fk4i4 23.07.08, 18:40 Spora różnica w cenie, ale nie moge się doczytać jakie innowacje zostały wprowadzone w najnowszym modelu. Ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 23.07.08, 19:11 A czy na gondolę mozna zamocować osłonę na deszcz, ale tak żeby budka została? Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 23.07.08, 20:27 ja mam froga i na niego się daje, więc jestem pewna, że w przypadku cameleona jest podobnie. Co do różnić to chyba są zmienione te przyciski do składania wózka, teraz jest łatwiej i z tego co widziałam to też te od regulacji rączki, ale mogę się mylić + nowa kolorystyka:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 23.07.08, 21:10 Tak, te przyciski zostaly zmienione. TEraz da sie ta operacje zrobic szybciej (kiedys trzeba bylo krecic takie srubki-motylki). NO i jeszcze 2008 maja piankowe kola tylnie i przednie, a starsze maja dmuchane tylnie (wole 2008). Ta oslone da sie zalozyc. Ale ja swojej nigdy nie uzylam, bo dosc trudne jest to zakladanie. Kupilam tanioche taka uniwersalna i byla b. dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 24.07.08, 08:28 Aczy torbę jakoś specjalnie się montuje, czy to tylko taka zwykła torba na ramię jest? może macie jakies fotki. Czy warto zamawiać te daszki przeciwsłoneczne, wyglądają fajnie tylko odstrasza mnie to, że one są z tego materiału fleece, czy jakoś tak, pewnie bardziej się brudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchild Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 24.07.08, 23:41 ja mam budke na slonce i siatke przeciw uv i odbydwie sie sprawdzaja, ale czy tak naprawde trzeba je miec to zalezy od klimatu - ja mieszkam tam gdzie slonce prazy pozadnie. polar nie jest zwyklym polarem i jest tego typu co dzieci sie nie poca i jednak sie nie brudzi bardziej - inny wyglad tylko i tyle. ja mam rozowy i czerwony i dzynsowy komplet i wszystkie sie brudza tak samo i piora bardzo dobrze. co do folii na deszcz to jak najbeardziej mozna nalozyc na budke w gondoli - tylko ze zauwazylam ze BARDZO duzo ludzie naklada ja do goory nogami - tzn: czarna czes na budke a powinno byc odwrotnie, inaczej to mozna sie silowac i nigdy nie nalozyc poprawnie. :). Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 25.07.08, 00:22 Ja tez mialam ta budke na lato i wg mnie fajna sprawa, ale troche zle wymyslili, ze tych otworkow nie da sie zapiac, tylko wciaz te budki mozna zmieniac... Dla mnie przydatny do normalnej budki byl na poczatku daszek przeciwsloneczny teutonii (fajnie pasuje). Torba do przewijania natomiast nie jest dobra. To chyba najgorszy z dodatkow do bugaboo. Zjezdza i wogole nie jest dobra. Nie ma mocowan. Torby godne polecania to torby lässig i fleurville (te sa cholernie drogie, ale super w praktyce!!). Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 do Pinik 25.07.08, 07:21 Fajne te torby.. Wiem, że już kilka razy w moich wątkach się wypowiadałaś, ale czy możesz mi napisać dlaczego uważasz cameleona za lepszy wybór od buzza 4, ten drugi składa się w całości i to jest dla mnie główny atut. Ale chyba ta tapicerka piankowa bardziej się brudzi i jest dość sztywny no i budka kiepaska. A co sądzisz o torbie do cameleona i daszkach przeciwsłonecznych? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: do Pinik 25.07.08, 08:34 A pomożecie jeszcze z kolorami? Na pewno jako tailored fabric wybrałam off-wite wersja canvas (widziąłm raz taki i super wyglądał, rozmawiałam z mamą i mówiła że za bardzo się nie brudzi) Na kolor bazy wchodzi w rachubę ciemno szary, brąz, granat i chyba na ostatnim miejscu piaskowy. Chyba najbardziej jestem za granatem i śpiwór też fajnie wygląda (na zdjęciach) w tym kolorze. Ale jak śpiwór jest założony to chyba zupełnie nie widać tego bazowego koloru i mozna dobrać inny, tak. Czy się mylę. Napiszcie cos o tych kolorkach bo na żywo ich nie uświadczę. A dzidzia miała być dziewczynką, ateraz nastąpiła zmiana na chłopaka, więc chyba chcę coś unisex. Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: do Pinik 25.07.08, 08:48 kolor to już zupełnie kwestia Twoich upodobań. Mi osobiście zestawienie jasnej budki i granatu kojarzy się z początkiem roku szkolnego:)) Ogólnie na ebayu taki zestaw kolorów idzie jakoś najtaniej...na to tez zwracam uwagę, bo potem kiedyś będziesz chciała sprzedać. Bardzo podoba mi się zestawienie z brązem....ale tak jak mówię to kwestia indywidualna. Wg mnie dobry był ten plecak frogowy, ale chyba już ich nie sprzedają. Był bardzo dobrze mocowany, tyle że nie dało się przełożyć rączki bez odpinania. Ci do składania w jednej części to fajna sprawa, ale czy potem spacerówka nie jest na stałe w jednym kierunku jazdy usytulowana, czyli tylem do Ciebie?? Jesli tak to nie wiem czy jest to najlepsze rozwiązanie - ja bardzo lubie gadać z małą i się z nią wygłupiac jak spacerujemy, a tak masz ją pleckami do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 a śpiwór? 29.07.08, 07:50 Ostatnia rzecz, czy zamówić spiwór? Jest obszerny, wygodny, czy raczej nadaje się jako wkladka bez zapięcia? Dzidzia będzie wrześniowa i pewnie jeszcze w zimie będzie miała dośc gondoli, czy może lepiej porządny spiwór wełniany. Raczej kolor off white to głupi pomysł co? Czy jak założę śpiwór to powinien od nawiązywać do koloru bazy, czy zakrywa on szczelnie całe siedzisko i nic spod śpiwora nie wystaje? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 08:10 Ja mam cameleona w kilku wersjach więc chętnie opowiem. Najpierw różnice 2007 i 2008: Nowa wersja ma: koła piankowe (ale obciągnięte oponą więc różnica tylko taka że nie trzeba pompować) lepszy sposób wydłużania rączki - na klipsy a nie a pokrętła, inne przyciski do składania wózka - od wewnątrz i płaskie a nie jak poprzednio od zewnątrz wystające inną wyściółkę gondoli - mikrofibra zamiast polaru dużo łatwiej wyjmowany pałąk (i to superbo w poprzednim modelu trzeba się było nasiłować) inne materiały (już nie polar) i inne kolory z dodatków fajna jest parasolka (al eta nowa - przypinana do rączki a nie do ramy jak poprzedni model), kubek, budka letnia - mój synek ją uwielbia bo sobie przez nią patrzy na świat. co do kolorów to mam dwie gondole (grafit i piaskową) i budki off- white, pomarańczowy polar i czerwony canvas. tak jak pisały dziewczyny - kolory to indywidualna sprawa, mnie sie off-white najbardziej podoba tylko żałuję że nie mają budek letnich w tym kolorze... śpiwór mam czarny i moim zdaniem od się do gondoli nie nadaje bo jest wyprofilowany do siedzenia spacerówki - wtedy rzczywiście zasłania ten materiał kolorowy na oparciu. Jest bardzo ciepły w spacerówce sprawdza sie w 100 %. Do gondoli kupiłam sobie na Allgro śpiworek firmy "partner" - mają ogromny wybór kolorów i super jakośc a cena bardzo przystepna. Folię zakłada się na budkę. Jak jeszcze chcesz coś wiedziec - pisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 08:12 teraz jeszcze doczytałam Twoje pytanie : jak założysz śpiwór to zasłania on materiał na oparciu ale kolor bazy widać bardzo dobrze bo cały tył spacerówki jest odsłonięty. Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 08:15 i jeszcze... z dodatków to moim zdaniem na zime konieczne są koła zimowe. wybrałam się raz na spacer po śniegu bez nich i to był koszmar. na zimówkach super, a przydają się też na plaży :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 08:37 Ja z dodatkow kupilabym napewno spiwor (mozna go zmniejszyc guzikami, zeby pasowal tez do gondoli), parasol, uchwyt na kubek to mily, ale nie niezbedny gadzet, budka na lato fajna, ale to zmienianie mnie denerwowalo. Jak byl wiatr, to wolalam inna, a nie chcialo mi sie tego co chwila zmieniac... Kolor off white czy jakos tak jest piekny. Byl rozchwytywany zeszla zima baaaaaaaaardzo! Nigdzie go nie bylo. Dla mnie piekne jest polaczenie bezowej bazy z tym bialym. Wozek jest taki jasny i sliczny, odswietny. Choc bezow w zasadzie nie lubie :) Jeansowy jest fajny, ale uwaga! Farbuje (trzeba najpierw jakos w occie wyprac) ubranka dziecka! I mysle, ze tez najszybciej, jak to jeans, bedzie blakl. Jak zalozysz spiworek to widac kolor bazy np. na koszyku pod spodem. Jesli zamierzasz czesto zmieniac kolor daszka itd, to bym wziela spiwor w kolorze bazy, zeby zawsze pasowal. I parasol tez. Ja sie obylam kilka lat bez zimowych kol. Z nimi wozek sie zle prowadzi (ciezkie podbijanie) i gorzej sklada (chyba - z tego co pamietam). Bylam z moim na nartach i faktycznie byl jeden dzien, kiedy snieg sie kleil do opon i bylo ciezko. Ale reszta (6 dni) bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 09:18 Czyli jak wezmę bazę brązową, resztę off-white i spiwór brąz to od spodu będzie brązowo, z wierzchu też i tylko daszek biały będzie widać? To może lepiej by wyglądało to z beżową bazą i brązowym śpiworem, lub odwrotnie. Jaki jest ten beż, taki żywszy czy mdły? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 09:38 Chyba że baza beż, daszek biały a śpiwór szary bądź czarny. Pomóżcie bo muszę dzisiaj zamówić, choć i tak pewnie nie zdąży dojść :( Pinik a znasz spiworki Kaisera i Lodgery, co o nich myślisz? Nie sprawdzą sie lepiej niż ten oryginał? Bo rozumiem że śpiwór off- white to co drugi dzień w pralce (to zależy głównie od materiału)? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 10:06 No i czy koszyk (pod wózkiem) w wersji Sand nie będzie się mocno brudził, jak jest z jego wysokością i chlapaniem na niego i czy mozna prać go w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 18:34 koszyk w wersji sand od spodu jest czarny więc brudzi się tak samo ja inne. w kwestii kolorów nie wiem co Ci poradzić bo Ci nie znam a to naprawdę wyłącznie kwestia gustu. mnie się podoba jeśli baza jest ciemniejsza niż góra. więc Twoj propozycja brązowa baza, off-white top bardzo by mi się podobał. sama używam off-white z bazą sand i z czarną i w obu wersjach wygląda bardzo ładnie. niepamietam żebym kiedykolwiek widziała śpiwór off-white... Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 20:40 Tak, kolory to kwestia gustu. Bugaboo ma te zalete, ze mozna je troche zmieniac. Mnie sie polaczenie braz-bez, bez-off white, braz-off white b. podoba. Na lato zdecydowanie najladniej dla mnie wyglada baza sand i gora off-white. Tak swiezo, czysto i jasno. Ten koszyk az tak sie nie brudzi, a jak co, to latwo go w pralce wyprac (jak i wszystkie inne czesci). Spiwor tez b. szybko schnie. Spiworki off white istnieja. Znam spiwory kaiser i lodger. Mialam wszystkie. Zaden nie jest w bugaboo taki super jak ten oryginalny. Lodger jest fajny, ale tak dla dzieci do roku. Potem moj sie z niego wykopywal (latwo go otworzyc). I jeszcze jego wada bylo, ze nie dalo sie calkowicie np. odpiac gory. Kaisery nie byly wyprofilowane dobrze do bugaboo. Aaa! i ten spiwor bugaboo jakos najlepiej da sie oblozyc na siedzonku na gorze, tak ze nie zjezdza potem. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 22:31 Dziewczyny skoro jest temaci o buga to mam pytanko:) Jak wygląda sprawa 2,5-3 latków w bugaboo,stokke, bloom i innych tego typu??? Chodzi mi o spanie, czy takim już "sporym" dzieciakom jest wygodnie w wózkach tego typu, jak wygląda spanie takich dzieci(zawsze się może zdarzyć), czy nie ocierają głową o budke, czy mają wystarczająco dużo miejsca(nie siedzą jak sardynki??) Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 23:17 No to wezmę baza-beż, top-off-white i śpiwór brąz, będzie chyba ładnie co? Czy jakaś inna kombinacja lepiej by wyglądała? wiem że to kwestia gustu, ale też i kwestia tego jak te kolory w realu wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: cameleon 2007, a 2008, różnice?? 29.07.08, 23:55 Oj, dla mnie cudna kombinacja!!! Jeszcze parasol bym na twoim miejscu kupila. Tak jak niby bezow nie lubie, tak ten bugaboo w tych kolorach mi sie strasznie podoba. A wiesz, w sklepie w ktorym pracuje, sprzedajemy b. duzo bugaboo i najwiecej teraz wlasnie w bezach i brazach (glownie!). Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 adaptery do maxi cosi do cameleona PILNE!! 30.07.08, 18:17 Pomóżcie bo właśnie zamawiam a coś mi nie gra www.mystrollers.com/shop/product.aspx?sku=80400MC01 a na stronie bugaboo one wyglądają inaczej (linku nie zamieszczę bo i tak jest ogólny) Jakaś zmiana, czy to będzie pasować? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: adaptery do maxi cosi do cameleona PILNE!! 30.07.08, 18:38 A budka niewystarczająco osłania? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: adaptery do maxi cosi do cameleona PILNE!! 30.07.08, 19:37 Spójrzcie jak dziwnie daszek zamontowany (na tych miniaturkach) troche się przestraszyłam, ale to nie jest standardowe mocowanie, prawda? www.carryyou.com/pescara-pannier-saddle-bag.html Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: adaptery do maxi cosi do cameleona PILNE!! 31.07.08, 00:03 Te adaptery sa rozne. W USA jest tez ten do fotelikow graco (taki duzy polaczony metalowymi rurkami). Ten do maxi cosi jest fajniejszy, malenki (ja swoj zostawilam przyczepiony do fotelika na stale). A na tych zdjeciach to ktos dziwnie i koslawo ta budke zalozyl. Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: adaptery do maxi cosi do cameleona PILNE!! 01.08.08, 10:09 Te w Twoim linku do właściwe adaptery maxi cosi0bugaboo cameleon. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś