mala_malgo 18.05.08, 11:18 Bardzo mało jest opinii o tej spacerówce, a ma fajny wygląd. Chcę coś dla synka 1,5 roku. Wybieram między Chicco ct04, Multiway i LiteWay. O tym ostatnim nie ma opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: Kto ma Chicco LiteWay'a ? 18.05.08, 11:40 Ja mam od ośmiu dni :-) wózek jak każdy ma wady i zalety, wadą dla mnie jest: wąskie siedzisko ma 31 cm chociaż sporo jest innych parasolek na rynku z takim siedziskiem to miałam już szersze beznadziejne pasy takie same jak w multiwayu czyli pas krokowy wszyty centralnie na środku siedzonka do tego dosyć krótki nie czuć w nim żadnej amortyzacji chociaż jakieś sprężyny ma krótki podnóżek Zalety: Bardzo wysokie oparcie - ma ok 49cm a nie jak podają na allegro 47 dosyć lekki, myślę że wazy ok 7,5 kg duże koła jak na parasolkę, przednie pojedyncze dzięki czemu wózek jest super zwrotny oparcie rozkłada się niemal na płasko, moja córka wreszcie śpi wygodnie do tego robi sie to jednym przyciskiem z tyłu oparcia leciutko, podnosząc oparcie samo zaskakuje do następnej pozycji Podbija się całkiem nieźle rewelacyjna budka, tył odpinany na suwak, budkę można pochylać do przodu śmieszny koszyk który można odpiąć i używać jako plecak lub torbę na zakupy wieszaną na rączkach wózka podnóżek można ustawić w dziewięciu pozycjach! Ja kupiłam mój w sklepie firmowym Chicco i ma na wyposażeniu folię przeciwdeszczową i śpiworek z kapturkiem, można odpiąć całkiem jego górną część i używać jako okrycie na nogi _są taśmy na rzep, albo jako całość. Ogólnie wózek fajny, miałam już lepsze i gorsze modele. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko zdjęcia 18.05.08, 11:50 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1213151,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1213144,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1213145,2,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
mala_malgo dzięki 18.05.08, 13:13 fakt faktem, zdjęcia zrobione z dzieckiem w wózku to co innego niż te na stronach www promujących tę spacerówkę. Kolorek śliczny wybrałaś, ale dziewczynka wygląda na dużą w tym wózku, albo wózek jest po prostu mały... ? A co doradziłabyś mi: Ct 0,4, Multiway czy Liteway? Dodam że Ct 0,4 już miałam przyjemność jechać i byłam bardzo zadowolona. Jedyny minusik to szeroko rozstawione koła - czasem trudno gdzieś przejechać, ale za to zimą db się sprawdzają. Pomóż mi. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Kto ma Chicco LiteWay'a ? 18.05.08, 13:28 Moja córka ma już trzy lata i 96cm wzrostu więc w każdym wózku jest duża ;-) ale lubi sobie pospać więc ten kupiłam z myślą o długich wakacyjnych wyprawach. Z tych trzech najbardziej podoba mi się multiway chociaż to duży wózek CT 0,4 jak dla mnie jest za ciężki, ma za niskie oparcie i za szeroko rozstawione koła jak na parasolkę, multiway ma też wyżej rączki. Jedyne co to w sklepie mi sie multiwaya bardzo cieżko podbijało ale dziewczyny na forum twierdzą że nie mają z tym problemu. Ja jednak zostanę fanką Maclarenów chociaż my juz kończymy wózkowanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś