Dodaj do ulubionych

spacerówka X-GO

12.03.07, 21:07
czy ktoś może używa ?
jak z montowaniem fotelika na tym wózku i czy po złożeniu jest mały ?
podzielcie się opinią
www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3516
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: spacerówka X-GO 15.03.07, 11:42
      up
    • mamatie Re: spacerówka X-GO 15.03.07, 15:54
      My mamy ale jeszcze nie uzywamy bo mały jeżdzi w spac. Volant.
      Jeździliśmy dwa razy awaryjnie. Wg. mnie OK. Bez wodotrysków.
      Fotelika nie montowałam więc nie wiem.
      A po złożeniu wózek jest mały i łatwo sie to robi. Koła też łatwo sie
      demontuje. Ma fajny uchwyt do przenoszenia po złożeniu.
      Jesli masz jakieś konkretne pytania - odpowiem.
      Pzdr.
      • urbanchaos Re: spacerówka X-GO 16.03.07, 11:46
        czy te kółeczka są rzeczywiście takie malutkie czy moze takie jak w parasolkach
        ? czy tylko nadaje się do jazdy po sklepie i po równym chodniku ?
        gdzie kupiłaś, bo na żywo w W-wie nie mogę nigdzie zobaczyć ...
        • mamatie Re: spacerówka X-GO 19.03.07, 09:09
          Srednica to 15cm. Nie wiem jak ma sie to do spacerówek ale myslę, że x-go to
          cos pomiędzy spacerówką z wielofunkcyjnego a typową przewozówką. koła są
          szerokie na 7cm. To chyba lepiez niż takie podwójne cieniutkie kółeczka.
          Jeżdziłam tylko dwa razy i wydaje mi się, że fajnie pokonuje nierówności. Ma
          fajne dodatki: folie p/deszczową, okrycie na nóżki bez ocieplenia. Ja go
          wygrałam w konkursie i zostawiłam bo jest fajny i mi sie podoba. Mieszkamy w
          Szczecinie.
          Pozdrawiamy
          • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 19.03.07, 12:22
            Witajcie. Urbanchaos, jeśli pozwolisz, to przyłączę się do tego wątku, bo ja
            też bardzo interesuję się tym wózkiem, niestety też nie mam możliwości
            obejrzenia go na żywo. Mam pytania:
            1.Czy ten wózek w wersji spacerowej składa się jak typowa spacerówka-parasolka?
            Jak montuje/wypina się część spacerową?
            2.Czy jest ciężki? (jak jest w wersji głebokiej, jak jest w wersji spacerowej),
            czy można go wnieść bez problemu np. na 4 piętro?
            3. Czy łatwo montuje się fotelik i gondolę z pomocą adapterów?
            4. Czy te kółka wytrzymają zimową pogodę, śnieg?
            5. Czy to prawda, że koszyk na zakupy jest niezbyt funkcjonalny?
            6. Gdzie kupowaliście wózek? Ile kosztował? ( ja narazie znalazłam cały komplet
            za 1470zł)
            7. Czy macie na niego gwarancję?

Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi :=)
            • mamatie Re: spacerówka X-GO 20.03.07, 08:41
              ad1. składa się jak typowa parasolka - bardzo łatwo, jest mała, dodatkowo można
              zdemontować koła i ma uchwyt do przenoszenia,
              ad2. nie mam pojęcia jak wypina sie spacerówkę - nie miałam takiej potrzeby,
              zdejmowałam tylko tapicerkę, którą bardzo łatwo zdjąć np. do prania,
              ad3. wersja spacerowa jest bardzo lekka, i zwrotna, można blokować skrętne
              przednie kółka,
              dot4 piętro: (uważam, że troszkę sie nataszczysz jeśli będziesz w nosić
              jakikolwiek wózek głęboki z dzieckiem lub spacerówkę, który ma małe kółka
              ponieważ tak jak wspomniałam będziesz go niosła, bo jeśli zdecydujesz się się
              na gondolę z dużymi kołami to wciągniesz wózek na swoje piętro na tylnych
              dużych pompowanych kołach, zachowując ostrożność mając dziecko na uwadze
              ad4. nie jeżdziłam w śniegu ale kółka są dość szerokie
              ad5. kosz nie jest zbyt głęboki ale obserwowałam wózki mutsy i uważam, że tam
              kosz też nie jest rewelacyjny tzn płytki, ja mam Volant 3 i kosz jest głęboki
              ale znowu przez trójkątny kształt mało pakowny (nie ma koszy idealnych)
              ad6. jak wspomniałam wygrałam wózek w loterii i mogłam go sprzedać ale go
              zostawiłam po przetestowaniu 9koszt pomiędzy (600-700pln)
              ad7. mam gwarancję
              ad8. ma bardzo fajną regulacje, rozkłada się na płasko (mój synek juz w nim
              spał)

Uważam, że gondola na małych kołach top porażka dla małego dziecka, ja drżałam
              jak na początku w Volancie go telepało (zanim wyrobiły się sprężyny) a co
              dopiero w x-go. Tam jest amortyzacja dostosowana dla starszego dziecka. Jeśli
              mieszkasz na 4 piętrze to sprzedam ci pomysł kuzynki mojego męża, też mieszkają
              wysoko i kupili nie drogi głęboki na dyżych kółka z wkładem dla noworodka.
              Podwozie zostawiają w piwnicy a nosidło (są sztywne i miękkie do wyboru)
              zabierają z dzieckiem do góry. Może masz możliwość przypięcia np gdzieś na
              półpiętrze podwozia taką zapinką rowerową a mąż wracając z pray wniesie wózek
              do domu. Decyzja należ do Ciebie.
              Pozdrawiam
              • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 20.03.07, 14:43
                mamatie, wielkie dzięki, trochę mi się rozjaśniło w głowie :=)Fajnie, że
                spacerówka rozkłada się na płasko i składa jak parasolka. Co do wersji z
                gondolą, a co myślisz o takiej opcji żeby ją wypinać ze stelaża i wnosić w
                jednej ręce (bo te gondole mają uchwyt do przenoszenia), a stelaż w drugiej?
                Rozumiem, że ty masz tylko spacerówkę, tak?
                Jeśli chodzi o eskapady z wózkiem i pomoc męża, to wolałabym być raczej
                samodzielna, niezależna od niego. Piwnica też odpada, bo chyba więcej w moim
                przypadku byłoby zachodu z piwnicą niż z wnoszeniem. Wiem, że jak będę mieć
                lekki wózek to bardziej będzie mi się chciało spacerować.
                Dzięki za pomoc i proszę o więcej ;=)
                • mamatie Re: spacerówka X-GO 20.03.07, 17:10
                  Polecam zainteresować się w takim razie:
                  Wózek Jane Carrera C gondola Nacelle fotel Rebel kolor F98 Salmon która ma
                  amortyzacje na wszystkich kołach, małe kółka, jest lekka i składa się jak
                  parasolka, Jane Carrera Pro ,składa się jak parasolka oraz Bebeconfort Loola z
                  gondolą Windoo, też składa się jak parasolka i ma amortyzaje na wszystkich
                  kołach. Do obydwu mozna wpinać foteliki. Wszystkie są lekkie. Zwróć uwagę by
                  spacerówka była dobrze zabudowana bo pewnie też zaliczysz w niej zimę.
                  Pomysl sobie, że z gondoli przełożysz dziecko wprost do parasolki, która nie ma
                  amortyzacji a nastąpi to około 6-8 miesiąc życia dziecka - szkoda kręgosłupa i
                  wogóle. Ja planuję synka wkładać do x-go jak skończy rok i to wtedy gdy
                  będziemy jechać na zakupy bądź krótki spacer, wciąż będę używać Volanta.
                  Poszukaj info na stronach oficjalnych firm lub sklepach internetowych, tego
                  jest multum. Pomyśl tez o dziecku.

Wejdź na stronę www.calineczka.pl teraz jest promocja na stelaż, gondolę,
                  fotelik całość około 1800 pln. Można przewozić dziecko w aucie w gondoli!
                  Popytaj na forum jak wygląda amortyzacja w tych wózkach. Ja bym zdecydowała sie
                  na któryś z tych.
                  • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 21.03.07, 15:14
                    Mamatie obejrzałam sobie te dwa wózki, Jane Carrera raczej nie składa się jak
                    parasolka, a Bebeconfort Loola z gondolą i fotelikiem jest potwornie drogi i
                    chyba mnie na niego nie stać :=(
                    • mamatie Re: spacerówka X-GO 21.03.07, 15:21
                      wklejam opis ze strony www.calineczka.pl jest tam napisene ze wozek składa sie
                      jak parasolka
                      calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=4378//
                      Wózek Carrera C

Idealny do poruszania się po mieście, szczególnie w deszczowe dni lub w trakcie
                      zakupów, kiedy ważna jest sterowność wózka. CARRERA C jest łatwy w
                      kontrolowaniu jazdy nawet jedną ręką. Barierka posiada odblaskową wstawkę,
                      która wraz z paskami siedziska zapewnia dobrą widoczność wózka wieczorem.
                      Amortyzowane, skrętne koła przednie z możliwością zablokowania
                      Dwustopniowa regulacja amortyzacji kół tylnych

Mocny hamulec działający równocześnie na obydwa koła tylne

Ergonomiczna rączka z możliwością regulacją wysokości

Wygodny mechanizm składania – wózek składa się jak parasolka

Regulowany, anatomicznie ukształtowany podnóżek

Oparcie regulowane w 5 pozycjach

Lekki i wytrzymały aluminiowy stelaż

Przeznaczony dla dzieci od 0 do 3 lat

Łatwy demontaż poszycia wózka w celu zamontowania gondoli

Wymiary rozłożonego wózka: 55 x 91 x 101 cm

Po złożeniu: 36 x 39 x 91 cm

Waga wózka: 7,2 kg

Średnica kół: 165 mm
                      • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 21.03.07, 15:43
                        Właśnie tutaj oglądałam :=) Ja myślałam zawsze, że wózek składający sie jak
                        parasolka to taki co ma dwie osobne rączki i składa się na pół w pionie, a nie
                        tak jak na tym zdjęciu w poziomie. Wiem, wiem marudna jestem...
                        • mamatie Re: spacerówka X-GO 21.03.07, 16:16
                          Właśnie ta spacerówka jest nietypowa, zauważ na zdjeciach, żę rączka jest jedna
                          ale jest łamana pośrodku. Zadzwoń do sklepu, który to sprzedaje i zapytaj jak
                          ona sie składa. Nie ma nigdzie zdjęcia od przodu.

www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=108&categoria//
                          • manatka Re: spacerówka X-GO 22.03.07, 18:55
                            Ja mam x-go ale spacerówki jeszcze nie używałam. Używam gondoli i fotelika.
                            Wpina się bardzo łatwo jedno i drugie.
                            Do tej pory jestem zadowolona z wózka. Uważam, że jak na wózek na małych kołach
                            ma dobrą amortyzację, dodatkowo amortyzują adaptery, na których jest wpieta
                            gondolka.
                            Po sniegu nie brodziłam bo go nie było ;) raz tylko wybrałam się na spacer w
                            snieżnym dniu i nie zaobserwowałam jakichś utrudnień. Te szerokie koła są
                            bardzo fajne, bo śnieg nie dostaje się pomiędzy dwa kółka jak w typowych
                            parasolkach.
                            Noszę stelaż osobno a gondolę osobno (jeśli jest w niej dziecko) i wszystko
                            razem, gdy dziecka nie ma. Wózek świetnie się mieści w małym aucie - opel
                            agila. Wiozę dwójkę dzieci, stelaż w bagażniku i czasem gondolę przed przednim
                            siedzeniem pasażera.
                            Wózek prowadzi się bardzo ładnie i lekko, jest skrętny i łatwo pokonuje
                            nierówności, gorzej, gdy kosz jest obciążony, zwłaszcza z przodu.
                            Kosz rzeczywiście jest trochę nieporęczny, niby pojemny, spory, ale cięzko jest
                            do niego wkładać i wyjmować zakupy, bo bezpośrednio nad nim znajduje się
                            krzyżak stelaża. Podejrzewam, że przy foteliku i gondoli i tak jest łatwiej, bo
                            spacerówka jest zamontowana niżej i trudniej będzie sięgnąć do kosza.
                            Mam nadzieję, że nam długo posłuży.
                            • urbanchaos Re: spacerówka X-GO 24.03.07, 11:38
                              a jaki fotelik wpinasz ? Maxi czy x-landerowy ?
    • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 19.03.07, 13:08
      A i jeszcze jedno pytanie: Czy spacerówka rozkłada się na płasko?
      • florcia732 Re: spacerówka X-GO 24.03.07, 13:40
        Dziewczyny podpowiedzcie czy ta spacrówka ma regulowany podnóżek,i czy nadaje
        sie dla 5 miesięcznego dziecka????
        • gumisia7 Re: spacerówka X-GO 24.03.07, 16:28
          No nareszcie jakiś zadowolony użytkownik! Uprzejmie donoszę, że na stronie
          www.deltim.com.pl pojawił się nowy katalog X-landera i X-go jest teraz jeszcze
          ładniejszy :=) Niestety w sklepach internetowych nowych modeli jeszcze nie
          znalazłam, więc nie wiem jaka będzie jego cena.

Florcia z opisów które ja czytałam w necie wynika że podnóżek jest regulowany.
          • mamatie Re: spacerówka X-GO 24.03.07, 20:33
            Widzę, że i tak się na niego uparłaś, to życzę powodzenia. Jeśli poprzez
            łączniki jest dodatkowa amortyzacja to na zdrowie dziecku.
            Pozdrawiam
        • mamatie Re: spacerówka X-GO 24.03.07, 20:30
          Ma regulowany podnóżek i oparcie też. Można rozłożyć na płasko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka