elokwentna_marysia 12.08.09, 07:56 podwójna espresso dla Wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ipp2002 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 08:56 ...zgorszenie, jawno-grzesznictwo ;czy za duzo kalorii?... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 09:09 ja Cię proszę... jakich kalorii za dużo? do kawy samej, bez ciostka namawiam Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: rozpusta! :) 12.08.09, 09:19 Ja serwuję herbatę gruszkową z melisą - cokolwiek to miałoby zrobić. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: rozpusta! :) 12.08.09, 10:19 A co tam z rozpustą, poproszę z mlekiem i cukrem Odpowiedz Link
wajego Ekspreso chyba! 12.08.09, 10:54 Sam słyszałem jak pewien skarpetkowy sandałowiec zamawiał )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie I love this game Maryśka! 12.08.09, 11:09 Jesteś mistrzynią zaspokajania moich potrzeb! Ja do podwójnej espresso dodaję krakowski rynek, wiklinowe fotele, miękkie poduszki, i miejsce w ogródku "przy samym telewizorze" czyli takie najbliżej rynku. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: I love this game Maryśka! 12.08.09, 11:24 Gory swietokrzyskie - byłam ostatnio w Krakowie. Pani w ogródku była "super" uprzejma, jednak nic nie popsuje mi atmosfery tego miasta. A gdyby tak dało się dodać do tego kawałeczek ciastka? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: I love this game Maryśka! 12.08.09, 12:09 jesteś jedyną osobą, która mi to... napisała Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:58 to ja poprosze sama rozpuste ewentualnie z odrobina cukru ;-D Odpowiedz Link
elokwentna_marysia południe... 12.08.09, 12:07 południe się zbliża a ja o kawie... ja w kwestii formalnej u kogo w domu mamusia gotuje dziś obiad? ziemniaczki polane masełkiem posypane koperkiem i kapustka młoda zasmażana i kotlecik schabowy z kością...\ lubicie jak Wam tłuszcz (z np. okraszonych ziemniaków)po brodzie kapie? albo lubicie "obgryzać, ciućkać" kość usmażonego kotleta w panierce? Przyznawać się, żeby nie było, ze tylko ja taki ...dzikus Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: południe... 12.08.09, 12:24 Właśnie ciamkam suszone żurawiny, może być??? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:31 a wyobraź sobie miniaturową filiżankę z najdelikatniejszej porcelany, wyobraź sobie aromat z niej wydobywający sie, po skosztowaniu poczujesz w ustach jakby gęsty płyn, i ten smak krystalicznie czystej kawy, nie zmącony cykorią, cynamonem tudzież cukrem, mlekiem Odpowiedz Link
salsa13 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:34 elokwentna_marysia napisała: > a wyobraź sobie miniaturową filiżankę z najdelikatniejszej porcelany, wyobraź dziękuję Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie Taka delikatna porcelana 12.08.09, 14:09 to mi się kojarzy z domem mojego ojca. A jak chcesz spróbować takich specjałów, to jedź do Kazimierza Dolnego do herbaciarniaudziwisza.pl/oherbaciarni.htm kawa też tam jest wbrew pozorom Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 14:21 dziś nie mogę, jutro też, piątek odpada ale w sobotę ... mogę jechać do Pańskiego taty )) - na kawę Czy to... aby nie za wcześnie? Prawie sie nie znamy Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 14:38 To może Gory polecą jakiś dobry nocleg w tamtej okolicy ? Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 15:03 mgliste.marzenie napisała: > To może Gory polecą jakiś dobry nocleg w tamtej okolicy ? Szukajta a znajdzieta www.kazimierzdolny.pl/ Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 15:24 A dziękuję, ale myślałam, że Góry były, widziały i polecą jakiś konkret Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 15:41 Góry były, góry widziały, ale góry mają za blisko żeby tam nocować, i bywają na tyle często że jakoś nigdy nie wpadło do bani żeby być tam więcej niż kilka/naście godzin... Ale jeśli już, to ja osobiście bym reflektował na: No.1 www.kazimierzdolny.pl/hotele/23553/ No.2 www.kazimierzdolny.pl/hotele/688/ Ceny do przyjęcia ja się chce jechać na weekend w dobrym stylu Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: Taka delikatna porcelana 12.08.09, 16:02 I kto tu żyje w rozpuście, w takich okolicach )) Bardzo dziękuję Ten pierwszy wygląda niesamowicie. Aż żal jechać samej Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie No Vincent jest kozacki... 12.08.09, 16:57 Bywałem w nim nie raz, ale nie nocowałem... Od 1996 r zawsze miał "stajla" Samej? Bierz jakiegoś chłopa (lub babe jeśli je bardziej lubisz) i jazda! Odpowiedz Link
ipp2002 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:21 ...a wiec rozpusta tylko w rozpuszczonej kawie, ale moze akcja sie jeszcze rozwinie ... Odpowiedz Link
ipp2002 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:24 ...tak jak myslalem ,robi sie coraz rozpustniej, kotlety wiezdzaja na stol,ociekajace... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia do ipp :) 12.08.09, 12:33 Ty sie zając nie śmiej Nawet Stalin mawiał: pozwólcie dzieciom marzyć. Podczas gdy w kraju bieda ino piszczała... Odpowiedz Link
ipp2002 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:40 ...(z powazajaca mina)..."bieda piszczala"ALE WSZYSCY BYLI JACYS SZCZULEJSI,...towarzystwo?-to zalezy od kawy,moze byc nawt Brazylijka... Odpowiedz Link
salsa13 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:48 hmmmm wolałabym Brazylijczyka raczej ale najbardziej tubylca Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:50 Oni tu o schabowych a mnie się marzy ciastko z kremem, duże, słodkie i pyszne! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 13:22 ciastko z kremem czyli ... dostojna NAPOLEONKA Ci się marzy ) oczywiście krem paluchem wyjadam, ale jak nikt nie widzi - moim zdaniem z palca lepiej smakuje Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: rozpusta! :) 12.08.09, 14:11 Nie lubię kremu z napoleonek Chcę coś na czekoladzie! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 14:18 krem na czekoladzie no masz! ten i żaden inny, tak? test ciąży najpierw kup Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: rozpusta! :) 12.08.09, 14:21 > test ciąży najpierw kup A jest z kremem? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 14:22 hahahahahha agentka )) 1:0 dla Ciebie Odpowiedz Link
ipp2002 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 12:51 ...Jamajka Blue Mountain-pono najdrozsza,daj Ci Bog Brazylijczyka nawet tubylca... Odpowiedz Link
karmelowa_mumi Re: rozpusta! :) 12.08.09, 13:24 Ja potrzebuję SERNIKA do tej kawy, za tą noc nieprzespaną... SERNIKAlll Kto piecze? mogę podjechać po świeżutki, kruchy, rozpływający się w ustach SERNIK... Może być z brzoskwiniami ___ Mumi rządzi, Mumi radzi, Mumi nigdy cię nie zdradzi Odpowiedz Link
maruda2 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 13:26 a ja chcę sorbet ananasowy, tak zimny, że aż boli język mmmm..... Odpowiedz Link
tetika Re: rozpusta! :) 12.08.09, 17:29 Kawy wprawdzie nie pijam , ale dla towarzystwa cygan dal sie powiesic , wiec pora na kawusie odpowiednia , a do tego pyszne lody waniliowe z orzechami i sosem toffi. Niech zyje rozpusta Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:18 popatrz, mamy na odwrót kawę bardzo lubię natomiast za lodami nie przepadam. Jadam przez grzeczność np. na proszonym obiedzie u... wujostwa Odpowiedz Link
milleniusz Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:29 karmelowa_mumi napisała: > Ja potrzebuję SERNIKA do tej kawy, za tą noc nieprzespaną... O, też jestem uzależniony od sernika! Byle bez bakalii, czy tam bakaliów, jakkolwiek to się odmienia. Odpowiedz Link
milleniusz Moje wyobrażenie 12.08.09, 21:28 Rozpusty jest nieco inne. Nawet raczej diametralnie, niż nieco. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Moje wyobrażenie 12.08.09, 21:34 elokwentna_marysia napisała: > co kraj, to obyczaj To prawda. Niemniej moje jest zdecydowanie lepsze. A już napewno przyjemnniejsze. I nie zamieniam się na żadną kawę. Nawet za hektolitr espresso! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Moje wyobrażenie 12.08.09, 21:38 nie zapytam, co masz na myśli w obawie, że mnie zgorszysz (po Tobie można się każdego tekstu spodziewać), może Ktoś odważniejszy spyta i zaspokojona zostanie moja... babska ciekawość Odpowiedz Link
milleniusz Re: Moje wyobrażenie 12.08.09, 21:43 Zgorszenie jest tylko wtedy jak się wywleka niektóre sprawy na widok publiczny. Czego zasadniczo unikam, wbrew być może oczekiwaniom "każdego tekstu". Zresztą, rozpusta nie bierze się od tekstów bynajmniej. Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Moje wyobrażenie 12.08.09, 21:55 teraz chcesz mi powiedzieć, że jednak rozpusta jest szeroko pojętym określeniem? Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: Moje wyobrażenie 12.08.09, 22:19 jest juz po 22, wiec chyba mozna wszelkie szerokie pojecie rozpusty poruszac . Bez wywlekania oczywiscie pewnych spraw na swiatlo dzienne... to znaczy nocne nieswiatlo ;-D Odpowiedz Link
mort_subite Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:33 Dla mnie latte, calvados i zacny dominikański churchill. Plus dwie godziny zupełnej ciszy i spokoju, żeby się móc podelektować tym zestawem. Szczęśliwie już od jutra mam weekend, więc jest szansa, że powyższa wizja się w miarę szybko zmaterializuje... Odpowiedz Link
mort_subite Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:46 Musi, nie ma wyjścia. Ekspres mam, przyzwoitą kawę i mleko - też. Calvados stoi w pełnej gotowości bojowej, nawet o rakotwora już zdążyłem zadbać. Teraz tylko potrzebny jest spokojny, luźny wieczór. A biorąc pod uwagę moje plany na najbliższe dni, to okazja się nadarzy. Może w końcu - przy okazji delektowania się tym, o czym powyżej - doczytam historię Hansa Castorpa, rozgrzebaną cholera wie, jak dawno temu? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:54 dość...sugestywnie piszesz, niemal dokładnie można sobie wyobrazić.. czyżbyś był humanistą? Nieważne. Nie, nie powiem Ci od jak dawna leży rozgrzebana powieść. Nie zauważyłam... To glupie, co teraz napiszę. Jest wiele książek, wielu autorów... nikt nie przeczytał wszystkich książek świata, wiem. Jednak wstyd mi gdy Ktoś mi mówi bądź tak jak Ty tu piszesz wymianiasz autora tytuł a ja nie mam pojęcia I raz czytam nazwisko... Odpowiedz Link
mort_subite Re: rozpusta! :) 12.08.09, 22:22 elokwentna_marysia napisała: > dość...sugestywnie piszesz, niemal dokładnie można sobie wyobrazić.. Heh, nic to... Żebyś Ty mnie słyszała, jak sugestywnie gadam o jedzeniu, kiedy burczy mi w brzuchu... > Jednak wstyd mi gdy Ktoś m > i > mówi bądź tak jak Ty tu piszesz wymianiasz autora tytuł a ja nie mam pojęcia I > raz czytam nazwisko... Nie ma co się wstydzić. Jak sama piszesz - nikt nie przeczytał wszystkich książek świata, a i samego "kanonu literatury" też pewnie nie... Jakby co, to pamiętaj - Google is your friend Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:57 Jak można mieć już od jutra weekend??? Żółć mnie zalała! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: rozpusta! :) 12.08.09, 21:59 tylko nie tup, sąsiedzi pod Tobą już śpią, jest prawie 22 ) Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: rozpusta! :) 12.08.09, 22:17 elokwentna_marysia napisała: > też tak umiem Chwalipięta Odpowiedz Link
mort_subite Re: rozpusta! :) 12.08.09, 22:16 sorrento_8 napisała: > Jak można mieć już od jutra weekend??? Ganz normal, jak mawiają 15 km na zachód stąd. W sobotę, wypada jedno z nader licznych w tym kraju świąt katolicko-narodowych, w związku z czym ludziom pracy należy się ekstra dzień wolnego. Zabawna instytucja, która mnie zatrudnia, dała swoim pracownikom do wyboru - albo dzień przed "normalnym" weekendem, albo dzień po. Wybrałem wolny piątek, dzięki czemu już od jutrzejszego popołudnia mogę się relaksować BTW IIRC takie dodatkowe wolne należy się wszystkim. > Żółć mnie zalała! Eeee no, toż to tylko jeden dzień. Taki tyci-tyci dzionek... Odpowiedz Link
sorrento_8 Eeeee... 12.08.09, 22:22 Od jutrzejszego popołudnia, czyli jeszcze 8h jutro popracujesz, to już mi lepiej ;D Instytucja, która zatrudnia mnie, musi zapewnić ciągłość obsługi, wiec dzień wolny odbiorę sobie w innym terminie. Miłego relaksowania! Odpowiedz Link
mort_subite Re: Eeeee... 12.08.09, 22:28 sorrento_8 napisała: > Od jutrzejszego popołudnia, czyli jeszcze 8h jutro popracujesz, to > już mi lepiej ;D Dobiję Cię z lekka... Jutrzejszy dzień spędzę w lwiej części na szkoleniu z zasad udzielania pierwszej pomocy, więc przepracowanie raczej mi nie grozi... Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Eeeee... 12.08.09, 22:51 Nie masz litości! Idę sobie, na balkon potupać z złości . Odpowiedz Link
wajego Czy już pisałem w tym miesiącu 13.08.09, 08:15 że kawy w ogóle nie pijam, bo po niej od razu zasypiam? Jeśli nie to muszę Wam napisać, że kawy w ogóle nie pijam, bo po niej od razu zasypiam. Są inni, którzy tak mają? Odpowiedz Link