Dodaj do ulubionych

ABC Design Giro - opinie

09.05.08, 12:37
Witam,
od jakiegoś czasu obserwuję ten wózek z zamiarem kupienia w przyszłości.
Niestety nie widziałam go na żywo, więc nie wiem jak się prezentuje i sprawuje
w codziennym użytkowaniu. Bo na zdjęciach wygląda bardzo, bardzo ładnie,
ślicznie wręcz... i kolorki ma świetne :)
Wizualnie bardzo mi się podoba, przynajmniej na fotkach z netu.
Czy są jakieś użytkowniczki/użytkownicy, którzy mogliby by mi powiedzieć co
nieco o tym wózku. Czy warto go kupić???
Może ktoś ma jakieś real-fotki nowego modelu Giro? Byłoby super :)

Zastanawiałam się też nad Maclarenem Quest, ale nie jestem do niego
przekonana. Giro jest dla mnie o wiele ładniejszy! Tylko jak on się sprawuje
podczas użytkowania? (bo maclaren to oczywiście pod niebiosa wychwalany, wiem,
wiem... ;)

I jeszcze jedna sprawa. PAŁĄK!!! Czy ktoś wie, czy do Giro można jakiś pałąk
dokupić? Bardzo mi na tym zależy, bo moja Córcia uwielbia się trzymać pałąka
podczas jazdy. Bez niego będzie bardzo kiepsko :(

Baaardzo proszę o opinię użytkowników czy ewentualnie kogoś, kto widział Giro
na żywo!!!
A może ktoś wie, gdzie we Wrocławiu mogę ten wózek obejrzeć???

Pozdrawiam serdecznie!
Aga
Obserwuj wątek
    • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 11.05.08, 10:43
      ktokolwiek widział... ktokolwiek wie... ;)
      • akinom.3 Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 08:52
        Ja ogladałam giro bo chciałam go kupic. W necie rzeczywiscie
        wygladał rewelacyjnie.
        Nie podobała mi sie tapicerka, ten środkowy wkład wygladał jak
        flizelina. A oprócz tego to bardzo dobra niemiecka firma. Podbijał
        nawet dobrze, rozkładał sie prawie na płasko (chyba- przepraszam ale
        nie jestem pewna).Sprzedawca twierdził, że mozna dokupic pałąk.
        • akinom.3 Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 09:02
          Tu masz strone, moze znajdziesz sklep u siebie
          www.mini-maxi.pl/abcdesign_wozki/
          • kornnella Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 09:10
            Wózek jest fajny, rozkłada sie na płask standardowy w parasolkach - 170 st,
            dobrze sie podbija i faktcznie ma takie czarne paskudztwo a'la flizelina wszyte
            w środku (moze od tego materiału dzidzia sie nie poci?).
            • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 14:07
              Kurcze, a na zdjęciach ta tapicerka wygląda tak fajnie :(
              To będę miała dylemat...
              Bardzo Wam, dziewczyny, dziękuję za cenne uwagi!!!
              Będę musiała koniecznie zobaczyć Giro na żywo. W ciemno nie kupię, skoro obie
              piszecie, że ten czarny materiał to taka porażka.
              I znowu się będę musiała zastanowić nad tym "nieszczęsnym" questem mod :/
              A może polecacie jakąś funkcjonalną, lekką, ale do tego ładnie wyglądającą
              parasolkę (wiem, że to dość subiektywne odczucie)?
              Bo ja zdecydowanie lubię, jak wózek mi się wizualnie podoba. Super
              funkcjonalnego brzydala n
              • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 14:08
                ...nie kupię ;) (enter za szybko;)
                Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!!
                Aga
                • akinom.3 Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 14:24
                  Mnie sie osobiscie bardzo podoba inglesina trip. Mam tripa i questa.
                  Trip jest ładniejszy, fajnie sie rozkłada prawie do leżenia, ma
                  sporą budke. Waży ok 7 kg. Quest jest super wyważony, lekko podbija
                  i to własciwie tyle. Wazy 6,5 kg(a nie jak pisza, że 5,5 może i
                  owszem ale bez budki i czegos tam jeszcze).Oparcie sie troche
                  rozkłada-porażka, z torba na raczkach sie przewraca, podnożek-znowu
                  porazka. Ale to maclaren i chciałam go miec mimo, ze juz miałam
                  tripa. No i kolezanka mi sprezentowała, wiec tripa sprzedaje, ale z
                  ciezkim sercem.
                  • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 21:43
                    Inglesina Trip faktycznie jest ładna i z tego co piszesz - funkcjonalna i
                    wygodna, tylko ten czarny stelaż strasznie mi się nie podoba :/
                    Nie wiem co to teraz za maniakalna moda nastała na czarne stelaże :( Jak dla
                    mnie taki wózek dużo traci na wizualnym odbiorze np. Trip właśnie, albo Jane
                    Nomad - kiedyś bardzo ładny, dziś - straszny brzydalek :p
                    Bardzo lubię czarna tapicerkę, ale stelaż czarny mi jakoś "nie leży". Choć gdyby
                    wózek miał być na prawdę dobry to może jakoś bym to przełknęła..... hmmm... no
                    nie wiem jeszcze...

A powiedz, dlaczego sprzedajesz Tripa, skoro twierdzisz, że jest lepszy od Questa?
                    Co Quest ma nie tak z podnóżkiem?
                    A jak jest z podbijaniem Inglesiny i czy nie trzeszczy? Czy można budę naciągnąć
                    do przodu np. dla ochrony przed słońcem, no i sprawa dla mnie niezmiernie ważna
                    - czy można do Tripa dokupić pałąk?

Coś czuję, że wybór "głupiej" parasolki to będzie droga przez mękę. Chyba że z
                    Waszą pomocą uda mi się dokonać trafnego wyboru :)
                    Na szczęście tak bardzo mi się nie spieszy... i dobrze, bo wiadomo, co nagle,
                    to... ;)

Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc!!!
                    Czekam na odpowiedź...
                    Aga
                    • pstrabiedronka Re: ABC Design Giro - opinie 12.05.08, 22:47

a mi sie czarne stelaże baaardzo podobają :)
                      co człowiek - to gust :)

z podnóżkiem w Queście to podejrzewam że chi o jego dość nietypową regulację -
                      nie podnosi sie go jak w większości wózków tylko reguluje za pomocą wysuwanych
                      prętów po bokach. To dość niewygodne choć czasem nabiera się wprawy :)
                      • akinom.3 Re: ABC Design Giro - opinie 13.05.08, 08:07
                        Sprzedaje tripa bo moja córka dostała questa w prezencie a wiec
                        glupio go sprzedac.
                        Trip jest lepszy od questa pod kątem podnózka i rozkładania
                        oparcia. W podnózku chodzi o te prety, jak napisała Pstrabiedronka,
                        ja sie jeszcze nie przyzwyczaiłam.
                        Mi tam w tripie nic nie trzeszczy, ale używałam go moze 5 razy,
                        wiec moze dopiero zacznie. Jesli chodzi o czarny stelarz to mnie sie
                        bardzo podoba-ale to kwestia gustu. Natomiast pałak na pewno mozna
                        dokupic uniwersalny, bo te rurki w tripie sa standartowe.
                        • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 13.05.08, 09:40
                          Szkoda, że nam nikt nie chce Questa sprezentować ;)))
                          A lubienie bądź nielubienie czarnego stelaża, to oczywiście kwestia gustu.
                          Zapewne dużej grupie ludzi ta czerń stelaża się podoba, skoro firmy wózkowe
                          namiętnie takie produkują?
                          Może i ja się kiedyś przekonam... przecież gusta się zmieniają :)

Muszę się bliżej przyjrzeć tej Inglesinie Trip w sklepie i ewentualnie porównać
                          z Questem. No i koniecznie muszę podzwonić po sklepach, żeby namierzyć Giro.
                          Chciałabym się jednak osobiście przekonać, że ta tapicerka jest fatalna :(
                          Strasznie szkoda...
                          A czy wiecie jakie jeszcze, oprócz kiepskiej tapicerki, wady ma Giro? Jak wypada
                          w porównaniu z innymi parasolkami???

Jeszcze zwróciłam uwagę na Peg Perego Pliko X-lite (choć tak do końca mi się nie
                          podoba), ale tego modelu coś w sklepach nie widzę. Chyba już go nie produkują(?).

Bardzo dziękuję Wam za cenne uwagi i opinie!
                          Pozdrawiam...
                          Aga
                          • akinom.3 Re: ABC Design Giro - opinie 13.05.08, 09:52
                            Niestety x-lite juz nie produkują. Podobno sie fatalnie podbija.
                            Mnie w giro nie podobała sie tylko tapicerka, wiecej wad na pierwszy
                            rzut oka nie widziałam. Podbijał nawet niezle, gorzej od questa ale
                            wiadomo, że tylko maclareny tak swietnie podbijaja.
                            • aggussia Re: ABC Design Giro - opinie 13.05.08, 10:41
                              W takim razie o x-lite zapominam.
                              Na placu boju zostały giro, trip i quest.
                              Hmmmm... muszę je pooglądać ze wszystkich stron i przymierzyć do nich córeczkę.
                              Zostaje jeszcze kwestia koloru, bo jeśli już inglesina, to mi się czarna chyba
                              najbardziej podoba, ale nie wiem czy taki cały "czarnuch" to nie przesada(?).
                              Pozostałe kolorki jakoś mnie nie "powaliły". Giro wszystkie mi się podobają.
                              Natomiast maclaren ma śliczne zestawienia brązu z różem lub niebieskim :)

Ciężko będzie, ciężko... a do tego wiem, że jak pójdę do sklepu to i tak mi będą
                              maclarena wciskać. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jakiego wózka bym nie chciała
                              kupić, to zawsze sprzedawca namawia mnie na maclarena. Nawet jak chciałam kupić
                              spacerówkę na pompowanych kołach, raczej dobrze amortyzowaną, to przekonywali
                              mnie do xlr czy xt!!! Ehhhh... ci sprzedawcy ;)

O zakupie parasolki myślę głównie pod kątem wrześniowego lotu samolotem na
                              wakacje. Na czerwcowy odpoczynek nad Bałtykiem weźmiemy casualplay s4, z którego
                              jestem bardzo zadowolona. Do samochodu spokojnie nam się mieści i jeszcze jest
                              sporo miejsca (kombi), a na leśne nadmorskie wertepy będzie na pewno 1000 razy
                              lepszy od jakiejkolwiek parasolki. Natomiast w samolocie to się trochę boję, że
                              nam s4 zniszczą (no nie wiem?). Poza tym większość czasu spędzimy pewnie przy
                              hotelowym brodziku i na plaży w piachu :) We wrześniu Oliwia będzie miała 13
                              miesięcy, więc na żadne zwiedzanie i fakultatywne wycieczki się nie nastawiamy.
                              To raczej męczarnia dla małego dziecka.
                              Dlatego myślę o lekkiej parasolce, żeby mieć coś na lotnisku, ewentualnie na
                              krótki spacer po jakimś miasteczku, czy do knajpki. Jak nic mi się nie spodoba
                              to ostatecznie weźmiemy s4.

Akinom.3 baaaaardzo Ci dziękuję za pomoc. Jeśli kupię tripa, to będzie z całą
                              pewnością Twoja zasługa :)
                              Serdecznie pozdrawiam!
                              Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka