jaszczurka3 26.06.08, 17:42 mam problem popsula mi sie moja spacerowka.. zastanawiam sie nad wozkiem.. moj synek wazy 13 kilo i chialam kupic wozek buzz 3 i nie wiem do ilu kilo moze jezdzic w nim dziecko.. pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
territta Re: wozek buzz3 26.06.08, 17:49 Pewnie standardowo, do 15kg, ale te normy są przeważnie zaniżane. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurka3 Re: wozek buzz3 26.06.08, 17:54 no wlasnie nie wiem jak jest granica.. do ilu kilo.. Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: wozek buzz3 26.06.08, 18:21 Myślę,zz to jest tak, że jak napisane, ze wózek jest do 15, to spokojnie wytrzyma i 25kg. Do 15kg jest np. Jane Nomad, który mam, a w wózku jeździ moja córka ponad 12kg, zakupy, torba na rączce, i jeszcze parę innych drobiazgów (na pewno z 10kg) i nic się nie dzieje. W Buzzie widziałam niedawno 3-latka (był naprawdę duży) i chyba wózek miał sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurka3 Re: wozek buzz3 26.06.08, 18:31 jeszcze jedno mnie zastanawia.. bo sa jakie dwa siedzisak w kaplecie tego wozka... i teraz nie wiem czy w irlandi.. tez sie dostaje dwa... <mysli> Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: wozek buzz3 26.06.08, 18:47 Znalazłam insrukcję Buzza w pdf'ie (na stronie Quinny) i piszą, ze jest do 20kg :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurka3 Re: wozek buzz3 26.06.08, 18:53 super czyli chyba 30 kilo udzwignie razem z zakupami tak jak pisalas..?? Odpowiedz Link Zgłoś
darryll Re: wozek buzz3 26.06.08, 19:03 byliśmy we wtorek w sklepie i te 2 siedziska w komplecie to pic na wodę ;) tak naprawdę jest jedno siedzisko, a to drugie to wkładka, coś jak ta: www.babyclub.pl/product-pol-616-Wkladka-do-Wozka-WHIZZ-Fuksja.html Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: wozek buzz3 26.06.08, 19:13 Właśnie, dobrze darryll, zenapisałaś o tych 2 siedziskach, bo jak jaszczurka zapytała, czy te siedziska 2 też dają w Irlandii, to sprawdziłam na stronie jakiegos irlandzikiego sklepu online i tam było napisane tylko że jest: "Extra spacious replacement seat cushion included (18 months and up); the seat grows with your child" czyli wkładka właśnie. I już się zastanawiałam, czy moze u nas dają coś extra ;) A widać piszą tak (że niby 2 siedziska) tylko żeby ludzi zachęcić. NA polskiej stronie Quinny jest jeszcze jeden myk. W opisie Buzza jest, ze siedzisko można ustwić w pozycji POZIOMEJ PŁASKIEJ IDEALNEJ DLA NOWORODKA, co jest bzdurą, bo to siedzisko kubełkowe. I podkreślają to, ze siedzonko spacerówki nadaje sie już od noworodka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: wozek buzz3 26.06.08, 19:37 Przyznaje to jest tylko wkładka miałam wrażenie ze taka jak w modelu 2007. Dziwaczne buzz spacerowy dla noworodka. Już prędzej coś typu concord fusion czy nomad na płasko rozkładany. Z drugiej str do fotelików samochodowych kubełkowych jakoś wkładamy noworodki. Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: wozek buzz3 27.06.08, 07:29 Wkładamy noworodki do fotelików, bo to jest akurat najbezpieczniejsza pozycja do przewożenia dziecka w samochodzie. Na razie nikt nic bezpieczniejszego nie wymyślił. Ale wkładamy na max. 2h, a lepiej, żeby czas, który dziecka spędza w takim foteliku skracać do minimum. Dlatego porównywanie wożenia w foteliku a w kubełkowym wózku to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś