Dodaj do ulubionych

Edge duo combi-Emmaljunga

10.12.06, 21:03
Wózek jest piękny, świetnie wyposażony. Ale czy naprawdę jest wart tej ceny?
Przyznam,że ta cena wprost porażająca jest, ale może warto? Czy któraś z mam
może podzielić się opinią? Czy nie lepiej kupić za podobne pieniądze tańszą
gondolę, a później dokupić inną, lekką spacerówkę?
Obserwuj wątek
    • lizzy9 Re: Edge duo combi-Emmaljunga 10.12.06, 22:07
      Ja kupilam dla swojego dziecka uzywana emmaljunge classic, podobno te wozki sa
      niezniszczalne... Z tego co wiem, to classic jest nieco lzejsza, ma wentylacje
      gondoli, lozyskowane kola i regulacje twardosci zawieszenia. Tych wszystkich
      rzeczy nie ma duo edge. Moze na poczatek poszukaj uzywanej emmaljungi, a potem
      jak ci sie znudzi, kupisz inna spacerowke?
      • aqua.27 Re: Edge duo combi-Emmaljunga 11.12.06, 09:51
        z tego co wiem, to edge ma te wszystkie funkcje, o których piszesz. tak
        przynajmniej jest napisane na stronie emmaljungi. o wadze słyszałam właśnie.
        zastanawiam się nad używaną, ale bardzo mało ich jest sprzedawanych z drugiej ręki.
        • evik_k Re: Edge duo combi-Emmaljunga 11.12.06, 11:47
          też mi się strasznie podoba, ale cena zabójcza, teraz są przeceny na Emmaljunge
          cllasik i chyba ją kupie, chociaż b. mi się podoba przekładana rączka w Edge duo
          combi
          • helginia Re: Edge duo combi-Emmaljunga 11.12.06, 17:42
            też mi sie bardzo podoba, własciwie to zastanawiam sie nad kupnem edge na
            podwoziu sport lub classic. w "sporcie" podoba mi sie przekładana rączka i kosz
            z materiału. podwozie classic jest lzjsze i ładniej wygląda błyszczący
            (chromowany) stelaż. Choć przyznam sie szczerza, że ostatnio zastanawiam sie
            tez nad city cross + gondolka city korg - spacerówka fajniejsza chyba niz w
            edge, i duzo lżejsza, ale ta gondolka - nie postarali sie, a szkoda,
            pozdrawiam miłośniczki emmeljungii:)
          • helginia Re: Edge duo combi-Emmaljunga 11.12.06, 17:43
            a gdzie są te przeceny?
    • grakasia Re: Edge duo combi-Emmaljunga 12.12.06, 14:37
      wózek jest zdecydowanie wart swojej ceny! Wiem co mówię, bo jeździmy nim od 4
      miesięcy! Wersja edge ma wszystkie te funkcje co classic i oczywscie
      przekładana raczka. Gondola jest duża, obszerna i synek na pewno przejeździ w
      niej zime (urodzony w sierpniu). Wózek sprawdził nam się już w mieście, w
      górach na wycieczkach, na wyboistych drogach, w lesie. Ja polecam.
      Jedyny minus gdy używa się go w mieście, to brak skrętnych kół - no ale o tym
      wiedziałam wcześniej i świadomie się zdecydowałam.
      Co do wagi wózka to rzeczywiście jest ciężki ale pcha się go lekko, nawet z 5
      kg zakupów w koszu. Co innego wnoszenie na piętro w bloku - ale ja tego
      problemu nie mam.
      Reasumując: polecam gorąco!
      • aqua.27 Re: Edge duo combi-Emmaljunga 15.12.06, 14:57
        byłam dziś w sklepie pooglądać emmaljungę na żywo i mam wrażenie, że podrożała :(
        edge kosztuje ponad 3tys! chyba mogę zapomnieć...
        gdyby tak udało się ja kupić taniej z drugiej ręki..
    • mamaly Re: Edge duo combi-Emmaljunga 15.12.06, 17:26
      zdecydowanie wart swojej ceny, a potem jeszcze sprzedaż go za połowę, więc
      koszt wyjdzie niższy.

Ja miałam emmaljungę classic, obecnie jeździ w niej 3 dziecko, i naprawdę
      wygląda nadal świetnie, stelaż błyszczy jak nowy , kolor mieliśmy beżowy, więc
      nie wypłowiał, sprawuje się nadal bezawaryjnie (obecnie używa go mój brat dla
      swojej córy).

Ja gorąco polecam, natomiast jeżeli uważasz , że jest za drogi poszukaj
      używek , więcej ich jest na niemieckim ebayu, więc warto sprawdzić czy wchodzi
      w rachubę wysylka do POlski.

Pozdrawiam,

A.
    • mamaly Re: Edge duo combi-Emmaljunga 15.12.06, 17:31
      na allegro tylko classic

www.allegro.pl/item149384474__wozek_emmaljunga_classic_duo_combi_khaki_.html

www.allegro.pl/item150101810_emmaljunga_gondola_i_spacerowka_w_jednym.html

na ebayu nietesty akurat niewiele więcej

cgi.ebay.de/Luxus-Kombi-Kinderwagen-Sportwagen-Emmaljunga-Edge-Duo_W0QQitemZ130058382176QQihZ003QQcategoryZ23611QQrdZ1QQcmdZViewItem

A.
    • domek2004 Re: Edge duo combi-Emmaljunga 15.12.06, 22:39
      edge duo combi jest moze rzeczywiscie fajne, bo ma przekladana raczke
      ale niestety kosztem wagi, wozek jest jeszcze ciezszy przy skladaniu i
      rozkladaniu (nawet jak czesto nie ma sie okazji wkladac do bagaznika), no i ta
      cena, dlatego ja sie osobiscie, a dokladnie sprzedawca w sklepie wyleczyl mnie
      skutecznie z przekladanej raczki, na ktorej mi zalezalo,
      bo nie uzywa sie tej opcji az tak bardzo czesto, a wystarczy kupic emmaljunge
      classic czy smart duo ze zwyklym stelazem classic z systemem click-clack
      i to wystarcza, latwo i szybko sie przeklada siedzisko, a wozek jest lzejszy i
      oczywiscie tanszy, i teraz podczas uzytkowania wozka widze, ze sprzedawca mial
      calkowita racje i dobrze, ze go posluchalam, bo ja chcialam kupic Cerox - tez
      ma przekladana raczke, ale siedzisko sie nie zdejmuje ze stelaza i teraz widze,
      ze dobrze, ze go nie kupilam, bo przy przewozeniu wozka, szczegolnie kiedy
      dziecko jest male, dobrze kiedy siedzisko jest zdejmowane
      edge duo combi kojarzy mi sie z taka mocna maszyna niemiecka, a wlasciwie
      szwedzka
    • lamciad Re: Edge duo combi-Emmaljunga 19.12.06, 11:58
      Byłam kilka dni temu w sklepie z wózkami.Mi osobiście najbardziej podoba się
      właśnie emmaljunga edge duo combi.Taki prawdziwy wózek!!!Z ciekawości zapytałam
      męża,który wózek mu się podoba i bez wątpliwości wskazał właśnie to cudo,mimo
      że akurat na tych "sprzętach" w ogole się nie zna.Stwierdził,że taki
      przutulny:))
      Kiedyś poleciłam emmaljunge classic w wersji spacerowej znajomym.Narzekali na
      swój Quinny(3 kołowy).I dziękowali mi potem,bo wózek spełnił ich oczekiwania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka