Dodaj do ulubionych

X-lander XA czy X1??

02.03.07, 10:11
Wczoraj bylam z sklepie i bardzo spodobal mie sie wozek x-lander XA z nowej
kolekcji 2007.Ciekawa jestem jaki jest X1 na zywo,bardzo podoba sie
mezowi.Ktory jest lepszy??Potrzebujemy wozka ktorym latwo da sie wjezdac na
kraweznki!!i jezdzic po lesnych drogach oraz ma mozliwosc wpiecia w przyszosci
gondoli.Do tej pory mielismy Baby design smart+,ktory okazal sie wielkim
niewypalem.Poradzcie jaki wozek??cena nie gra wiekszej roli.oby posluzyl tylko
2 dzieci.Dzieki!!
Obserwuj wątek
    • bellusgenesis Re: X-lander XA czy X1?? 02.03.07, 10:31
      X1 strasznie mi sie podoba, ja jednak wybralam XA, z tego powodu, ze prowadzil
      sie go duzo lzej i swobodnie. X1 nie ma skretnych przednich kol, XA je posiada w
      dodatku jest mozliwosc ich zablokowania.
      • mgo78 Re: X-lander XA czy X1?? 02.03.07, 11:21
        Witam!!Mam podobny problem, ale chyba zdecydujemy sie na x1, głównie ze względu
        na możliwość regulowania amortyzacji. Mam wrażenie, że XA jest
        troszkę "sztywny". Ale najlepiej chyba poczekać aż będą w sklepach te dwa
        modele i sobie je wypróbować i wybrać taki , który nam bardziej pasuje!! Miłych
        zakupów i pozdrawiam!!!
        • opium74 Re: X-lander XA czy X1?? 03.03.07, 18:33
          Ja nawet kiedys popełniłam wątek o skrętnych kołach i z odpowiedzi dziewczyn
          wynikało że skrętne koła są dobre na płaskich chodnikach, w centrach handlowych
          itd i dlatego wybrałam X1 :)
          Zdecydowanie bardziej zależy mi na dużych kołach i dobrej amortyzacji bo
          zamierzam spacerowac po parkach, łąkach i lasach a nie centrach handlowych :)
          • tiwonka Re: X-lander XA czy X1?? 03.03.07, 22:09
            My za pare tygodni sie przeprowadzamy do bloku obok ktorego jest piekny lasek i
            na pewno bedziemy tam chodzic na spacerki.Czyli lepiej nam sie sprawdzi X1,co
            nie?Mam nadzieje ze szybko znajdzie sie w sklepie,zebym mogla go wyprobowac:)
    • purzyki Re: X-lander XA czy X1?? 03.03.07, 22:51
      Byłam dziś w Częstochowie w sklepie producenta. Kupiliśmy X1. Fajny, ale
      również cięzki. Akurat waga u nas nie grała roli. Mam stronę sklepu
      internetowego który ma dobre promocje na nową kolekcję X-landerów. Nawet miałam
      u gościa zamówić, ale okazało się ze w Częstochowie tez mieli gondolkę i wyszło
      mi tyle samo co z przesyłką z Wawy.
      www.wyprawki.pl/index.php
      • tiwonka Re: X-lander XA czy X1?? 04.03.07, 09:16
        hej!!dzieki za stronke.jak juz wyprobujesz wozek to zdaj relacje jak sie
        prowadzi,please.czy lekko mozna go podbic na kraweznik i czy pomimo braku
        obrotowych kol latwo sie spowadzi?dzieki:)
    • purzyki Tydzień z X1 za nami 09.03.07, 22:26
      Czyba czas na jakieś wstępne wnioski. Jeździmna razie gondolą. Wózek pieruńsko
      ciężki, raczej nie do dźwigania. Malutki koszyk na zakupy, bardzo malutki.
      Dosyć ciężko sie prowadzi. Dla osób mieszkających na obrzeżach (jak my) to
      super. Ale dla tych co spacerują po chodnikach lub centrach handlowych to
      lepszy ze skrętnymi kółkami chyba.
      Ale ogólnie to jestem zadowolona... zobaczymy jak będzie dalej :-)

Fajna rzecz w Xlanderach to smyczka przy rączce... u nas rewelacja, bo starsza
      córa się trzyma i nie włazi mi pod kółka! No ale takie coś to można też
      doczepić do każdego wózka ;-)
      • justa-sz Re: Tydzień z X1 za nami 10.03.07, 11:01
        My użytkujemy x1 juz 7 miesiecy
        Wybraliśmy ten wózek ze względu na świetne amortyzatory -mieszkamy w górach wiec
        taki wózek wydał nam się idealny
        Przez piewrszy miesiąc jezdzilismy gondolą, potem głównie dopinalismy fotelik
        teraz smigamy juz spacerówką

Główne wady tego wózka to brak możliwości przekładania rączki - generalnie nie
        jest to problemem ale czasem przydałoby sie rączkę przełozyć zeby dziecku słońce
        po oczach nie waliło
        Wózkiem jezdzę głównie w terenie górskim ale mieszkam w miescie i czasem bardzo
        brzydałyby mi sie koła skretne
        Wózek dość cięzki to fakt całe szczęscie ze nie musze wózka taszczyć na 3 piętro
        bo zostawiam go w grażu
        Kosz maly ale w koncu wózek jest terenowym a nie wózkiem którym na zakupy jezdzimy

Podsumowując z wózka jestem zadowolona - spełnia moje oczekiwania te
        najwazniejsze oczywiscie ale mimo że to wózek wielofunkcyjny a spacerówka x1
        jest zaliczana do jednych z lepszych to uważam że drugi wózek byłby bardzo
        przydatny - ja teraz chcę dokupić jakąs lekka spacerówkę na szybkie wypady do
        miasta, po za tym mój synek niedługo zacznie chodzić no i jakos nie wyobrażam
        sobie biegac z cięzką spacerówką x1 za dzieckiem które jak wiadomo będzie miało
        motorek w pupie ;)
        • justa-sz Re: Tydzień z X1 za nami 10.03.07, 11:34
          wózek podobny do x1 to hauck Marlin o taki
          www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=219
          jest bardzo podobny do x-lander x1 tez ma dobre amortyzatory a przy okazji
          skrętne koła z mozliwością zablokowania
      • pianeczka15 Re: Tydzień z X1 za nami 19.04.07, 21:21
        Mam pytanie odnośnie gondoli.
        Czy w tym wózku można dziecko bujać? Przy pierwszym dziecku kupiłam całkowicie
        sztywny wózek i niestety akurat okazało się, że na kolki i pomagało tylko tkz
        bujanie, a nie było takiem możliwości:(
        • purzyki Bujanie w X1... 19.04.07, 22:45
          ... raczej mało efektywne. Słabo sie buja. Jak widzę jak inne mamy machają
          swoimi wózkami, to można powiedzieć ze X1 nie buja sie wcale ;-)

Ale z wózeczka jestem zadowolona!
          • pianeczka15 Re: Bujanie w X1... 20.04.07, 08:11
            Dzięki za info, rany a już się cieszyłam, że udało mi się znaleźć wózek
            pasujący do mojego fotelika. A w takim razie jestem w kropce. Poprzedni wózek w
            ogóle sie nie bujał na boki i to rzeczywiście był problem, bo jak widziałam jak
            moje znajome maja wózki na tkz paskach, to coś w tym stylu chciałam:(

Myslałam, ze te sprężyny dają taką możliwośc, a to amortyzatory:(
            pozdrawiam

• tiwonka Re: X-lander XA czy X1?? 11.03.07, 10:41
      ja jednak zdecydowalam sie na model XA.Tylko teraz trzeba 2 tyg poczekac na
      dostawe ,bo wszystko zostalo wysprzedane.W miedzyczasie sie zastanawialam nad
      Quinny Speedy SX ,ale w sprzedawca pokazal mi przewage plusów x-landera w wersji
      spacerowej. Czerwony i pomarancz mi sie najbardziej podoba.
      • tiwonka Re: X-lander XA czy X1?? 11.03.07, 10:44
        wczoraj widzilam na ulicy wersje duzo starsza bo z 2005 roku i trzykolowa
        X2.wyglada calkiem fajnie i solidnie ,a obecny trzykolowiec jest strasznie
        platikowy.gdyby ciagle byly w produkcji moze bym sie na niego zdecydowala
        • monisia333 Re: X-lander XA czy X1?? 12.03.07, 10:27
          Gdzie w warszawie można je obejrzeć? Byłam w Smyku w centrum, ale tam mięli
          jednego i to trzykołaowca.
          • marti_ka82 X1 w terenie... 18.03.07, 16:59
            sprawdza sie bardzo dobrze, bylismy pare razy juz w ograch gdzie na trasie
            wystaja wieksze lub mniejsze skaly, kamienie i inne przeszkody bardzo dobrze je
            pokonuje... . co byloby niemozliwe innym wozkiem... a wady ma kazdy wozek :
            niestety nie stworzono jeszce idealu ;)
      • asior241 Re: X-lander XA czy X1?? 23.03.07, 22:22
        Witam ja również jestem szczęśliwą posiadaczką X-landera modelu XT -
        trójkołowca z obrotowym kółkiem z nowej kolekcji 2007 - wybraliśmy bordo -
        wygląda całkiem całkiem.
        Od dłuższego czasu zastanawiałam się nad wyborem i kiedy w sklepie chwyciłam za
        rączkę aby wyjechać nim z rzędu wózków od razu wiedziałam że to jest to!!!
        Wózeczek używam już od trzech tygodni - kupiłam spacerówkę - i jestem super
        zadowolona. Doskonale się prowadzi bez względu na nawierzchnię - można nim
        swobodnie lawirować w supermarkecie ale i po lesie między drzewami. Minusem
        jest może niewygodne składanie, ale ponoć nie ma wózków idealnych - no ale cóż
        chcieć za 820 zł (tyle kosztuje w Gdańsku w AKPOLU z rabatem). Dużym plusem
        jest dodana w nowych modelach miękka wkładka z szarej bawełny, która na pewno
        poprawia wygodę siedzenia (szczególnie będzie to widoczne latem).
        Polecam wszystkim mamom które prócz własnej wygody, zadowolą także pociechę -
        mój synek jest cały szczęśliwy kiedy paraduje w nowym wózku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka