Dodaj do ulubionych

Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;(

30.06.08, 09:24
Od jakiegoś czasu śledziłam forum i naczytałam się wielu pozytywnych opinii o
tym właśnie Maclarenie,więc postanowiłam go kupić.
Moja córcia ma rok i do tej pory używaliśmy Mutsy Urban Ridera,jednak
mieszkamy na 3 piętrze bez windy,a wnoszenie Mutsy było bardzo
kłopotliwe,dlatego zdecydowaliśmy się przesiąść do parasolki.
Może i nie znam się za dobrze na wózkach,ale jak dla mnie Techno xlr to
totalna porażka...chwilowo używamy Peg Perego Pliko 3 od znajomej i jak dla
mnie jest zdecydowanie lepsze.
Po pierwsze kółka jakoś tak terkotały i były strasznie głośne,w Mutsy wogóle
nie było ich słychać,tak samo jak w Pliko.
Dostęp do kosza też jest beznadziejny,praktycznie niemożliwy,gdy dziecko śpi.
Poza tym moja córcia wygląda,jakby wisiała na tych pasach,a wygodne to napewno
nie jest.
Budkę faktycznie można fajnie naciągnąć,z tym,że po bokach nie ma żadnej
osłony,więc dziecko i tak trochę podwiewa,w Pliko dziecko jest całe osłonięte.
No i ta budka jest tak wielka,że po złożeniu jest strasznie wysoko i zasłania
mi dziecko;/
Mam 163 cm i prowadzi mi się go nie najlepiej,bo jak dla mnie rączki są za
wysoko...
A co najgorsze to nie mieści mi się do bagażnika mojej Toyoty Celici,bo po
złożeniu jest za długi i przez to musi się przewalać pomiędzy siedzeniami;/
No i fakt,że Maclarena dobrze się podbija(choć Mutsy i Pliko nie wiele
gorzej),ale kiedy córcia śpi w wózku,a ja na rączkach mam powieszoną torbę,to
wózek sprawia wrażenie,jakby zaraz miał się przewrócić do tyłu.

Sama już nie wiem co mam robić...wrócić do Mutsy i poszarpać się z nim jeszcze
jakiś rok,a później kupić coś typowo parasolkowego,czy zainwestować jeszcze w
Pliko,z którego Młoda pewnie i tak szybciej wyrośnie niż z Techno xlr,bo przez
te boczki oparcie jest węższe...
A może ja jakaś wybredna jestem i Techno to naprawdę jakieś cudo,tylko ja się
nie znam?!
Obserwuj wątek
    • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 09:32
      Aha i jeszcze jedno.
      Podnóżek jest bardzo krótki i po jakimś czasie zrobił się wklęsły,a córci nogi
      zaczęły zwisać...
      • pstrabiedronka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:13

ale o wszystkich tych "wadach" było na forum...
        i mnóstwo wątków porównawczych z Pliko gdzie spostrzeżenia były
        identyczne do Twoich.
        Kwestia tego czy Pliko lepsze czy nie to kwestia oczekiwań.
        Wszyscy piszą, że dla około roczniaka Pliko pewnie lepsze bo lepiej
        zabudowane. Ale cięższe. I dla starszaka gorsze bo ciasne i fatalnie
        sie podbija im cięższe dziecko.
    • pinik Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:21
      Hmmm... mam podobne wrazenia co do XLR. Ten wozek wcale taki malenki
      i leciutki nie jest (choc w porownaniu do mutsy to moze tak).

Za to terkot kolek mnie tez b. denerwuje i raczki dla mnie tez za
      wysoko (mam 165 cm).

Jak juz to wole XT, bo chociaz po zlozeniu jest naprawde
      wygodniejszy od duzych wozkow, a najbardziej lubie maluszka questa.
      RAczki jakos lepiej ustawione (przynajmniej dla nizszych osob) i
      lepiej mi sie go prowadzi (w nim jakos nie zauwazalam terkotu kol
      tak bardzo, a pozatym to w takim wozeczku jestem w stanie to zniesc,
      bo to malutki pakuneczek i lekki. Cos za cos!).

Dla mnie najlepsza parasolka jest TFK Buggster (a kiedys byl nia
      Pliko P3, ktorego teraz mi sie b. zle prowadzi hahha!).

A z innych wozkow, to super sie jezdzi trojkolowymi ze skretnym
      kolem.
      • pstrabiedronka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:24

ja tez wole XT od XLR. Sama XT posiadam :)
        XLR jest tragicznie wysoki - to fakt, ale jak mówię, juz mnóstwo
        osób o tym pisało.
        Rączki XLR w najniższym położeniu są takie, jak w XT w najwyższym.
      • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:32
        Na Questa chyba córcia jest jeszcze trochę za mała.
        Buggstery są zapewne bardzo dobre,ale wizualnie mi się wogóle nie podobają:(
        Za to chyba nad Maclarenem Techno xt zacznę się zastanawiać,choć też nie
        wiem,czy nie będzie tak samo jak z xlr...
    • pstrabiedronka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:37

ale pamiętaj, że nadal nie będzie od wiatru osłonięty, podnóżek
      reguluje się na tej samej zasadzie, terkot kółek identyczny, dostęp
      do kosza też.
      XT będzie tylko nieco niższy, nie ma aż tak gigantycznej budy (tez
      mi się ona nie podoba jak jest złożona). No ale siedzisko trochę
      węższe.
      • pinik Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:42
        Mnie tez wyglad buggstera (z boku) nie bardzo pasuje. Ale za jego
        wygode wszystko mu wybacze :-)

A moze chicco liteway? Jedna forumowa kolezanka sprzedaje w pieknym
        kolorze. Mam go i kolka ma cichsze niz xt, pozycje lezaca, podnozek
        nie taki duzy, ale jednak i sie podnosi, nizej raczki, fajna budka
        dzielona, ten ktory koma sprzedaje ma fajny spiworek...
        • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:48
          Kurcze...te kółka;/
          No i do bagażnika też mi się zapewne nie zmieści.
          Jedyny plus to ta buda i wysokość wózka...poza tym chyba nie specjalnie się różnią:(
          Chyba zrezygnuję z Maclarena.
          Co do Litewaya to oglądałam w sklepie i te kółeczka z przodu mi nie pasują.
          A ten Buggster jest mały po złożeniu? I składa się jak parasolka czy w kostkę?
          A może znacie jakieś wózki dla roczniaka,w miarę lekkie i małe po złożeniu(nie
          koniecznie parasolki)??
          • andzia84 Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:56
            ja mam mutsy i maclarena questa, mój mały ma 11 miesięcy i wózków użuwan
            zamiennie a questa sobie chwale
            • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 11:00
              Myślałam nad takim rozwiązaniem,ale to niestety mojego problemu nie
              rozwiązuje,Mutsy nie chcę używać ze względu na jego wagę,a z kolei Quest na
              spacery u nas by się nie sprawdził,bo mała lubi jeszcze spać w wózku.
          • leila78 Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 10:57
            ja właśnie rozważam zakup pp uno. mam pliko ale mój synek zaraz
            kończy 11 mcy i waży już ponad 11 kg, a co za tym idzie coraz ciężej
            się podbija. pliko z kolei chcę wymienić na buggstera:)
            • koma.edziecko Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 11:07
              Wszystko zalezy od oczekiwań, jeśli pasuje Ci Plico to kup Plico, pojeździsz rok
              a za rok kupisz już całkiem lekką parasolkę.
              Ja miałam XT i dla mnie był super ale moja córka miała wtedy już prawie dwa lata.
    • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 11:07
      A może takie coś:
      allegro.pl/item387598175_wozek_spacerowy_brevi_grillo_wys_0zl_4_kolor.html
      Mały,zgrabny,budka w miarę przyzwoita...?
      • pstrabiedronka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 12:19

ten Brevi konstruckję ma identyczną co Inglesina Espresso
        www.90n.pl/sklep/product/p/140/inglesina,espresso.html
        wolałabym Inglesinę - bardziej uznana marka.
        Brevi widziałam w hirtowni pod Warszawą - identyko co Inglesina.
        Nie przymierzałam tam mojego dziecka, ale dziewczyny piszą, że jest
        mały i wąski.
        No i on nie ma podnóżka, tylko oparcie na nogi - ten pasek taki.
        Inglesina rozłożona ma powierzchnie spania dość długa mimo to - nie
        pamiętam ile ale prawie że 90 cm, bo ma bardzi wysokie oparcie.
        • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 12:39
          No tak,tylko budka w Inglesinie to jedynie taki marny daszek,a w Brevi można ją
          naciągnąć do pałąka,ale wózek i tak sobie podaruje,bo faktycznie chyba jest
          wąski(widziałam zdjęcie z dzieckiem w środku),no i ten brak podnóżka...odpada.
          A może Quinny Buzz jeszcze by się nadawał?
          Tylko nie wiem,czy moje dziecko już trochę za duże nie jest...
          • andzia84 Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 12:48
            mój młody śpi w queście całkiem nieźle, wygodnie mu chyba.
            • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 12:57
              A do jakiej pozycji rozkłada się to oparcie w Quescie?
              Jest to bardziej leżąca pozycja czy oparcie jest tylko trochę odchylone?
              • andzia84 Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 13:55
                no dla mnie to taka bardziej połozona, tutaj jest filmik, około 30 sekundy widac
                jak się rozkłada
                youtube.com/watch?v=xI5uuoOyctQ
                • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 30.06.08, 16:14
                  ok,dzięki;)
                  Jutro przejadę się do sklepu,pooglądam Questa,zobaczę,czy mieści się do mojego
                  bagażnika i czy będzie wygodny dla Małej,a potem zobaczymy;)
                  No i rzucę okiem na inne wózeczki,może coś wybiorę.
                  • ameliannka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 14:44
                    Ja polecam Ci Questa, naprawdę fajny wózeczek. Mały, zgrabny. No i mieści się do
                    małych bagażników (my mamy sejczento (nie wiem jak to się pisze, ale bagażnik
                    malutki - i wózeczek bez problemu w nim się mieści). Pozdrawiam.
                    • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 15:40
                      Oglądałam Questa i podobał mi się nawet bardzo,mały ,lekki i mieścił się Celiki.
                      Ale kółeczka niestety tak jak się obawiałam są za małe,ma to być nasz jedyny
                      wózek,a Quest niestety na zimę by się nie nadawał,ani na jakieś bardziej
                      wyboiste drogi...
                      Poza tym maksymalnie leżąca pozycja oparcia też mnie nie przekonała...
                      Podobały mi się Graco,ale sprzedawca je odradzał...
                      A może Chicco Ct02?
                      • anusia_kra Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 17:11
                        Modelu ct 02 już nie produkują, w gre wchodza stare zapasy w sklepach alebo
                        używane wózki. To jest jedna z gorszych produkcji chicco - wózek typowo miejski
                        (patrz najwyżej do marketu) bez amortyzacji i kiepsko sie podbija. Miały 2 moje
                        kolezanki i bardzo szybko się pozbyły. Jest nawet gorszy niż pony/simplicity
                        typowe wózki dla lalek
                        Jak chcesz chicco to może liteway lub multiway. W miare udane modele pewnie nie
                        bez wad ale na plus mają raczki bez regulacji i nie będziesz czuć luzów, budka
                        naciąga sie do pałąka. Liteway jest zgrabniejszy lżejszy a multiway to taki mały
                        czołg.
                        • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 19:17
                          No właśnie zaczęłam się poważnie zastanawiać...
                          Ct 02 faktycznie daruję sobie,a Liteway nie podoba mi się ze względu na przednie
                          kółka...nie przemawiają do mnie.
                          Testowałam Multiwaya i mieści się bez problemu do mojego bagażnika,choć mam już
                          metodę upychania mojego Maclarena xlr,Multiway ma większe kółka od Maclarena,ale
                          mniejsze siedzisko,w przeciwieństwie do Techno kółka cicho chodzą,no i jest od
                          niego mniejszy i ładniejszy.
                          Ale chyba w niczym więcej nie jest lepszy od Maclarena,więc zaczęłam się
                          zastanawiać,czy aby napewno opłaca mi się go zmienić.
                          Oglądałam też Techno xt i zdecydowanie bardziej podobał mi sie od xlr,a przede
                          wszystkim nie był aż taki ogromny...sama już nie wiem czy wziąć Multiwaya,Techno
                          xt,czy zostać przy tym moim gracie xlr...
                          • otiku Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 19:45
                            Wątek jakby o mnie a raczej moim maclarenie. Mam te same odczucia.
                            Kółka okropnie głośne, może nie wszystkim przeszkadzajaą ale mnie
                            dobijają. Jedynie budka mi odpowiada a juz na pewno mojemu synkowi,
                            który sam ją sobie naciąga jak mu świeci słońce. Jestem dość wysoka
                            174 cm więc raczki jak dla mnie ok. Mój synek ma już prawie 20
                            miesięcy i jest duży więc mam xlr jako jedyny wózek ale zastanawiam
                            się czy go nie sprzedać i nie kupić czegoś innego. Przymierza się do
                            xt z synkiem za nim nie kupiłam xlr i jakoś mało miejsca miał synek
                            w xt i dla tego kupiłam xlr. Gdyby buggstery były normalnie dostepne
                            to bym go kupiła a tak boję się bez oglądania. Podsumowując szukam
                            chętnych na maclarena techno xlr kupionego w czerwcu kolor brązowy z
                            niebieskim.
                            • andzia84 Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 20:27
                              a obejrzyj sobie jane energy, dla mnie podobny do questa tylko kółka
                              więsze i bardzidj się rozkłada, jak dla mnie trochę gorzej się
                              prowadzi ale ogólnie fajna alternatywa dla maclarenqa
                              • otiku Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 02.07.08, 22:51
                                Właśnie sprzedałam energy, bo stwierdziłam, że nie chcę dwóch
                                parasolek. Maclaren xlr jest dużo większy niż energy a wygoda
                                dziecka jest najważniejsza (to tak żeby przekonać się, że dobrze
                                zrobiłam).
                                • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 10:42
                                  Widziałam wczoraj na zakupach Questa...i chyba się zakochałam;)
                                  Wózek spodobał mi się bardziej,niż jak go oglądałam w sklepie.
                                  W każdym bądź razie na Questa jestem raczej już zdecydowana!
                                  Ten mój złom,czyli znienawidzone przeze mnie Techno xlr sprzedam mojej
                                  sąsiadce,która z niejasnych mi przyczyn jest tym wózkiem zachwycona...
                                  A Mutsy zostawię na jakieś dalsze spacery,no i jakby Quest nie radził sobie w zimę.
                                  Mam nadzieję,że dobrze robię...
                                  • koma.edziecko Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 11:11
                                    Jak Ci się podoba Quest to obejrzyj jeszcze Jane Sonic, ja miałam questa a teraz
                                    dla odmiany go właśnie kupiłam i uważam że to lepsza nowocześniejsza wresja
                                    questa, prowadzi i podbija się tak samo świetnie, ma cichsze kółka - nic nie
                                    turkocze i jest krótszy po złożeniu, ma tylko trochę bardziej odchylone oparcie
                                    w wersji siedzącej i gorszy dostęp do koszyka ale za to rewelacyjny hamulec pod
                                    rączką do prowadzenia i zwykły podnoszony do góry podnóżek (ja nie lubiłam
                                    wysuwanych prowadniczek w Maclarenie) i oparcie regulowane jedną dżwigienką z
                                    tyłu oparcia.
                                    Myślę ze który byś nie wybrała będziesz zadowolona.
                                    • kalizma Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 11:25
                                      Jane Sonic jest fajny, nowoczesny ale drogi..kurcze.... i ma małą budkę a
                                      oparcie pod kątem a nie prosto. Ale każdy wózek ma wady.....
                                      Dorzuciłabyś koma.edziecko jeszcze jakieś zdjęcia Sonic, ale bez pociechy:)tak
                                      żeby widac było kąt oparcia i podaj wymiary siedziska!!!!
                                      • koma.edziecko Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 13:04
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=81523524&v=2&s=0
                                        tutaj go opisałam i są zdjęcia z dzieckiem i bez
                                        jak każdy wózek Sonic też ma wady niestety ale dla mnie tych plusów ma więcej :-)
                                  • kalizma Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 11:14
                                    Śledzę ten wątek troszeczkę i wreszcie coś napisze. Posiadam 3 wózki: Casualplay S4 na długie spacer z synkiem , psem, oraz na wypady rodzinne na rolki, Maclarena XLR - na spacery oraz do auta Viva BBC.

Mam 162cm wzrostu, ale mnie prowadzi się XLR całkiem Ok. Najważniejsze, że mój smyk czuje się w w nim świetnie, ma dużo miejsca, jest mu wygodnie- dzięki tej wkładce, ma pałąk dokupiony i opiera sobie na nim nóżki;)Duża odpinana budka+ten zameczek powiększający - nie mam tego w S4.Dobra amortyzacja.Mój maluch ma 8miesiecy.

Zgadzam się, że jest ciężki.....bo waży 8,2kg i ledwo go ciągnę na 4p z 10kg synkiem, nie mieści się w aucie bo jest długi, ale to jedyne wady a do auta spacerówkę mam.Jest przereklamowany i żadne to cudo jak za 1000zł......ale za to solidnie wykonany i ma dobre rozwiązania.

Co do wieszania zakupów - staram się nie wieszać a jak już to i tak trzeba iść na 2 razy:)Większość wózków - np.moja BBC Viva , obwieszonych siatami ma tendencje do przechylania się, ale wózek nie został stworzony do przewozu zakupów tylko dzieci a od zakupów jest koszyk pod siedziskiem(taką inf usłyszałam kiedyś od sprzedawcy:))

Co do Questa;) Fajny, lekki, mały ,ale dla mnie do auta i na krótkie wypady. Nie nadaje się na spacer 3-4 godzinny no chyba,że nasza pociecha już solidnie biega.

Ja osobiście nie sprzedałabym Maclarena XLR a dokupiła Questa:):)a tak na poważnie to wszystko zależny jak w wózku czuje się dziecko, czy lubi w nim jeździć oraz do czego ma służyć nam wózek - zakupy, spacer czy maraton po mieście:)
                                    Tak czy śmak powinnaś być z Questa zadowolona....:)
                                    • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 11:34
                                      Jane Sonic podoba mi się,ale ta budka jest jakoś tak wysoko,no i za krótka jak
                                      na mój gust (chyba,że da się ją naciągnąć bardziej?) i trochę za dużo w niej
                                      okienek...
                                      Poza tym ten podnóżek wydaje mi się jakiś taki krótki.
                                      Maclarena xlr pozbędę się napewno,bo już poprostu nie mogę na niego patrzeć:(
                                      Fakt,siedzisko jest duże,ale jak dla mnie to jedna z jego nielicznych zalet,a
                                      moje dziecko wcale nie wygląda,jak by było jej wygodnie,bo "wisi" na tych pasach;/
                                      Co do regulacji podnóżka to też denerwuje mnie ta w Maclarenach...

Dodam tylko,że nie lubię Maclarenów,ale w Quescie się zakochałam,a na allegro
                                      znalazłam kolejnego,który zwrócił moją uwagę:
                                      allegro.pl/item389045770_hb_maclaren_four_seasonskolor_spiwor_torba_w_wa.html
                                      Niby trochę do Techno podobny,ale rączki takiej,jak w Quescie,buda chyba nie aż
                                      tak masakrycznie wielka po złożeniu,no a od Questa bardziej wypasiony mi się
                                      wydaje...
                                      Nie wiem tylko,jak z wymiarami i z wagą...

• kalizma Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 12:24
                                        Bardziej wypasiony ale i cięższy niż Quest no i dziecko będzie ci wisieć tak jak
                                        w XLR...Zrezygnuj z maclarena i szukaj wózka innej firmy skoro nie jesteś
                                        przekonana .....
                                        • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 13:32
                                          A może Peg Perego Pliko X-Lite?
                                          Widziałam go pare razy i podobał mi się. Z tego co wyczytałam waży 6 kg,więc
                                          chyba nie ma tak źle...no i po złożeniu jest mniejszy od mojego xlr.
                      • magia Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 03.07.08, 13:47
                        Mnie tez Quest nie przekonuje.
                        Wczoraj przymierzalam corke do Questa Lulu Guiness i wozek fajny i
                        lekki i super tapicerka, ale niestety nie dla mojej 2-latki.
                        IMO kat nachylenia oparcia jest fatalny, ani to do spania ani do
                        siedzenia.
                        W kazdym razie to wozaek nie dla nas, bo mloda w ciagu dnia nawet 3h
                        potrafi spac.
                        Wkladalam ja tez do Buggstera i mialam wrazenie jakby siedziala w
                        luk wygieta, tzn to oparcie jakies takie nie tego.
                        No nie pasowal mi i juz.

Skonczy sie na tym, ze Pliko chyba jeszcze zostawie, bo zaden inny
                        jak na razie moich wymagan nie spelnia.
                        • emilka74 Re: otiku jaka cena? 03.07.08, 14:22
                          i co wchodzi w skład wózka-czy ma okrycie na nóżki,"zagłówek"dla
                          noworodka,materacyk?
                          Z góry dziękuję za odp/fotki jesli masz,i pozdrawiam
                          mój mail emilka74@poczta.fm
                          • kalizma Pliko X-lite 03.07.08, 15:02
                            Na bobowozki.pl nie ma juz tego modelu. Ogólnie lekki stelaż ale za cenę 700zł
                            dostaje się sam goły wózek.....
                            A moze cos takiego?
                            www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=1400
                            www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=1466
                            www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=4_19&products_id=838
                            • blakanka Re: Pliko X-lite 03.07.08, 18:38
                              Silver Cross bardzo mi się podoba,ale do złudzenia przypomina mi mojego xlr,a
                              drugiego takiego samego wózka kupować chyba nie ma sensu...
                              Onyx Cybex byłby całkiem ok,gdyby nie biały stelaż i białe kółka...to go
                              dyskwalifikuje...
                              A Pliko Switch waży 11 kg,więc to trochę za dużo...
    • magda79pn do magia 03.07.08, 17:49
      Dlaczego quest jest nieodpowiedni dla 2-latka? ja mam xt i wkurza mnie ten
      wózek, jestem wysoka (178) i nie wiem ja chyba lubię małe wózki... ten jest
      jakiś wielki, wysoki, koła hałasują (mi to jakoś strasznie nie przeszkadza ale
      słyszę to) i myślę czy go nie zamienić na questa właśnie lub triumpha, bardzo
      podoba mi się jane sonic jest jednak trochę za drogi.
      • mrooffkaa Re: do magia 03.07.08, 18:29
        Moja dwulatka jeździ w Quescie i uważam,że dla nas to idealny wózek.
        Córcia nie sypia na spacerach,a nawet jeśli się jej zdarzy to nie przeszkadza
        jej ta pozycja.
        Wózek jest lekki,zwrotny,ma dość szerokie jak na wózek tego typu siedzisko i
        bude fajnie można naciągnąć.
        Poza tym świetnie nadaje się do samolotu i do auta;)
        Ale jako jedynego wózka dla roczniaka bym nie kupiła,co innego dla dwulatka...
        • magda79pn Re: do magia 03.07.08, 19:22
          to mnie trochę pocieszyłaś, a mogę wiedzieć ile twoje 2 letnie dziecko ma wzrostu?
          • mrooffkaa Re: do magia 03.07.08, 20:26
            Córcia ma dokładnie 89 cm wzrostu;)
            • magda79pn Re: do magia 03.07.08, 20:58
              mój synek ma 2 latka i 3 miesiące i mierzy ok 94cm, już się przyzwyczaiłam że mu
              kawałek głowy wystaje za oparcie w każdym wózku :)))
      • magia Re: do magia 03.07.08, 22:33
        Nie jest odpowiedni dla mojej 2-latki, bo sie kiepsko rozklada do
        spania.
        Poza tym to jest dosc wysoki wozek i mianem "mały" bym go nie
        okreslila.
        Do tego pasy. Moja corka jest przyzwyczajona do pasow PP ktore nie
        sa przytwierdzone do oparcia i w tych nie dala sie nawet zapiac.
        Poza tym pasy bardzo trudno sie otwieraly, ale moze to kwestia
        wyrobienia.
        • pstrabiedronka Re: o pasach 04.07.08, 09:50

moja córka ma rok i 7 miesięcy i od dawna juz jeździ przypięta
          wyłącznie w pasie.
          Przecież nie wypadnie, jak się zaczyna jakoś wybitnie wyginac czy
          wściekac w wózku to przeciez widać - więc mozna wtedy przypiąć
          bardziej, ale mi się to nigdy nie zdarzyło.
          • mrooffkaa Re: o pasach 04.07.08, 10:08
            My też naszą zazwyczaj tylko w pasie zapinamy...chyba,że stara się wyjść z
            wózka,a sytuacja na to nie pozwala;)
            Dokupiliśmy nawet pałąk,ale nie był potrzebny,a poza tym wózek tak jakoś
            nieciekawie z nim wyglądał,więc sobie darowaliśmy.
            Ja do pasów w Quescie nic nie mam...przed tym miałam Pliko3 i mnie akurat tamte
            szelki denerwowały,córcia za nimi nie przepadała,moim zdaniem te w Quescie są
            lepsze,ale kwestia podejścia...
            • cambire Re: o pasach 04.07.08, 16:26
              Dokładnie...miałam okazję wypróbować Pliko3 i te pasy nie zbyt mi odpowiadały,a
              kiedy dziecko leżało miałam wrażenie,że mu przeszkadzają.
              Z kolei w moim xlr dziecko wygląda,jakby na nich wisiało,ale w spacerówce Mutsy
              jest podobnie...
    • ameliannka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 04.07.08, 18:33
      Ja mam Questa (brązowo-niebieski - dla dziewczynki ;)) i obecnie jest to nasz
      jedyny wózek, córeczka ma 15 miesięcy.
      Wózeczek sprawuje się świetnie, a mała go po prostu uwielbia.
      Wcześniej miałam Peg Perego Pliko X-Lite.

Tutaj porównanie obu wózeczków:

Quest: waży niecałe 6 kg
      Pliko Lite: waży niecałe 7 kg

Quest:mały, zgrabny
      Pliko Lite:mały, zgrabny - jednak Quest zgrabniejszy :)
      (oba zmieściły się do małego bagażnika, jednak po wsadzeniu Questa było więcej
      miejsca na inne rzeczy)

Quest:kosz na zakupy fajny, duży
      Pliko Lite: kosz na zakupy fajny, duży - lepszy Lite, ponieważ koszyk ma
      troszkę większy, no i jak jest oparcie rozłożone to dostęp do koszyka jest lepszy

Quest: kółka dość małe
      Pliko Lite: ma kółka trochę większe od Questa
      Kółka w obu wózkach dawały sobie rade na spacerkach, bez żadnych
      niemiłych niespodzianek ;)

Quest: siedzonko i tapicerka są fajne, podnóżek wysuwany na prowadnicach
      Pliko Lite: siedzonko i tapicerka są fajne, podnóżek podnoszony

Dla Questa minus za wysuwany podnóżek, ale za to plus za siedzonko i tapicerkę,
      mnie wydaje się lepszy

Quest: buda jest fajna, można ją naciągnąć (do samego pałąka - jeśli go ktoś ma
      ;)), wypróbowałam (bo w sklepie mówili, że nie można tak tej budy naciągnąć) no
      i udało się :) - nie popsułam, chociaż się tego bałam, a teraz na każdym
      spacerku (jak za duże słoneczko, lub silny wiaterek to naciągam budę i już po
      problemie
      Pliko Lite: Pliko też ma fajną budę, też ją się bardzo bardzo mocno naciąga do
      przodu, także chroni całe dziecko
      W tej kwestii oba wózki są naprawdę fajne.

Quest: podbijanie rewelacja
      Pliko Lite: podbijanie takie sobie (ja miałam z tym mały kłopot, i to był jeden
      z powodów dlaczego go sprzedałam).

Quest: można dokupić pałąk
      Pliko Lite: nie można dokupić pałąka, żaden nie pasuje (nie pasuje żaden
      uniwersalny, a firmowego nie można do tego wózka nigdzie dostać)

Ja wybrałam Questa i jestem mega zadowolona!
      Pozdrawiam wszystkie mamy :D
      • blakanka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 04.07.08, 19:31
        A jak z rozkładaniem oparcia?
        Z tego co wiem to w x-lite można bardziej rozłożyć...niestety nie miałam okazji
        zobaczyć go na żywo:(
        Rozkłada się dużo bardziej na płasko niż Quest,czy różnica mnie jest aż tak
        duża? Bo Questa miałam okazję oglądać i ta pozycja rozłożonego oparcia jak dla
        mnie jest zdecydowanie zbyt pionowa...
    • magda79pn Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 04.07.08, 21:32
      Po części cię rozumiem... mnie w techno xt strasznie wkurzają te ruchome rączki,
      i nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem? ale lepiej mi się pcha ten wózek jak jest
      cięższy tzn. syn ok 14kg + zakupy z marketu :) ze samym synkiem siedzącym jest
      jakoś głupio, może ja lubię czołgi ? :) lubię po prostu czuć że pcham wózek
      (trudno mi to wytłumaczyć...) podbija się fajnie ale ten podnóżek to porażka,
      mój syn jest duży ale lubi mieć podnóżek w górze i trzymać na nim zgięte nóżki,
      i jak siedzi to ja mam straszny problem żeby ten podnóżek wyjąć, podnoszę mu
      jedną ręką nogi do góry a drugą wysuwam raz z jednej strony, raz z drugiej i to
      zazwyczaj po 2 razy bo za jednym razem się nie da bo ta taśma łącząca oba
      wysuwane elementy jakoś to wstrzymuje... no i w tym momencie brakuje mi 3 ręki
      aby trzymać ten materiałowy podnóżek, no jakoś głupio to wymyślili, w innych
      parasolkach podnosi się podnóżek do góry- kliknie i gotowe.
      • magda79pn Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 04.07.08, 21:49
        Jeszcze zapomniałam dodać że te ruszające się rączki kleją mi się latem do
        dłoni...wolę piankowe...
        chyba jeszcze nikt nie wymyślił wózka dla mnie :)))
    • ameliannka Re: Kupiłam Maclarena Techno xlr-porazka;( 04.07.08, 23:14
      Witam :)
      Oparcie w Pliko X-Lite rozkłada się bardziej niż w Maclarenie Quest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka