Dodaj do ulubionych

Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ...

30.03.09, 22:18
Dziewczyny jak to jest u Was jeśli chodzi o Arię?
Kurczę, irytuje mnie ta rączka. Jest tak mocno plastikowa i pusta w
środku (oczywiście musi tak być jeśli wózek ma być lekki), że mam
wrażenie, że zaraz się rozleci. A poza tym jak ją
trzymam to czuję łączenie w tej rączce i trochę mnie to denerwuje...
Czy też tak macie?
Mam nadzieję, że się przyzwyczaję...
Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:43
      ja nie mam z tym zadnego problemu :) raczka pomimo, ze plastikowa, wydaje mi sie
      mocna i mnie sie ja bardzo dobrze trzyma :)
      przyzwyczaisz sie :P
      • leila78 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:46
        nic dodać nic ująć do tego co Maja napisała. też mi się wydaje, że się
        przyzwyczaisz. i nie ciesz się na sucho, że nie kopiesz w koła. inaczej jest w
        butach;)
        • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:50
          Ok, zdam relację jutro co z tym kopaniem po spacerze "na obcasiku"
          na dworku ;)
      • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:47
        A też czujesz to łączenie ("szew") na rączce? Pytam bo może mi się
        trafił egzemplarz z kiepsko wykonaną rąsią;)
        • leila78 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:51
          czekaj, idę pomacać;)
          • leila78 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:52
            pomacałam. faktycznie jest tak ale ja już nie zwracam uwagi. plastiki są równo
            ale dzieli je mikroskopijny rowek, że tak to obrazowo ujmę.
            • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 22:59
              Ok, wielkie dzięki. Czyli niepotrzebnie upierdliwa jestem;).
              Pewnie się przyzwyczaję. Każdy wózek ma inną rączkę i trzeba się
              mentalnie przestawić...
    • anm-aj Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 30.03.09, 23:52
      Podłaczę sie do watku i mam pytanko chyba głownie do leila78, maja3333 juz mi
      pisala, ale ja wciaz drążę. Mam pliko i korci mnie sprzedaz i zakupic arie,
      corka ma 11 mies. Pamietam, ze Ty pozbylas sie pliko, czy juz teraz warto, córa
      w sumie mala. Boje sie, ze pozbede sie calkiem fajnego wozka (pomijajac
      rozlatane raczki i podbijanie) ale uwielbiam jego duze, wygodne siedzisko, na
      wozek na ktory jeszcze za wczesnie ( chodzi mi o jakos jazdy dla malej, czy nie
      bedzie bardzo trzeslo). Brak podnozka nam nie przeszkadza, a na spacrkach Darcia
      juz nie spi. Prosze, doradzcie. Dodam, ze nie bylby to jedyny wozek, ale znajac
      mnie jezeli bedzie faktycznie taki fajny, bede glownie nim jezdzila, a spora
      spacerowke tylko na trudniejsze- lesne drogi bede zabierac.
      • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 09:01
        To może ja Ci odpowiem:)
        Ja właśnie się pozbywam pliko na rzecz Arii, którą kupiłam. Mój
        synek ma 10 m-cy i super w Arii się czuje. Bardzo mu się spodobało.
        Aria wbrew pozorom nie ma małego siedziska. A jest lżejszy od pliko
        i dużo zgrabniejszy po złożeniu. Pozatym myślę, że ta tacka jest dla
        dzieci bardzo atrakcyjna:)
        Jak chcesz mogę Ci na maila wysłać zdjęcie z moim maluchem w Arii.

Dodam jeszcze, że przynajmniej z takim maluchem (jak ze starszym
        będę wiedziała za kilka godzin) Aria się fajnie podbija, dużo lepiej
        niż pliko. Jeśli chodzi o oparcie to n aprawdę da się bardzo nisko
        opuścić, więc to naprawdę żaden problem. Myślę, że w wózku dzieci
        wolą spać w takiej pozycji niż zupełnie płaskiej...
      • leila78 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 09:23
        aria ma takie samo siedzisko jak pliko! wcale nie jest mniejsze! amortyzacja jak
        dla mnie też lepsza - zdecydowanie wyczuwalna. do tego wózek nie klekocze i się
        nie telepie, łatwiej podbija, lżej prowadzi. reasumując żałuję, że wcześniej nie
        kupiłam arii tylko po przeczytaniu negatywnych opinii (a tylko takie wtedy były)
        kupiłam jane carrera. i jeszcze jedno. te małe kółka w arii lepiej sobie radzą z
        nierównościami chodników niż pliko. ale pliko lepsze było w parku na rozmokłych
        alejkach. teraz mi na tym nie zależy bo w parku synek sam biega. w wózku trzymam
        go tylko w celach transportowych.
        • anm-aj Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 11:20
          Dziekuje dziewczyny :D
          Isabel bede wdzieczna za fotke syneczka mlodszego w arii w pozycji siedzacej, co
          do lezacej moja mala dama jezeli zasnela tez woli taka pozycje pol lezenia.
          anmaj@interia.eu
          • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 14:02
            Wyślę Ci z prywatnego maila (nie gazetowego), a Tobie na jaki wysłać?
            • anm-aj Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 22:48
              anmaj@interia.eu
              Bardzo dziekuje
              • jokka Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 22:51
                isabel
                jeśli to nie problem również bym prosiła o fotkę z Twoim młodszym dziecięciem w arii
                na jokka@gazeta.pl
                • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:16
                  To i ja sie dołacze z prośba o fotkę na adres gazetowy. Czytam te
                  Wasze fascynacje aria i juz sama nie wiem bo sie waham miedzy nia a
                  Pliko. Niestety nie mialam okazji widziec arii na zywo bo nigdzie
                  jej nie maja :( Moja corcia za 2 tygodnie skonczy roczek. Bylby to
                  jej drugi wozek bo mamy Mutsy 4rider ale potrzebuje cos lzejszego bo
                  mieszkam na 4 pietrze bez windy a teraz jak sie zrobi cieplo to bede
                  chciala wychodzic z nia 2-3 razy dziennie na spacer. Corcia malo spi
                  na spacerach wiec na rozkladaniu do pozycji lezacej tak bardzo mi
                  nie zalezy. W arii za najwiekszy plus uwazam jej wage (no wlasnie
                  wkoncu ile bo roznie podaja ale ufam producentowi ktory podaje ze
                  6,5) i super fajny kosz no i cena sporo nizsza od pliko. Minus
                  niestety brak regulacji podnozka. Pliko sie zachwycam bo go
                  widzialam i bardzo mi sie podoba. Kurcze Dziewczyny doradzcie coś bo
                  juz sama nie wiem co robic Mąz mi mowi zeby kupic arie choc wolalby
                  zeby to byla parasolka bo chyba lepiej byloby wtedy ja upchnac do
                  bagaznika samochodu.
                  • leila78 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:22
                    dla roczniaka bierz arię. nawet się nie zastanawiaj. miałam pliko. sprzedałam
                    bez żalu. w bagażniku też się lepiej upycha. jak wpiszesz w wyszukiwarkę to ja
                    podaję wszystkie wymiary, łącznie z wagą. pliko to się dla 4 mies, nadaje jako
                    drugi wózek. moim zdaniem znaczy się;)
                    • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:35
                      A te małe kółeczka? Troche sie ich boje bo jestem przyzwyczajona do
                      duzych pompowanych kół.
                      Powoli powoli ta Wasza fascynacja zaczyna mi sie udzielac. Juz sie
                      zastanawiam który ewentualnie kolorek wybrac :))))
                      • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:38
                        Acha i jeszcze jedno pytanko Czy wersja OH to tylko skladanie jedna
                        ręka czy rozkladanie takze?
                  • isabel_o do aregiec 31.03.09, 23:37
                    Pod tym linkiem masz zdjęcia mojej Arii bez dziecka:
                    fotoforum.gazeta.pl/u/isabel_O.html
                    I tak na marginesie ja swoje pliko sprzedałam na rzecz Arii właśnie.
                    • aregiec Re: do aregiec 31.03.09, 23:42
                      Dzieki juz wczoraj ogladalam :) Jakbym Cie mogla prosic o to zdjecie
                      z Twoim Maluszkiem bo moja Amelka jest w podobnym wieku.
                      • isabel_o Re: do aregiec 31.03.09, 23:46
                        wysłałam na gazetowego
                        • aregiec Re: do aregiec 31.03.09, 23:52
                          Dzieki sa super i Twoj Maluch takze :)
                          • isabel_o Re: do aregiec 31.03.09, 23:55
                            Dzięki:)
                            • aregiec Re: do aregiec 01.04.09, 00:04
                              Juz wyslalam zapytanie o dostepnosc arii w dino. A Ty w jakim
                              sklepie kupowalas swoja i za ile?
                              • isabel_o Re: do aregiec 01.04.09, 00:07
                                Piotruś Pan (sklep inetrnetowy), ale dlatego, że odbiór był w moim
                                mieście i w mojej dzielnicy, więc odpadły mi koszty wysyłki:) Wózek
                                kosztuje u nich 680,-, ja zapłaciłam 660,- bo to mój drugi od nich;)
                                • isabel_o Re: do aregiec 01.04.09, 00:10
                                  Aha, co do Twojego pytania to rozkłada się też jedną ręką.
                                  • aregiec Re: do aregiec 01.04.09, 00:17
                                    O to super :) Dzieki raz jeszcze, na 99% jestem zdecydowana na arie,
                                    teraz tylko wybor koloru...
                              • maja3333 Re: do aregiec 01.04.09, 00:12
                                wazylam sie z Aria na wadze lazienkowej (a uwazam, ze mam ja dosc dokladna- ta
                                wage znaczy sie) i Aria wazy 5,5kg
                                naprawde superlekki wozek :)
                • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:27
                  Wysłałam
                  • anm-aj Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:41
                    Isabel... dziekuje synus sliczny.
                    Mamusiu droga wahająca sie pomiedzy pliko a aria, mysle, ze aria lepsza dla
                    roczniaka, jednak jezeli zdecydujesz sie na pliko, ja postanowilam moj sprzedac
                    na 99 % postanowilam do konca tyg zdecydowac, wozek kupiony w sklepie w lutym
                    2009, uzyty moze z 5 razy kolor bubbles green.
                    • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 31.03.09, 23:46
                      Anm-aj przez Wasze posty coraz bardziej sklaniam sie w kierunku Arii
                      zwlaszczqa jak czytam, ze sie pozbywacie pliko. Ale jakby cos to dam
                      Ci znac :)
                      • penelopa1 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 03:02
                        Do mamy wahającej się czy kupić dla 11 miesięczniaka. Kupiłam Arię dla synka -
                        ma 8,5 mca. Co prawda jako drugi wózek,ale raczej będę go używała dość często bo
                        jest lekki. Jeździ mu się dobrze i nie wydaje mi się żeby nim jakoś specjalnie
                        trzęsło albo mu coś nie pasowało. jedynym problemem ewentualnym jest brak
                        podnóżka, ale jeszcze trochę i zacznie chodzić więc to przestanie być w końcu
                        problem. Postaram się wrzucić tu zdjęcia.
                        • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 18:59
                          Penelopa to czekamy na fotki :)

W Dino na chwile obecna arii nie maja, jutro maja mi dac znac czy
                          jest u importera. Waham sie pomiedzy kolorem moka a cedro...
                          • magda79pn Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 19:20
                            ja bym kupiła cedro :)
                            • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 19:39
                              wlasnie troche sie boje tego koloru bo nie mialam okazji widziec go
                              na zywo. Poza tym ja raczej z tych osob jestem co wola stonowany
                              wozek zeby do wszystkiego pasowal ale fakt cedro podoba mi sie
                              baaaardzo :)
                              • pawimi455 Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 20:01
                                ja moke wlasnie odeslalam na koszt zywszego koloru bo dla mnie zbyt
                                ponury byl...
                                • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 20:16
                                  Pawimi455 i na jaki kolor wymieniasz?
                                  • marriposa Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 21:52
                                    z tego co pamiętam to Pawmi pisała cos o Surf :)

Aregiec tez wisze nad kolorem :( tzn nie moge wybrac. Moka taka do
                                    wszystkiego, ale widziałam ja w sklepie i cóż nie wpadła mi w oko.
                                    Myśle nad cedro ale nie mam odwagi go kupić. A i nie chce mi sie
                                    bawić w odsyłanie :( I łeb mi pęka od kilku dni
                                    • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 21:59
                                      Marriposa to witaj w klubie :) Mam te same dylematy co Ty
                                      Ja odpuscilam sobie kolekcje 2008 choc myslalam o bambu ale
                                      widzialam na zywo (na pliko switch) i ani kolor ani material nie
                                      przypadl mi do gustu

A dowiadywalas sie moze w jakim sklepie maja dostepna arie? Ja
                                      wlasnie rozsylam maile z zapytaniem choc najchetniej kupilabym w
                                      dino bo juz ten sklep mam sprawdzony
                                      • marriposa Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 22:04
                                        Pewnie większość ma takie, bo kolorki arii 2009 nie powalają :(
                                        Teraz widze, że tango sie jeszcze pojawiło z 2008. Kiedyś widziałam
                                        go na real fotce i było nie najgorsze. Tylko obiecałam sobie ze dość
                                        czerwonych wózków :)

Co do skleu to nie pytałam jeszcze, bo do poniedziałku czekałam na
                                        kupioną M&P tyle że przyszedł nie ten kolor co trzeba i teraz czekam
                                        na zwrot kasy :(
                                        • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 22:10
                                          Tez czerwonego zbytnio nie chce
                                          • marriposa Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 22:12
                                            Nie jest brzydki poprostu czerwień mi przeszła, a bambu masz racje
                                            jest takie mało żywe. Tyle, że nie wiem czy cedro nie jest za
                                            żywe :). Jestem ciekawa czy to czasem nie taki kolorek jak volo
                                            citrus lime. Tylko w volo budka ciemna
                                            • aregiec Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 22:37
                                              No rzeczywiscie kolorek bardzo podobny A Ty masz chłopca czy
                                              dziewczynke? Ja dziewczynke - przewazajacy kolor jej ciuszkow to
                                              róż, ktory w zestawieniu z cedro nawet mi pasuje Gorzej ubrac ja w
                                              cos niebieskiego :( Uff dylematy straszne!
                                              • isabel_o Re: Do leila78, magda79pn, pinik, maja3333 ... 01.04.09, 22:58
                                                Powinnyście wziąć taki kolor, który jako pierwszy wpadł Wam w oko.
                                                Zamówicie inny a potem będziecie żałować... Zawsze pierwsze wrażenie
                                                jest najtrafniejsze i nie ma co rozpatrywać, że może za żywy itd.
                                                dzidzi przynajmniej będzie wesoło;)
    • anusia_kra Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:18
      zaczełam chyba 3 tydzień myslenia nad kolorem Arii :)))

W między czasie namierzyłam w realu prawie wszystkie interesikące
      kolory poza cedro. Dziś nawet małż stwiedził, żebym wzieła taki
      którego jeszcze nie miałam, bo dłużej nie wytrzyma :P
      • anusia_kra Re: Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:33
        a i jeszcze cos taka ciekawostka jakby sie komuś kolor arii znudził
        to nowa budka-150 zł, nowa tapicerka-200 zł + 20 zł koszty wysyłki
        • magda79pn Re: Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:35
          i do tego koła 150zł i za 500zł mam odnowioną arię ;) i sprzedaję za 650 jako
          nową ;) ale interes :D
          • anusia_kra Re: Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:46
            Pod warunkiem ,że stelaż nie lata ;) i ma naklejki bo nowe w Pegu
            pewnie z 50 zeta :)
            • magda79pn Re: Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:48
              A TAK NA SERIO TO BEZ SENSU, UWAŻAM ŻE CZĘŚCI TYPU TAPICERKA CZY BUDKA POWINNY
              BYĆ TAŃSZE.
              • anusia_kra Re: Nie jesteście same ;) 01.04.09, 22:57
                No dokładnie te ceny są od dystrybutora i facet sam stwierdził, ze
                bardziej sie opłaca nową kupić niż kolor zmieniać
                • pawimi455 Re: Nie jesteście same ;) 02.04.09, 00:25
                  tak jest, dokladnie surf....i czekam na niego z zagryzionymi zebami.
                  Tez nie chce czerwieni wiecej bo mam czerowne bugaboo, a cedro
                  podobne do mojego zarowiastego Buzza sulphur...strasznie liche te
                  kolory, doslownie nie ma w czym wybierac :(
                  • penelopa1 Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 13:23
                    Jak obiecałam to wklejam - szczególnie dla tej mamusi,która się wahała czy kupić ten wózek dla 11 miesięczniaka.
                    Mój 8,5 miesięczniak w Arii kolor papaia - jak dla mnie kolorek rewelacyjny!
                    "fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/pe/vdmj/FHnrEbs8BG99bjgDxB.jpg"

"fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/pe/vdmj/Vw11LDoFbkOdBEaGGB.jpg"
                    • magda79pn Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 13:28
                      super kolorek i zawartość wózeczka też śliczna :)
                    • anusia_kra Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 13:41
                      Penelopa pasażer/ka cudny :) a kolorek wózeczka też taki cieplutki.
                      Bardzo bardzo mi spasował.

Dziewczyny takie pytanie z innej bajki na wózku Penelopy jest inny
                      znaczek Peg Perego niż na wózku Jokki. Wie ktoś coś n/t tzn dlaczego
                      sie różnią przede wszystkim.
                      PS: moze tak mi sie tylko wydaje na fotkach nie wiem
                      • anusia_kra Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 13:42
                        "niż na wózku Jokki"

miało być niż na wózku Leili rzecz jasna. Przepraszam za błąd
                        • leila78 Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 14:12
                          bo co kolor to ma inny znaczek. popatrz na niem ebayu.
                    • isabel_o Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 13:53
                      Super Twój maluszek się prezentuje w tej naszej Arii:)Widzę, że też
                      mu wygodnie!
                      • aregiec Re: Fotki mojej Arii papaia 02.04.09, 20:00
                        Penelopa - super fotki i wozka i Malucha :)
                        Ja wlasnie zamowilam arie cedro :)
                        • penelopa1 Re: Fotki mojej Arii papaia-do aregiec 02.04.09, 22:12
                          Jak przyjdzie to daj fotki wózka i dziecka. Też jestem ciekawa tego cedro bo na
                          żywo nie widziałam.
                          • aregiec Re: Fotki mojej Arii papaia-do aregiec 02.04.09, 22:53
                            Ja widzialam wszystkie kolory oprocz cedro i tego rozowego ale na
                            pliko i tym bardziej jestem ciekawa a wrecz czuje taki dreszczyk
                            podniecenia co to bedzie ;) Mam tylko nadzieje ze nie bede musiala
                            jej zwracac :/
    • anusia_kra do Aregic 03.04.09, 19:46
      Dostałaś może już Arie cedro?
      • aregiec Re: do Aregic 03.04.09, 21:46
        Nie - bedzie dopiero wtorek, sroda bo w Dino nie mieli i musza
        sciagnac od importera
        Jak przyjdzie to na pewno dam znac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka