situla1 11.05.07, 10:37 Jeśli ktoś ma wózek Peg Perego gt3 z 2007 lub model z r.2006, bardzo prosze o opinię, gdyż chciałabym kupić ten wózek.Jeśli ktoś widział ten model w sklepie w Krakowie to bardzo proszę o info gdzie można go zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 10:51 Ja co prawda go nie mam, ale napiszę Ci moje spostrzeżenia po dokładnym obejrzeniu go w sklepie. Generalnie wózek super, bardzo mi się podoba. Duży kosz, ładna duża spacerówka, fajna trzystopniowa amortyzacja itd. Jednakże ma jak dla mnie dwie podstawowe wady. Pierwsza to nie wiem czy zwróciłaś uwagę na wymiary tego wózka, spacerówka ma długość 132 cm!!! Jest bardzo duży ten wózek, np. mi się nie zmieści do windy. Poza tym Pan w sklepie nam go składał, mój mąż próbował też sam i nie jest to jakieś skomplikowane, ale nie jest to też takie łatwe jak jest w innych wózkach i po złożeniu wózek jest też duży, no i nie jest lekki bo sama spacerówka ponad 13 kg, chyba 13,5 czy 14. Ogólnie poza tymi wadami bardzo mi się podobał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
situla1 Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 11:07 Dzięki wielkie za opinię.W którym sklepie można zobaczyć na żywo ten wózek? Chodzi mi o Kraków.Aha i czy wiesz może czy ten wózek ma możliwość montażu spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy oraz czy ma przycisk blokady przedniego kółka w rączce? Chciałabym jakiś fajny 3-funkcyjny i trzykołowy wózek. Biorę jeszcze pod uwagę Bebecar Racer St oraz Chicco s3trio.Może o nich też ktoś coś wiecej może powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 12:41 Ja oglądałam ten wózek we Wrocławiu. Spacerówkę z tego co pamiętam można montować i tyłem i przodem, ale ręki nie dam sobie uciąć, natomiast blokada kółka przedniego nie jest przy rączce tylko tak z boku siedziska spacerówki. Jeszcze jedno co mi się nie pdoobało to hamulec, tzn. nie ma nożnego, tylko w tym przy rączce jest taki czerowny suwak i to hamuje tylnie koła. Może to jakieś udogodnienie, ale mi się to jakoś nie podobało. Powiem Ci tak, ja po wielu opiniach o wózkach i ich obejrzeniu na żywo jak na razie jestem zdecydowana na Jane Slalom Pro. Może jeszcze coś znajdę innego, fajnieszego, mam na szczęśćie jeszcze trochę czasu. Ale ten jest lekki, 9,3 kg, łatwo się składa, jedną ręką bez adapterów nakładasz gondolę i fotelik, fajnie się prowadzi no i szeroka spacerówka 37 cm. Bebecar jest cięzki i ma wąskie siedzisko spacerówki, tylko 32 cm, albo nawet 28 cm już nie pamiętam, i dziewczyny pisały, że jest wysoko zamontowana spacerówka, że dziecko samo nie wsiądzie trzeba dźwigać. Chicco dla mnie odpada zupełnie, i ze względów estetycznych i funckjonalnych. No ale wybór jest ciężki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 17:02 xaga napisała: > Ja oglądałam ten wózek we Wrocławiu. Spacerówkę z tego co pamiętam można > montować i tyłem i przodem, ale ręki nie dam sobie uciąć, ręka ucięta ;)))))) tylko przodem jest siedzisko spacerowe >jedną ręką bez adapterów nakładasz gondolę i fotelik, < w gt3 również bez adapterów i równiez szeroki >Ale ten jest lekki, 9,3 kg,< ale to waga samego stelaża bez siedziska spacerówki czy gondoli. Peg perego waży cały 13,7-tyle podaje producent na stronie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 18:49 Peg perego GT3 czyli spacerówka (stelaż plus siedzisko) waży tak jak napisałaś 13,7 kg, a jane slalom pro spacerówka (stelaż plus siedzisko) waży 9,3 kg, nie sam stelaż. Więc jest różnica. Zresztą w sklepie podnosiłam obydwa wózki i różnica jest wyczuwalna. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 19:18 Nie przeczytałam dokładnie powyższej odpowiedzi. Ale ja nie pisałam, że siedzisko w peg perego jest wąskie i że nie można założyć godnoli i fotelika bez adapterów ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 11.05.07, 22:29 www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=115&categoria= to jest link do strony producenta, podana jest tu waga 8 kg (nie 9,3). ale z calą pewnośćią jest to waga tylko "nagiego" stelaża ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 12.05.07, 00:08 Wszystko się zgadza, sam stelaż 8 kg, z siedziskiem 9,3 kg. Może to dziwnie wygląda że spacerówka mało waży,ale to jest materiał naciągany na stelaż, dlatego jest taki lekki. www.jane.pl/wozki/slalom_pro.html to link do polskiej strony. Zresztą na każdej stronie internetowej sklepu z wózkami jest podana taka waga jak na jane.pl, tzn. 9,3 kg. Szkoda, że w sklepach nie mają wagi wózków można by zmierzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jj555 Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 12.05.07, 08:23 Ja o wadze jane slalom pisałam w tym wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=52086710&a=52138214 oczywiście dziewczyny mnie zakrzyczały, ale moim zdaniem 9,3kg to on napewno nie waży. Może natomiast sprawiać wrażenie lżejszego ponieważ wózek ten ma jednak dosyć małe te opony pompowane i jak go podnosisz to tak w dół nie ciągnie jak inne wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 12.05.07, 11:29 Wiesz nie wiem ile on waży naprawdę, bo na wadze go nie ważyłam. W każdym razie mój mąż podnosił Peg perego i Jane i różnica była wyczuwalna. Ale to akurat dla mnie nie tak ważne, bo mam windę, napisałam o tej wadze a propos danych o wózku. Dla mnie istotniejsze jest to, że Peg Perego jest taki duży. Aż 132 cm długości, gdyby nie to kupiłabym na pewno PP, bo bardziej mi się podoba niż Jane. Ale boję się, że będę żałowała, że taki wielki kupiłam i mi się nie mieści. I do windy mi się chyba nie zmieści, ale jeszcze zmierzę. Mieszkanie też małe jak na razie :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
situla1 Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 14.05.07, 10:02 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi:)Udało mi się znaleźć pp GT3 w sklepie w Krakowie, tak więc sama mogłam go sobie obejrzeć.Podoba mi się w nim to, że spacerówka jest spora i dziecko będzie miało wygodnie.fajne jest też to że siedzisko można rozłożyc do pozycji leżącej i że jest regulowany podnóżek. Nie przejmuję się specjalnie tym że jest długi tzn,132cm, gdyż porównując np do Quinny freestyle XL bądź innych trójkołowców ta róznica jest nie wielka.Co do ciężaru (13kg) również porównując do innych wypada podobnie a nawet mniej tak jak piszecie o Bebecar Racer St, który jest cięższy dlatego ten model odpada.Poza tym mam windę więc nie powinno być problemu z dźwiganiem. Składaliśmy ten wózeczek w sklepie i to również jest proste. Jedyny minus to taki że siedzisko nie jest obracane przodem do mamy, ale jest o tyle dobrze że budka wózka ma otwieraną klapkę z siateczką przez która można obserwować dziecko.Co do hamulca umieszczonego w rączce jest to jak dla mnie wygoda chociaż zobaczymy jak to faktycznie będzie w użytkowaniu. Ogólnie wózek bardzo mi się podoba. Chicco S3 trio odpada no i bebecar racer też odpada. Tak więc moje typy to: Pp GT3 lub quinny speedy SX. Na początku byłam zdecydowana na Bebe confort High trek ale jak dla mnie ma bardzo płytkie siedzisko (22cm) i dlatego uważam ze dla 1,5 rocznego dziecka ten wózek bedzie juz po prostu za maly.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 14.05.07, 16:59 situla1 napisała: >Tak więc moje typy to: Pp GT3 lub quinny speedy SX. Na początku byłam zdecydowana na Bebe confort High trek ale jak dla mnie ma bardzo płytkie siedzisko (22cm) i dlatego uważam ze dla 1,5 rocznego dziecka ten wózek bedzie juz po prostu za maly.pozdrawiam!< powiem Ci tak, widziałam wszystkie te wózki i moim zdaniem najbardziej bedziesz zadowolona z AT4 ;)).High trek jak dla mnie ma beznadziejnie wyprofilowane i płytkie siedzisko a stelaż wygląda jak połamany i źle naprawiony ;))Speedy ładny i zgrabny ale-jak to pisało wiele osób tutaj-wadą jest brak pałąka i to że nie ma typowo siedzącej pozycji.Dziecko tak "półleży" i nie każdemu maluchowi to odpowiada.Poza tym ma dość mało osłaniającą budkę i tyci kosz na zakupy.W pp będziesz zadowolona z obszernej budki którą mozna przesunąć aż na przod wózka i dzięki temu masz osłone przed wiatrem czy słoncem-nie użerasz sie z parasolką przeciwsłoneczną dodatkowo.super hiper pojemny kosz na zakupy :)- teraz w lecie zmieścisz do niego wszystkie klamoty dziecka do piaskownicy, koc, zakupy i jeszcze coś się zmieści ;))Z rzeczy ułatwiających życie to fajna torebka na rączce-na klucze, telefon, chusteczki, dodatkowa pieluszkę itp-mozna go odpinać i zabrac ze soba przypietą w pasie.No i te uchwyty po bokach wózka na picie, i ta fajna folia przeciwdeszczowa.I ta podstawka dla starszego dziecka-podjeżdza na niej czasem nawet moja 5 latka :)).Długość tego wózka i wysunięta rączka jest moim zdaniem jego zaletą bo nawet mój 190-centymetrowy mąż nie depcze po kólkach. A dodatkowo bez problemu mozna prowadzić wózek z przykręconą dostawką typu"kiddy board" co w większości wózków jest znacznie utrudnione.Napisz co ostatecznie wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 14.05.07, 17:04 a dla dzieciaczka w jakim wieku chcesz kupić ten wózek? Odpowiedz Link Zgłoś
situla1 Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 14.05.07, 18:37 Witaj:)Dziękuję za obszerną wypowiedź dzięki której coraz bardziej skłaniam się ku wyborowi pp GT3:)Planuję kupić w komplecie do tego wózeczka gondolkę Navetta oraz fotelik Primo viaggio no i spacerówkę.Dzidziuś pojawi się z początkiem pażdziernika br. więc pierwsze jego pół roku przypadnie na zimę.Dlatego zależy mi aby miał wygodną gondolkę a potem spacerówkę. Nie podobają mi się rozwiązania typu spacerówka przerobiona na powiedzmy gondolkę czyli np Graco quatro de luxe.Czy ty też korzystałaś może z tej gondolki Navetta?Jeśli tak to podziel się proszę swoim zdaniem na jej temat, czyli czy jest dostatecznie szeroka itp.Ostatecznie dokonam zakupu w okolicach sierpnia ale już teraz chciałabym się na coś zdecydować i chyba będzie to Peg perego gt3:) Odpowiedz Link Zgłoś
situla1 Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 14.05.07, 18:47 Ten wózeczek o którym piszesz czyli pp AT4 i zalety które wymieniłaś ma również pp gt3, który do tego wszystkiego jest trójkołowy na czym również mi zależało.PP gt3 również ma duży kosz na zakupy, torbę na drobiazgi, również ma wygodne siedzisko, zdejmowany pałąk, regulowany podnóżek, folię przeciwdeszczową, ręczny hamulec oraz uchwyty na butelkę a do tego wydaje się dość zwrotny ze względu na te 3 koła. Dlatego właśnie zdecyduję się chyba na niego:) Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Peg Perego GT3-trójkołowy!!! 15.05.07, 09:20 hej, no jasne pokręciło mi się bo ja sama mam at4 ;)) ale oczywiście wszystkie te zalety ma też gt3 :)) właściwie różnica tylko w ilośći kółek, ja zdecydowałam się jednak na 4-kołowca.Navetty nie używałam miałam klasyczny głęboki przez pierwsze 5 mies, potem kupiłam pp.ale woziłam w nim synka przodem do siebie przez pierwszy miesiąc, można w ten sposób "przerobić " ten wózek. pozdrawiam i zyczę dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś