Dodaj do ulubionych

wyrywanie 6

19.02.07, 22:17
Tak sie zastanawiam czy ktoś jeszcze musiał wyrwać 3 szóstki i 5 jak ja.
Przyznam, że troche mnie przeraża jak ktos pisze coś w stylu "wyrwali mi 4 i
miałem taka wielką 6 mm dziurę" , bo wtedy sobie myśle, że moja 6 ma 12 mm.
Czy rany po wyrwaniu zebów szybko sie wam zagoiły? w końcu to nie mleczaki..
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: wyrywanie 6 19.02.07, 22:26
      może na wszelki wypadek idź na konsultację do innego orto bo szóstki
      rzeczywiście zostawią ogromne dziury i cięzko będzie je potem zamknąć indifferent
    • sisigma Re: wyrywanie 6 19.02.07, 22:26
      Wygoi się szybko. Ja miałam to dobrze zrobione, nie puchłam wogóle. Za to bardzo
      męczyło mnie krwawienie więc lekarz zaczął robić mi opatrunki z gąbki a nie
      tylko gazy - to bardzo pomogło, bo tylko pierwszy ząb krwawił mi dwa dni.
      Kolejne już goiły się szybko. Na noc po wyrwaniu brałam ibuprom, następnego dnia
      już nie bolało. Nie wiem ile czasu trzeba żeby się całkiem wygioło, ale na
      trzeci dzień jest już znośnie a od czwartego właściwie nie przeszkadza, tylko
      czasem jak coś z jedzenia zahaczy. Od wyrwania mojego pierwszego mineło dwa
      tygodnie - w środku jest jeszcze nie wygojone, ale z wierzchu już prawie
      zabliźnione. Tylko co z tymi lukami później? Tego jeszcze nie wiem. Pociesz się,
      że przynajmniej szóstek nie widać...
      • minka_18 Re: wyrywanie 6 19.02.07, 22:33
        Tak własnie sie pocieszam, że 6 nie widać, a tego, że bedzie po nich duzo
        miejsca to mnie nie martwi, bo mam dosyc duże zęby i w dodatku "porządnie"
        stłoczone i na oko widze, że bedzie je czym zastapić, a dzieki wyrwaniu jednej
        z 6 na dole będę mogła miec 8. W zasadzie to nie martwie sie, że zęby sie nie
        przesuną, bo ortodontka o to zadba w końcu musze jej ufać. Bardziej przeraża
        mnie samo wyrwanie i te dziury do zagojenia.
        • sisigma Re: wyrywanie 6 19.02.07, 23:19
          Wyrywanie wogóle nie boli. Idź do faceta, bo o wyrywaniu przez kobiety
          nasłuchałam się historii strasznych wink Idź do chirurga szczękowego a nie
          zwykłego dentysty. Skąd jesteś?
          • minka_18 Re: wyrywanie 6 19.02.07, 23:39
            Z Bielska. Pójde do chirurga, nawet już wiem gdzie. Ja wiem, że pewnie
            przesadzam, ale ja chyba mam jakaś fobie na tym punkcie i nie lubie chodzić do
            dentystów, chirurgów szczekowych itp., ale sie przełamuje...staram sie.
            • sisigma Re: wyrywanie 6 20.02.07, 00:06
              Ja tez przesadzam wink doskonale Cię rozumiem smile ale w końcu zęby to bardzo ważna
              rzecz!!! To dobrze że masz na oku dobrego specjalistę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka