta ale tez
                w teren. bo mam super lekka spacerowke chicco ponee ktory jest super ale na
                wertepy sie nienadaje bo ma malutkie koleczka. dlatego zalzy mi zeby jednak
                kolka dawaly rade na wertepach., tu chyba lepszy jest speedy. no ale ona ma
                inne wady niedoprzejscia.
                no straszny mam dylemat z tym wozkiem :(((( nie ma chyba takiego jak
                potrzebuje.... :(((
                wazne zeby byl w miare lekki, siedzisko mialo regulowane oparcie od calkiem
                plaskiej do calkiem pionowej, dalo sie je montowac przodem i tylem do kierunku
                jazdy, dalo sie montowac na stelazu tez gondole i fotelik do 13 kg. no i zeby
                te kolka byly dobre tez na teren.
                takie mam wymagania. a takich wozkow niema :((((
                • betty1234 Re: quinny buzz 27.07.06, 12:07
                  siedzisko w buzzie jest kubełkowe - podobnie jak w bebe confort opera i
                  bugaboo, a kołko rzeczywiście na dziurach radzi sobie troszke gorzej ale nie
                  jest znowu az tak fatalnie
                  • betty1234 Re: quinny buzz 27.07.06, 12:10
                    Było juz kilka watków na jego temat - przeklejam linki
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=23759572
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=32158215&v=2&s=0
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=29527858&v=2&s=0
                    • uma.pax Re: quinny buzz 27.07.06, 14:50
                      dzieki
                      zabieram sie do czytania :)
                      ale mam taki metlik w glowie ze szkoda slow.
                      chce sie zmiescic w 2 tys....
                      • femian Re: quinny buzz 27.07.06, 21:00
                        Ja już tyle razy się rozpisywałam na temat tego przedniego kółka, że nie chce
                        mi się powtarzać. Jak masz ochotę poczytać to znajdź moje wypowiedzi na tym
                        forum. Ja dokladnie tak samo jak ty, myślałam że ten wózek się będzie w miarę
                        dobrze spisywał na wertepach i mialam wiele obaw co do tego kółka. Jednak
                        zaryzykowałam i kupiłam - no i żałuję. Ogólnie wózek jest fajny, ale kupując go
                        nie zdawałam sobie sprawy, że to przednie kółko ma ogromne znaczenie. Jeśli
                        parasolkę na zakupy już masz, to nie kupuj buzza, bo on bardzo podobnie się
                        prowadzi jak parasolka. Na wertepy najlepsze są 4 koła. Wiem co mówię. Nawet
                        jeśli tylko jedno kółko w wózku jest małe i podwójne (tak jak w buzzie), i co
                        gorsza, skrętne 360 stopni z nawalającą blokadą (a nawala we wszystkich wózkach
                        takich jak buzz używanych w trudniejszym terenie) to bardzo to utrudnia życie,
                        do tego stopnia, że inne zalety wózka już nie mają znaczenia. Ta wada przeważa
                        wszystko i psuje przyjemność korzystania z wózka.
                        • uma.pax Re: quinny buzz 28.07.06, 22:12
                          juz poczytalam, wczoraj.
                          ale dzieki ze sie znow powtorzylas.
    • femian Re: quinny buzz 28.07.06, 10:06
      Ja jako alternatywe zmiast Buzza polecam Bebe Confort High Treck z gondolką
      Windoo, która wielkością podobna do Buzza, ale może służyć do przewożenia w
      samochodzie. Ja zrezygnowałam z BBC bo siedzisko wydawało mi sie maławe, ale
      mysle, że dla 2- latka by wystarczyło. Trochę żałuję, że zrezygnowałam z tego
      wózka, bo na pewno bym z wiekszą przyjemnością z niego korzystała, może nie
      przez 3-4 lata, ale 2 na pewno. Wózki pod wieloma względami podobne ale
      konstrukcyjnie, jeśli chodzi o stelaż i gondolkę Bebe Confort jest dużo lepszy,
      jako wygodny wózek dla małego dziecka na wypady.
      • uma.pax Re: quinny buzz 28.07.06, 22:13
        mi kolezanka bardoz odradzala bebe confort- ma go.
        chyba zdecydowalam sie juz na MUTSY.
        dzieki wszystkim :)
    • dodkowska Re: quinny buzz 02.08.06, 21:29
      ten model ma moja kolezanka jest z niego okropnie zadowolona mowi ze niema wad
      sama jej zazdroszcze bo mam el-jot tagget a przy buzzy to nic...
      • femian Re: quinny buzz 02.08.06, 23:57
        A ja jak spotkam kogos z buzzem i pogadam na temat wózka to zawsze słysze
        narzekania, że to kółko mogłoby być większe i niepodwójne. Te có mówią że nie
        ma wad widocznie jeżdżą tylko po raczej gładkich powierzchniach i nie biorą
        wózka nad morze - bo piach to autentycznie przeszkoda nie do przebycia, a wózka
        nie da się bezpiecznie ciągnąć po takich terenach :(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka