iga59 14.07.09, 19:28 Który lepszy, który polecacie? A jeśli maclaren to który?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabka11 Re: baggster czy maclaren? 14.07.09, 20:23 Ale dla kogo? dla noworodka? czy dla starszego dziecka, ile ma msc/lat? jako jedyny wózek, czy dodatkowy? Podaj więcej danych, to będę mogła pomóc. Mam Buggstra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iga59 Re: baggster czy maclaren? 15.07.09, 15:58 Ups, rzeczywiście trochę za szybko skończyłam. Dziecko ma rok ale drobniutkie (8kg). Wózek ma być po to, żeby pójść po starsze dziecko do przedszkola albo na krótki spacer, żeby zapakować bezproblemowo do samochodu. Wózek którym mała jeździ jest na 3 kołach i jestem z niego bardzo zadowlona.Tylko jest małe ale, ma duże pompowane koła przez co ciężki a muszę z nim wchodzić na 2 piętro i już trochę kręgosłup daje znać. Dlatego jakbyś mogła napisać jak się prowadzi Twój wózek i przedewszystkim czy jest wygodny dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: baggster czy maclaren? 15.07.09, 18:42 Mam i Buggstera i Maclarena Questa - kazdy z nich ma swoje zalety i wady. Buggster: szerokie siedzisko (wystarczy chyba do konca okresu wozkowego), rozklada sie do pozycji pollezacej (wygodniejszej niz w Macu), wielki koszyk i dobry dostep to dla mnie podstawa. Wada to chyba troszke system skladania (po zlozeniu nie jest duzy) i brak raczki do przenoszenia. Maclaren Quest: lekki, ma system przenoszenia, sklada sie jedna reka - kupilam jako wozek podrozny. Wady: beznadziejny dostep do koszyka (nie wymagam, bo to w koncu parasolka, ale wkurzajace jak chcesz zrobic drobne zakupy), brak amortyzacji, powieszenie siatek na raczkach w wozku bez dziecka - gwarantuje, ze sie przewroci. To sa dwa rozne wozki, nie da sie ich tak naprawde porownac, bo to zalezy jakie masz wymagania. U mnie wygrywa Buggster. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka11 Re: baggster czy maclaren? 15.07.09, 20:41 fotoforum.gazeta.pl/a/32912.html To jest Buggster, a w nim 12-to kilowy 21 miesięczniak. Jak widzisz, ma sporo miejsca, do spania również wystarczająco sie rozkłada.Prowadzi sie rewelacyjnie, podbija też i jest lekki, waży 7,6kg, super kosz...no ja nie mam zastrzeżeń, jak dla mnie wózek idealny do moich i synka aktualnych potrzeb:) A może pomyślisz o Peg Perego Si, to nowość, od kilku msc na rynku, ale ma bardzo dobre opinie. Jest jeszcze lżejszy, waży 7,3kg. Bardzo dobrze sie prowadzi, podbija, jest zwrotny i dzieciak ma duzo miejsca do spania:) Zresztą zerknij tutaj: fotoforum.gazeta.pl/a/33276.html Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: baggster czy maclaren? 16.07.09, 15:52 Ja równiez jestem uzytkowniczką Buggstera:) wcześniej miałam PP Pliko P3,moge jeszcze porównac do Maclarenów xlr i xt,bo koleżnaki mają i nie raz juz prowadziłam te wózki. A więc dla mnie plusem buggstera jest to,że w nim praktycznie nie czuje się ciężaru dziecka,prowadzi się o niebo lżej niż w/w wózki,jest bardzo sterowny,spory kosz na zakupy,dostęp w miare ok (zdecydowanie lepszy był w PP,w maclarenach koszmar). Spacery to teraz czysta przyjemność,nawet z obładowanym zakupami wózkiem.Mój synek uwielbia ten wozek,jak tylko jest ubrany to sam do niego wskakuje :) Wady-system składania,sto razy lepszy byl w PP,choc miejsca zajmuje niewiele.Chodzi mi przede wszystkim o to,że PP sam się blokowal po zlożeniu,a w buggsterze trzeba kombinować z jakimś paseczkiem.Mnie to wkurza i do samochodu wrzucam bez blokowania(tez sie da na szczęście). Pociesza mnie fakt,że buggster jest tak obszerny,że starczy do końca okresu wozkowego,no i można spokojnie zostawić sobie dla drugiego maluszka jako wózek "do samochodu",bo można na stelażu montowac fotelik Maxi Cosi Cabrio. Odpowiedz Link Zgłoś
iga59 Re: baggster czy maclaren? 20.07.09, 16:05 Dzięki dziewczyny, chyba mnie przekonałyście do baggstera. Skoczymy jeszcze do sklepu i zobaczymy czy małej też się spodoba i zamawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś