Dodaj do ulubionych

Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie

23.06.09, 14:41
Wiem że pinik nie poleca, ale żal było nie kupić - 380 zł za nowy:)
Najwyżej odeślę, bo przesyłka jest darmowa, dużo nie stracę.
No ale musze się zdecydować na kolor. Jest pięć dostęnych, ale
rozważam tylko czerwony rio red i fioletowy mysterioso. Może ktoś
widział je na żywo i powie mi jakie te kolory są w rzeczywistości? W
googlach nie da się znaleźć real photos:(
Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 14:43
      czytalam gdzies opinie, ze ten fioletowy wpada bardziej w rozowy, wiec jesli
      dla chlopca to moze nie pasowac
    • nieztejbajki Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 14:50
      :) no królik, ty tez kupiłaś chociaż odradzali ... ja z mojego
      zakupu jestem zadowolona, mam nadzieję że ty też będziesz :)
      • kroliczyca80 Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 15:00
        No właśnie nie odradzali jakoś straszliwie, pinik tylko napisała że
        chybotliwy, ale to o calisto konkretnie, nie o topazie. Topaza
        odesłała bez używania bo jej kolor nie pasował (złoto-biały;D)
        W ogóle mało opinii w necie jest o topazach, nie wiem czemu. Ale tak
        jak mówię - jakby co, to błyskiem odsyłam. Moze ze 20-30 zł stracę.
        Wiesz, zdecydowałam się głównie ze względu na amortyzację na 4 koła
        + rączkę do przenoszenia. Wbrew pozorom ten tandem niemal nie
        występuje w przyrodzie;)
        • lamciad Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 15:19
          > Wiesz, zdecydowałam się głównie ze względu na amortyzację na 4
          koła
          > + rączkę do przenoszenia.
          Nie zniechęcam,sama musisz sprobować,żeby się przekonac.Poza tym
          może akurat Ci podpasuje,kto wie.Ale co do wypowiedzi o
          amortyzatorach...hmmm...mój pliko też takowe posiadał i wierz mi,że
          sto razy lepiej prowadzi się Buggstera bez amortyzacji niz Pliko z
          amortyzacją.Ten uchwyt tez mnie nie powalil,nigdy z niego nie
          korzystałam,za ciezko było wnosic dzieciaka w jednej ręce i wozek w
          drugiej,wolalam "2w1" wciagać po schodach:)
          Ale nie powiem,ciekawa jestem Twoich "doznań" z nowym wozkiem:))
      • lamciad Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 15:04
        A cóz to się stało,że zakupiłas nowy dylizans???Buggster zły?Bo ja
        poki co jestem nim zachwycona!
        Co do Cybexa to na żywo nie widziałam,ale z fotek wygląda mi na
        to,że podobnie jak w Maclarenie,dostęp do kosza na zakupy
        tragiczny.No chyba,że Tobie potrzebny w innym celu,np.podrozniczym.
        • kroliczyca80 Re: Kupiłam Cybex Topaz - szybkie pytanie 23.06.09, 15:32
          Buggster dobry i zostaje, ale ja się przeprowadzam na 3 piętro
          kamienicy i nie ma szans, żebym wtachała i buggstera, i Zwitka
          jednocześnie:( Szukałam czegoś w miarę lekkiego, z obowiązkową
          rączką, składanego w parasolkę, z amortyzacją wszystkich kół
          (chodniki w Starym Mieście w Krakowie..:()
          No wiem, że po buggsterze pewnie nie będę zachwycona prowadzeniem,
          ale muszę szukać alternatywy. Zaczynam w ten sposób:)
          Błagam, niech odezwie się ktoś kto widział na żywo kolory!!!
          • ksfilipek ja mam fioletowy dla chłopca kolor tak jak.... 23.06.09, 16:17
            na fotce. Taki dosyc intensywny fiolet na butdce i po bokach a
            materacyk i pałąk w delikatną krateczkę,to jest model z zeszłego
            roku. to jest jedyne zdjecie które nie zafałszowuje jego koloru, bo
            n innych moich zdjęciach kolor jest przekłamany.

https://images37.fotosik.pl/145/b7ecf91c219c5435.jpg
            • kroliczyca80 do ksfilipek! 23.06.09, 16:22
              Dzięki dobra kobieto za tę fotę!!! Piękny fiolecik, chyba właśnie
              taki wybiorę. A mogłabyś mi powiedzieć co nieco o tym wózku? Jak się
              prowadzi, jak amortyzacja, nooo wszystko:) Plis:)
              • ksfilipek Re: do ksfilipek! 23.06.09, 16:56
                Mi też sie najlepiej ten fioletowy podobal. nie jestem ekspertem
                wozkowym. Jak dla mnie prowadzi się lekko, na krawęzniki łatwo
                podjechać tzn. podbić go jest łatwo ale jak dla mnie to ta
                amortyzacja jest kiepska chyba ona taka naciągnięta nie bardzo
                amortyzuje niestety, ja jestem zadowolona. (bo np wozkiem obok na
                zdjęciu trzeba go brać na siebie że tak powiem zeby podjechac na
                krawężnik. Oparcie dobrze sie rozkłada, nie jest zbyt krótkie (kuba
                ma 14 miesiecy i waży 10 kg) Jezdzi mi sie z nim lekko. Duzo miejsca
                do spanoa wiecej niż naszym poprzednim wozku Mutsy. Budka tak
                średnio chroni od slońca niestety. Bez ładu i składu ale mały mi
                wisi u nogi wlaśnie.
                • kroliczyca80 Re: do ksfilipek! 23.06.09, 17:06
                  No i jednak zamówiłam czerwony, bo raz że mojemu M fiolet kompletnie
                  nie odpowiada, dwa że więszość ubrań nam pasuje bardziej do
                  czerwonego, a trzy że mi jeszcze sklep napisał że dla chłopca fiolet
                  nie za bardzo, moze faktycznie wchodzi w ten rózowy? No nic, tak czy
                  siak wzięłam czerwony, choć go nie widziałam na żywo. Pełny spontan,
                  zupełnie jak nie ja. Na 90% będe tego zakupu żałować, ale trudno:)
                  Zmartwiłaś mnei tą amortyzacją, chociaż w sumie wiele od parasolki
                  spodziewać się nie można. No, zobacyzmy jak będzie. Dzięki:*
                  • ksfilipek Re: do ksfilipek! 23.06.09, 19:30
                    No gwarantuje Ci ze ten fiolet pasuje dla chłopca i nie wpada w
                    żaden sposob w róż, ja jestem zadowolona i nie zamieniłabym tego
                    wozka na żaden jeśli chodzi o wozek w tej samej cenie ja za niego
                    dałam 500zl na poczatku maja. chcialam Maclarena XLR ale zwyczajnie
                    szkoda mi bylo kasy a z tego jestem zadowolona bo nie lubię jak
                    dookoło mijam takie same wózki jak ja mam, a z tym jestem oryginalna
                    nawet w wawie bo jeszcze nie spotkalam od kiedy go mam, a moze
                    dlatego że wlaśnie ludziom nie odpowiada ten wozek nie mam pojęcia.
                    • lamciad Re: kroliczyco 23.06.09, 21:26
                      wdeptelam dosłownie dzisiaj w Swiecie Dziecka na ten wozek:)Chyba
                      jakies przeznaczenie,bo ogólnie to 2 minuty przed zamknieciem
                      wpadłam tam po butelkę.A wiec na szybko sprawdzilam,że lekko się
                      podbija(dla mnie bardzo ważna rzecz),kolor w sklepie to taki ślwkowy
                      był,na pewno nie taki fiolet jak kolezanka na gorze umieścila.Może w
                      nowej kolekcji inne odcienie fioletu są,może o tym mowa była
                      powyżej,że wpada w róz.Moim zdaniem w róż własnie nie,a w sliwke
                      bardziej.Od biedy dla chłopca by się nadal.Amorki jak to w
                      parasolce,nie spodziewaj się nie wiadomo czego.A ogolnie pojazd
                      ok,za tę cene wolalabym bardziej niz Maclarena.
                      • kroliczyca80 Re: kroliczyco 23.06.09, 21:40
                        Jak nic przenaczenie:) Ja już zamówiłam czerwony więc mi nie majtaj
                        śliwkami przed oczami bo zacznę żałować;-)))
                        Po amorkach cudów się nie spodziewam, ale może porównaj mi je do
                        przedniego koła w buggsterze? Bo z niego jestem zadowolona.
                        • magda79pn Re: kroliczyco 23.06.09, 22:06
                          NORMALNIE GRATULUJĘ!!!!!!! KOBIETO... WRESZCIE !!!!!! ;)
                          ja bym kupiła śliwkowy, widziałam na żywo, jedyne co mi się nie podobało to
                          tkanina która jest taka jakaś śliska, nie wiem jaki rocznik tego wózka widziałam
                          ale podobał mi się ten śliwkowy kolor i jak najbardziej dla chłopca pasuje (moim
                          zdaniem bardziej niż czerwony)
                          • kroliczyca80 Re: kroliczyco 23.06.09, 22:27
                            Wkurzacie mnie;)
                            To co, mam jeszcze zmienić...? Chyba mogę, jutro wysyłają...
                            Ale: mało ciuchów pasuje do fioletowego (dziecka i moich), fiolet
                            jest ciemniejszy od czerwonego (zwłaszcza na lato), ciężek o dodatki
                            pasujące... A czerwony taki uniwersalny. Dotychczas miałam wózek
                            niebieski, zielony i pomarańczowy, czerwonego nigdy i chyba bym
                            chciała. Taki wesoły mi się wydaje. Śliwkowy ładny, ale ponury.
                            Heh, nasza 307-ka jest śliwkowa i byłby komplet;)
                            • lamciad Re: kroliczyco 24.06.09, 08:37
                              Śliwkowy ponury na pewno nie jest,gwarantuje Ci!Ale wybralas
                              czerwony,bo Ci pasuje do reszty więc juz nie ma sensu zmieniać,bo
                              dopiero będziesz zalowala.
                              Co do amortyzatorów,gdyby w buggsterze były takie amorki z tyłu jak
                              jest ten jeden z przodu to juz w ogole wózek byłby idealem.Niestety
                              zarówno w cybexie jak i pliko to nie to samo:( Gdyby w opisie nie
                              było to w ogóle bym stwierdziła,że amortyzatorow tam brak.
                              • ksfilipek kroliczyco !!!!! 24.06.09, 08:46
                                TaK FIOLETOWY TO 2008 ROCZNIK :) A SLIWKOWY 2009 :)> OBYDWA TE
                                KOLORY PASUJĄ DLA CHŁOPCA. mY MAMY CIUSZKI PRZEWAŻNIE NIEBIESKIE Z
                                ZIELENIĄ CZASAMI JEST ŻÓŁTY NO I JENSY, wszystkie pasują do
                                fioletowego. ja nigdy bym nie kupila czerwonego dla syna ale to
                                kwestia gustu. A gdzie kupilas taki tani ten wozek bo mam rozumiec
                                ze kolekcja 2009 ????
                                • magda79pn Re: kroliczyco !!!!! 24.06.09, 09:31
                                  ja wybierając między x landerem x funem czerwonym i pomarańczowym, kupiłam
                                  czerwony i synek super w nim wyglądał, jednak gdyby był wybór taki jak ty masz
                                  to kupiłabym śliwkowy. Kupowałam nowe volo i kupiłam synowi ten z różowymi
                                  paseczkami i nadal bardzo on mi się podoba ale jest bardzo brudzący :( wszystko
                                  widać na tych jasnych paseczkach, gdybym teraz miała kupować to wzięłabym biało
                                  czarny... no ale nie będę już go zamieniać tylko później kupię czarną wkładkę
                                  maclarena.
                                  A ty decyzji nie zmieniaj, pierwsza myśl najlepsza.
                                • kroliczyca80 Re: kroliczyco !!!!! 24.06.09, 09:58
                                  No właśnie, my też mamy niebieskie, zielone, czerwone ciuszki... z
                                  fioletem wygląda to IMO fatalnie... I jeszcze dużo pomarańczowych
                                  (bo obecny wózek pomarańczowy) ale to wyglądałaby masakrycznie i z
                                  fioletem, i z czerwonym;)
                                  A wózek jest z 2008 roku, te z 2009 mają chyba jakiś nadruk na
                                  budce. I tam fiolet nazywa się "purple", a w 2008 "mysterioso".
                                  Tutaj aukcja 2008:
                                  allegro.pl/item653437383_wozek_spacerowka_cybex_topaz_2008_folia_fiolet.html
                                  i aukcja 2009
                                  allegro.pl/item667831375_wozek_spacerowy_topaz_cybex_2009.html
                                  Ja swój kupiłam na aukcji wieloprzedmiotowej z licytacją. Dałam max
                                  400, ale skońćzyło się na 380 :)
                                  • ksfilipek hihihi 24.06.09, 10:34
                                    a ja wlasnie szyję pomaranczowy materacyk do swoje wozka :) bo mi
                                    sie wlasnie podoba połączenie pomarańczu z fioletem, a wózek wlasnie
                                    kupiłam na tej zalinkowanej aukcji. A jesli mialabym pomaranczowy
                                    wozek to ja osobiscie jako drugi wybralabym fioletowy a nie
                                    czerwony :)
                                    • kroliczyca80 Re: hihihi 24.06.09, 10:53
                                      Przecież nie będę z dwoma wózkami chodzić jednocześnie, więc nie
                                      muszą do siebie pasować;) A ubranek mi starczy żeby pasowały do obu.
                                      Chyba jednak nie ma sensu pytać ludzi o kolory, bo każdy ma inny
                                      gust. Ja jestem chyba zbyt konserwatywna, bo dla mnie pomarańczowy i
                                      fioletowy to chyba jedno z najgorszych zestawień;)
                                      Jak kupowałam buggstera to mi tutaj dużo osób odradzało
                                      pomarańczowy, że brzydki, że mało do czego pasuje. A ja się uparłam
                                      i nie żałuję, bo jest piękny;)
                                      A cybexa i tak pewnie odeślę, więc w sumie obojętne jakiego będzie
                                      koloru:)
                                  • elmo34 Re: kroliczyco !!!!! 24.06.09, 11:16
                                    kroliczyca80 napisała:

> No właśnie, my też mamy niebieskie, zielone, czerwone ciuszki... z
                                    > fioletem wygląda to IMO fatalnie... I jeszcze dużo pomarańczowych
                                    > (bo obecny wózek pomarańczowy) ale to wyglądałaby masakrycznie i z
                                    > fioletem, i z czerwonym;)

Ze powtorze z makijazystka Anna Orlowska z warszawskiej szkoly Make
                                    Up Art Studio "kolor fioletowy z pomaranczowym tworza duet idealny"
                                    (TS 6/2009) :0)) tez mnie to zszkowalo ale w sumie jak
                                    poprzykladalam moje ukochane fioletowe szmatki do pomaranczowych
                                    dzinsow to...mowie Wam REWELACJA!!!! Tak to sie czlowiek uczy cale
                                    zycie;)))
                                    Ale to taka dygresja na boku... Do slicznego usmiechnietego
                                    dzidziusia pasuje kazdy kolor!!! (zgodnie z zasada ladnemu we
                                    wszystkim ladnie:)))
                                    • kroliczyca80 Re: kroliczyco !!!!! 24.06.09, 13:02
                                      Też z ciekowości poprzykładałam i nadal mi się nie podoba:) Mówiłam,
                                      że zbyt konserwatywna jestem na takie eksperymenty;))) Ale do
                                      połączenia fioletu i ostrej zieleni w tym sezonie jakoś się
                                      przekonałam, więc nie jestem niereformowalna;D
                                      • ksfilipek Re: kroliczyco !!!!! 25.06.09, 08:37
                                        ale oczywiście Twój wybór jest najważniejszy i dobre samopoczucie :)
                                        miejmy nadzieje że wózek Ci podpasuje i może akurat nie bdziesz
                                        odsyłała :) Trzymam kciuki !!! ( no chyba że ta jego plastikowośc
                                        będzie cię denerwowała :) a właściwie to że czasami skrzypi :)
                                        hihihi.
                                        • nieztejbajki Re: kroliczyco !!!!! 25.06.09, 09:49
                                          czy kolor jest tak bardzo ważny, ... jakoś nigdny nie szukałam wózka
                                          pod kolor ubrań ;). Wybierałam co mi się podobało, a liczy się
                                          przede wszystkim wygoda dziecka, prawda?
    • didilinka kolorki Cybexów 25.06.09, 20:03
      tak troche nie w temacie pytania, ale widziałam dziś w sklepie Cybexy z rocznika
      2009 i nieco lepiej sie prezentowała ta tapicerka niż w roczniku 2008.
      Za to Cybex Calisto to totalna porażka wąski, kiepsko sie podbijał i jakoś ten
      stelaż białawy z boku i na rączce straszył :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka