izabella_g 09.09.06, 10:42 czy regulacja oparcia się tak naprawdę przydaje, czy jest to tylko taki bajer? ile razy z niej tak naprawdę korzystaliście/ poradźcie doświadczeni rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jj555 Re: wózek głęboki- regulacja oparcia 09.09.06, 14:15 Ja właśnie zmieniłam zwykłą gondole Quinny na PP z regulowanym oparciem. Zrobiłam to dlatego że moje półroczne dziecko jeszcze nie siada i nie mogę przesadzić do spacerówki a na poduszkach w gondoli było jej strasznie niewygodnie a już chce wszystko oglądać na spacerze. Mogę Ci powiedzieć, że dla nas też nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jest lepiej niż było. Część regulowana oparcia ma dużą powierzchnię i robi się mało miejsca na nogi, dziecko nie siedzące zjeżdża z podwyższenia i niemieszczą jej się nogi - muszę co chwilę ją podciągać do góry, ale może to dlatego że jest długa. U córki żony brata mojego męża regulowane oparcie sprawdziło się w 100%, mała jeździ w tym wózku do tej pory - ma 8 m-cy a od 5-tego m-ca w nim siedzi przypięta pasami, w gondoli ma różne zabawki i cały czas też jeździ za mamą po domu w tym wózku (łazienka, kuchnia - jak trzeba coś ugotować czy wyprać). Mi się to u nich bardzo podobało bo moje dziecko też nie chce zostawać same i muszę ją wszędzie ze sobą targać. Moja rada - lepiej kupić z regulowanym oparciem a na ile się sprawdzi to od dziecka będzie zależało.:) Odpowiedz Link Zgłoś