Dodaj do ulubionych

spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o pomoc

19.05.07, 22:50
Szukam spacerówki z szerokim i wygodnym siedziskiem, wózek emmaljunga cerox
jest za drogi,
Zastanawiam się nad Inglesina zippy a Maclaren techno XLR a amoże coś
jeszcze? Proszę pomóżcie w wyborze najlepszego wózka.
Pozdrawiam
Karolina
Obserwuj wątek
    • ola07 Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 00:09
      Peg perego pliko p3,właśnie od tygodnia jestem jego szcześliwą posiadaczką,
      polecam.
      • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 08:43
        Dziękuje za odpowiedź
        Bardzo ladny, przedchwilą go ogladałam na www.bobowózki, ma szeroka gamę
        kolorów jest w czym wybierać
        Czy możesz podać szerokość wewnetrzną siedziska i oparcia no i jak sie sprawdza
        w terenia, jaka ma amortyzacje? czy nie wytrzęsie mi symka?
        Mój synek ma 8 miesięcy ale jest dość duży i dlatego zależy mi na szerokim
        wózku.
        • ashby1 Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 09:36
          Wózkeim spacerowym z szerokim siedziskiem i oparciem jest concord. Mamy ten
          wózek i w porównaniu z innymi które mieliśmy jest spory moim zdaniem dla
          naszego synka za duży. Też ma 8 mies ale jest drobniutki i ginie w tym wózku.
          • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 10:30
            Obejrzałam concorda jest fajny ale niestety jest zbyt drogi, 1200-1250zł tyle
            mogę przeznaczyc na wózek.
        • sadaga Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 09:38
          hej! ja z kolei polecam Ci maclarena. Mam xlr, przetestowałam go w różnym
          terenie. Dla mnie jest super. duża buda, szerokie siedzisko, niezła
          amortyzacja, super osłonka na nóżki i folia przeciwdeszczowa. lekko sie
          prowadzi, świetnie podbija. dla mnie super wózek. pozdrawiam
          • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 10:46
            widziałam ten wózek "na żywo" bardzo mi się podoba, duż o nim czytałam i
            wniosek jest jeden to spacerówka z górnej półki ale jeszcz sie nie zdecydowałam
            bo wybór jest ogromny.
            Zastanawiam się też nad:
            -Inglesina zippy
            -Plikc p3
            Traxx hauck jaguar 3 deluxe
            mętlik w glowie!
        • ola07 Re: do zara_ka 21.05.07, 18:22
          Peg perego pliko ma szer. siedziska dokładnie 35cm,a oparcia 29cm.,przed chwilą
          mierzyłam,jest naprawdę szerokie, moja córeczka(9,5 miesiąca) siedzi w nim jak
          w wygodnym fotelu ,boki ma fajnie zabudowane ,przez co jest bardzo przytulnie,
          ja też szukałam wózka z szerokim siedziskiem,bo moja córcia śpi na spacerach i
          jak zobaczyłam w sklepie pliko to od razu wiedziałam, że ten albo żaden,jak się
          zachowuje w terenie, to nie wiem, bo jeszcze nie przetestowałam,narazie
          przemierzam alejki osiedlowe,ale mój pierwszy wózek też miał wielkie pompowane
          koła, więc na pewno jest różnica na korzyść pompowanych kołek,natomiast
          Maclaren jest brzydki ,właśnie wczoraj jechał koło mnie ,nie wiem czym się tu
          zachwycać,wizualnie, wygląda jak tani wózek z hipermarketu,reszty nie wiem bo
          nie użytkuję ,ale ja bym go w życiu nie kupiła ,no chyba że kosztowałby
          200zł,bo na tyle wygląda.
          • zara_ka Re: do zara_ka 21.05.07, 18:35
            A podane wymiary są wymiarami wewnetrznymi?
            Jeżeli tak to superr bo pliko i inglesina bardziej mi się podobają od maclarena
            Jeszcze jedno pytanie czy oparcie rozkłada się do pełnej pozycji leżącej?
          • zara_ka Re: do ola07 21.05.07, 18:39
            Przepraszam odpowiedziałam sobie samej czyli w temacie napisałam do zara_ka
            zamiast ola07
            Zapytałam czy wymiary sa wewnętrzne i czy oparcie rozklada się do pełnego
            leżenia?
            Mnie też się ten wózek bardziej podoba
            • ola07 Re: do zara_ka 22.05.07, 22:39
              Tak te wymiary są po stronie wewnętrznej,wózek rozkłada się do pozycji leżącej
              i jest bardzo przytulny:)
    • alcarin Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 10:50
      Dla mnie szerokie siedzisko tez bylo priorytetem, dlatego wybralam w koncu
      Maclarena xlr. Wcale nie byl moim typem, bo uznalam, ze jak na
      spacerowke-parasolke, jest zbyt drogi. Ale po dlugich poszukiwaniach,
      ogladaniach wozkow w necie i w sklepach, doszlam do wniosku, ze nic szerszego i
      wygodniejszego dla dziecka nie znajde. No i Maclaren jest jednak tanszy od
      pegPerego - zaplacilam 940zl razem z palakiem, a pp pliko kosztuje cos kolo 1200zl.

Nie wiem tylko czym zachwyca sie tutaj sporo osob jesli chodzi o jazde tym
      wozkiem - jak dla mnie jedzie sie nim koszmarnie :/ Pewnie tak jezdzi sie
      wszystkimi parasolkami (niewielkie kola, lekka konstrukcja), ale dla mnie
      pierwszy spacer po okolicy (10 min. jazdy po kostce bauma) byl koszmarem. Od
      urodzenia dziecka, zaden spacer tak mnie nie zmeczyl (a chodze na dlugie
      przechadzki) - bolaly mnie dlonie, przedramiona i kregoslup(pewnie dlatego, ze
      raczka jest na zupelnie innej wysokosci, no i sa dwie, a nie pojedyncza). Drugi
      spacer byl juz lepszy, pewnie sie przyzywczailam ;) No jezdzilam po parku,
      gdzie sa wyasfaltowane alejki. Nie wiem, czym jezdzily wczesniej dziewczyny,
      ktore uwazaja, ze maclarenem jezdzi sie super :/ Ja jezdzilam (i chwala Bogu
      bede jezdzic, bo nie sprzedalam) Mutsy Urban Riderem i ten to sie naprawde
      super prowadzi. Ale moze to normalne, ze przezylam szok (naprawde, to nie jest
      slowo na wyrost), bo jednak pompowane kola to co innego, niz male kolka
      piankowo-gumowe.
      Mimo wszystko polecam ze wzgledu na wygode siedziska, uzyte materialy i
      rozwiazania (fajna przedluzana budka, latwy system skladania i rozkladania)
      Maclarena xlr. Ale raczej na okazjonalne przejazdzki i do samochodu, bo naprawde
      latwo sie sklada i nie zajmuje tyle miejsca, co zwykla spacerowka na duzych kolach.
      Nie jezdzilam PP Pliko, wiec nie moge porownac, ale jesli jezdzi sie podobnie,
      jak maclarenem (a to jest wysoce prawdopodobne, bo kola maja zdaje sie podobnej
      wielkosci), to naprawde nie warto wydawac tych 2-3 stow wiecej.
      • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 11:26
        Dziękuję za obszerną odpowiedź
        sprawdziłam koła są podobne różnica 1cm na korzyść pliko p3 - średnica 17cm a
        maclaren 16cm.
        Ja obecnie mam wózek na dużych pompowanych kołach i pewnie też dostane lekkiego
        szoku podczas pierwszego spaceru późnij jednak kwestia przyzwyczajenia.
        Stelaż pliko 3 w porównaniu z maclarenem wydaje mi się bardziej solidny i
        mocniejszy no i wizualnie bardziej mi sie podoba.
        A co sądzisz o Inglesia zippy? Znasz ten wózek?
        • alcarin Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 11:40
          Nie intereowalam sie Inglesina Zippy, bo tak jak pisalam wczesniej: zalozylam,
          ze nie wydam na parasolke wiecej niz 1000zl, ezwlqwaqwwszcza, ze ja kupowalam
          wozek tylko na wypady, bo w okolicach domu bede dalej spacerowac mutsiakiem.
          Troche czytalam o Inglesinie espresso i trip, bo ponoc ludzie sobie chwala. Ale
          np. trip (i chyba espresso tez) ma krotkie siedzisko. Dla mnie optymalnym
          wyborem byl xlr, bo do 1000zl (choc cle naprawde trudno znalezc cos obszernego i
          lekkiego do tej sumy), szeroki, z wysokim zaglowkiem - wszystkie wozki maja
          krotkie oparcia, a moja corka ma 13 miesiecy i jest dosc dluga, z rozkladanym na
          plasko oparciem - dziecko czesto zasypia na spacerach, a na wakacjach planuje
          byc cale dnie na dworzu, znanej firmy (robia wozki chyba od lat 50-tych), o
          lekkiej konstrukcji i latwym systemie skladania do niewielkich rozmiarow. No i
          byla to chyba jedyna parasolka, ktora ma usztywnienie pod calymi plecami - w
          wiekszosci plecki corki zapadaly sie i robilo sie z nich C.
          • alcarin Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 11:41
            sorki za literowki, ale mam core na kolanach i o chila przyciska cos na
            klawiaturze :)
          • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 12:01
            słuszna uwaga dotycząca oparcia pomyślę nad tym
            • xaga Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 12:13
              Jak szukasz szerokiej spacerówki to nie wiem czemu bierzesz pod uwagę PP Pliko
              P3. Osobiście mierzyłam w sklepie szerokość wewnętrzną siedziska i ma zaledwie
              32, w porywach 33 cm. Moim zdaniem to żadna szerokość i wygoda dla dziecka. No
              chyba, że miałam jakąś miarkę do kitu, to mnie poprawcie :)
              • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 12:28
                Zastrzeliłaś mnie tą informacją.
                Po przeczytaniu twojej wypowiedzi chciałam szybko odszukać stronę na której
                przeczytałam, że pliko p3 ma szerokie wygodne siedzisko wymiarów jednak nie
                podano (mam nadzieje,że odszukam tę informacje na spokojnie)ale bardziej
                wiarygodna i cenniejsza jest dla mnie Twoja wiadomość- widziałaś wózek
                i mierzyłąś. Dobrze,że wyprowadziłaś mnie z błędnej informacji.
                W takim razie wymiary tego wózka go dyskfalifikują (a szkoda bo podoba mi sie
                ale to ma być wygoda dla dziecka) jeszcze raz dziękuję
                • monika_wroclaw Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 12:35
                  Dziewczyny na forum podawały, że szerokość siedziska pliko p3 to 35cm, ja
                  osobiście nie mierzyłam.
                  Inglesina Zippy na pewno ma węższe siedzisko od pliko p3, także też nie bardzo.
                  • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 12:43
                    Nie moge znaleść wymarów pliko p3 ale mam wymiary Inglesiny:
                    dane www.alewozki.pl
                    szerokość oparcia 36cm
                    wysokość oparcia 50cm
                    długość po rozłożeniu 88cm
                    nie ma wymiarów siedziska ale jak oparcie szerokie to siedzisko też
                    średnica kół 18,5cm dane www.baby.vox.pl więc też nie najmniejsz inne
                    spacerówki mają 16cm
                    • abraj do Ashby1 21.05.07, 13:11
                      Czy mogłabyś podać szerokość siedziska Fusiona i wysokość oparcia?
                      i jeszcze średnicę kół przednich i tylnych - nie mogę znaleźć nigdzie tych
                      wymiarów
                      • ashby1 Re: do Ashby1 21.05.07, 15:13
                        jak już będę w domu (wieczorkiem)to wszystko pomierzę.
                      • ashby1 Re: do Abraj 21.05.07, 15:19
                        jak już będę w domu (wieczorkiem)to wszystko pomierzę.
                        • ashby1 Re: Wymiary Concorda 21.05.07, 19:50
                          Siedzisko: szerokość 35-36 cm; głębokość (bez podnóżka) 26 cm, głębokość (z
                          podnóżkiem)49 cm

Oparcie: Szerokość 33-34 cm, wysokość 48 cm

Koła przednie 18 cm
                          Koła tylne 24 cm
                          • abraj Re: Wymiary Concorda 21.05.07, 22:04
                            dzięki,
                            faktycznie obszerny i wysokie oparcie!
                            no i znowu się nad nim zastanawiam....
                            • ashby1 Re: Wymiary Concorda 21.05.07, 22:33
                              a co Cię powstrzymuję?
                              • abraj Re: Wymiary Concorda 22.05.07, 23:08
                                przeczytana na forum opinia, iż się niezbyt dobrze spisuje w terenie /trawa,
                                utwardzone drogi gruntowe - albo i nieutwardzone - takie mam w pobliżu domu/,
                                oraz chęć nabycia trójkołówki...
                                ale musze się na coś zdecydowac w ciagu tygodnia-dwóch
                                • ashby1 Re: do Abraj 23.05.07, 08:32
                                  To fakt concord mimo amortyzacji jest twardy. Idealny do miasta do sklepów.
                                  Świetnie się go prowadzi jest lekki i skrętny ale na nierównościach trzęsie
                                  choć ja się już przyzwyczaiłam i dziecku też nigdy to nie przeszkadzało,
                                  ślicznie w nim usypia. My mieszkamy w bloku ale idąc do rodziców musze pokonać
                                  spory kawałek piaszczystej bardzo nierównej drogi. Jakoś dajemy radę choć nie
                                  ukrywam że ciężko było mi się przyzwyczaić po pompowanych.
                    • monika_wroclaw Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 13:19
                      zara_ka napisała:

> Nie moge znaleść wymarów pliko p3 ale mam wymiary Inglesiny:
                      > dane www.alewozki.pl
                      > szerokość oparcia 36cm
                      > wysokość oparcia 50cm
                      > długość po rozłożeniu 88cm
                      > nie ma wymiarów siedziska ale jak oparcie szerokie to siedzisko też
                      > średnica kół 18,5cm dane www.baby.vox.pl więc też nie najmniejsz inne
                      > spacerówki mają 16cm

Ja bym się nie sugerowała wymiarami z www.alewozki.pl, nie wiem skąd oni biorą
                      te wymiary, ale np. według nich maclaren techno xt ma płytsze siedzisko ok
                      Questa i niby oba mają tak samo szerokie, a nie jest to prawdą, bo xt ma
                      szersze i głębsze siedzisko.

Ta szerokość oparcie w Inglesinie Zippy to chyba mierzona razem z tymi
                      boczkami :D bo oparcie w Inglesina Zippy ma coś około 29cm szerokości, zresztą
                      dziewczyny na forum podawały kiedyś dokładne wymiary tego wózka.
                      • monika_wroclaw Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 13:25
                        Jeszcze raz wymiary

Sorry to pliko ma szerokość wewnątrzna oparcia 29cm, a zippy ma 25cm

tu jest link do postu z wymiarami
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=38780911&a=38788779
                        • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 21.05.07, 15:11
                          o rety!
                          Mieszkam na wsi i nie mam możliwośći zobaczenia wózków ale jak tylko będę
                          w Warszawie to odwiedze odpowiednie sklepy i sama zmierzę szerokości wewnetrzne
                          tych wózków.
                          Jak będę miała precyzyjne dane to napewno się podzielę.
                          A tak narazie podsumowując to radzicie maklaren xlr?
    • kalka13 Peg perego AT4 21.05.07, 20:29
      nie ma szerszego i wiekszego wozka. w razie potrzeby moge ci go pomierzyc i
      przeslac wymiary ktore cie interesuja
      • zara_ka Re: Peg perego AT4 21.05.07, 21:09
        Bardzo ciężko znaleść ten wózek, nawet na stronie producenta go nie ma ale
        znalazłam na innej, jest ładny wyglądem przypomina pliko p3 a nawet jest taki
        sam różni sie kołami są większe w AT4 no i ma więcej funkcji jednak jest drogi!
        ok.1500zł
        Ja na wózek mogę przeznaczyć 1200-1250zł
        • aaniagdynia Pliko też jest wąski 23.05.07, 10:26
          Pliko i maclaren jest chyba porównywalnie szeroki. Szerszy jest atlantico, ale
          teraz ciężko go dostac. Miałam pliko i dla niemowlaka ok, ale jak dziecko
          podrośnie to ciężko się podbija, teraz jeździmy maclarenem techno i jest super,
          synek ma prawie dwa lata i siedzi wygodnie. Całą zime przejeździlismy PP
          atlantico i jest tak fajny że szkoda mi go sprzedac, super wygodny i chyba go
          na zime zostawie. Pliko nie polecam wcale.
          • dzidzia_ch Re: Pliko też jest wąski 23.05.07, 11:34
            pliko jest wezsze od maclarena xlr
            wczoraj oba wozki staly obok siebie i roznice w szerokosci widac golym okiem
            • zara_ka Re: do dzidzia_ch 23.05.07, 13:46
              Dzięki za informacje
              a czy możesz mi podać adres sklepu bądź kilku sklepów gdzie mogę zobaczyć te
              wózki - Warszawa
              • alcarin Re: do dzidzia_ch 23.05.07, 14:41
                Do ogladania wozkow polecam sklep calineczka (drugi, wiekszy pawilon, bo w
                pierwszym malym maja tylko ubrana i akcesoria, a na dole wozki jakies polskiej
                firmy)
                calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=4888
                Calineczka Artykuły dla dzieci i niemowląt
                i Swiat Dziecka na Towarowej lub Malborskiej przy IKEA na Targowku
                swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=38
                Świat Dziecka - Nasze sklepy
                W tych trzech sklepach masz wystawione chyba wszystkie wozki, jakie sa obecnie
                na rynku i mozna je swobodnie poogladac i pomierzyc. Jednak odradzam zakup w
                Swiecie dziecka, bo jest potwornie drogo. Mozna kupic ewentualnie w Calineczce
                (przy platnosci gotowka daja 5% rabatu), ale najlepiej kupic w sklepie Male
                Dziecko na Jagiellonskiej 2 (wszystko tam kupowalam i dzieki temu mam kilka stow
                w kieszeni) - daja 10% upustu przy platnosci gotowka i chyba 8% przy platnosci
                karta.
                www.maledziecko.pl/MaleDziecko

U nich jest troche gorzej z ogladniem, bo sklep jest maly, ale maja tam
                wszystkie wozki dobrych firm. Jesli nie ma czegos w ich sklpeie internetowym, to
                nie nalezy sie zrazac, tylko zadzwonic i zapytac - maclarena tez nie maja na
                stronie, a jednak u nich kupilam bez problemu, mimo, ze niby takie problemy sa z
                kupnem tego wozka (xlr). Dla porownania: zaplacilam 940zl z palakiem, a w
                Swiecie Dziecka za wozek bez palaka zaplacilabym 1036 zl + 50zl za palak. Jest
                roznica, prawda?
                • zara_ka Re: do dzidzia_ch 23.05.07, 15:06
                  dziękuję bardzo za namiary sklepów
                  skorzystam napewno
                  pozdrawiam
                • dzidzia_ch zara_ka 23.05.07, 19:51
                  wozki staly obok siebie w krakowskim parku :)))!
                  xlr jest moj a pp3 kolezanki
                  dodam ze kolezance bardzo podoba sie nasz wozek bo jak mowi jest lzejszy i
                  lepiej sie nim jezdzi :)!
        • kalka13 do zara_ka 23.05.07, 11:47
          wiesz co mysle ze AT4 mozesz kupic za te cene ale tylko uzywany bo juz go nie
          produkuja tak samo jak atlantico, ja sama jakis czas temu chcialam moj sprzedac
          ale zrygnowalam bo jest super.
          • alcarin Re: do zara_ka 23.05.07, 12:44
            Ale AT4 jest zupelnie innym wozkiem niz spacerowki-parasolki - jest ciezszy i
            sklada sie zupelnie inaczej, zajmuje duzo miejsca. Nie doczytalam w jakim wieku
            masz dziecko, ale jesli ma przynajmniej 8 miesiecy, to moze sie okazac, ze
            wkrotce bedziesz zalowac decyzji o zakupie wozka o takich gabarytach. Poza tym
            juz go nie produkuja (sama na poczatku zimy interesowalam sie tym wozkiem i
            dobrze, ze jedna k nie kupilam niczego takiego duzego) - zastopiona go modelem
            GT3, na trzech kolach, ale siedzisko ma to samo. Nie wiem, czemu PP to zrobilo,
            ale widocznie uznali, ze trojkolowce lepiej sie sprzedaja.
            • kalka13 do alcarin 24.05.07, 14:22
              powiem ci tak ja AT4 juz troszke uzywam jezdzi w nim na zmiane moja 2,6 lat
              corka i druga 10 miesiecy i jestem bardzo zadowolona mam jeszcze p3 i mutsy
    • beatazet Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 26.05.07, 20:24
      Witam.
      A może Chicco 0,4 ?
      • zara_ka Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 26.05.07, 20:51
        Obejrzałam ten wózek na różnych stronach internetowych i wygląda na wózek dość
        szeroki ale to moje pierwsze wrażenie po obejrzeniu go na zdjęciu jednak nie ma
        podanych żadnych wymiarów (nawet na stronie producenta) a i opis tego wózka
        jest bardzo okrojony, żebym mogła się zastanawiać nad wyborem tego wózka to
        muszę mieć wiecej informacji.
        Ja mam już swojego faworyta (chociaż 100% decyzji jeszcze nie podjełam)
        maclaren mx3
        • beatazet Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 28.05.07, 18:29
          Witam.
          Zmierzyłam wózek Chicco 0,4.
          Szerokośc siedziska 34 cm,głębokośc siedziska 21 cm, długość podnużka 20 cm,
          wysokośc oparcia 43 cm. Rączka kończy się na wyskości 100 cm.
          • kaaaroo Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 28.05.07, 19:47
            Mój ct 0.4 ma siedzisko o szerokości 36 cm, oparcie ma 32 cm szerokości, 45 cm
            wysokości ;))
            • beatazet Re: spacerówka z szerokim siedziskiem proszę o po 28.05.07, 22:02
              Witam
              Mierzyłam tak żeby nie przegiąć, ale może przegięłam w drugą stronę. Zawsze
              można wypośrodkować :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka