atra1 31.10.06, 11:15 Ktoś wie jakie są różnice? Bo mimo grzebania w sieci jakoś nie umiem się zorientowac. A jeżdzi ktoś carrera C? Bo to chyba starszy model - pytanie czy warto go kupic i oszczędzic parę stówek zamiast kupowania Carrery Pro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 13:53 Do wszystkich wózków Jane z nazwą Pro nie trzeba dokupować adapterów,można bez żadnych dodatków wpiąć gondolkę i fotelik,starsza carrera ma też inną budkę taką z pałąkiem na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 16:31 Hm, czyli tylko adaptery? w sklepach internetowych są w komplecie niejako z gondolką i fotelem. Pałąk chyba nie jest aż tak istotny. Natomiast - nie wiem czym się różni w praktyce, bo w sklepach tylko wersja pro i zastanawiam się czy np. obicia nie są gorsze, wykonianie itd. Bo znacznie tańsza wersja. I chyba bez budki jest spacerówka? Ale to chyba mało możliwe. W sumie czekam na maila od dystrybutora w Polsce z odpowiedziami, ale jakoś się doczekać nie mogę:( Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 16:58 Wiesz co,wejdź na forum zakupy i tam zadaj to pytanie. Są tam dziewczyny zakochane w Jane więc napewno Ci odpowiedzą dokładnie. monika_wrocłam szczególnie jest specjalistką od jane. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 17:15 Dzieki o nadobna:) Ruszam na "zakupy":) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 17:58 no to od początku Jane carrera C ma mniejsze koła 16cm, inną tapicerkę-ale też fajną, inną budkę - w sklepie widziałam wersje z budką lub z daszkiem - jeżeli chodzi o budkę to jest dość mała, mniejsze siedzisko - nawet spora różnica, jak przymierzałam Ninkę na wiosnę to już było na styk, a carrera pro nawet teraz ma jeszcze sporo wolnego miejsca po bokach, inny kosz na zakupy - płytszy i bez przykrycia, jest lżejszy od carrery pro. Carrera pro występuje w Polsce w kolekcji 2005 i 2006, ta z poprzedniego roku ma inną budę, taką z pałąkiem na wierzchu, i niezamykany kosz, tapicerka też się różni. Tegoroczny model ma zmieniony trochę wygląd siedziska, inne rodzaje tapicerek, inaczej obszyty pałąk i podnóżek, koszyk na zakupy jest głębszy i ma przykrycie, budkę w carrera pro można naciągnąć aż do pałąka z przodu. Podsumowując Carrera C to fajny wózeczek zwłaszcza, że teraz można go kupić za około 500zł, wiosną kosztował ponad 1000zł, jeżeli potrzebujesz lekkiej i porządnej przewozówki za niewielkie pieniądze to polecam. Carrera pro jest ponad 2 razy droższa, ale jest super...:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:20 Właśnie potzrebuję czegoś od początku - gondolka, fotelik i spacerówa, a Pro w tym wydaniu to 2499, więc trzaska po kieszeni. carrera C 3 w 1 to niecałe 2, a mieć 5 stów i nie mieć 5 stów to już 1000:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:29 Jeżeli potrzebujesz cały komplet to zdecydowałabym się na Carrerę Pro 2006, choćby ze względu na większe koła, w carrera C mają średnicę 16cm, a w pro 19,5cm, poza tym wózek jest masywniejszy i stabilniejszy. Już kiedyś o tym pisałam jest to idealne połączenie wygodnego wózka spacerowego z wózkiem składanym w parasolkę. Ja mam carrerę pro już pół roku, nadal jestem zachwycona tym wózkiem, a Ninka uwielbia w nim jeździć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:46 Masz niechybnie rację:) A ja mam jeszcze 2 miesiące na dozbieranie do bryki:) A co do kółek - to na niektórych stronkach sklepów carrera c ma srednice 18cm, wiec albo blad, albo kilka wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 19:04 Oprócz większych kół carrera pro ma także większą gondolę. Gondola capazo nie ma takiego przewężenia w środku w miejscu gdzie się ją montuje do stelaża. Moim zdaniem jest to bardzo ważne. Co do ceny - ja kupowałam slaloma w Niemczech, wyszło mi 400 pln taniej i to już z wysyłką. Możesz też poszukać używanej gondoli. Widzę po swojej, że jest w bardzo dobrym stanie po używaniu przez 5 miesięcy. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw wielkość kół 31.10.06, 19:23 carrera C - srednica dokładnie 165mm carrera pro z poprzedniej kolekcji 180mm carrera pro najnowsza kolekcja 195mm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: wielkość kół 31.10.06, 19:32 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wsjo jasne z kółkami Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 dido_dido 31.10.06, 19:35 Kobieto, pliz zdradź mi jak kupowałas w Niemczech? Jak przez kogoś - to mnie nijak nie urządza, ale jak przez jakąś stronę, to będę wdzięczna niesamowicie. Samej znaleźć pewny sklep internetowy niemiecki ciut trudno, bo uhm, od kilku lat nie używam języka i niezbyt się połapię:( W ogóle kobiety dzięki serdeczne za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: dido_dido 31.10.06, 19:40 Ja swój kupowałam w sklepie w Dreźnie wyszło mi 200zł taniej niż w Polsce. Można teź kupić na ebay'u, przy całym zestawie to pewnie wyjdzie 500zł taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: dido_dido 31.10.06, 20:34 Ja kupowałam tutaj: www.casitabambini.de/ Pani Kirstin (właścicielka) bezproblemowo porozumniewa się po angielsku. Nie składałam jednak zamówienia przez sklep ale przez korespondencję mailową. Właścicielka sama zaproponowała mi ceny niższe niż sklepowe. Za slaloma z gondolą capazo (bez fotelika) i z wysyłką zapłaciłam 563 euro. Ten sklep sprzedaje także na niemieckim ebayu. search.ebay.de/_W0QQfrppZ25QQfrtsZ0QQfsooZ1QQfsopZ1QQsassZcasitabambini Uprzedzam jednak, ze któraś z dziewczyn skarżyła się na ten sklep. Wrzuć na wyszukiwarkę. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: dido_dido 01.11.06, 00:51 to ja skarżyłam się na ten sklep, ale na szczęscie wszystko dobrze się skończyło. sklep ma termin wysyłki do 2 tygodni, po tych dwóch tygodniach przesyłka nie doszła, wysyłałam e-maile, przez dłuższy czas zero odpowiedzi, później odpisali mi że zaginęła im przesyłka z firmy jane z akcesoriami więc nie wysyłają paczki. wreszcie po miesiącu doszła przesyłka ale okazało sie że jest niekompletna - brakowało zamówionego również parasola przeciwsłonecznego, a na załączonym do paczki rachunku parasol był wymieniony, znów emaile, znów brak odzewu, wreszcie parasol doszedł po 2 miesiącach. zraziłam się do tego sklepu, kosztowało mnie to wiele nerwów, na szczęście dobrze się skończyło. w każdym bądź razie jest to sklep dla osób o mocnych nerwach, patrz cierpliwych, albo ja mam pecha :) Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 01.11.06, 01:11 dzięki serdeczne za szczegółowe podejście do tematu:) Na razie wersja pro wygrywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 09:17 Podaję wszystko, pewnie się powtórzę, ale takj na wszelki:) Pytania: 1. Rozumiem, że zasadniczą różnicą jest brak systemy pro-fix w wózku Carrera C. Czy w związku z tym należy osobno dokupić adaptery, czy znajdują się w zestawie z gondolą? 2. Czy wózek carrera Pro posiada osobną budkę do gondolki i do spacerówki? 3. Czy wózek carrera C posiada jedną budkę wspólną dla gondolki i spacerówki, czy budkę od gondolki można zamocować na spacerówce? 4. Jakie są wymiary gondolek nacelle oraz capazo? 5. Jak jest średnica kółek w obu wózkach? (w internecie i katalogu znalazłam rózne informacje) 6. Rozumiem, że fotelik dla obu wózków jest w tej samej wersji? Odpowiedzi: 1. W systemie Carrary c jest brak systemu pro i należy dodatkowo dokupić adaptery mocujące gondolę, fotelik rebel oraz fotelik matrix. 2. Owszem w gondoli i w wózku spacerowym jest osobna budka. 3. W carrerze c również osobno jest budka do gondoli jaki i do wózeczka. 4. Co do różnicy w wymiarach gondoli nacelle i capazzo nie ma jakichkolwiek różnic. Wymiary są dokładnie takie same. 5. Jeżeli chodzi o średnicę kół to w carrerze pro są one większe o 1,5 centymetra i osiągają 180 mm. 6. Foteliki są tej samej wielkości i nie różnią się rozmiarami. Jedyną różnicą jest montaż w wózku, tzw. System pro-fix. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 10:16 Nie zgodzę się co do wymiarów gonoli. Capazo jest większa. Nie wiem czy dłuższa ale na pewno szersza. Wynika to ze sposobu montowania. Nacelle w tej częsci dla nóżek jest węższa niż w tej części górbej. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 10:38 i tez poprawka co do wielkości kół, dystrybutor pisze o pro 2005, w pro 2006 koła mają średnicę 19,5cm Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:06 Z tymi kółkami tez mi sie tak zdawało. Dzięki za korekty:) Jednym słowem mamy w sumie ładne porównanie tych dwóch bryczek:) Oby się komuś przydało, bo ja już wiem - wygrywa nowa Carrera Pro:) Jedno co - wolałam starszą kolorystykę,oxford, szczególnie, a tak mi pozostaje szary, granat i czerwony. Szwagrostwo mają granatową spacerówkę, więc albo będzie nam sie mylic, albo do szarej spacerówki kupię granatową gondolke i już:) Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:41 Mam czerwony i jest super! Moim zdaniem wersja 2006 jest lepsza. W budzie do gondoli jest moskitiera, nie tylko wywietrznik z tyłu ale siateczka zakładana na cały przód. Buda do wersji spacerowej jest od środka taka jak cały wózek a nie biała. Docenisz po roku używania. Wersja spacerowa ma taką poduszeczkę, która umożliwia bardzoej pionowe ustawienie oparcia. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:59 Mów mi więcej!!!Chłonę jak gąbka:) Mówisz 2006 lepsza w porównaniu z 2005. Widziałam gdzies 2007 i chyba niespecjalnie się od 2006 różni. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina89 Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 11:35 Czy te wózki posiadają okrycie na nużki lub śpiworek_ Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 12:04 okrycie na nóżki lub śpiworek można dokupić, ale jest dość drogie ja kupiłam okrycie na nóżki niefirmowe, całe czarne i pasuje :-) a kosztowało razem z przesyłką 40zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 15:40 Moniko, Czy mogłabyś dać jakieś namiary na to okrycie? Mnie czarne też by odpowiadało. Może jakieś zdjęcie z reala? Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 17:58 Iwona, kupiłam na allegro www.allegro.pl/item132231004_132231004.html dzisiaj pierwszy raz byliśmy na spacerze z tym okryciem i spisało się bardzo dobrze, jak zrobię jakieś fotki to Ci podeślę. Pewnie oryginalne wyglądałoby lepiej, no ale cena kilkakrotnie wyższa... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 20:29 Dziękuję! Tylko się zastanawiam czy do slaloma będzie pasował? Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 21:14 Hej Iwona :) Tak myslałam, że to Ty. Ja też zastanawiam się nad tą Carrerą Pro. Pozdrawiam, Jade-Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 23:18 Marta to TY?????? Ale ten internet jest mały :) Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas Re: Carrera C a Carrera Pro? 05.11.06, 15:31 Tak, to ja :) Rzadko tu ostatnio zaglądam, bo jakoś nie mam siły wieczorami. Pozdrowionka, Marta Odpowiedz Link Zgłoś