Dodaj do ulubionych

Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek

28.01.07, 19:30
Zastanawiam sie nad jednym z w/w wózków. Oczywiście wszystko w zestawie
spacerówka + gondolka + fotelik. Który bardziej polecacie? Wiem że bebe
confort jest ciut cięższy niż jane, ale za to bbc po demontażu koł zajmuje
mniej miejsca np w samochodzie. Oba bardzo mi sie podobają, z przewagą bbc ze
względu na kolory. Nie mogę sie zdecydować :(((
Obserwuj wątek
    • martuchna28 Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 28.01.07, 21:35
      Witam, kiedyś stałam przed podobnym dylematem i jednak wybrałam Slaloma i
      jestem bardzo zadowolona z decyzji, że wybrałam akurat ten wózek.
      Użytkuję go już 10 miesięcy, wyrośliśmy już z gondoli i też fotelik samochodowy
      robi się ciasnawy, obecnie korzystamy ze spacerówki. Oto powody dla których
      wybrałam Slaloma a nie HighTreka:
      - jest znacznie lżejszy (a naprawdę jest to baaardzo ważne, nawet jeśli nie
      wnosi się wózka na 4 piętro)
      - ma bardzo wygodną i obszerną gondolę, podnoszone podparcie pleców w gondoli
      bez budzenia dziecka - pokrętło na zewnątrz, wbudowana moskitiera w budce i
      najważniejsze - gondolka ma homologację, można przewozić w niej dziecko w
      samochodzie - jest specjalny pas wewnątrz gondoli i uchwyty do montowania pasów
      bezp. Ta funkcja bardzo się przydaje i sporo z tego korzystaliśmy przy
      transporcie malucha.
      - wszystko montowane jest bezpośrednio na stelaż, bez konieczności dodatkowych
      adapterów.
      - obszerne siedzisko spacerówki - BebeConfort ma bardzo płytkie siedziska,
      (sąsiadka ledwo mieści w kombinezonie swojego 16 miesięczniaka w tym wózku -
      siedzi ściśnięty jak śledź), a Jane ma naprawdę wygodne, duże siedzisko, no i
      regulacja kubełkowa siedziska w BBC- jak dla mnie beznadziejny patent, nie da
      się dziecku osobno regulować podnóżka i oparcia na plecki, tylko wszystko
      odchyla się do tyłu. Regulowany podnóżek jest bardzo ważny w wózku.

Jedyny plus HighTreka to przekładane siedzisko spacerówki, ale nie jest to tak
      ważne, bo dziecko jak już siedzi to chce oglądać świat a nie mamę na spacerze.
      Jak dla mnie Slaloma zdecydowanie lepiej się prowadzi, ale to już kwestia
      osobista.
      A na kolory nie patrz aż tak bardzo, ważna jest funkcjonalność wózka, bo choć
      kolor będzie wymarzony, a w samym wózku coś Ci nie będzie odpowiadać to
      będziesz klęła na czym świat stoi i kolor nie będzie mieć żadnego znaczenia.
      Życzę udanego wyboru!
      • magdaquin Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 14:02
        Hej,

ja mam High Treka, więc małe sprostowanie: gondola Windoo wystarczyła nam
        spokojnie na pelne 7 miesięcy (od września do marca), więc na pewno nie jest
        mała; również ma homologację na przewożenie w niej malucha w samochodzie,
        chociaż my z tej funkcji nie korzystaliśmy, bo, jak wiadomo, o wiele
        bezpieczniej jest przwozić malucha w foteliku, tym bardziej, że Creatis,
        którego używaliśmy, jest jednym z najbezpieczniejszych fotelików z grupy 0-13
        kg i do tego starcza na stosunkowo długo - nam na 11 miesięcy. Również w High
        Treku wszystko wpina się na stelaż bez adapterów. A jeśli chodzi o siedzisko
        spacerówki, to mój 15-miesięczny synek mieści się obecnie w kombinezonie i
        nieoryginalnym śpiworku bez problemu. Może nie ma jakoś super dużo miejsca, ale
        nie jest "ściśnięty jak śledź". Siedzisko High Treka jest zupełnie inne od
        popularnej i faktycznie małej Opery. A jeśli chodzi o regulację kubełkową - dla
        nas była ok, a zaczeliśmy używać spacerówki, gdy maluch miał 8 miesięcy. Myślę,
        że to kwestia nastawienia i przyzwyczajenia... Powodzenia w wyborze!

