Dodaj do ulubionych

Karta w Mbanku

IP: *.warynski.net / *.warynski.net 04.06.05, 17:58
Witam
Mam konto w Mbanku > ekonto chciałbym złożyć wniosek o kartę ale sam niewiem
jaką chce ;] potrzebuje takiej aby dało się nią płacić na całym świecie
(visa) również przez internet jak ona sie nazywa ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gutek Re: Karta w Mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:30
      Visa Classic lub Visa Gold. Ta pierwsza to kredytowa....druga debetowa.
      Warunki otrzymania każdej z nich znajdziesz na stronie :-)
      • Gość: jan Re: Karta w Mbanku IP: *.warynski.net / *.warynski.net 04.06.05, 18:42
        obydwoma moge placic przez internet ?
        • franzmaurer Re: Karta w Mbanku 04.06.05, 20:13
          Kurna chłopie, zadzwoń sobie na mLinke albo poszukaj FAQ na stronie mBanku
          zamiast bajtlować bez sensu na forum.
          Jak nie potrafisz znaleźć najprostrzej wiadomosci na stonie banku to sobie to
          swoją 'złotą visą' tylko krzywdę zrobisz...
          • mikrobyznesmen Re: Karta w Mbanku 07.06.05, 10:12
            franzmaurer napisał:

> Jak nie potrafisz znaleźć najprostrzej wiadomosci na stonie banku to sobie to
            > swoją 'złotą visą' tylko krzywdę zrobisz...

A jesli będzie miała ostre krawędzie, to nie noś jej w kieszeni spodni...
    • jk Re: Karta w Mbanku 06.06.05, 22:09
      zamów vise clasic, afiliacyjną, wydawaną z wp.pl - dają od 700 zł dochodu
      (teoretycznie)
      limit od 1000 w górę, grace period 24 dni, można płacić w necie
      wydanie 58 zł/rok
    • kamster Re: Karta w Mbanku 07.06.05, 10:03
      Karta w Mbank to jedna wielka pomyłka.

Zaproponowali mi to ostatnio. Kazali dać zaświadczenie o zarobkach i
      zaproponowali limit w wysokości 5000zł. Spotkałem się z panią z Mbanku,
      przekazałem dokumenty itp. Za kilka dni Pani dzwoni i mówi, że jednak bank
      zakwestionował wysokość kredytu i proponuje inną 4000zł. Mówie - ok, niech
      będzie. Ale pani mówi - to musimy się znowu spotkać, żeby od nowa podpisać
      umowę. Ja mówie NO WAY! Spadaj mam lepsze rzeczy do roboty.

Minął miesiąc. Proponują mi kartę już nie na podstawie zaświadczenia o
      dochodach ale na podstawie hiostorii rachunku. Wyliczają limit na 5900 (!!!).
      Mówie ok, dajcie 5000zł i bedzie dobrze. Spotykam się z Panią z Mbank (już
      inną), podpisujemy wszystkie papiery. Za kilka dni dzwoni i mówi że Analityk
      zakwestionował wnioskowaną przezemnie wysokość (sami ją wyliczyli) i proponują
      mniej. Pytam się : czy mam się z wami znowu spotkać? Ona: Oczywiście.
      Więc mówie lasce: Spadaj!
      Nigdy więcej nie będę chciał od nich karty. Niby bank przyjazny w obsłudze a z
      tymi kartami to się brandzlują, że się odechciewa.

Sytuacja z LukasBankiem. Jestem któregoś razu na onecie. Pojawił mi się banner:
      LukasBank wypełnij wniosek o karte itp. No to wypełniłem. Za kilka dni dzwoni
      laska z Lukasa i mówi: Pana karta kredytowa jes już gotowa, w którym oddziale
      chce pan ją odebrać? Mi opadła kopara... Pojechałem do oddziału wypiłem kawe i
      dostałem karte z limitem o jaki wnioskowałem (8000zł wpisałem z ciekawości).
      Zero problemów (musiałem tylko zaświadczenie o zarobkach do banku przywieźć).

Ludzie ! O czym mowa? W dzisiejszych czasach karta kredytowa to nie żadna łaska
      od banku. To ja robię łaskę że ją biorę! Jak tak dalej będzie w mbanku to nie
      tylko nie skorzystam z ich żadnej karty ale i zamknę konto!
      • jk Re: Karta w Mbanku 07.06.05, 10:55
        no widzisz, jest różnie
        ja wypełniłem wniosek na stronach mbanku, po dwóch dniach była decyzja, potem
        spotkanie z przedstawicielem banku (chociaż powiedział, że limit może się
        zmienić) i po chyba 10 dniach karta i pin (osobno) przyszły pocztą
        • Gość: pejter Re: Karta w Mbanku IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 17:57
          Dotychczas bylem zadowolony z mbanku, ale to, co mnie ostatnio spotkalo to zenada! Zamowilem ekarte 3 tyg temu i wciaz jej u mnie nie ma! Srednio sympatyczny babsztyl na infolinii poinformowal mnie, ze karta idzie listem ZWYKLYM! Z ciekawosci sprawdzilem na stronach poczty polskiej i....roznica miedzy zwyklym a poleconym to zaledwie 2 zeta!!! Dla porownania inteligo kilka lat temu przyslalo mi karte kurierem. Tak wiec czekam na karte 3 juz 3 tygodnie bo bankowi szkoda dorzucic 2 zl na szybka przesylke...odradzam ten dziadowski bank!
          • franzmaurer Re: Karta w Mbanku 07.06.05, 20:35
            A tak z głupia przy okazji zapytam...
            Po kiego ...... komu karta z mBanku skoro można mieć kredyt odnawialny??
            • Gość: pejter Re: Karta w Mbanku IP: *.toya.net.pl 08.06.05, 22:45
              a co ma jedno wspolnego z drugim????
              • franzmaurer Re: Karta w Mbanku 08.06.05, 23:28
                Ze jedno jest znacznie tańsze...
                • Gość: pejter Re: Karta w Mbanku IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 17:00
                  nie spieram sie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka