emma30 17.02.08, 16:55 jw. Noszę się z zamiarem zakupu tego wózka. Czy ktoś go użytkuje? Proszę o opinie, jakie są plusy a jakie minusy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk1977 Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 18.02.08, 12:20 witaj ,ja mam ten wózeczek- samą spacerówkę. No więc ma prawie same plusy, mega wygodny dla dziecka i dla rodziców. Szerokie siedzisko- spokojnie wejdzie 2 latek bardzo ciepło ubrany i okryty kocem, ciepłe okrycie na nóżki no i w miarę duże. Budka która jest duża, można ją używać też jako ochrony przed słońcem- ja nie kupowłam parasoli. Duży kosz na zakupy, wejdzie sporo i wygodnie można wszystko wyjmować. Wysokość rączki ustawiana w 3 pozycjach- przydaje się. Łatwy do składania i rozkładania, a po złożeniu jest w miarę mały- chociaż do zgrabnych spacerówek ten wózeczek nie należy ale do wygodnych zapewnie tak. Wygodnie skręca - możliość blokady kół, zwrotny, nie mówię już że bardzo ładny i podoba się wielu rodzicom na spacerach - no ale to kwesta gustu A minusy to mojemu dziecku robi się coraz mniej wygodnie pod nóżkami- także 2,5 latek może mieć już mało wygodnie ,nóżki będą musiały być pod brodą. A drugo minus ,to oparcie może też być zbyt krótkie dla maluszka powyżej 2 lat.Ale nie jest to jakiś dyskomfort , tylko widać ,że główka wystaje . My jezdzimy nim rok i jeśli bym miała polecić komuś tem model to szczerze polecam.Proszę pisać- chętnie odpowiem na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 18.02.08, 22:43 witaj, ja mam s4 i również jestem bardzo zadowolona!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiaszymusia Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 19.02.08, 10:47 No to ja mam kilka pytan apropos S4. Wczesniej bylam zdecydowana na S6 ale jakos w sklepie jednak bardziej spodobala mi sie wersja trojkolowa. O dziwo gdyz zawsze bylam przeciwniczka trojkolowcow. Jesli uzytkujecie to napewno wiecie: 1. jak sie sprawuje trojkolowiec casualplay na nierownosciach, wybojach, lesnych sciezkach itd? Bo spotkalam sie z opinia, ze trojkolowce z samego zalozenia sa mniej stabilne i przednie kolo kiepsko wspolpracuje z wybojami?? 2. jak jest z amortyzacja? wiadomo, ze S4 jest na pompowanych kolach, ale jakie ma zawieszenie bo nie zwrocilam uwagi - jest na sprezynach? jak to sie sprawdza? 3. jak jest faktycznie z gondola? czy jest duza? czy jest wystarczajaco obszerna aby dziecko urodzone w czerwcu przejezdzilo w niej cala zime? 4. jak sklada sie stelaz wozka? czy jest z tym troche roboty czy to kwestia wprawy? a moze system skladania jest tak prosty i lekki, ze nie wymaga szarpania sie z nim? 5. czy w spacerowkce jest wystarczajaco dlugi podnozek dla dziecka? chodzi mi tu juz o dziecko 2 letnie i wiecej? 6. ktory foteli lepiej wybrac do kompletu? ten standardowy czy ten rozkladany na plasko?(slyszalam, ze te rozkladane o wiele gorzej wypadaja w testach).czy skoro gondole mozna mocowac w samochodzie to wogole warto inwestowac w fotelik? 7. czy wozek lekko sie prowadzi, skretne kolo sie nie zacina? sprawdza sie na kretych trasach? 8. czy plynna paskowa regulacja oparcia jest dobra? lepsza niz skokowa? 9. jakie zalety i wady wozka uzytkujac go dostrzeglyscie, z ktorymi warto sie podzielic? Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 19.02.08, 12:01 witam, 1. nie zauważyłam aby wózek źle się prowadził na nierównościach a biegam z nim po błoniach a obok mnie pies:) Bardzo dobrze sprawuje się na rożnego typu drogach i jest stabilny a przede wszystkim zawraca w miejscu a to ważne!!!!! 2. gondola w tej klasie wózków chyba największa bo mój 3,5 miesięczny smok 8kg i 67c, spokojnie się w niej mieścił, aczkolwiek po 4miesiącu przesiadłam się na spacerówkę bo młody nie lubił leżeć i patrzeć w niebo:) 3. fotelik ma prima easy rozkładany i nigdy bym dziecka do gondoli nie włożyła ani nie przewoziła w aucie! W testach gondola słabo wypada!!!!!!!!! od tego są foteliki! co do fotelika to wg nie różnicy nie ma. W razie wypadku(odpukać)nie bezpieczeństwo takie samo. Wg mnie wygodniejszy jest rozkładany! 4. Wózek składa się szybko i wygodnie za pomocą dwóch ruchów. Kwestia wprawy. 5. Spacerówka obszerna i duża nawet dla dwulatka ale musimy wziąć pod uwagę, że dzieci są różne, jedne większe drugie mniejsze. oparcie 45cm więc 2 latkowi główka będzie wystawać, a podnóżek może być wtedy ciut za mały, ale my kopiliśmy typowa parasolkę, bo kto by mi kazał dźwigać i pchać 11kg wózek wraz z 15kg dzieckiem:) 6.Koło się nie zacina a wózek zawraca w miejscu!!!!!! to nie tania chińszczyzna tylko produkt hiszpański! 7.Regulacja oparcia w pasku jest wygodna i płynna. wady: cena i waga ale za to wózek solidnie zrobiony a to ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 19.02.08, 19:12 Zastanawia mnie regulacja oparcia na pasku. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić. Czy ona faktycznie nie stwarza problemów? ten pasek nie luzuje się, i czy łatwo się go podciąga. Tak samo myślę o składaniu wózka czy nie jest za bardzo skomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 19.02.08, 20:56 ad1. nic sie póki co nie luzuje!!!A podnosi się siedzisko ruchem jednej ręki!Dla mnie jest to wygodne, a mam maclarena i muszę się schylać i używam obu rąk. ad2. składanie wózka: są z obu stron rączki takie dwa lewarki które się podciąga jednocześnie i automatycznie zgina się rączkę do przodu, wózek jest już złożony:) Trwa to u mnie ok 1min.:) tak jak pisałam kwestia wprawy:) Uważam jednak ,że same musicie podejść do sklepu i zobaczyć ten wózeczek, wsadzić do niego swoje pociechy, złożyć wózek,rozłożyć podnieść go. A potem przespać się z myślą o ewentualnym kupnie! Różne są gusta i preferencje. Pozdrawiam, kalizma Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 torba 19.02.08, 21:53 mam czerwoną torbę casuala do sprzedania (maxi bag) aletyp@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkapolna79 Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 20.02.08, 15:48 witam! co sadzicie o zakupie prima esy i uzywanie go jako fotelika i gondoli ??myslicie ze to dobry pomysł?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Casualplay s6- proszę o opinie użytkowników 20.02.08, 16:31 To raczej zły pomysł, ponieważ fotelik to fotelik a gondola to gondola. W foteliku nie ma tyle miejsca co w gondoli i na dłuższe spacery nie nadaje się! Ja sama mam i gondole i fotelik. Z własnego doświadczenia wiem, że gondola się czasem przydaje! Jeśli rodzisz już, to masz wiosnę i lato( nie ma śpiworków i kombinezonów) teoretyczne wystarczy fotelik, ale wg mnie fotelik nadaje się tylko na krótkie wypady typu lekarz czy mini zakupy....Tak naprawdę chodzi o kręgosłup dziecka i jego wygodę. Moja koleżanka ma mutsy i ich córa od maja do września jeździła w foteliku a potem kupili spacerówkę. Mój synal protestował przeciwko gondoli i wsadziłam go do spacerówki. W foteliku też protestował bo znowu brak mu było miejsca:)Ale miałam gondole i gdyby co, to zawsze było wyjście z sytuacji:) Plus fotelika to to że dzieciątko jeździ przodem do mamy, może oglądać świat bo fotelik nie jest głęboki nie patrzy tylko w niebo:) Minus to przestrzeń oraz przeznaczenie:) Stokrotkopolna79 musisz sama zadecydować co będzie wygodniejsze dla twojego maluszka:) Zrób tak jak podpowie Ci twoja intuicja. Odpowiedz Link Zgłoś