• zerozdziwien Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 09:43
      fotelik Jane był jednym z najgorzej ocenionych fotelików:
      www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=535
      • martuchna28 Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 09:52
        To co podajesz to nie jest fotelik!!! Takie "udziwnienia" nigdy nie są dobre.
        A ja nie piszę o foteliko-gondoli tylko o gondoli i foteliku, a to ogromna
        różnica.
        • mila_do_nieba Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 13:54
          Martuchna dzieki za odpowiedź :)

co do fotelika; to ten w zestawie jane slalom pro to fotelo rabel a ten do
          którego linka podalas Zerozdziwien to faktycznie jakis wynalazek :)
    • kajona Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 15:00
      ja tez mialam taki dylemat i wybralam high treka.
      mam dzidziusia zimowego, windoo super sprawdzila se, jest cieplutka i co
      najwazniejsze wysoko zawieszona, zas w slalomie jest baaardzo nisko. uzywalam
      jej do konca 5mies. ale nie dlatego, ze byla juz za mala, tylko moj synek nie
      chcial spacerowac na lezaco, a ze juz bardzo ladnie siedzial, przenieslismy se
      do spacerowki. i tu bardzo sprawdzilo se siedzenie przodem do mamy, co, wbrew
      niektorym opiniom, przydaje se, zwlaszcza przy takim maluszku. creatis tez
      rewelacja, nieraz zdarzalo mi se gotowac obiad przy synku obserwujacym mnie z
      fotelika. zreszta wysoka ocena bezpieczenstwa tez nie jest bez znaczenia. jest
      bardzo gleboki i cieplutki, jane rebel plytki, a jesliby wziasc np. matrixa
      jest zdecydowanie nieporeczny do ciaglego wciagania i wyciagania z samochodu.
      high trek super prowadzi se zima i po wertepach, zreszta jak to wozek terenowy.
      a ze jest ciezszy od slaloma? wole dokupic leciutka parasolke na spacery, ktora
      bez problemu zmiesci se do malego bagaznika.
      pozdrawiam i zycze udanego wyboru
    • verika Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 16:57
      Z tych dwóch wózeczków wybrałabym Slaloma, jest ładniejszy choć o guście się
      nie dyskutuje. Slalom z pewnością ma lepsze siedzisko spacerówki (a to z niej
      najdłużej się korzysta)- jest większe, głębsze no i płynna regulacja oparcia,
      rozkłada się niemal na płasko (w BBC pozycja półleżąca) i można oddzielnie
      regulować podnóżek i oparcie czego w HighTreku nie ma. Slalom jest lżejszy i ma
      to znaczenie, zwłaszcza,że to głównie mamusie najczęściej obsługują wózek i
      każdy kilogram się liczy, a w przypadku Slaloma i HighTreka to 3-4 kg, czyli
      sporo. Slalom ma wszystko w zestawie, BBC wszystko jest za dopłatą, adaptery
      do gondoli czy też montowanie fotelika bezpośrednio na stelażu też za dopłatą.
      Wybrałabym Slaloma.
    • kajona Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 29.01.07, 21:14
      zarowno gondole windoo jak i fotelik creatis montuje se bezposrednio na stelazu
      high treka, bez lacznikow
    • wind33 Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 30.01.07, 20:34
      Nie wypowiem się co do tego który lepszy, ponieważ sama jestem na etapie wyboru
      wózka, ale widzialam nową kolorystykę Jane slalom na 2007 na ich stronie-
      bardzo,bardzoładna .Myślę, że zadowoli gusta każdego.
      www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=115&categoria=
      • verika Re: Jane SlalomPRO kontra BebeConfortHigt Trek 31.01.07, 10:08
        Tylko na nową kolorystykę trzeba będzie pewnie czekać do połowy roku znając
        naszego dystrybutora...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka