kroliczyca80 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 15.01.08, 22:35 Poszukaj w archiwum, było dużo wątków na ten temat. Przymierzałam się do tego wózka i wyczytałam np. że lepsze są modele z 2006 niż 2007 (inna tapicerka). Ale jest też mnóstwo narzekań na przednie koło (blokuje się albo całkiem psuje, trzeba wymieniać itd). No nic, musisz sama poczytać. Generalnie dziewczyny wolą speediego. Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: Co sądzicie o Buzz 4? 15.01.08, 22:47 Ja pytam o Buzz 4. To jest nowy model. Z przodu ma dwa mniejsze kółka a nie jedno. Ma też dwa rodzaje siedziska do spacerówki. Wstawiam link :) www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=29&products_id=343 Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 00:52 A, fakt, zapędziłam się;) To chyba nowiutki model, na pewno mało kto go już przetestował, o ile ktoś w ogóle się znajdzie. Myślałam o tym wózku, ale uznałam, że jest za drogi, jak na nieprzetestowany model. Odpowiedz Link Zgłoś
ola24.2 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 11:13 też intryguje mnie ten wózek, bo sama stoję przed jakim wyborem.Mi wizualnie wózek się podoba ma nowoczesną stylistykę.Ciekawią mnie te siedziska-może wiecie gdzie można obejrzeć ten wózek we Wrocławiu bo tam się w lutym wybieram? Odpowiedz Link Zgłoś
avilka Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 15:47 słyszałam ze mają dość wąskie siedzisko i wystarczają dla góra 1,5 rocznego dziecka i dlatego ponoć lepiej kupić starsze modele... tak słyszałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 18:10 Tu też jest takie siedzisko jak we wcześniejszych modelach.Drugie jest takie jak w modelu z zeszłego roku - kubełkowe. Dziś oglądałam wózek i bardzo mi się spodobał. Chyba się na niego skuszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 hej katkago 16.01.08, 19:21 witam wczesniej juz chyba mialysmy okazje popisac:):) mam pytanko gdzie ogladalas wozeczek czy w komplecie sa dwa siedziska czy do wyboru????ja wczesniej uzytkowalam buzz ale ten 2006 i bylam zadowolona czy to wieksze siedzisko jest takie jak w tym modelu 2006???? a co do joolza to chyba sie wylamie na kozysc buzza jak cos zawsze latwiej bedzie sprzedac nowy model quinny niz nieznany joolz pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: hej katkago 16.01.08, 22:08 Hejka, rzeczywiście coś tam było :) Biorąc wszystkie za i przeciw i fakt, że mam coraz mniej czasu zdecydowałam się na ten wózeczek :))) Już tylko pozostała kwestia koloru.Oglądałam go w Świecie Dziecka na Towarowej ale tam jest dość drogo także szukam jakiegoś tańszego sklepu. Może masz jakiś namiar? :) Te dwa siedziska spacerówki to na prawdę super sprawa, w rezultacie mamy jakby trzy wózki - gondola,spacerówka dla dziecka do 1,5 roku i spacerówka powyżej tego wieku. Fajne rozwiązanie :) Poza tym wózek przez dodatkowe kółko jest stabilniejszy, no i na pewno nie będzie tego problemu co w Buzz 3 - wpadania przedniego koła we wszelkie dziury i przez to samoistnego jego blokowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 Re: hej katkago 17.01.08, 00:37 ja wiekszosc wozeczkow kupuje w calineczce wpisz w google calineczka i wyskoczy strona maja juz kolekcje 2008 niby cena za buzz4 1790zl spaceroweczka ale zawsze jak kupujesz wiecej rzeczy badz kmplet mozna negocjowac cene ja zawsze dostawalam duzy upust a siedziska sa dwa w komplecie?????czy wybierasz?????? zreszta jutro sie moze wybiore i obejrze zapyytam jaka cene proponuja za caly komplet(bo interesuje cie funkcja 3w1??????)i dam znac a co do concorda neo bo chyba tez ogladalas to wypadl na 3+ brak kosza ogromny minus:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: hej katkago 17.01.08, 23:09 Klauducha, oba siedziska są w komplecie. Chciałabym kupić zestaw 3 w 1 ale chyba wybiorę fotelik citi a nie cabrio. Nie będę często wozić Małej także baza nie jest mi potrzebna. Zawsze to też jakaś oszczędność :) Nie wiesz przypadkiem jak na żywo wygląda kolor apple? Czy jest zielony czy raczej sraczkowaty? Neo oglądałam ale szybko się z niego wyleczyłam :) (Gdzie Neo wypadł na 3+ ? Są jakieś testy wózków?) Jeszcze tylko czasem przez głowę przemknie mi Bugaboo ale raczej jestem zdecydowana na Buzza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: hej katkago 17.01.08, 19:13 Katkago a czy mogłabyś bardziej opisać te 2 siedziska:Czym się róznią, wymiary ,wygląd itp. Bo bardzo mnie to intryguje, a niestety napisałam do quinny.pl maila ale nie raczyli odpisać...:/I czy to rozwiązanie we wszytskich buzzach 2008 tzn. i 4 i 3 Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 rubi88 hej 17.01.08, 22:53 hej ogladalam dzis buzz4 zostaly mi zaprezentowane dwa siedziska to male wykonane z gabczastej tkaniny tak jak w kolekcji 2007 oraz to duze wykonanez tkaniny takiej jak w kolekcji 2006 czyli z polyskiem ogolnie wszytsko bylo by ok ale niepokoi mnie iz w siedzisku wiekszym pret u gory przy glowce jest nieoslaniety i jezeli dziecko jest wysokie takie np jak moja coreczka wali glowka o czyste zelastwo a w buzz3 z 2006 pret byl oslaniety dodtakowy minus to budka ktora skraca siedzisko i jest skapa w porownaniu z modelem 2006 podsumowujac to skusze sie chyba raz jeszcze na buzz3 ten z 2006, a zalerzy tez czy checie uzytkowa wozeczek buzz2008 od narodzinw tedy mala spaceroweczka jest duzym plusem oniewaz dzidzia nie buja sie na boki przy poczatkach siadania jak dzieje sie to w speediem ps. kolory siedziska malego i duzego rozna sie od siebie jak pislama wczesniej sa z roznych materialow i z tad ta roznica pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: rubi88 hej 17.01.08, 23:06 Klauducha baaardzo dziękuję za odpowiedź:)To nie ciekawie to wygląda:/Bo mi sie nie podobają siedzonka z 2006..Byłam pewna że oba te siedzonka wyglądają tak samo i są wykonane z tej fajnej gąbczastej tkaninki...tylko różnią się rozmiarami np. głębokością. Powiedzmy sobie szczerze poszli na łatwizne....napisali że są 2 siedzonka a poprostu dołożyli to z 2006(z malymi modyfikacjami) Myślałam ze quinny czymś się w tym wypadku popisze...a tu nic.Trudno. Oj tu sie zgodze że przy maluszkach które leżeć nie chcą a siedzieć nie mogą to siedzonko kubełkowe to rewelacja:)Ja bym się na twoim miejscu zastawnowiła jeszcze nad concordem Neo(ew.fusion),jeżeli chodzi o siedzonko to ma spore i wydaje się lepiej wykonane od buzza.A Ewcians już pisała że tpicerka concorda to istne cuudo. Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: rubi88 hej 17.01.08, 23:18 Ja będę wózeczek użytkować od narodzin, myślę że do góra 2 lat. Potem i tak kupię lekką parasolkę. Klauducha, czy Twoim zdaniem do drugie siedzisko nie posłuży 1,5 letniemu dziecku? W jakim wieku jest Twoja córeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 buzz4 18.01.08, 19:36 hej moja mala ma 2 latka 86cm i jest strasznie szczuplutka:):)jk wsadzilam ja dzis do buzz4 siedzisko wieksze to nawet bylo ok tylko ten pret mnie martwi i budka jak zalozylam to krzyczala zeby zabrac z glowki bo pseskadza lili ha ha nie stety jesli chodzi o funkcje ochrony przed wiatrem najlepiej wypada bertini i maclaren przy nich zbedna jest nawet parasolka:):) ale jezeli buzz4 ma sluzyc od urodzenia do 2 lat to w sumie wypada niezle poniewaz: - duza gondola z funkcja latwego przenoszenia uchwyt przy budce - spacerowka male siedzisko ZALETA DLA MALUCHA KTORY UCZY SIE SIADAC NIE GIBIE SIE NA BOKI jak np w speediem - siedzisko jest dobrze wyprofilowane kat siedzenia prawie 90 stopni - budke przy mniejszym dziecku mozna nasunac tak by zaslaniala wiaterek - przekladanie przodem tylem do kierunku jazdy - szybciutko sie skalda - dodatkowo posiada buzz box aaaa tylko bym zapomniala ze w buzzie jezeli rozlozycie siedzisko najmocniej do dolu maluch ma troszke wyzej nozki niz glowke w kazdym wozeczku sa plusy i minusy podobno bugaboo to taki niezastapiony wozeczek a my sie wlasnie dzis pozbylismy przeczytalam na forum iz uzyto do produkcji jakis szkodliwych substancji NIE MA IDEALU najwazniejsze to spelnic swoje oczekiwania moje sa spaczone p przetestowalismy juz kilkanascie ps moge wam przeslac zdjatko malej gdy miala rok i osiem miesiecy w buzz2006 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: buzz4 18.01.08, 20:37 Hejka, wielkie dzięki za wyczerpującą opinię :) Jeśli możesz wysłać mi zdjątko to bardzo poproszę. Wiem, że przerobiłaś juz wiele wózków, więc czy mozesz mi powiedzieć który byś wybrała dla dzieciątka od narodzin do 2 lat? Wiem, że nie ma wózka idalnego ale chciałbym wybrać jak najlepiej. Doradź coś mniej doświadczonej koleżance :) Cena nie ma znaczenia. Wózek ma być w miarę lekki i składać się do nie za wielkich rozmiarów. Pozdrawiam Ciebie i twoją Niunię :) Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: buzz4 18.01.08, 20:42 Klauducha, przeczytaj wątek o Bertini bo odezwała się dziewczynka od Joolza Blooma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 Re: buzz4 23.01.08, 22:23 HEJ bylam dzis w swecie dziecka przy m1 i dostalam informacje iz JOOLZ BLOOM nie bedzie dostepny na polskim rynku:(:(:( maja juz wozki z tej firmy firsty i slabo sie sprzedaja nie chca sie pakowacw joolza bo jest nastepnym wozkiem z kubelkowym siedziskiem....niestety aa co do buzz 4 mierzylam mala specjalnie dzis w lekkiej kurteczce i adidaskach(moja corcia ma 87cm) i miesci sie jak ma budke max do gory wiec jest ok natomiast jesli chodzi o concorda neo to jedyny minus to brak kosza ale po za tym lepiej sie go prowadzi niz buzza, latwiej sie sklada, lepsza regulacja oparcia, wieksza budka, wkladka dla maluszka, no i mozzliwosc posadzenia malucha pod katem 90 stopni przodem do mamy to tyle z moich spostrzezen pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 20.01.08, 01:34 pl.youtube.com/watch?v=njDUU3Rvnmw Buzz ma regulowaną wysokość budki:)Czy nawet na najwyżesz pozycji dziecko dotyka główką budy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 A może Targo???? 20.01.08, 01:49 Znalazłam taki film: pl.youtube.com/watch?v=gj8dt4vgmoE i powiem szczerze że wózek mnie zachwycił...tyle funkcji i ładny wygląd:) Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: A może Targo???? 20.01.08, 01:54 a ry link do zakupu:) www.baby.com.pl/szczegoly.php? Wozek_TARGO_CITY_firmy_Hauck_Group_ICOO_kolor_Pink_Flower&przedm=6747 806&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F4763838%2F4763886&sortuj=kod Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 Re: A może Targo???? 23.01.08, 22:26 HEJ bylam dzis w swecie dziecka przy m1 i dostalam informacje iz JOOLZ BLOOM nie bedzie dostepny na polskim rynku:(:(:( maja juz wozki z tej firmy firsty i slabo sie sprzedaja nie chca sie pakowacw joolza bo jest nastepnym wozkiem z kubelkowym siedziskiem....niestety aa co do buzz 4 mierzylam mala specjalnie dzis w lekkiej kurteczce i adidaskach(moja corcia ma 87cm) i miesci sie jak ma budke max do gory wiec jest ok natomiast jesli chodzi o concorda neo to jedyny minus to brak kosza ale po za tym lepiej sie go prowadzi niz buzza, latwiej sie sklada, lepsza regulacja oparcia, wieksza budka, wkladka dla maluszka, no i mozzliwosc posadzenia malucha pod katem 90 stopni przodem do mamy to tyle z moich spostrzezen pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: A może Targo???? 23.01.08, 23:18 Hej, my jednak kupujemy Bugaboo. Narzeczony się uparł i w końcu mnie przekonał :) Dzięki wielkie za wszystkie rady. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0306 Re: A może Targo???? 06.03.08, 18:10 Ja też własnie waham się między buo a buzzem 4. Kupiłaś już ten wozek? Pewnie zrobilaś rozeznanie- gdzie mozna go najtaniej kupić? Sprowadzałaś może zza granicy? Ceny używanych u nas też niestety sa chore, a wiadomo, że po 2 dzieci juz nikt takiego wózka nie bedzie chciał odkupić. jeśli nabyłaś juz wozeczek, czekan na opinie. Pozdrawiam, Justyna0306 katkago napisała: > Hej, > my jednak kupujemy Bugaboo. Narzeczony się uparł i w końcu mnie > przekonał :) > Dzięki wielkie za wszystkie rady. > POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś