beate1 22.04.05, 00:11 co to znaczy??? czy to po polsku czy po polskiemu? W poniedziałek projektem ma się zająć rada nadzorcza KGHM. Jeśli klepnie, prezes zarobi do 127 tys., a wiceprezesi - ponad 100 tys. zł. Miesięcznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beate1 Re: klepnie 22.04.05, 00:19 nie wiem, właśnie mnie to zaintrygowało wydaje mi się, że klepnie to czasownik Odpowiedz Link
anisua Re: klepnie 22.04.05, 00:19 a ja ostatnio na jajach znalazłam taki napis: WSIE JAJA...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
anisua Re: klepnie 22.04.05, 00:25 jeszcze lepiej...;DDDDD ale może wiejskie, jeśli już) Odpowiedz Link
konrado80 Re: klepnie 22.04.05, 00:27 ale widac to nie sa nasze i nie potrafili tego innaczej przetlumaczyc ) Odpowiedz Link
maraiss Re: klepnie 22.04.05, 00:30 beate1 napisała: > co to znaczy??? czy to po polsku czy po polskiemu? > > W poniedziałek projektem ma się zająć rada nadzorcza KGHM. Jeśli klepnie, > prezes zarobi do 127 tys., a wiceprezesi - ponad 100 tys. zł. Miesięcznie. wydaje mi sie ,że "klepnie" to bedzie znaczyło "zatwierdzi" czyli jezeli projekt (podwyżki zarobków?)zatwierdzi rada nadzrcza to prezes i wiceprezesi bedą zarabiać.... klepnie jest takie słowo ale w jezyku "gwarowym"... cos klepnąc =załatwić, zatwierdzic na Śląsku jest znane takie słowo, nie wiem jak w innych częściach Polski... Odpowiedz Link
beate1 Re: klepnie 22.04.05, 00:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2668796.html <== to powinno być już w pierwszym poście > wydaje mi sie ,że "klepnie" to bedzie znaczyło "zatwierdzi" > czyli jezeli projekt (podwyżki zarobków?)zatwierdzi rada nadzrcza to > prezes i wiceprezesi bedą zarabiać.... zrozumiałam , zdziwił mnie tylko ten wyraz dobranoc wszystkim, idę namarzyć sobie marzeń Odpowiedz Link
maraiss Re: klepnie 22.04.05, 00:47 beate1 napisała: > zrozumiałam , zdziwił mnie tylko ten wyraz > > dobranoc wszystkim, idę namarzyć sobie marzeń > a to ja źle zrozumiałam twoj post myslałam ,że nigdy z takim słowem nie spotkałaś sie... bo ja ostatnio dowiedziałam sie ,że brechać to po mazursku znaczy śmiać sie)) uzywać taki wyraz w tekscie prasowym to troche delikatnie mówiąc dziwne.... Odpowiedz Link
konrado80 Re: klepnie 22.04.05, 00:35 u mnie to klepnie uzywalo sie jak sie za czasow mlodosci bawilo w berka ) Odpowiedz Link
md0512 Re: klepnie 22.04.05, 06:22 Cześć !! To znaczy, że jeżeli RN zatwierdzi projekt (podejmie stosowną uchwałę) - zarobki prezesów będą kształtowały się na wskazanym poziomie. W ogólnoświatowej firmie o takim wyniku finansowym jak KGHM nie jest to niczym dziwnym w szczególności biorąc pod uwagę zakres obowiązków i odpowiedzialności zarządu. Odpowiedz Link
beate1 Re: klepnie 22.04.05, 08:14 Cześć!! W artykule dziwi mnie forma, nie treść. Nie oceniałam słuszności samej podwyżki ani stosunku jej wysokości do zakresu obowiązków i odpowiedzialności zarządu ani skali działalności KGHM. Odpowiedz Link