Dodaj do ulubionych

Phil & Ted Classic (i nie tylko)

29.11.08, 22:47
Chcę kupić Phil & Tedsa dla dziewczynek, między którymi ma być 19 miesięcy
różnicy. Nie widziałam tego wózka na żywo nigdy, stąd moje różne wątpliwości.
Proszę o opinie mamy, które używały tych wózków. Po pierwsze, jak się sprawdza
wożenie maluszka w tej "torbie" z tyłu? Czy w ogóle jest tam bezpieczne? Co z
amortyzacją? Nie macie wrażenia, że dziecko jest jakoś poszkodowane? Że ma
niewygodnie? O ile super wygląda ten wózek dla dwójki siedzących, to w wersji
z leżącym niemowlaczkiem trochę mnie przeraża. Po drugie - ze względów
finansowych skłaniam się ku modelowi classic. Czy uważacie, że te droższe
modele są zdecydowanie lepsze? Czy warto się na nie szarpnąć? dzięki za
podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • zuzannaona Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 02.12.08, 20:37
      Ja widziałam - nie uzywałam, tylko w Irlandii i jakos do mnie nie
      przemówił ten wózek tzn. ten system z drugim dzieckiem, nie
      wołał "kup mnie":)))) I to drugie dziecko jakby mniej szczęśliwe,
      takie przygniecione ... Nie wiem jak w praktyce.

• ewakaleta mam vibe phil&teds 04.12.08, 19:18
        Mam model vibe phil&teds od pół roku.
        Nie rozumiem dlaczego to dziecko pod spodem ma być smutne. moje są
        wesołe bo ja czuję się wolna!
        ale do rzeczy. nie uzywałam i nie widziałam classica ale mogę
        powiedzieć co nieco o vibe.
        minusy to : trzeba nauczyć sie nie naduszac na hamulec, brak kosza
        na zakupy jak już obydwa siedzą, no i trochę się brudzi bo wszystko
        widać na czarnym.
        Ale macie coś lepszego? denerwuje mnie ze wszyscy sie czepiają i
        marudzą.
        Mam zdrowe dzieci, mogę wyjść z domu z dwójką dzieci i co.
        nie marudźcie, cieszcie sie.
        • ewatep Re: mam vibe phil&teds 05.12.08, 13:18
          ewakaleta a gdzie mieszkasz?? Ja jestem z Warszawy i szukam kogoś z tego miasta,
          żeby na żywo obejrzeć wózek!!

Pozdeawiam
          • everbaby phil&teds jest już w Warszawie w sklepach 11.12.08, 21:03
            Proszę o kontakt na meila justyna@everbaby.pl
            • zuzannaona nie ma w żadnych sklepach! ściema!!!! 12.12.08, 08:03
              Ja jestem z Warszawy i nigdy nikogo nie widziałam. Wątpię czy ktoś
              ma, w zdjęciach real nikt nic nie umieścił. Zanim kupisz poczekaj na
              zdjęcia w realu z dziecmi w środku w kurtkach itp. wioez jak w
              praktyce sie sprawdza zanim wydasz kasę, w sklepach też nie
              widziałam a chodziłam nie ma? w których sklepach są??
              nie ma w swiecie dziecka, nie ma w euro baby nie ma w smyku, kurczę
              nie oszukujcie.
              • pstrabiedronka Re: nie ma w żadnych sklepach! ściema!!!! 12.12.08, 14:31
                zuzannaona napisała:

> Ja jestem z Warszawy i nigdy nikogo nie widziałam. Wątpię czy ktoś
                > ma, w zdjęciach real nikt nic nie umieścił. Zanim kupisz poczekaj na
                > zdjęcia w realu z dziecmi w środku w kurtkach itp. wioez jak w
                > praktyce sie sprawdza zanim wydasz kasę, w sklepach też nie
                > widziałam a chodziłam nie ma? w których sklepach są??
                > nie ma w swiecie dziecka, nie ma w euro baby nie ma w smyku, kurczę
                > nie oszukujcie.

no pewnie że nie ma - jedynym sprzedawca w Polsce jest sklep Everbaby, maja
                strone pod tym adresem. Swego czasu jakis gość na allegro sprzedawał, sprowadzał
                ze Stanów.
                Była o tym mowa na forum,jak sie pojawił sklep Everbaby to był tu wątek na ten
                temat ze wreszcie są itp...

A w Warszawie ja widziałam użytkownika - na Ursynowie, konkretnie na placyk
                zabaw przy metrze Stokłosy obok Marcpolu przyjeżdżała babka z dziećmi. Miała
                czerwony, wersja chyba SPORT.
                • kroliczyca80 Re: nie ma w żadnych sklepach! ściema!!!! 12.12.08, 16:34
                  Ja kilka dni temu widziałam w Krakowie vibe z dwójką dzieci w
                  środku. Nie zrobił na mnie dobrego wrażenia - wielki, ale dzieci
                  upchnięte, długi okropnie, w ogóle taki jakby zbyt masywny. Na
                  fotkach wygląda zdecydowanie lżej.
    • dwie_dwojki Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 12.12.08, 08:20
      Zawsze niestety droższe są lepsze, pewnie lepiej dołozyć i łatwiej
      będzie póxniej sprzedać, ale amortyzacja przy dwójce z różnicą 19
      miesiecy będzie kitowa, nie bedzie amortyzacji. Z tyłu jest za duże
      obciążenie, nie jest to dobre rozwiązanie.

Nie podbijesz na wysoki chodnik w Polskich warunkach, tzn.
      oczywiście podbijesz ale ciężko Ci będzie i nawet można zahaczyć tą
      torbą z drugim dzieckiem o krawężnik (masz samochód? to tak jak z
      niskim zawieszeniem, zahaczasz o wysoki krawężnik) Nie zawsze ale w
      naszych warunkach jest jak jest.
      • nika1310 Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 12.12.08, 13:12
        ja juz o tym pisalam 1000razy i obecnie jestem na nie. Jestem NIE-szczęśliwą
        posiadaczką tego wózka. Kupilam na allegro za 1900zl model Classic i żałuję jak
        nie wiem...Do licznych wad tego wózka zaliczam to ze nie da sie ściągnąć
        tapicerki tego wozka bez rozkręcania - czyli śrubokręt w dłon i 20-kilka śrub do
        odkręcenia, z tyłu nie ma budki - przy wersji dla siedzacych dzieci - teraz jak
        pada snieg czy deszcz to mlodszemu normalnie sypie po oczach, dziecko w wieku 6
        miesiecy mi sie nie mieści na tylnym siedzeniu w kurtce i czapce - i to nie
        jakieś monstrualne dziecko ale dziewczynka 64cm, z perzodu pod nozkami dziecko
        ma material a w vibe gumowy podnozek - w wersji sport murowane codzienne
        odkręcanie i pranie tapicerki. Przednia budka - druty wychodzą, a ostatnio
        przednie skrętne koło ustawia się w pozycji w poprzek do kierunku jazdy. Nie da
        sie prowadzic, mozna używac tylko zablokowane. Z 2 dzieci wozek wazy 40kg i nie
        daje rady go podbijac na krawężnikach, brak kosza na zakupy przy 2 dzieci a
        istniejący po prostu na kazdym krawężniku się ociera o chodnik tak jest nisko
        umiejscowiony i od spodu mam juz w nim dziure. CVo tu psac - wydalam kupę kasy,
        mam wozek pół roku i jeżdzę maclarenę i z nosidełkiem a Phil stoi w piwnicy -
        zainteresowane osoby ktore chcą zaryzykować - chętnie sprzedam za pół ceny.
        Jestem z Łodzi. Proszę o maile na priva
    • sasanka.1 nie wygodny wozek 12.12.08, 15:06
      znalazlam to zdjecie na ktorejs ze stron te dziecko na dole jak spi
      to skrzywienia moze dostac :( okropienstwo

babystyle.com.au/uploaded_images/brooke-shields-phil-and-teds-793578.jpg
    • ewamamaemi Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 12.12.08, 15:39
      wprawdzie nie użytkuję takiego wózka (Phil and Ted), ale koleżanka niedługo
      bedzie szukać czegoś podobnego i...obserwując ulice UK, bo tu na razie
      przebywam, lepszym rozwiązaniem wydaje mi sie Maclaren Techno podwójny, dzieci
      mają chyba wygodniej , oba siedziska rozkładane do leżenia, dzieciaki siedzą
      obok siebie, mogą rozmawiać...no nie wiem, to chyba lepsze rozwiązanie. Dziecko
      na górze w Phil'u ma naprawdę mało miejsca, jak noworodek jest na dole
      (przymierzałyśmy 9 misięczniaka), czyli siedząc na stelażu, a i noworodka ciężko
      "wkładać" na dół...to taka moja opinia:)
      • sandranc Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 12.12.08, 18:32
        u mnie róznica 14 mies ,młodasza ma 1.5 roku,starszy 2 i 9 mies.
        -skoro Vibe jest długi to nie widzieliście mojego poprzednika-Kolcrafta!
        -na duże zakupy kupiłam boczne torby Panier bags(skoro koszyk jest mały bo z tyłu siedzi maluch i trzyma w nim nózki to na cos musieli je wymyśleć!)
        -moje dzieci śpią tylko w łóżeczkach,ale na dłuższe spacery wkładam młodsza na przednie siedzisko(-można je obniżyć,oczywiście tak żeby nie zgnieść dziecka z tyłu)w nim może wygodnie sie zdrzemnąć
        -ja nie mam problemu z podbiciem na krawężnik-delikatnie najeżdżam wózkiem a koło jakoś już samo wchodzi rownież kosz jest w całości bez dziur
        -ja ma czarną tapicerkę i nie widzę potrzeby aby ja ściągać.I choć widać na niej wszelkie okruszki,kopnięcia po butkach to czyszczę ściereczką namoczoną w ciepłej wodzie i odkurzaczem z końcówką do szczelin(okruszki)
        -Vibe ma plastikowy podnóżek i nie mam problemu z czyszczeniem go jak w modelu classic np
        jestem z tego wózka b.zadowolona,gdy starszy będzie już chodził tylko na nóżkach-demontuję tylne siedzisko i nie muszę martwic się,że znowu trzeba kupić inny(pojedynczy) a sprzedać ten.Wiem,że np sama nie wsiądę z nim do autobusu ale nie zamienię go na żaden inny a tym bardziej na model ,a którym dzieci siedzą obok siebie!powodzenia na wąskim chodniku,w sklepie z przejazdem między regałami i przy kasie!A jak już widzę wózki z mini KółECKAMI(celowo nie uzyłam "Ć")to wyobrażam sobie jazdę przy tylko kilku centymetrach śniegu!
        nie ma wózka idealnego,choc vibe jest takim własnie dla mnie!Wam to chyba nikt nigdy nie dogodzi
        • sandranc Re: zapomniałam napisac 12.12.08, 18:33
          przy kolejnym dziecku dokupie gondolke do Vibe'a i nie martwie się już o nic :)
          • nika1310 Re: zapomniałam napisac 12.12.08, 19:37
            sandranc - ja mam ten wózek tylko wersje sport i wysnuwam komentarze nie na
            podstawie obserwacji tylko z autopsji. Podróżowanie z tym wózkiem to inna para
            kaloszy - ja mieszkam w Łodzi i trudno mi nie jeździć, ja mam taki sposób że
            wysadzam starsze dziecko i wsiada za rękę najpierw a potem wnoszę wózek z
            młodszym dzieckiem. Rzeczywiscie z tym podnóżkiem w vibe jest lepiej bo w sport
            jeśli chcesz uprac podnóżek to trzeba odkręcic go razem z koszem pod wozkiem -
            razem ponad 20 śrub krzyżakowych z podkładkami. ja mam bardzo jasny kolor
            zielone jabłuszko i wózek jesienią musi być prany co najmniej raz na tydzień.
            Nie da się sprać gąbką bo zostają zacieki od wody i płynu do prania które potem
            czernieją. Na tapicerce widać nawet plamy ze śliny dziecka - moje właśnie
            zaczyna zabkować. Moim zdaniem za tą cenę to nie jest najlepszy zakup. Teraz i
            tak jeżdze maclarenem a drugie w chuście, bo zepsuło mi się skrętne koło i
            przeszkadza mi brak budki z tyłu jeśli pada snieg.Uzywalam wózek pół roku i tak
            myślę, że za 2000tysiące to bym kupiła pojedynczy super wypas, bo na pół roku
            użytkowania to straszny KIT
          • everbaby :)) 12.12.08, 19:44
            Kochane, już lada moment powinny być na Al. Solidarności 78, w Świecie Dziecka w
            Jupiterze, i na Targówku, a potem w Guciu na Ursynowie i w Familly shop.

• sandranc Re: :)) 12.12.08, 21:33
              za Vibe'a podwójnego zapłaciłam ok 2300zł do tego folia,torba na raczkę i wkładka do tylnego siedziska 247zł,torby boczne panier bags 160zł(na e-bayu,normalnie kosztują duzo ponad 200zł)-wydatek spory,ale wózek mi pasuje.
              Z doświadczenia wiem,że jasne kolory tapicerki choć ładne-niestety niepraktyczne,dlatego od czwartego wózka(a miałam ich chyba z 7-kupowałam tylko w kolorach ciemnych-granat,teraz Vibe czarny)
              U mnie tez nie ma idealnych chodników,pełno dziur,kamieni-mimo wszystko daję sobie radę,jak znajdę chwilę to zrobie fotki dzieciakom w tym wózku i same zobaczycie jakie są zadowolone :)
    • pepperann a jeśli nie, to co? 13.12.08, 18:15
      Dziewczyny, wielkie dzięki za odzew! Małe ma się urodzić w marcu, więc jeśli do
      tego czasu w warszawskich sklepach będzie można zobaczyć wózek na żywo to
      znacznie mi ułatwi podjęcie decyzji. Proszę jeszcze - wszystkie niezadowolone i
      zadowolone - użytkowniczki o podpowiedź, nad jakim innym wózkiem się
      zastanawiać. Najbardziej newralgiczny, wydaje mi się, będzie ten okres, póki
      starsza nie skończy dwóch lat, więc wózek musi się nadawać do przewożenia
      leżącego niemowlaka. Zależy mi na tym żeby wózek był w miarę lekki i nieduży, bo
      mamy mało na niego miejsca, wąski korytarz itp. Biorę oczywiście pod uwagę opcję
      starsze w wózku, młodsze w chuście czy starsze na nogach, małe w wózku. Mam
      spacerówkę maclarena i dużego bebecara style. Ale ponieważ mój mąż często
      wyjeżdża i na pewno będę musiała się poruszać z dziewczynami dużo sama,
      potrzebuję wózka wygodnego dla siebie przede wsyzstkim ;-) Może jakiś podwójny
      maclarenek? Co polecacie?
      • polijanka nie polecam 14.12.08, 10:06
        Ja mam zastrzeżenia co do tapicerki, ściąga się faktycznie źle (jak
        już się uda), niestety dodatkowo jego jakość jest zła, jest to wózek
        którego nie da sie uprać.

Dodatkowo materiał pod pupą przeciera się i masz wrażenie że sie
        rozleci, boki i przy ramie tam gdzie dziecko opiera najczęściej
        rączki, budka się przeciera szybko. Na reklamacje tego nie
        uwzględniacją bo wynikło "w czasie użytkowania - złe użytkowanie"

Moja opinia: niestety kolejna chińska tandeta, nie udał się ten
        wózek. Na zdjęciu może i komuś sie podoba ale to zdjęcie.

Na forum bliźniaki dużo jest o wózkach, piszą tam o wielu wózkach
        podwójnych, mnóstwo, masa ich jest! i dużo opinii użytkowniczek, i
        są też właśnie dla dzieci w różnym wieku.
        • ewakaleta POLECAM. 14.12.08, 14:56
          A ja polecam.
          Kupiłam wózek dlatego, że moja sąsiadka jeżdziła sportem 3 lata i
          widziałam ten wózek dość czesto.
          Oglądałam go przed zakupem mojego i jakby to wam powiedzieć nie
          zauważyłam nic przetartego. A jak przetrzeć można budkę tego
          zupełnie nie rozumiem.
          Ale jasne, każdy ma prawo do swojego zdania.
          Tak jak już pisałam - cieszyć się należy, że ktoś coś takiego
          wymyślił.
          Może chcecie pogadać o tym jak nie sposób zliczyć wad mutsy?
        • ewakaleta Re: nie polecam 14.12.08, 15:05
          Z tego co widze polijanka to skoro miałaś 21 wózków to kiedy ty masz
          czas je przetestować skoro każdy używasz 3 mc?? Jakiej marki jesteś
          przedstawicielem?
      • pstrabiedronka Re: a jeśli nie, to co? 14.12.08, 19:32

pepperann - rozumiem twój ból :)
        W tej chwili ma córki w wieku 25 miesięcy i półtora miesiąca w więc różnica
        między nimi to równe dwa lata. Tez szukałam intensywnie, także w opiniach na
        forum. P&T oglądałam raz na żywo - prezentował mi go sprzedawca no i jak pisałam
        - u dziewczyny, która przyjeżdżała nim na placyk zabaw.
        MOJE zdanie jest takie - fajna opcja dla dwójki siedzącej na dalsza podróż.
        Opcja noworodek na dole mi nie odpowiada, zwłaszcza na zimę tak jakby to było u
        nas. Zbyt ciasno, na dodatek moje córki sa duże, mała urodziła się 60 cm długa i
        4300 wagi. W P&T na pewno by się nei mieściła w kombinezonie , zwłaszcza grubym
        bo przecież jeżdziłaby blisko ziemi.
        Ale podkreśliłam slowo "MOJE zdanie" bo czytalam tu opisy zadowolonych mam i nie
        będe ich zdania podważać.

Przed porodem kupiłam Emmaljunge i dokupiłam siedzisko toddler Seat dla
        starszaka montowane no ramę wózka. Bardzo fajna opcja ale dla troszkę młodszego
        lub mniejszego dziecka niż moja dwulatka... Ona ma dwa lata ale ma 95 cm wzrostu
        i waży 15 kg. Trudno mi się ją wsadzało do tego siedziska, jeszcze w kurtce...

Po kilku spacerach kupiłam chustę i mam juz to czego potrzebuję.
        Tzn:
        - na spacery blisko domu: mała w Emmaljundze, starsza na nogach
        - na dalsze spacery: mała w chuście, starsza w Maclarenie Volo (mój ostatni nabytek)

Także u mnie to wszystko ustabilizowało się w praktyce...
        • nika1310 to tak jak ja 14.12.08, 21:19
          z tym ze ja mam roznice wieku 1,5 roku i jednak wyrzucilam 1900zl w bloto na
          Phila. Tez śmigam z maclarenem i mei tai-em:)
          • grazka2plus2 ja mam classica 15.12.08, 11:56
            Sandrac ty masz reacje, nit im nie dogodzi.
            Przecież tym wózkiem wszędzie się zmieszcze!
            i wazy 11 kg a nie 18.
            Wy to byscie chcialy chyba niewidzialny wozek. bylby idealny.
            A tak na powaznie, używam 2 mc.
            Nic się nie przeciera, u znajomych sąsiadów też nic!
            Jasne że nie ma idealnego, ale ten jest najlepszy z tych które
            miałam (chicco, i x-lander).
            • nika1310 Re: ja mam classica 15.12.08, 13:59
              grazka2plus2 - a jaki masz kolor wózka i ile razy go prałaś w ciągu tych 2
              miesięcy?Ja piorę średnio raz na tydzień, i nie zaobserwowałam prucia materiału,
              ale takie zadarcia od szorowania. No ale kazdy material sie tak zachowa przy
              czestym praniu. Problem nie jest w materiale, tylko w tym ze nie da rady zdjąć
              go do prania i ja piorąc tak często wsadzam po prostu caly wozek do kabiny
              prysznicowej i szoruję. Dlatego nie odpłukuje sie dobrze płym do prania. Problem
              jest tez z tym ze ktos nie pomyślal i zrobił podnóżek z materialu. Ja nie mam
              zastrzezen do materialu tylko do konstrukcji wozka. Moje starsze dziecko ma
              teraz 2 lata i nie uzywa juz wozka, wiec wykorzystalam go przes 6 miesiecy.
              Teraz mi jest nie potrzebny a jako wozek pojedynczy przegrywa u mnie ze
              spacerowką maclarena. Jeśli ktoś chce to sprzedam za 1tys zl czyli za polowe to
              cudo ktorym sie zachwycacie
              • mama_mia2 każdy model inaczej się pierze 26.12.08, 23:32
                Sluchajcie no ja jak kupowałam ten wózek to dowiedziałam się o nim
                chyba wszystko.
                Kazdy sobie kupuje na co go stac.
                mnie było stać na classica wiec jak mam tak mam.
                I pytałam o ściaganie tapicerki w classicu.
                Też tak samo jak w sporcie. trzeba odkręcić parę śrobek.
                i nie wpadła bym na to, żeby wózek pod prysznic wkładać! W sumie
                dobry pomysł. Ja piore w łazience, gąbką , potem odciskam ręczniki i
                na rano mam suchy.
                Ale jak mówiłam - są 4 modele i można wybierać.
                W dash i vibe tapicerkę zdejmuje się inaczej. Są zamki i szyny, więc
                szybciej.
    • aga.bur Sprzedam nowiutki Phil & Teds 03.02.09, 19:34
      Sprzedam nowego Phil&Teds, czerwonego Sporta. Sytuacja życiowa zmusiła mnie do
      sprzedaży. Wózek zakupiony w Warszawie w sklepie dnia 30.01.2009r. Wózek nie
      używany i nigdy nie będzie użyty przez nas :-( Bardzo proszę zainteresowane
      osoby o kontakt 501 059 099, agataburzynska@wp.pl
    • skwarka30 Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 03.02.09, 23:12
      witam w klubie:). Starsza corka jest z konca maja, mlodsza urodzi
      sie w marcu.
      tez zastanawialam sie nad P&T-ogladalam go w sklepie na Solidarnosci
      i wlasciwie sie na niego zdecydowalam (raczej tylko na podstawie
      opinii sprzedawcy - idiotka;)).

mam identyczne watpliwosci jak Ty - tylna "kieszen" wydaje mi sie
      jakas klaustrofobiczna... nie wiem.

Mam Maclarena XT i uwazam, ze to najlepszy wozek na swiecie;). Moze
      po prostu zamienic go na podwojnego maclarena? sama nie wiem -
      mialam w przyszlym tygodniu kupowac P&T, ale...
      • ichmama Re: Phil & Ted Classic (i nie tylko) 04.02.09, 11:31
        ja mam zwykły wózek dla moich chłopaków. maluch 3,5 mies jedzie w gondoli a
        starszy 2,3 maszeruje trzymając się wózka. Na codzienne spacery sytuacja do
        wytrzymania, ale przyznam, że myślałam o takim Phil&Tedsie na okres
        wiosenno-letni. Teraz jednak doszłam do wniosku, ze dokupimy jakas deskolorke
        lub tzw. kid-sit, ponieważ to nie do konca to o co mi chodziło. Fajnie jakby to
        był głównie wózek dla malucha, a krzesełko z tyłu do podjeżdżania dla duzego. na
        zasadzie tego buggypoda, tylko z tyłu, zeby nie ściągało wózka.

z drugiej strony sama mam trójkę dzieciaczków co 2 lata i rozumiem te mamy,
        którym odpowiada P&Ts - jakos trzeba sobie radzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka